Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai - 28

Aš tai niekada nepirkau skirtingom gėlėm skirtingo substrato. Pas mane net kaktusai augo durpėse ir nesiskundė, ir žydėdavo. Strepsų vaikus irgi auginu taip pat kaip ir suaugėlius. Tai nors ant to neturėjau vargo. Tik vaikams truputį daugiau įmaišau kiminų. Seniau trąšas pirkdavau skirtingas- lapinėms, orchidėjoms,kaktusams, pelargonijoms ir t.t. Buteliukų eilė būdavo biggrin.gif Bet kai likdavo nuo kurių, tai negi išpilsi, išlaistydavau ant kitų. Pastebėjau kad jokio skirtumo. Tai dabar perku tik universalias ir žydinčioms. Kai atsirado veisliniai strepsiukai, ir kai pradėjau čia lankytis, tai savaime aišku pradėjau kreipti dėmesį į skaičiukus smile.gif Nors dabar matau kad ir jiems tinka tokios kaip ir visoms gėlėms. Dabar gauna universalias, paskui pereisiu žydinčioms.
Jie jau tiek metų auga namų sąlygomis, šimtais kartų dauginti, tai manau prigimtinių sąvybių ne ką ir beturi, pasidarė naminiai augalai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2017 02 15, 22:45)
ausrazs atsimeni aš pernai tau rodžiau skystas trąšas BalticAgro tokį didelį butelį ?

Vidam, parodei, ir aš nusipirkau per akciją biggrin.gif Labai ačiū, kad dabar priminei, turiu kažkur rūsyje, reiks susirasti. Pasirodo, pasibaigus žydėjimo sezonui kai ką ir pamirštu biggrin.gif Kiek prisimenu, ten rausvas skystis - gal toks pat geras, kaip rausvos granulės.
Atsakyti
Trąšas reikia laikyti po ranka, o ne rūsyje, nes ir žiemą reikia gėlukes patręšti pro retą. Vis nepamirštu kaip dzūkė man kažkada atsakė "gėlės ne meškos ir žiemos miegu neužmiega" vot taip biggrin.gif Pasiknaisiojus po tavo rūsį, gal nemažai gėrio rastum hmm.gif

Kadangi mano rūsyje nieko nėra, tai keliauju į Mokiž-Veži, susiskambinau kad dirba, dar užsuksiu į Maximą, pasidairysiu gal ką gero savo ūkiui rasiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2017 02 16, 12:18)
Trąšas reikia laikyti po ranka, o ne rūsyje, nes ir žiemą reikia gėlukes patręšti pro retą. Vis nepamirštu kaip dzūkė man kažkada atsakė "gėlės ne meškos ir žiemos miegu neužmiega" vot taip  biggrin.gif Pasiknaisiojus po tavo rūsį, gal nemažai gėrio rastum hmm.gif

Na, žiemą netręšiau, nes dičkiai nemanau, kad turėjo poreikį maitinimuisi, o jauni - tuo labiau. Nu ne meškos tos gėlės, bet kai kurios užmiega - taip, kad iš po žemių nesimato smile.gif Manau, kad poreikis valgyt atsiranda, prasidėjus spartesniam augimui. Jau susiradau tas trąšas ir palaisčiau. Vidam, net neįsivaizduoji, kiek gėrio yra mano ne rūsyje, o dviejuose rūsiuose biggrin.gif Bet va prireikė tėvuko orchidėją, ir neturėjau didesnio specialaus didesnio vazono, tai iš 1 litro talpos kibiriuko padariau, pribadžiau karštu virbalu daugybę skylių smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 16 vasario 2017 - 11:58
QUOTE(Vidam @ 2017 02 16, 12:18)
......Vis nepamirštu kaip dzūkė man kažkada atsakė "gėlės ne meškos ir žiemos miegu neužmiega" vot taip 

Dzuke, tikrai taip thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Tai visgi tokios tos jūsų trąšos? ax.gif
Atsakyti

Aš šiuo metu  naudoju Substral balkoninėms gėlėms.N+P+K (6-3-6) + Fe. Seniau ieškodavau tik Schultz  Afrikan Violet. Kažkokio super poveikio nepastebėjau, o ir ne visada pirkti pas mus būna.

Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2017 02 16, 19:58)
Tai visgi tokios tos jūsų trąšos?  ax.gif

Dalele, tai viskas parašyta kokios tos trąšos mirksiukas.gif BalticAgro firmos. Vakar buvau maximoje, tai mačiau ir tokias kur Klivija sakė. Ten tokioj dėžutėje, nedidelėje 200gr. Bet man patinka skystos, nors turiu ir barstomų visokių prisipirkusi. Mano nuomone visos trąšos tinka, tik geriau po mažai ir dažniau, negu padauginti jų.
Pernai ausraz parekomendavo fosforo daug turinčių trąšų. Tai šiemet kai duosiu pelargonijoms smūgį- tai turėsiu nuostabias kepures biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2017 02 17, 12:41)
Dalele, tai viskas parašyta kokios tos trąšos  mirksiukas.gif  BalticAgro firmos. Vakar buvau maximoje, tai mačiau ir tokias kur Klivija sakė. Ten tokioj dėžutėje, nedidelėje 200gr.

A patikrinot kokios spalvos granulės biggrin.gif

Pas mane voliojosi pakuotė nepradaryta 200 g. gėlėms šitos pačios firmos, galvojau nufotografuosiu, kad jums taip reikia žinoti kokios ten trąšos - prasidarau, o granulės žydros biggrin.gif.

Visos tos pagražintos pakuotės yra gamintojų rinkodaros strategija, nėra informacinio lapelio - nebeaišku, kas ten buvo - kitais metais kitokias supilstys, ar kitokia spalva nudažys, ir taip pat vadinsis gėlėms, nes jos tiks gėlėms. Tik nebūtinai bus tokios pačios biggrin.gif

Na aš tai siūlyčiau ne pagal spalvą, o pagal savybes rinktis. nes turiu/turėjau - prigriebdavau strepsams:

rūžavų granulių (Hydrokompleksas pakuotė berods 25 kg), ir
ružavų miltelių (labai panaši sudėtis, plastmasinis kibiras apie 3 kg, pavadintos - braškėms, labai geros buvo, bet baigiasi, daugiau niekada tokių pačių neberadau), todėl pirkau tą hydrokompleksą, juo šiltnamį tręšiam, nes tręšti šiaip bet ką yra per brangu.
ir mėlynų granulių (nebeatsimenu kas gamintojas, parašyta buvo, kad gėlėms, 1 kg., labai gera sudėtis, bet sunkiai tirpsta, užkniso tirpint, bet efektas nerealus - atrodo, kad per naktį paauga smile.gif
ir baltų (maišas 20 kg, ūkininkai vadina bulvėms, nors kodėl bulvėms - nežinau, jos universalios), tręšiam viską - nuo kopūstų iki jurginų, įskaitant bulves, formulė labai arti streptokarpų idealo,
kitas - pavadintos pomidorams ir paprikoms, jos irgi baltos ar pilkos granulės, gerai tirpsta

jos visos tinka streptokarpams biggrin.gif
Kaip vidam ir sakė, tik nepadauginkit. Augalai valgo NPK, ar jie gėlės, ar daržovės, o visokius užrašus - gėlėms/bulvėms - valgo tik jūsų smegenys, augalui tas pats, koks paveiksliukas, jam aktualu tik skaičiukas ir santykis tarp tų skaičiukų.

ir to apipletkinto butelio skystų etiketę perskaičiau, ir tą pačią išvadą padariau, kurią jau seniai buvau padarius - jeigu streptokarpams ieškai jiems tinkamos sudėties, tai skystų trąšų tiesiog nėra. Jiems reikia amoniakinio azoto (skystose jis būna arba labai retai, o jei būna - itin mažu kiekiu, kad būtų daugiau įmanoma rasti tik biriose ir tai reikia kalną etikečių perskaityti, kol randi) ir jokiu būdu neturi būti karbamidinio. Jeigu nenorit, kad greitai nusentų - nereikia bombilint fosforu (visos tos 10:50:10 ir panašios PRAŽYDINIMUI gali būti panaudotos max 1 kartą. Ir viskas - tiek tereikia žinoti, imkit ką po ranka turit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2017 02 17, 15:38)
A patikrinot kokios spalvos granulės  biggrin.gif

ir to apipletkinto butelio skystų etiketę perskaičiau, ir tą pačią išvadą padariau, kurią jau seniai buvau padarius - jeigu streptokarpams ieškai jiems tinkamos sudėties, tai skystų trąšų tiesiog nėra.
Jeigu nenorit, kad greitai nusentų - nereikia bombilint fosforu (visos tos 10:50:10 ir panašios PRAŽYDINIMUI gali būti panaudotos max 1 kartą. Ir viskas - tiek tereikia žinoti, imkit ką po ranka turit  4u.gif

