Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Aš irgi aukščio bijau.Kai gavome butą penktame aukšte,bijojau langus valyti. mirksiukas.gif
Taip neblogai bute išsimiegojau,ką reiškia čiužinys.Tik pusę dviejų pas kažką kažkas atvažiavo ir signalina.Na miestas.........
Nei iš šio nei iš to kelias kojos ištino.Jau vakar jaučiau lankstosi sunkiai.Šį rytą atsikėliau iš viso sunkiai lankstosi.Nei susitrenkiau.Nuo vaikščiojimo?Praeinu daug.Vien nuo pirties namo iki senojo ar ūkinio sureisuoju nemažai. ax.gif Gal kokių liaudiškų patarimų turite?
Na bet į turgelį reikia važiuoti. ax.gif
Atsakyti

Labas rytas 🌞

Ingrida, gal miške kur užsigavai? Arba jau krūvis didokas. Reikia dabar uždegimą numalšint. Tinka ir ibuprofenas. Būtų gerai echoskopą padaryt, pažiūrėtų ar koks meniskas netrūko, o gal jau amžniai degeneraciniai reiškiniai, nyksta kremzlė, mažėja sutepimas, trinasi ir gaunasi uždegimas. Cukrų reik apribot. Sąnariai nemėgsta.

Namų sąlygom, rudeniui, galima kaštonų viduriuką supjaustyt, užpilt spiritu ar samane gera, bent porą savaičių palaikyt tamsoj, tuomet įtrinti sąnarius, pramankštinti. Bet čia labiau mažiesiems sąnariams tinka.

Kai tokie krūviai, reikia ir kremzlėmis, sutepimu pasirūpint.

Atsakyti

Labas. Ingrida, pats liaudiskiausias būdas pas daktarus.... Gal MB turi supikiuoto audinio? Apsuk nakčiai, ir dar šiltai ant viršaus.  O dėl uždegimu sąnariuose tai visus lengvus angliavandenius reikia ismesti. Ir dar sultinio tikro issivirti, 12 ir daugiau val. Kokį pusmetį kas dieną... Gal apsiramintu uždegimai. Žmogus visuma.  Daktarai gydis simptomus...  Luety tavo nuotykiai gazdina! Mano mulciuotam lygiame darže galima voliotis... Minkštai ant šieno. O pas tave ten spąstai.... Gražios dienos!

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2021 09 10, 18:59)
<p>Dusia, visur pusiausvyra yra. Jei vienur vyras geras, kažkur vadinasi trūksta smile.gif Idealių nebūna nei vyrų, nei moterų smile.gif</p><p> Pritariu su jūra ir miškais. Va su kalnais nežinau - aš aukščio bijau smile.gif</p><p></p><p>Luety, o pledukas blogai pasėdėjimui ar lengvos turistinės kėdutės?</p><p></p><p>Šparagines aš apvirdavau pasūdytam vandenį ir pakepindavau ant sviesto su prieskoniais. Man skanu. Bet dėl savęs vienos nedarau.</p>

Labas rytas,
turim specialius pledukus,susukamus ir uztraukiamus,kad but patogu nestis,visada juos klojames prie juros,nes nepagulesi,nepasedesi ant akmenu,o ir spec.batukus aunames,nes juros dugnas ir iki jos nueit akmenimis ,neimanoma be ju.Cia ne Baltijos smeliukas.Bet ateinam prie juros is siaures vakaru,o jura mums yra pietryciuose,tai visa diena prie jos saule,o ir promenadose suoliukai sauleje.Yra bangolauziai,ir uz ju buna pavesis,bet ten sunku rast laisva vietele,nes vasara turistu masiskai privaziuoja,visi tik ir iesko pavesiuko.O rudeni ir saulyte nera kaitri ir saulej galima pabut ir pavesyje prie bangolauziu galima rast vietele,nes su mokykla ir turistai isvyksta.

QUOTE(IngridaB @ 2021 09 11, 04:12)

Labas rytas.
Aš irgi aukščio bijau.Kai gavome butą penktame aukšte,bijojau langus valyti. mirksiukas.gif
Taip neblogai bute išsimiegojau,ką reiškia čiužinys.Tik pusę dviejų pas kažką kažkas atvažiavo ir signalina.Na miestas.........
Nei iš šio nei iš to kelias kojos ištino.Jau vakar jaučiau lankstosi sunkiai.Šį rytą atsikėliau iš viso sunkiai lankstosi.Nei susitrenkiau.Nuo vaikščiojimo?Praeinu daug.Vien nuo pirties namo iki senojo ar ūkinio sureisuoju nemažai. ax.gif Gal kokių liaudiškų patarimų turite?
Na bet į turgelį reikia važiuoti. ax.gif

Grazus vaizdas,paslaptingi didingi kalnai...aciu.
As dedavau varnalesos lapa truputi pamaigyta,kad but toks dregnas,bet turi but ramybej,nevaiksciot.

