Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

ir man įdomu kur kas taupot. mes irgi taupom, bet kai pajamos nedidelės, tai nekažin kas gaunas.
galvoju dirbant daugiau išsileidžia, juk darbe eini pietaut, jau papildomos išlaidos. apsirengt reikia ne laisvalaikio stiliaus drabužiais.
Atsakyti

ir man įdomu kur kas taupot. mes irgi taupom, bet kai pajamos nedidelės, tai nekažin kas gaunas.
galvoju dirbant daugiau išsileidžia, juk darbe eini pietaut, jau papildomos išlaidos. apsirengt reikia ne laisvalaikio stiliaus drabužiais.

Mum kol kas labai gerai sekasi taupyt. Vyro algos pilnai neišleidžiam, šiek tiek atidedam vasaros kelionei, santaupos nejudinamos. Aš dar abejoju, kad pavyks sutaupyt kelionei, o vyras visiškai tikras  :) 

Bet mes sudarėm visą taupymo planą šiems metams, rašėm, kiek kokiai kategorijai galim skirt. Vedam išlaidas kas savaitę. Jei matom, kad jau artėjam prie ribos, darom stop ir tos kategorijos prekių nebeperkam iki mėnesio galo...

Kol kas smagu, taupymas kaip žaidimas koks  :)  Nežinau, ar ilgainiui toks griežtas taupymas nepradės slėgt... Nedirbsiu dar ilgai, duokD surast darbą iki kitų metų sausio 15, ir tai abejoju, kad pavyks  :hmm: 

Atsakyti

Pietus į darbą visad nešdavau su savim iš namų, be abejo ir vyras nešasi  :) 

Atsakyti
QUOTE(relita @ 2017 03 10, 10:39)

I drabuzius tai as paprastai ziuriu, kuo ju daugiau, tuo daugiau sansu, kad ner ka apsirengti smile.gif Turiu kelis mylimus drabuziu derinius is priesdekretinio laikotarpio, nusipirkau kelias naujas sukneles, iki vasaros uzteks, tada rudeni jau vel bus galima kaip naujus deveti smile.gif
Pietauti labai daznai kavinese nesiruosiu, dirbu paciame miesto centre, tai kainos aplink, tyliu, nesiuos kazka is namu, taip bent planuoju.
O siaip del taupymo tai neturiu kazkokiu receptu panaceju, tiesiog stengiuos maziau spontanisku pirkiniu pirkti, kelis kart pamastau ir nutariu, kad galima ir be to gyventi smile.gif
Atsakyti

Aš rūbams labai mažai išleidžiu. Va minusą pastebėjau didelį būnant namie, kad daug elektros ir vandens sunaudojam plius dažnai valgom biggrin.gif tai jaučiu tas ant to išeina

Sugedo mano telefonas, tai teko pirkti kitą, nes neapsimoka taisyt visai..taip ir išlenda vis kažkas kas mėnesį
Atsakyti
Dontstop, mes įprastus vardus mėgstam smile.gif Agnė išrinktas dar Tado laukiantis smile.gif

Vyras kažkiek padeda namie šokinėdamas arba su ramentais vaikščiodamas, malkas kol kas mano šeima ateina prinešt, nes Tadas durų kablio nepasiekia, o šunį šerdavo Tadas, šiandien aš pašėriau smile.gif

Reakcijos vaikų kol kas normalios, užmigom aš vidury tarp Agnės ir Alekso, nes kitaip jis ant grindų ketino miegot biggrin.gif Nešt į kitą lovą užmigusio negalim dabar nei vienas, bet kažkaip išsimiegojom smile.gif

Man skauda pjūvį, bet nesmarkiai... Darbuojuos namie po truputį... Uošviai planuoja atvažiuot, tai užmigdžius mažiukę, eisiu apsimėtyt namus smile.gif
Atsakyti

Dontstop, mes įprastus vardus mėgstam smile.gifAgnė išrinktas dar Tado laukiantis smile.gif

Vyras kažkiek padeda namie šokinėdamas arba su ramentais vaikščiodamas, malkas kol kas mano šeima ateina prinešt, nes Tadas durų kablio nepasiekia, o šunį šerdavo Tadas, šiandien aš pašėriau smile.gif

Reakcijos vaikų kol kas normalios, užmigom aš vidury tarp Agnės ir Alekso, nes kitaip jis ant grindų ketino miegot biggrin.gifNešt į kitą lovą užmigusio negalim dabar nei vienas, bet kažkaip išsimiegojom smile.gif

Man skauda pjūvį, bet nesmarkiai... Darbuojuos namie po truputį... Uošviai planuoja atvažiuot, tai užmigdžius mažiukę, eisiu apsimėtyt namus smile.gif