Netikrinau spalvos, nes nesiruošiau pirkti, bet ten universalios-gėlėms, daržovėms ir braškėms, tai manau kad tokios.
Skystų trąšų nemanau atsisakyti, nes man jos patinka. O fosforu strepsių nebambinsiu, tik pelargonijos gaus. Pardavėja sakė kad jomis tręšia visą sezoną ir niekas jai nepasensta. Ten NPK 13-40-13, gražios gelsvos spalvos miltukai.
Jei strepsai prastai žydės, tai gaus savo trąšų 10-15-10 ir ne kur dėsis, turės žydėti biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū, bandysiu ieškoti. Bet man aiškiau kai parašoma NPK kiek. Tuomet žinai kam skirta augomui ar pražydinimui ar šaknims. Aš dėl achimenių klausiau ax.gif Reikės jau jas pradėti persodinėti ir žinoma skirstyti.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2017 02 17, 16:30)
Netikrinau spalvos, nes nesiruošiau pirkti, bet ten universalios-gėlėms, daržovėms ir braškėms, tai manau kad tokios.

Skystų trąšų nemanau atsisakyti, nes man  jos patinka. O fosforu strepsių nebambinsiu, tik pelargonijos gaus. Pardavėja sakė kad jomis tręšia visą sezoną ir niekas jai nepasensta. Ten  NPK 13-40-13, gražios gelsvos spalvos miltukai.
Jei strepsai prastai žydės, tai gaus savo trąšų 10-15-10 ir ne kur dėsis, turės žydėti  biggrin.gif

Pelargonijas, chrizantemas, surfinijas, fuksijas galima bombinti, bet tema apie streptokarpus. Begonijas gumbines Jenikejevai bombina fosforu į sezono pabaigą, dirbtinai susendina, kad miegot nueitų ir į gumbą medžiagas sutelktų. Va achimenių nebeturiu - pabandyčiau bombinti fosforu, nes man kaip tik labai sunku būdavo užmigdyti, matyt per daug azoto būdavo trąšose, o jūs čia visos jau seniai būdavot vegetaciją pabaigę, kai pas mane dar gruodį žaliavo kaip rūtos ir žydėjo net kažkiek. Dabar tik turiu įtarimą kodėl.

Trąšų yra begalė rūšių, labai labai daug įvairių kompleksinių pridirbta. Prieš kokius 25 metus pasakymas Kemira kažką reiškė, nes jų mažai buvo, buvo galima atsirinkt apie ką kalba, o dabar tai - oi, mirga marga, ir gamintojų, ir formulių, ir pilstytojų lietuviškų, ir ES, ir dar visokių iš trečių šalių. Yra formulė - yra kalba, nėra formulės - burtai 4u.gif Gal jos geros, gal labai geros, o gal šiaip sau, skaityti etiketę reikia, o rasti tokias pačias - misija neįmanoma - sakau, kad supakuoti gali bet ką - nu pas mane kaip ir tokios, bet mėlynos. O kokios jos ten iš tikro - bala žino, kad ružavos - nieko nesako. Gal tokios pačios, gal kitokios. Dažo agresyviom spalvom, kad matystųsi, kad daiktas nevalgomas, pvz., paukščiai mažesnė tikimybė, kad sules, nes jie ryškių spalvų vabalų vengia, gamtoje dažniausiai nuodingi/nevalgomi būna ryškių spalvų gyviai.

Skystų trąšų aš irgi turiu, ir netgi daug, nelabai patinka, bet kai reikia greitai - tai su jom lengviau. Sanpaulijos skystas gauna. Bet kai klausia kuo tręšti streptokarpus - atsakau taip - pas mane dažniausiai birios kompleksinės daržovių trąšos, parduodamos dideliais kiekiais - pomidorų arba braškių. Nei žydinčių, nei lapinių, jeigu gėlių - tada universalios. Gėlių privengiu todėl, kad jeigu prideda spalvas ryškinančių medžiagų, jos labai strepsų spalvas sugadina - visi vienodai rūžavi būna, nors be tų trąšų atspalviai skirtingi būdavo. O daržovių trąšom dar nedažo biggrin.gif Pas mus.
Atsakyti