QUOTE(Vidam @ 2017 02 17, 12:41)
Dalele, tai viskas parašyta kokios tos trąšos

BalticAgro firmos. Vakar buvau maximoje, tai mačiau ir tokias kur Klivija sakė. Ten tokioj dėžutėje, nedidelėje 200gr.
A patikrinot kokios spalvos granulės
Pas mane voliojosi pakuotė nepradaryta 200 g.
gėlėms šitos pačios firmos, galvojau nufotografuosiu, kad jums taip reikia žinoti kokios ten trąšos - prasidarau, o granulės žydros

.
Visos tos pagražintos pakuotės yra gamintojų rinkodaros strategija, nėra informacinio lapelio - nebeaišku, kas ten buvo - kitais metais kitokias supilstys, ar kitokia spalva nudažys, ir taip pat vadinsis gėlėms, nes jos tiks gėlėms. Tik nebūtinai bus tokios pačios
Na aš tai siūlyčiau ne pagal spalvą, o pagal savybes rinktis. nes turiu/turėjau - prigriebdavau strepsams:
rūžavų granulių (Hydrokompleksas pakuotė berods 25 kg), ir
ružavų miltelių (labai panaši sudėtis, plastmasinis kibiras apie 3 kg, pavadintos - braškėms, labai geros buvo, bet baigiasi, daugiau niekada tokių pačių neberadau), todėl pirkau tą hydrokompleksą, juo šiltnamį tręšiam, nes tręšti šiaip bet ką yra per brangu.
ir mėlynų granulių (nebeatsimenu kas gamintojas, parašyta buvo, kad gėlėms, 1 kg., labai gera sudėtis, bet sunkiai tirpsta, užkniso tirpint, bet efektas nerealus - atrodo, kad per naktį paauga

ir baltų (maišas 20 kg, ūkininkai vadina
bulvėms, nors kodėl bulvėms - nežinau, jos universalios), tręšiam viską - nuo kopūstų iki jurginų, įskaitant bulves, formulė labai arti streptokarpų idealo,
kitas - pavadintos pomidorams ir paprikoms, jos irgi baltos ar pilkos granulės, gerai tirpsta
jos visos tinka streptokarpams
Kaip vidam ir sakė, tik nepadauginkit. Augalai valgo NPK, ar jie gėlės, ar daržovės, o visokius užrašus - gėlėms/bulvėms - valgo tik jūsų smegenys, augalui tas pats, koks paveiksliukas, jam aktualu tik skaičiukas ir santykis tarp tų skaičiukų.
ir to apipletkinto butelio skystų etiketę perskaičiau, ir tą pačią išvadą padariau, kurią jau seniai buvau padarius - jeigu streptokarpams ieškai jiems tinkamos sudėties, tai skystų trąšų tiesiog nėra. Jiems reikia amoniakinio azoto (skystose jis būna arba labai retai, o jei būna - itin mažu kiekiu, kad būtų daugiau įmanoma rasti tik biriose ir tai reikia kalną etikečių perskaityti, kol randi) ir jokiu būdu neturi būti karbamidinio. Jeigu nenorit, kad greitai nusentų - nereikia bombilint fosforu (visos tos 10:50:10 ir panašios PRAŽYDINIMUI gali būti panaudotos max 1 kartą. Ir viskas - tiek tereikia žinoti, imkit ką po ranka turit