Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(ate42 @ 2017 01 12, 12:47)
Ačiū. Bandysiu. Kaip su nedarinėta priminei......kai studentavimo laikais pirkdavom KILKĄ ir vakarais raklinėdavom su karštom bulvėm.....noriu. Kažin ar dabar tokių yra?

yra yra kilkos 4u.gif man skanu kartais nugarėlės jazau seilės bėga upeliais blink.gif

Ačiū Dusia37, kad pamokinai 4u.gif va su svogūnu aš persistengdavau ri tada neskanu ilgėliau palikius būdavo silkė, o va čia įdėja marinuoti su mažu kiekiu ir tik paskui įpjaustyti ax.gif ačiuks 4u.gif
Kavasucitrina matai marinatą sumaišiau su užpilu ax.gif
Atsakyti
Psio mergos nebekabam apie maistą , net aš valgyt užsimaniau .
Čia tas silkės pamarinavimas su svoguniuku nebūtinas , čia kai laiko turiu ar skanaiu paruošti noriu . Jei laiko neturiu perku IKi ( nežinau kodėl tik joje ? ) silkių file sveriamą ir ant greičio sumetu į marinatą . Sueina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 12, 13:23)
Psio mergos nebekabam apie maistą , net aš valgyt užsimaniau .
Čia tas silkės pamarinavimas su svoguniuku nebūtinas , čia kai laiko turiu ar skanaiu paruošti noriu  . Jei laiko neturiu perku IKi ( nežinau kodėl tik joje ? ) silkių file sveriamą  ir ant greičio sumetu į marinatą . Sueina smile.gif

nu nešnekam jaaazau noriu valgyti kaip blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2017 01 12, 11:58)
nu nešnekam jaaazau noriu valgyti kaip  blink.gif

aš tai kai pusryčius nelabai seniai pavalgius, tai visai nenoriu biggrin.gif

bet snigt kaip pradeda... blink.gif. Jau bijau, kad namo vėl negrįšiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 01 12, 13:02)
aš tai kai pusryčius nelabai seniai pavalgius, tai visai nenoriu biggrin.gif

bet snigt kaip pradeda... blink.gif. Jau bijau, kad namo vėl negrįšiu unsure.gif


Vakar žinias mačiau , tai nuo pietų 12-13 val visur sniegas ateina , smarkus. Jei neapgavo .
Vienžo - dirbi iki pietų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 12, 12:05)
Vakar žinias mačiau , tai nuo pietų  12-13 val visur sniegas ateina , smarkus. Jei neapgavo .
Vienžo - dirbi iki pietų smile.gif

tikrai tuoj namo važiuosiu unsure.gif
Atsakyti
Labas rytas,

kadangi negaliu visu pacituot,neduoda,tai rasysiu paeiliu,ka jus paraset.
Pirmiausia,aciu,del anukeles. 4u.gif 4u.gif As mociute,tai zinau,ka tai reiskia,o jus dar laukit ju,tada dalinsimes dziaugsmu,jei dar as gyva busiu. biggrin.gif
Kadangi placiausiai diskutuojama silkes marinavimas,tai galiu pasakyt,kad as tada visiska nemoksa.Niekada nevirinu jokiu marinatu,niekada nededu jokiu cukru ir nesuprantu kam.Zemaiciai daro taip:nusiperki silke,isvalai,supjaustai stambokai apie 3cm(paskui,serviruojant gali pasismulkint estetiskais gabaliukais),dedi i gilu inda,supjaustai svogunu saunokai ziedeliais,isipili salto vandens is krano 1 puodeli ir ivarai acto pagal skoni,kad but rugstokas,ne obuoliu acta,o ta stalo acta 9%,pamaisai puodeli,silpnai rugstas,gerai,dar ne,pareguliuoji ir pili ant silkes.Dedi i saldytuva,o jei virtuve vesi,nereikia net det.Issilaiko puikiai.Perku pries kaledas kokia savaite anksciau,susimarinuoju taip ir kaledioms puiku,negenda man,nepilu jokiu alieju ant virsaus,jo pasidaro is silkiu,jei jos geros,riebios.Dar imeti cielu pipiru,jei turi.
Pacios silkes nemegstu su tomatais,tik su razinom,svogunu,aliejum,arba su svogunais,saulegrazom ir aliejum.Musu seimoj tokia silke dingsta nuo stalo,jos niekada nelieka antrai dienai,jei nori turi daryt is naujo.
Atsakyti
jau kaip jūs apie tą actą su silke kalbat, tai net nupurto unsure.gif
Atsakyti
Mano mama taip darydavo silkę, visad virdavo marinata, jokio žalio ar jokio virinto vandens ... Gal dar užkalbėdavo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
PS kas valgo ( mėgsta ) marinuotą silkę visi labai labai ją giria , jei koks suneštinis balius giminėj ar tarp draugų - mano pareiga silkę marinuot. Nemeluoju , pirma dingsta nuo stalo .
Kava ar tu acto nemėgsti ar tokia natūrali silkė tau viaukt ?
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 01 12, 14:08)
Labas rytas,