IruteB, tai viskas gerai su vardu, labai gražus ir labai jūsų šeimos stiliuje  :) 

Tiesiog merginos, mačiusios vardą FB, čia temoje tokią intrigą sukūrė, kad mano vaizduotė nupiešė kažin ką niekad negirdėto  :) 

Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2017 03 10, 12:45)
I drabuzius tai as paprastai ziuriu, kuo ju daugiau, tuo daugiau sansu, kad ner ka apsirengti smile.gif Turiu kelis mylimus drabuziu derinius is priesdekretinio laikotarpio, nusipirkau kelias naujas sukneles, iki vasaros uzteks, tada rudeni jau vel bus galima kaip naujus deveti smile.gif
Pietauti labai daznai kavinese nesiruosiu, dirbu paciame miesto centre, tai kainos aplink, tyliu, nesiuos kazka is namu, taip bent planuoju.
O siaip del taupymo tai neturiu kazkokiu receptu panaceju, tiesiog stengiuos maziau spontanisku pirkiniu pirkti, kelis kart pamastau ir nutariu, kad galima ir be to gyventi smile.gif

pas mane irgi nedaug drabužių, bet kol nedirbau, labiau pirkau laisvalaikio stiliaus, kurie man nelabai siejasi su bet kokiu darbu. į darbą norisi suknelių, sijonų.

Irute, šauniai tvarkaisi 4u.gif uošviai toli gyvena? gal jie gali biskį padėt
Atsakyti

Tikrai tiesa, man išėjus į dekretą buvo labai nuostabu, kiek pinigų lieka biggrin.gif
Dabar prieš darbą apsipirkau kelis naujus rūbus, daugiau versiuos su senais, nieko nepirksiu. Pietauju mieste, bet žiūrėsiu gal bus kaip neštis pietus, nors šito niekad nedarydavau..

Šiaip mes nelabai taupydavom iki šiol, turiu santaupų dar nuo seniau, bet iš esmės va dekreto metu niekad neribojau savęs, pirkdavau daugiau mažiau viską, ko užsinorėdavau. Bet ir norai mano maži. Aurėjai pagrinde visos išlaidos.
Maistui. Vandeniui žiauriai daug, kaip Uoga rašė.
Vyras savo ruožtu irgi savo santaupų turi.
Dabar teks visai viską apribot.
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 03 10, 11:56)
Vandeniui žiauriai daug, kaip Uoga rašė.

Jo, pas mus vandens irgi jura isteka smile.gif nuo 16 iki 18 kubu per menesi.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 03 10, 09:30)

</p></div></blockquote><p>Oi, ar tik neprašoviau, dabar maniškė nešioja 25 dydį, kitai žiemai paėmiau 26 d  huh.gif </p>

Gal aš čia per greit skaičiuoju rolleyes.gif
Juk jie kuo toliau, tuo lėčiau auga.

Kalbant apie taupymą, tai kas kuria planus kaip sutaupyti, o kas kaip daugiau uždirbti blink.gif

Tarkim aš jau vos ne pusmetis svaigstu apie naują mašiną. Bet vakar neplanuotai atsirado mūsų žemės sklypo pirkėjas. Taigi jei nupirktų sklypą, plius sudėtume santaupas skirtas mano mašinai - išeitų butas - kurį galima nuomoti. Tai reiškia papildomas pajamas kas mėnesį.
Na bet mano mašina atsidėtų metams huh.gif
Papildyta:
QUOTE(Azazella @ 2017 03 10, 12:15)
Jo, pas mus vandens irgi jura isteka smile.gif nuo 16 iki 18 kubu per menesi.

Eikit sau blink.gif
Tai gal mes čia tokie nevalos - daugiausiai buvo 10 blink.gif
Atsakyti
QUOTE(relita @ 2017 03 10, 11:54)
Irute, šauniai tvarkaisi  4u.gif uošviai toli gyvena? gal jie gali biskį padėt

Toli iki šaunumo mums ax.gif Vyras niekuo daug namie darbuotis negali, tai pinigai tauposi, nes remontams nieko neišleidžiam, tai tv nusipirkom ir greit variklį motoblokui pirksim (pats vyras daro, detalių daugumą turi) ax.gif

Uošviai už 50km, tai kasdien nepavažinėtų, o ir ūkį turi, dviese gyvena - užtenka veiklos smile.gif

Pabandžiau mažąją užregistruot internetu. Pavyko, bet asmens kodui sužinot, kad gyvenamąją vietą deklaruot ir išmokas susitvarkyt, vistiek į CM reikia eit - palengvino, vadinasi blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti