Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai - 28

QUOTE(Dalelė @ 2017 02 17, 16:51)
Ačiū, bandysiu ieškoti. Bet man aiškiau kai parašoma NPK kiek. Tuomet žinai kam skirta augomui ar pražydinimui ar šaknims. Aš dėl achimenių klausiau  ax.gif Reikės jau jas pradėti persodinėti ir žinoma skirstyti.

Pas mane Baltic agro, gėlėms, 200 g. mėlynos granulės, 11-5-34

Formulė kaip bendrai gėlėms - tai skamba keistokai, žinant kad fosforas atsako už žydėjimą. Tikrai nenaudočiau kaip vienintelių jokioms žydinčioms (ne streptokarpams). Iš bėdos tinka streptokarpams (Jenikejevo teorija 2:1:3, kai visas azotas amoniakinis), bet jose amoniakinis tik 3.9, tai taip ir liko gulėt, nes aš susiradau, kas man tinka labiau. Aišku, jos tikrai geriau negu tokios, kur visas nitratinis. KOKIOS PAS KLIVIJĄ - NEŽINAU, tikrai negarantuoju, kad tokios pačios.
Atsakyti
Tos didesniam butelyje skystos BalticAgro Kambarinių gėlių trąšos. NPK - 4-4-8. Amoniakinis azotas - 0,5, nitratinis - 2,7, karbamidinis - 1,1
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2017 02 17, 17:15)

sakau, kad supakuoti gali bet ką - nu pas mane kaip ir tokios, bet mėlynos. O kokios jos ten iš tikro - bala žino, kad ružavos - nieko nesako. Gal tokios pačios, gal kitokios.

Aš kur turiu mėlynos spalvos- tai yra kambarinių gėlių, o kur Klivija rekomendavo ružavas- tai universalios. Na ir netikiu, kad pakuoja ką užsimano, juk sena gerai žinoma įmonė ar kaip ten vadinasi hmm.gif

Pas mane va tokios, jau antri metai, bet dar nebandytos smile.gif

vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka

O dabar kur tręšiu ir žiemą gavo kelis kartus yra skystos, universalios
vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2017 02 17, 17:41)
Tos didesniam butelyje skystos BalticAgro Kambarinių gėlių trąšos. NPK - 4-4-8. Amoniakinis azotas - 0,5, nitratinis - 2,7, karbamidinis - 1,1

taip, jos tinka pelargonijoms, tobulai 4u.gif

Streptokarpams - iš bėdos - arba sakykim, jei lyginam su kitom skystom - kaip vidutinis variantas. Amoniakinio mažai, yra karbamidinis, dėl kurio buvimo Jenikejevas bais piktinas (kiša visur pigų š...).

Jeigu suprantant kas vyksta - tai kol nėra temperatūrų piko - no problem. Pilkit. Kai per karščius nudvės - būsit pamiršę dėl ko. Tas karbamidinis azotas skyla lėtai iki įsavinamų medžiagų, atrodo viskas gerai, o kai pakyla temperatūra, suaktyvėja bakterijų darbas, nebespėja augalas tiek įsavint, kiek atsilaisvina prieinamo azoto ir gaunasi šaknų nudeginimas. Ir visa istorija. Karbamidinis gali būti ne tokiems lepiems augalams, jis būtinas, kai tręšiama rečiau, nes ilgiau išlieka nesuvalgytas ir neišpalautas. O strepsui reikia čia ir dabar, o kai per daug - miršta. Visos žinom kad miršta, tik mėgstam pasakyt, kad nei iš šio, nei iš to.
Atsakyti

Что за потребность странная – растить цветы?
Держать в горшочках, поливать, ухаживать,
Следить за тем, чтобы не сохли лепестки,
Весной их удобрять и пересаживать?
Сама не знаю, почему я их держу,
И прибавляю тем себе забот,
Зимой особенно я ими дорожу,
Когда за окнами метель, мороз и лёд.
Они цветут как будто для меня,
Они растут, как будто я расту…
И не прошло ни вечера, ни дня,
Когда любуясь ими, я на них смотрю.
Не представляю дом, в котором нет цветов,
В нём так безжизненно и сиротливо…
Они со мною говорят без слов
И радуют собою молчаливо.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2017 02 17, 17:48)
Aš kur turiu mėlynos spalvos- tai yra kambarinių gėlių, o kur Klivija rekomendavo ružavas- tai universalios. Na ir netikiu, kad pakuoja ką užsimano, juk sena gerai žinoma įmonė ar kaip ten vadinasi  hmm.gif

tai supakuok kitos formulės kompleksines trąšas ir jos irgi bus gėlių arba universalios. Jokio melo. Jos gi neturi pavadinimo kokio nors, jos tiesiog gėlių arba universalios. Bet nebūtinai tokios pačios. Todėl ir sakau, kad nežinau, kokios pas Kliviją, žinau, kokios pas mane, nes informacinį lapelį turiu.

