Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 31, 11:50)
KSC gal vasario pabaigoj ar kovo pradžioj tuos ridikus sėjot ?
Man nelabai pavyko , daugiau neužsiimsiu smile.gif
Muka , kur mes pernais pirkom pastarnokų sėklas? Kokioj internetinėj sėklų parduotuvėj ? Daigios buvo reiktų vėl nusipirkt ...

O man steikas skanu . Perku Šilainių turgelyje , kai atsiveža geros mėsos mums paskambina.... Pas jį būna  jaučių uodegu ir kt. Ir triušiukų , ir naminių vištų . Dabar pradėjo prekiauti ir aviena.
Kaiulienos beveik nevalgau . MB ir dukra nemėgsta ,  ( dukra net nevalgo , nebent faršas pamaišytas jautiena su kiauliena ) , MB vaiposi , tai tik dėl savęs gaminti neverta....

nepamenu kur bet daigios tikrai dar pokelį turiu pažiūrėsiu bent pavadinimą
Atsakyti
cha, gavau pasiūlymą danielių mėsos biggrin.gif. 7 eur/kg skerdienos. Bet reikia pirkt bent pusę žvėries, apie 20 kg. Sakiau, pagalvosiu smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 01 31, 12:34)
cha, gavau pasiūlymą danielių mėsos biggrin.gif. 7 eur/kg skerdienos. Bet reikia pirkt bent pusę žvėries, apie 20 kg. Sakiau, pagalvosiu smile.gif.

Pigu
9 EUR
Atsakyti
Labas rytas,

n e c i t u o j a!!Nu bet kaip sugedo SM doh.gif
Pirmiausia,aciu uz kava,malonu gert ryte graziai patiekta,as ziuriu i paveiksleli ir siurbcioju. biggrin.gif

AS sejau ridikus,bet jau nepamenu kada,nes tada zaidziau dar,neturejau nei zemes,nei siltnamio,po to tik viska gavau.Siemet sesiu tiesiai i siltnami,kai tik pastatys. Jua penktadieni ar sestadieni tureciau turet remus.
Jei tik tureciau kur saugiai augint,butinai auginciau broileriu ir vistu dedekliu kelias,sau del kiausu.Savo yra savo,kvapas ekologija daug maz,mesa kitokia visai skonis kitoks,taip,kad net nemastykit,o auginkit.Pas mus keli zmones augina vistas sode,nezinau kiek,bet yra,ant vartu didziausias skelbimas,ka daryt su jomis,nes UK siaucia pauksciu maras.Tai tokie stresai jau ne man.Prades eit,vepsot,ka kaip darom su jomis,tai dar kas nepatiks,pasakys,kad kankinam,tai jau geriau nereikia su jomis prasidet.
Muka,tokiu vietu gyvulio,kokias tu perki,as nepraryciau.Nezinau,man klaikiai skamba paslepsniai,uodega...nepyk,atleisk man neismanelei,jei ten kazko gero yra,bet man kazkaip atrodo,kad geras mesos smotas visada turtingesnis viskuo,tik brangesnis.O tu zinau is gerai pasiturinciu,tai cia ne kainoj esme turbut,tai kame???Jau tokia mesa visada buvo prascioku maistas,o dabar zmones perka sunims,katems tik.Ka tu joje radai ten?Suprantu,kai savo uzsiauginai gyvuli,paskerdei,tai sunaudoji viska,bet pirkt atskirai maistui,reikia man daugiau info.
Kava,kas tie danieliai???
Beje,aciu uz seklas,Kavasucitrina,tik ka imete per skyle pactaljonas,einu raskyt turini. 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
Dar ir Tropez paprika atejo i voka is Radviliskio!!!!:oh:O uzsakant paziurejau,kur gyvena siuntejas,raso UK.Melagiai,bet nesvarbu,gauta.Firma AGRONOMA.Gamintpjas UAB agrofirma "seklos"is Vilniaus,o siusta is Radviliskio :oh:likau visai durna,kas cia darosi.Pokutis grazus,fabrikinis. doh.gif
Kavasucitrina,seklu bus visam mano likusiam gyvenimui,nereiks nei savo nusiiminet.O siaip,jei iseis,siemet reiktu isragaut ir nusistatyt,kas man tiks ir patiks,o kitu,kur nepatiks,nebeset,kita meta bandyt kitas,kol suzinosiu kas skanu mano seimai ir te Dievulis apsaugo nuo maro ligos mano nauja derliu,naujam siltnamyje.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 01 31, 12:11)
Kava,kas tie danieliai???

vartotojo įkelta nuotrauka

biškį gaila valgyt... verysad.gif

o dėl augalų ligų niekas neapsaugotas, ir pernai su pomikais būtų gal buvę viskas gerai, jei būtum iš karto truco turėjus. O dabar per ilgai buvo nenupurkšti... Reikia turėt iš anksto pasiruošus. Aš nupurškiau vos tik aptikus, buvo viskas gerai. Tai va - turėsi, griebsi ir viskas bus ok.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 01 31, 10:17)
vartotojo įkelta nuotrauka

biškį gaila valgyt... verysad.gif

o dėl augalų ligų niekas neapsaugotas, ir pernai su pomikais būtų gal buvę viskas gerai, jei būtum iš karto truco turėjus. O dabar per ilgai buvo nenupurkšti... Reikia turėt iš anksto pasiruošus. Aš nupurškiau vos tik aptikus, buvo viskas gerai. Tai va - turėsi, griebsi ir viskas bus ok.