kadangi negaliu visu pacituot,neduoda,tai rasysiu paeiliu,ka jus paraset.
Pirmiausia,aciu,del anukeles. 4u.gif  4u.gif As mociute,tai zinau,ka tai reiskia,o jus dar laukit ju,tada dalinsimes dziaugsmu,jei dar as gyva busiu. biggrin.gif
Kadangi placiausiai diskutuojama silkes marinavimas,tai galiu pasakyt,kad as tada visiska nemoksa.Niekada nevirinu jokiu marinatu,niekada nededu jokiu cukru ir nesuprantu kam.Zemaiciai daro taip:nusiperki silke,isvalai,supjaustai stambokai apie 3cm(paskui,serviruojant gali pasismulkint estetiskais gabaliukais),dedi i gilu inda,supjaustai svogunu saunokai ziedeliais,isipili salto vandens is krano 1 puodeli ir ivarai acto pagal skoni,kad but rugstokas,ne obuoliu acta,o ta stalo acta 9%,pamaisai puodeli,silpnai rugstas,gerai,dar ne,pareguliuoji ir pili ant silkes.Dedi i saldytuva,o jei virtuve vesi,nereikia net det.Issilaiko puikiai.Perku pries kaledas kokia savaite anksciau,susimarinuoju taip ir kaledioms puiku,negenda man,nepilu jokiu alieju ant virsaus,jo pasidaro is silkiu,jei jos geros,riebios.Dar imeti cielu pipiru,jei turi.
Pacios silkes nemegstu su tomatais,tik su razinom,svogunu,aliejum,arba su svogunais,saulegrazom ir aliejum.Musu seimoj tokia silke dingsta nuo stalo,jos niekada nelieka antrai dienai,jei nori turi daryt is naujo.

jaazau kaip skanu numirsiu tuoj blink.gif jos vėl apie silkę tooooobula biggrin.gif vsio vakarienė silkė... ooo man oo man skanu silkutė šalia svogūniukai marinuoti pomidoriukas ir dar smetonos ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 12 sausio 2017 - 12:52
QUOTE(Muka @ 2017 01 12, 12:50)
jaazau kaip skanu numirsiu tuoj  blink.gif jos vėl apie silkę tooooobula  biggrin.gif vsio vakarienė silkė... ooo man oo man skanu silkutė šalia svogūniukai marinuoti pomidoriukas ir dar smetonos  ax.gif

Tik aš supjausčius svogūnus ripkutėm, juos nuplaunu šaltu vandeniu ir perlieju(nupiktinu) verdančiu. Po to vėl po šaltu iš krano atvėsinu ir tkik tada į silkutę.
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2017 01 12, 13:59)
Tik aš supjausčius svogūnus ripkutėm, juos nuplaunu šaltu vandeniu ir perlieju(nupiktinu) verdančiu. Po to vėl po šaltu iš krano atvėsinu ir tkik tada į silkutę.


O kur svogūno macnumas belieka ? Man patinka aštresni smile.gif
Jatau kiek gaspadinių tiek nuomonių , skonių ir tt... Ps, tokios kaip mano marinuotos silkės būdavo Maximose pagamintos pirkt , esu valgius darbe per baliukus. Ten 100 cukraus dėta į marinatą , ir svogūnai neaštrūs . Man neskanu ...
Atsakyti