Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(kavasucitrina @ 2017 01 12, 23:03)
* nu tegul ne ledai, bet tai gal ledS? Ar tikrai ledC? unsure.gif
ai, nu koks skirtumas - ledC (S???) yra gėris tongue.gif
noooors... šiuo metu kaip ir nenoriu, tik dar pamenu, kad gėėėėris wub.gif
* * nu ok, teisingai, ju cukrus tai sacharozė - nusišnekėjau
bet aplamai tai ayjnašiktvisosOZĖS wacko.gif  wacko.gif

Patikėk , jums suvalkiečiams Šiaurės Lietuvos šneka - be galūnių ir Visi kirčiai pirmam skiemeny ( kaip pas Latvius ) - sudėtinga suprast smile.gif O c naudojama dažnai , taigi Žemaitija irgi arti ....
Mano dukra sakydavo - moku dvi kalbas Lietuvių ir Kaimietišką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 12, 22:12)
Mano dukra sakydavo - moku dvi kalbas Lietuvių ir Kaimietišką smile.gif

kaimietiškesnės už suvalkiečių nėra.. unsure.gif
Atsakyti
labas rytas,

Kavos ?
vartotojo įkelta nuotrauka

Jei aš klystų pataisykit , bet Lietuvių kalbą normino suvalkiečiai ? Jablonskis kažkur iš Suvalkijos ? Nuo Šakių ? Tik vedė kalvinistę smile.gif Istorijos ...
Beveik 30 metų nebegyvendama tuos kraštuos tarmiškai baisiu pamiršt. Išverčiau skūrą.

Gražios ir darbingos dienos.
Šalčiai savaitgaliui atsitraukia , ateina lietus ir purvynai .
Atsakyti
Man man kavelės vėl naktelė prasivartyta unsure.gif
MŽ o čia visoms taip puolam keliamės vėl puolam ir turim tų kurie šnibždą in ausį kąą vargšiukė nė pavalgyti negali... nu aks čia atsitiks tik vyno taurė ... ai na kur viena yra jau antra ai kiek čia liko nu visai nedaug negi paliksi ištuštinsiu ir t.t. ir t.t. be galo gali apie tai rašyti visos griešnos ... ir visos ieškom randam pametam...
Dusia37 palaikau mintį apie vaisių blogį jų beveik nevartoju, nors nesunku ir buvo atsisakyti, va su duonos produktais jau sunkiau, tiesa ką pastebėjau vis daugiau norisi daržovių blink.gif jooo man daržovių vakar į krepšį įkrito purkštas icebergas pomikai ir avokadas blink.gif paskui karka silkės dvi dar metės gabaliuks bus marinuojama kepama ir t.t. tiesa grįžtant prie silkės Dusia37 sory jeigu parleidau ką o tu ją išsifiliuoji ir marinuoji ar tik išsidarinėji nulupi odyte ir su kaulu susipjaustai, vakar iškilo toks klausimuks ... nes dariau pagal tavo recepta bet išsifilaivau ax.gif
O jau kaip noriu visokių subproduktų net silpna darosi kaip pamatau širdeles, kepenėles, uodegas blink.gif Ai vsio užteks apie maistą ax.gif
Bučkas
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2017 01 13, 08:51)
*Dusia37 palaikau mintį apie vaisių blogį jų beveik nevartoju, nors nesunku ir buvo atsisakyti, va su duonos produktais jau sunkiau, tiesa ką pastebėjau vis daugiau norisi daržovių  blink.gif jooo man daržovių vakar į krepšį įkrito purkštas icebergas pomikai ir avokadas  blink.gif paskui karka silkės dvi dar metės gabaliuks bus marinuojama kepama ir t.t.
**tiesa grįžtant prie silkės Dusia37 sory jeigu parleidau ką o tu ją išsifiliuoji ir marinuoji ar tik išsidarinėji nulupi odyte ir su kaulu susipjaustai, vakar iškilo toks klausimuks ... nes dariau pagal tavo recepta bet išsifilaivau  ax.gif
***O jau kaip noriu visokių subproduktų net silpna darosi kaip pamatau širdeles, kepenėles, uodegas  blink.gif Ai vsio užteks apie maistą  ax.gif
Bučkas

*Muka man sunkiausia atsisakyt vaisių ... Nes duonos namie beveik niekas nevalgo , jos net nebūna pas mus po 2-3 savaites. Jei MB sugalvoja nusiperka kokią čiapatą ... O Babtų obuolių, bananų, mandarinų, apelsinų beveik visada... Tiek MB tiek dukra be jų negyvena .
** Silkę marinuoju be kaulų .
*** Rimi būna pirkti ančių skrandukų . Labai gražiai sutvarkyti , vis laiks nuo laiko pagaminu . Ir vakar gaminau vakarienei . Aš stengiuosi kažkokių subproduktų 1 kartą savaitėj pagamint.... Dėl visų vitaminų ir mineralų esančių juose kt . Nes kai ima kažkokių maisto medžiagų trūkt - tai ir ateina nusirovimas... Norisi saldžiai, sūriai , ledų , bel ko .

