
Labas rytas,
Vakar sunus parvaziavo namo. Rinkom cucikui varda


Aš tai darbelin nekeliausiu. Bet kad jau pasikėliau nauju laiku 5
ir nenoriu visų namų sukelt (vaikams atostogos), tai užsiiminėju nesąmonėm.
Gerai, einu bent obuolių papjaustyt. Reik kokį obuoliasūrį sumeistraut, kad jau tėvai obuolių privilko.
Va- prašyčiau aiškiai ir lėtai paaiškinti obuoliasūrio gamybą- kiek gaminu- nieks nesigauna. O obuolių, kuriuos reikia skubiai naudoti šiemet tikrai daug. Džiovinom- tai jau nelabai turiu kur jų dėti. P.S kas artimiausiu metu žada važiuoti iš Kauno į Vilnių? va maišiuką džiovintų obuolių reiktų transportuoti ..
Vis tiek prilindau prie kompo...
Va- prašyčiau aiškiai ir lėtai paaiškinti obuoliasūrio gamybą- kiek gaminu- nieks nesigauna.
Nelabai suprantu, kas ten gali nesigaut.
Aš neseniai pirmą kartą gaminau. Na, išviriau prieš kelias savaites, tai dar kabo palubėj, džiūsta. Buvau tada pas Aist nusinešus, truputį dar šlapias, bet valgomas. O mano mama jau n metų verda.
Aš naudojausi šitu receptu: http://ausrra.blogsp...ml#.WBbZCDLwdm8(dabar spėkit, ar rodys nuorodą... ). Nededu jokių ten riešutų ir pagerinimų. Dariau mix variantą: obuolius pakepiau orkaitėj, paskui viriau. Gale įdėjau šviežių gabaliukų, kad gautųsi mozaika. Iš esmės svarbiausia iki sukrečiant į formą atsikratyti kuo daugiau drėgmės. O paskui džiovini ir vartai ilgai ir nuobodžiai. Ir įtariu, kad ne su visom obuolių rūšimis vienodai gerai gaunasi. Kadangi tėvų sodas užverstas antaniniais, tai tuos ir naudoju. Man jie kulinariniams tikslams patys pačiausi
Nematau Moliuko