Labai ieškojau tokios formulės, kaip turėjau ružavą kibirėlį - na neberadau, nei tarp braškių, nei tarp jokių kitokių, bet trąšų braškėms kibirėliuose yra biggrin.gif

O topas pasipiktinimo buvo, kai radau pakuotę - trąšos BULVĖMS. Sudėtis - superfosfatas (aišku, superfosfatas supakuotas kaip superfosfatas, bukučiams nebus toks gražus, tada galima kainą pasikelt). Ir niekam paskųst negali. Vadink kaip nori, sudėties nemeluoja, galima už maišiuką su paveiksliuku mokėt daugiau).
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2017 02 17, 18:50)
Streptokarpams - iš bėdos - arba sakykim, jei lyginam su kitom skystom - kaip vidutinis variantas. . Tas karbamidinis azotas skyla lėtai iki įsavinamų medžiagų, atrodo viskas gerai, o kai pakyla temperatūra, suaktyvėja bakterijų darbas, nebespėja augalas tiek įsavint, kiek atsilaisvina prieinamo azoto ir gaunasi šaknų nudeginimas.

Na, bet tai ką rinktis? Mažai tų trąšų su amoniakiniu. Buvau kažkada radusi - gal dar kur ir turiu - kažkokia lyg "Gabija" ar panašiai, kur daugiau to amoniakinio.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2017 02 17, 18:10)
Na, bet tai ką rinktis? Mažai tų trąšų su amoniakiniu. Buvau kažkada radusi - gal dar kur ir turiu - kažkokia lyg "Gabija" ar panašiai, kur daugiau to amoniakinio.

Skystų nėra iš ko rinktis, tikrai nėra, yra keli variantai, kur šiek tiek yra amoniakinio, būtent, Gabija, vienas iš jų. Ir tai ne visos - nebepamenu kuri ten, nes jų labai daug, bet jos labai dažė žiedus ir visą bloką išpyliau ant jurginų. Jeigu labai norisi būtent skystų - tada jau bent nitratinis, o ne karbamidinis.

Jeigu reikia super, na yra žmonių, kurie labai mėgsta gyventi pagal taisykles - tada tirpinti birias. Idealių taip pat nėra. Galima pritempinėt arčiau to varianto, kurį rekomenduoja profesionalas. Bet jau tarp jų bent yra šioks toks pasirinkimas. Rusai/ukrainiečiai visi naudoja birias, tikrai ne todėl, kad pas juos skystų nėra, manau todėl, kad amoniakinį gaudo. Tai ir vargsta žmonės su granulių tirpinimu.

Dėl viso pakelio ištirpinimo kažkaip nerizikuočiau - rašoma, kad negalima ilgai laikyti tirpalo, ypač jeigu nuosėdos iškrito, jis jau laikomas sugedusiu (pakeitusiu cheminę sudėtį). Bet vėl gi, yra daug bet - vandens kokybė - su kietu, tikrai nieko gero nebus, su distiliatu - gal ir nieko labai blogo. Bet nebandžiau.

Pas mane puodai mirkdavo tų granulių - pili verdančiu vandeniu vakare, ryte būna aptirpę, randi tirpias - formulė jau ne tokia gera. Žodžiu, čia gyvenimas. Yra toks, koks yra. Dar niekas nepagamino trąšų streptokarpams pagal Jenikejevo formulę. Matyt, neapsimoka parduot, nes augintojų labai mažai.

Jeigu norit paprasčiau - lentynose pirmiausiai reikia kreipti dėmesį į papildomo tręšimo (jos tikėtina bus tirpios). Jeigu tarp tokių nėra - bus tarp pagrindinio tręšimo, tirps sunkiau. Norit dar lengviau - skystos. Bet ne pagal taisykles. Savo asmeniniu pasirinkimu. Žydės. Gal salotės, gal ne. Jeigu su tokia mintim, kad jie vis tiek trumpaamžiai ir greitai miršta - neverta sukt galvos dėl jų amžiaus prailginimo ir ieškoti to, ko nėra biggrin.gif . Pasiimt patį paprasčiausią prieinamą variantą.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2017 02 17, 19:25)
Jeigu labai norisi būtent skystų - tada jau bent nitratinis, o ne karbamidinis.