QUOTE(Pou @ 2021 09 11, 10:13)
<p>Labas rytas 🌞</p><p></p><p>Ingrida, gal miške kur užsigavai? Arba jau krūvis didokas. Reikia dabar uždegimą numalšint. Tinka ir ibuprofenas. Būtų gerai echoskopą padaryt, pažiūrėtų ar koks meniskas netrūko, o gal jau amžniai degeneraciniai reiškiniai, nyksta kremzlė, mažėja sutepimas, trinasi ir gaunasi uždegimas. Cukrų reik apribot. Sąnariai nemėgsta.</p><p></p><p>Namų sąlygom, rudeniui, galima kaštonų viduriuką supjaustyt, užpilt spiritu ar samane gera, bent porą savaičių palaikyt tamsoj, tuomet įtrinti sąnarius, pramankštinti. Bet čia labiau mažiesiems sąnariams tinka.</p><p></p><p>Kai tokie krūviai, reikia ir kremzlėmis, sutepimu pasirūpint.</p>

AtA anyta ranku pirstus trindavo kastonu uzpilu,labai padedavo.

QUOTE(Dusia37 @ 2021 09 11, 10:36)
<p>Labas. Ingrida, pats liaudiskiausias būdas pas daktarus.... Gal MB turi supikiuoto audinio? Apsuk nakčiai, ir dar šiltai ant viršaus.  O dėl uždegimu sąnariuose tai visus lengvus angliavandenius reikia ismesti. Ir dar sultinio tikro issivirti, 12 ir daugiau val. Kokį pusmetį kas dieną... Gal apsiramintu uždegimai. Žmogus visuma.  Daktarai gydis simptomus...  Luety tavo nuotykiai gazdina! Mano mulciuotam lygiame darže galima voliotis... Minkštai ant šieno. O pas tave ten spąstai.... Gražios dienos!</p>

MB pirko jautienos zelatina is sveikuoliu pardes ir gere ja gal 6 men kasdien issitirpines,dabar jauciasi sveikas,net joga daro ir atsiklaupti gali,nebeskauda.
O as tik patarimus galiu duot biggrin.gif biggrin.gif pati vaikstau su skaudamais kelenais,bet,kai jau mieguot neduoda,turiu parsivezus is Ispanijos voltareno tableciu,pageriu 2-3 d.ir miegu ir vaikstau lengvai ilgam.
Zinai,Dusia,seniai pradeda kritinet net lygioj vietoj,sako jiems kazkokie mini insultai infarktukai ar kas ten,kad nukerta trumpam,o krisdami atsipeikeja,arba....Bet as leidau i kubila vandeni ir slanga buvo suraityta ant zemes,ilindo koja i kilpa,uzkliuvo,tai tik sumosavau rankaom ir sukausi,kad krist nugara,o ne pilvu,kad akiu neissibadyt.Ir musu ir MB gimines moterys senatvej megsta kabint uzuolaidas ir nusiverst nuo kedes arba nukrist lygioj vietoj eidamos biggrin.gif biggrin.gif
Eisiu savo mezgimo kampa tvarkyt,o tai nuskesiu siuluose ir mezginiuose. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Vaistinėje Nalgesino davė uždegimą mažinti.Vaistininkė paklausė ar erkė neuvo įsisegųsi?Buvo.Gali sanariai nuo to ,Laimo liga.Na bet sakau jokio ratilo nebuvo,sako ir man nebuvo,o išsityrė-Laimas. bigsmile.gif
Nenusėdžiu aš gi.Po turgaus miškan ir dar vakare,kad paklydau,daviau per bruzgynus,šlapia buvau nuo prakaito,vistiktai 18 valanda,nei vieno žmogaus.Gerai saulė buvo,pagal ją išėjau.O gerti,lūpos išdžiūvę. bigsmile.gif Balos išdžiūvę. biggrin.gif Bet baravykų,ne tokių kaip sodyboje mažų,radau,tokiame užkampyje,grynai durpyne. ax.gif Buvau po mško darže,pamiršau varnalėšų pasiskinti,žinau,kad jos ištraukia karštį. ax.gif Bet tabletė pradėjo veikti,o ir tinimas atslūgo po tokio krūvio. mirksiukas.gif Matysime rytoj. ax.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti

Labos. Patikrinau pelkę, nėr pas mus jau grybų, sausa. Netgi pelkėje sausa. Gailių parsiveziau, gerai į dumine ir koriams nuo kandžių... Šiltas ir gražus rytas, dieną lietaus žada. Reikia spėti garstyčias pasėti. Pomidorų vėl bus labai daug... O jau noretusi sezono uždarymo. Pou mano darže dar visokio gėrio: morkos, porai, salierai, ropės... Dar salotos auga.... Lapkričio mėnesį sezonas užsidaro. Gražaus sekmadienio. Būkite sveikos!!!