PS daržovės man skanu , vakar gaminau mišrainę - kalafijoras plikytas, aisbergas, džiovinti pomidorai aliejuje ir džiovintos paprikos aliejuje + druska, krapai šaldyti , svogūnų laiškai šaldyti , balzamiko acto truputuka , ir gero alyvuojų aliejaus . Kaip skanu džiovintos paprikos aliejuje , pasaka . Paprikų reiks augint ne mažiau smile.gif O džiovint daugiau ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 13 sausio 2017 - 09:19
QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 13, 11:17)
*Muka man sunkiausia atsisakyt vaisių ... Nes duonos namie beveik niekas nevalgo , jos net nebūna pas mus po 2-3 savaites. Jei MB sugalvoja nusiperka kokią čiapatą ... O  Babtų obuolių, bananų, mandarinų,  apelsinų  beveik visada... Tiek MB tiek dukra be jų negyvena .
** Silkę marinuoju be kaulų . 
*** Rimi būna  pirkti ančių skrandukų . Labai gražiai sutvarkyti , vis laiks nuo laiko pagaminu . Ir vakar gaminau vakarienei . Aš stengiuosi kažkokių subproduktų 1 kartą savaitėj pagamint.... Dėl visų vitaminų ir mineralų esančių juose  kt .  Nes kai ima kažkokių maisto medžiagų trūkt - tai ir ateina nusirovimas... Norisi saldžiai, sūriai , ledų , bel ko .

PS daržovės man skanu , vakar gaminau mišrainę - kalafijoras plikytas, aisbergas, džiovinti pomidorai aliejuje ir džiovintos paprikos aliejuje + druska, krapai šaldyti , svogūnų laiškai šaldyti , balzamiko acto truputuka , ir gero alyvuojų aliejaus . Kaip skanu džiovintos paprikos aliejuje  , pasaka . Paprikų reiks augint ne mažiau smile.gif O džiovint daugiau ...

ačiū už priminimą apie pomidorus džiontus/keptus visai pamiršau kad anų dar turiu ax.gif
sakai nusiraunama dėl to kad trūksta vitaminų ir maisto medžiagų unsure.gif Skarndukai irigi skanu bet mane tempia dar ir vištų kalakutų uodegos blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2017 01 13, 10:29)
ačiū už priminimą apie pomidorus džiontus/keptus visai pamiršau kad anų dar turiu  ax.gif
sakai nusiraunama dėl to kad trūksta vitaminų ir maisto medžiagų unsure.gif Skarndukai irigi skanu bet mane tempia dar ir vištų kalakutų uodegos  blink.gif

Muka , va tų nemėgstu , nepraryčiau nei kaip ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 13 sausio 2017 - 09:34
QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 13, 11:32)
Muka , va tų nemėgstu ,  nepraryčiau nei kaip ....

kas būtų pasakęs kad net drebėčiau dėl jų tai nebūčiau patikėjus, man to riebalo kaip reikia blink.gif o su kopūstais išvis tobula blink.gif man toks jausmas aš išvis ant subproduktų galėčiau gyventi ... maga išbandyti insktus ale nemoku.. mama tokių irigi nedarydavo..
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2017 01 13, 11:00)
kas būtų pasakęs kad net drebėčiau dėl jų tai nebūčiau patikėjus, man to riebalo kaip reikia  blink.gif o su kopūstais išvis tobula  blink.gif man toks jausmas aš išvis ant subproduktų galėčiau gyventi ... maga išbandyti insktus ale nemoku.. mama tokių irigi nedarydavo..

Patirtis tokia - kai papjaudavo paršiuką - inkstus perpjaudavo pusiau, išplaudavo , išvalydavo ir išvirdavo lydomuose taukuose ... Ir kažką atsimenu, kad agurkinę sriubą su inkstukais virdavo bobutė . Paklausiu sesių, gal jos pamena kaip .
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 13, 10:17)
Patirtis tokia - kai papjaudavo paršiuką - inkstus perpjaudavo pusiau, išplaudavo , išvalydavo ir išvirdavo lydomuose taukuose ... Ir kažką atsimenu, kad agurkinę sriubą su inkstukais virdavo bobutė .  Paklausiu sesių, gal jos pamena kaip .

Gi nusiperku inkstukus, juos įpjaunu, taip beveik perpjaunu, horizontaliai kur yra tas įlinkimas. Bent dieną mirkau keisdama vandenį. Tada dedu į šaltą vandenį ir užkaičiu. Užsidarau visas duris ir atsidarau langus. Kai užverda ir iškyla visas brudas nupilu ir vėl užverdu-nupilu. Paskui verdu jau trečiam vandeny. Išvirusius pjaustau kubeliais ir dedu į sriubą. Jie turei ten kartu virti jau supjaustyti, tik berti jau į verdančią. Kai nuvirinėji mėsytę bulijonui. Išsiverdi sriubą, bulvės, morkos, svogūnai, kruopos. Raugintus agurkus dedi jau baigiant virti ir po to pakaitini tik iki užvirimo. Skanaus.
Labas biggrin.gif
Blyn, trūko langų plovimo kažkas užšalęs. Vaikiui išbėgo viskas. ploviklis AUTOCHEMA iki -25 C. Nenusipirkit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 13 sausio 2017 - 10:52
sveikos,
tai kai užvedžiau apie silkes, tai antra diena apie maistą kalbat biggrin.gif.
Man tai ausys baisiai skanu, tos, tipo, rūkytos, bet mirkytos rolleyes.gif. Ir skrandukai tokie patys. Jaučiu, reiks diedą prievartaut, kad rūkyklą sutvarkytų unsure.gif
Atsakyti
Labas rytas,
o as apie maista nenoriu nei girdet,bet noriu lasisos,vakar MB kepiau,kvepia,kai rojaus obuoliukas,mmmmnoriu kepeneliu,noriu visko,bet dar liko 7d.ant to kas galima.Svoris stovi antra diena.Pastrigo po pirmos dienos antro etapo.O tikejausi tokio greito sukudimo.Ech... ax.gif
Atsakyti