Man skystas paprasčiau dozuoti. Nesu susistačiusi prieš birias, bet vis nerimauju, kad nepadauginčiau, nes tais matavimo šaukšteliais samstyti labai netikslu - tai daugiau gali pasemti, tai mažiau. Baisu užilti stipresnėmis ir nudeginti šaknis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2017 02 17, 18:30)
Man skystas paprasčiau dozuoti. Nesu susistačiusi prieš birias, bet vis nerimauju, kad nepadauginčiau, nes tais matavimo šaukšteliais samstyti labai netikslu - tai daugiau gali pasemti, tai mažiau. Baisu užilti stipresnėmis ir nudeginti šaknis  unsure.gif

4 kartus mažint gamintojo rekomendacijos žemiausią ribą. Bet naudoti dažniau. Yra gi kas su kiekvienu laistymu deda trąšų. Šiek tiek per sudėtinga taip, bet geriau nedamaitint, negu sudegint, tai tenka kažkaip išlaviruoti.

Šiaip tai, suprantu. Kai gamini kibirą ar bent pusę - lengviau, nei kad stiklinę norėtum pagamint tirpalo biggrin.gif . Bet kaip anekdotą visą gyvenimą prisimenu - pažįstama neišlaikė kulinarijos praktikos egzamino. Sakau, kodėl? - cepelinus išsitraukiau. Ir sakau ką, nemokėjai ?- o jinai - o tu pagamink 1 cepeliną. Man vieną reikėjo pagamint, tai kiek įdėt kiaušinio biggrin.gif . Kai tą prisimenu, juokas ima, bet užtai visada suprantu vargus tų, kurie nori patręšti vieną gėlytę. Nelabai įmanoma birių atidozuoti 4u.gif Bet gal išeina su kažkuo suderint, pagaliau, kad ir išpilt. Bet taip, čia problema. Aš svėriau pvz. 4 gramus pirmą kartą, o paskui jau žinojau, kiek maždaug yra tiek, kiek aš tirpinu per kartą. Bet jeigu reikės 0,5 g - na irgi nelabai linksma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 17 vasario 2017 - 18:44
Pratęsiant tręšimo temą, netikėtai užtikau gerą šių metų Pavelo J. video apie augalų tręšimą ir trąšas. Kas suprantat rusiškai, būtinai išklausykit mirksiukas.gif Mano praktika atitinka jo išvadas.
Ir jei teisingai supratau apie azoto trąšas, tai kaip tik pavojingiausias amonio azotas hmm.gif , mirtinas jo padauginimas, gal todėl jo mažiausias procentas ir būna, kad nepadaugint... Apie karbamidinį nieko blogo neišgirdau, tik tiek kad jis panaudojamas esat drėgnam substratui, atitinkamai mikroflorai o kadangi strepsus dažnai padžiovinam tai yra nepanaudojamas ir neduoda naudos, o augantiems su fitiliu netgi geras.
Taip kad manau nereikia per daug gilintis, tik atkreipti dėmesį į bendrą NPK santykį ir tręšti atsižvelgiant kada ko labiau reikia. Taip kad maitinkim savo augalėlius ir laukim rezultatų smile.gif
Apačioje, po video, yra užduoti klausimai ir atsakymai, paskaitykit, irgi įdomu.

https://www.youtube....h?v=eL5gHKlwUWM

Kažkodėl įsikėlė ne nuo pradžios blink.gif
Atsakyti
Nepamirškit kad Pavelas laisto pusiau osmosiniu vandeniu, atitinkamos tam ir trąšos.
https://www.youtube....s...BjW&index=3

Pavelas siūlo laistyti tik tokiu vandeniu ir neturėsit problemų auginime
https://www.youtube....h?v=1hNiAEZsXuU

Pas mus pagrinde laistymo vanduo kietas, įsigyti įrangą ir laistyti augalus tokiu vandeniu nėra pigu, kiek suprantu pas Pavela grežiinys, todėl jis vandens neskaičiuoja, kadangi pagaminti 1 litrą tokio vandens reikia išnaudoti 3 ar 4 litrus paprasto ( dabar nepamenu tikslaus kiekio)
Atsakyti