Atsakyti

Labas rytas  :4u: 

Ingrida, aš apie erkę taip pat pagalvojau, manęs reumatologė to klausia, o jų man per sezona įsikabina vis. Šiemet jau dvi nimfas radau. Sode, bet jis pamiškėj, koks katinas ar gyvūnėlis prašalaitis atnešė.

Dusia, pas mus mažam daržiuky, tai dar rūgštynės, prieskoninės, svogūniukai ir dar agurkų vienoj pakeltoj lysvėj makaluojas. Na o pomidorų šiltnamis dar žaliuoja, po kojom krapai sudygo jiems.

Vakar pusę langų pravaliau, kitus kiek vėliau rriks, nes iš kiemo pusės renovuoja namą šalia ir plyteles pjausto kasdien. Kitoj pusėj šalia esančio namo renovacija į pabaigą.

Einu skerst pomidorus ir sėklas ruoš 🌞

Geros dienos. :4u:​ 

Atsakyti
Labaryt, 4u.gif

Koks grazus stalas,viskas nuostabiai suderinta.Aciu. 4u.gif
Ingrida,su skaudama,istinusia koja i miska?na,tada as labai lepunele,su tokia koja niekur neinu. biggrin.gif biggrin.gif
Keikiau ,kad ner kur det pomidoru,o dabar but dar gerai,kad butu,bet kodel jie pas mane taip anksti pasibaige?Gal,kad anksti sodinti?Lauke yra,bet visi tie vynuoginiai zirniukai,geltoni.Juos buvo nupuoles maras,ir vistik tas ukrainieciu antimarinis preparatas,kuri atsiskiedziau gal pries 3 metus ir laikiau sode,o to nupurskiau del eksperimento,isgelbejo laukinius pomidorus nuo maro plitimo.Bulves tik dvi lysves atsigavo,o viena nudziuvo virkscios,bet gal joms jau buvo laikas?Atrodo birzely buvo pasetos.Pakasiau,yra daug,bet galetu dar augti.Paliksiu,ziuresiu kas bus.
Agurku labai daug,jau pykstu ant saves,kad liejau,nera kur det ju dabar.Spinatai siltnamyje jau po lapeli turi,morkos antros sudygo,pirmosios suvalgytos,antrosios jau baigiam suvalgyt,ir jos daug skanesnes is siltnamio ir didesnes.Krapu siltnamyje belenkiek pridygo.Lauke dar burokai,kale,avietes lesam kasdien,yra dar derliaus sode.
Siandien sekmadienis.Nieko nedirbam sode.Nuo penktadienio supyke ant vistu,sumazinom maista,ir vaziavimas tik vienas,ir sestadieni jau buvo 5 kiausiniai,o tai jau nei vieno nebebuvo dvi dienas.MB meile baigesi joms.Jam turi but rezultatas,o jei ne,greit supyksta,bet greit ir atsileidzia,reiks tramdyt,kad vel nepradetu permylet. 4u.gif 4u.gif
Via kita po senovei.Ryt vel badas.Kol kas tik 5 turiu uztvirtinus minuse.Vaziuoju toliau.
Atsakyti

Luety, Lietuvoje pomidorai standartiškai sunokina 8 kekės per sezoną . Aš +- taip ir skaiciuoju, tada kerpu viršūnes. Per anksti nukirpai virsunes? Pas tave gal ir 10 galima kekių užauginti? Pomidoras nemiršta... Nusala arba maras paima. Jei nebūtų šalnų leistų atžalas ir augtų kelis metus....

Atsakyti
As kekiu neskaiciavau,bet kirpau virsunes,kai jau latsireme i stoga ir linko zemyn atsireme.Ryt paskaiciuosiu,kiek kekiu buvo.Aciu.
Atsakyti
Labas rytas.
Išmauname su mama į Šimonis. ax.gif
Atsivežiau pas save mamą,dar vakar sesė su vyru ir šunimi pasisvečiavo.Tai gavosi kaip pusdienis poilsio. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 13 rugsėjo 2021 - 04:32