Nu jetus,kokia grazuoliai.Nu mesa,tai skani gal ir sveika,jei istirta,bet kaip toki nusaut?Jus man pasakykit,nu kokia tie medziotojai ziaurus vistik.

Kavasucitrina,turiu likusio pernykscio truco,dar Ate42,dave,kai buvom susitike ,tai esu apsiginklavusi turbut.Dar gal auginant,reiks nupurkst kokiu baziliku nuoviru,ar dar kokiu nekenksmingu,skaitauy,deliojuosi,bandysiu,jei ka ,gelbet.Nusisauciau,jei vel prarasciau derliu.

Dusia,o patarnokus seji ant palanges ar tiesiai i dirva?Pasiskaitinejau apie juos,mano yra Hollow crown,tai raso moteris,kad pasejo 2013 i dirva ir kasmet palieka po kelis per ziema,tai pavasari patys prisiseja ir taip gali testis 5m.Idomiai cia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 31 sausio 2017 - 13:19
QUOTE(Luety @ 2017 01 31, 14:03)
Nu jetus,kokia grazuoliai.Nu mesa,tai skani gal ir sveika,jei istirta,bet kaip toki nusaut?Jus man pasakykit,nu kokia tie medziotojai ziaurus vistik.

Kavasucitrina,turiu likusio pernykscio truco,dar Ate42,dave,kai buvom susitike ,tai esu apsiginklavusi turbut.Dar gal auginant,reiks nupurkst kokiu baziliku nuoviru,ar dar kokiu nekenksmingu,skaitauy,deliojuosi,bandysiu,jei ka ,gelbet.Nusisauciau,jei vel prarasciau derliu.

Tiria tik kiaules ir šernus . Dėl trichinelių .
Na dar gal paukštynų - kiaulynų produkciją dėl medikamentų liekanų ...
Atsakyti
O tai kiti,gyvenantys miske,negali uzsikrest ta trichinelioze?Kaip viska esu pamirsusi,gi esu dirbus kelis metus Satitarinej epidemiologinej stoty ir viska zinodavau,o dabar nieko nebezinau,ir keista,kad galima pamirst tokius dalykus,nors jau praejo 24m,kai ten dirbau.doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 01 31, 14:21)
O tai kiti,gyvenantys miske,negali uzsikrest ta trichinelioze?Kaip viska esu pamirsusi,gi esu dirbus kelis metus Satitarinej epidemiologinej stoty ir viska zinodavau,o dabar nieko nebezinau,ir keista,kad galima pamirst tokius dalykus,nors jau praejo 24m,kai ten dirbau.doh.gif

kiti neserga kiek žinau smile.gif Tik Kiaulės iš Šernai , o kadangi žmogus labai artimas paršiukui - mėgsta purvą ir paryt ... tai ir parazitai tokie patys smile.gif
Atsakyti
Prasiejau per miesta,truko truputi siulu pabaigt mezgini,tai nusipirkau.Nesalta,net siluma isjungiau kambary,bet lauke labai dregna,tokia purske,kaip zmones sako.Nei lyja,nei nelyja.
Pelargonijos kisa galvutes is zemes,dygs,matysim kiek ir jau matau salieru gumbiniu baltas uodegytes seklos turi,reiskia irgi dygs,jei nesustos tame etape,nes ju seklos labai kapryznos.Jas sejau uzpildama gal 90 laipsniu karstu vandeniu.Gyvos! :bigsmile:Braskes kol kas nesako nieko,gal kiek paburke,bet jos pernai metais pirktos,tai nezinia kuriu metu rinktos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 31 sausio 2017 - 15:38
QUOTE(Luety @ 2017 01 31, 13:03)

ale ot klausimas ir man pasistojo. Juk juos kaip naminius gyvulius augina, tai kaip juos uždubasina? Gal tikrai nušauna? Ar papjauna kažkaip?

Trichinelioze tikrai tik kiaulos serga. Nu ir šernai.

Ai, apie sėklas. Nu bile gavai, tai sėk ir augink į sveikatą - bile dygtų, derėtų, nesirgtų ir dar skanūs būtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 01 31, 15:27)
ale ot klausimas ir man pasistojo. Juk juos kaip naminius gyvulius augina, tai kaip juos uždubasina? Gal tikrai nušauna? Ar papjauna kažkaip?

Trichinelioze tikrai tik kiaulos serga. Nu ir šernai.

*Ai, apie sėklas. Nu bile gavai, tai sėk ir augink į sveikatą - bile dygtų, derėtų, nesirgtų ir dar skanūs būtų smile.gif

Tai juos namie augina,kaip naminius gyvulius??MB dirbo vienais metais Vokietijoj pas fermeri,restauravo jo nama,tai ir mane pasikviete menesiui,padejau tai bobutei langus valyt,namu ruosoje,tai jie augino stirnaies,o gal ir tuos danielius,nes turejo savo miska,tai jis tik gasdindavo juos saudamas i virsu.Ale tikrai,reikia turet gelezine sirdi toki paskerst.
*Aciu tikrai uz palinkejimus ir uz seklas taip pat.Jei tik ko reikia is UK,rasyk be jokio skrupulo,o ir jus visos mergaites,prasom rasyt,ko noretumet mainais i seklas,man bus kazkaip maloniau,kai zinosiu,kad ir as jums galiu kazkuom padet. 4u.gif
Atsakyti