Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labas rytas,
Ingrida dėkui už gražią kavą 4u.gif Sėkmės renkant grybus ir uogas 4u.gif
Vasara Lietuvoj vėl baigėsi . Lyja...
Savaitgalį gerai pasidarbavau kaime , daržai aptvarkyti ( iki sutvarkymo toli ) . Burokėliai prasti , morkos prastos ir neskanios ( įtariu karščiai ) , o porai labai gražūs . Ir dalis salierų labai gražūs. Iš tikro tai kiek jų reikia biggrin.gif Cukinijos ir moliūgai dar lauke . Lyg šalnų nežada ? Cukinijas dabar auginu paršines ... Tegul stovi iki Kalėdų . Gėrio jose mažai , daug išsimeta . Bet vis tik savos . Pomidorų porą krepšų ... ir toli gražu ne pabaiga . Šiltnamį tai pgerai būtų perkasti rudenį , ty mulčą įterpti į žemę . Sodinau taigi į pievą - kasiau duobes , piliau durpės ir storiai mulčiavau šienu . Kai kur klojau kartoną , kad žolė nelystų . Aš taigi tinginė biggrin.gif O jei rimtai , tai pas mane labai prasta žemė , jei nukasčiau velėną tai pačią derlingiausią žemę išmesčiu . O dabar per vasarą supuvo velėna , pamaitino mano pomidorus.
Kitais metais reikės pasisodinti kelis kelmus 4 ar 5 žieminių pomidorų . Na tie kurie valgomi žiemą . Vietos turiu ... Vezuvijus man visai nepatiko , auginusi . Ieškosiu kitų . Gal kuri auginusi ? Visai smagu būtų turėti Kalėdoms normalių valgomų pomidorų ax.gif Vasaros skonio nebus, bet ... Manau skanesni už parduotuvinius ?
Pou daug savų pomidorų sėklų ruoši ? Kadangi nepardavinėju , tai ruošiu primityviu būdu - ant vienkartinio virtuvinio rankšluoščio ir užrašau pavadinimą smile.gif Visada daigumas 100 pr. Ir stengiuosi iš pirmųjų vaisių . Kažkur skaičiau , kad taip reikia .
Luety , dar klausimas - gal tu ne aukštaūgius auginai pomidorus , o riboto augimo ? Kad pasibaigė derlius ? Arba labai tankiai susodinai ir išstypo - pasiekė stoga ne su 8 kekėmis o su mažiau . Tada reikia paleisti žemyn visą pomidorą . Šiemet sodinau kas 70 cm. Ir paleidau dviem stiebais . Geriau būtų 80 .
Šią savaitę reikės kokią porą dienų ištrūkti iki kaimo . Yra dar ten reikalų ...
Luety , aš siūlų turiu namie per daug ... kartais galvoju , kad du atskiri hobiai megzti ir siūlus pirkti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Gražios dienos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 13 rugsėjo 2021 - 07:49
Labos smile.gif
Nei dirbus nei pailsėjus ax.gif bet bulbos nukastos, labai supuvusių daug, cepelinai nekokie, morkos vos kelios, burokai irigi nieko gero, jau agurkam amen rausiu. Pomidorų ne kažką mama išsivežė kelis kilus o aš užvekavau savose sultyse 5 stiklainiukus. Žodžiu kažkaip judama į priekį. Tiesa jau už kelionę susimokėjome, reikia draudimo ieškoti su covid draudimu. Dar visokiausių reikalų darbe ir labai gaila, kad nelabai galiu ką pastumėti unsure.gif
Pomidorų sėklas imu kaip anyta pamokė ant skuduriuko ir paskui perkeliu ant servetėlės su užrašu geltonai žali su pypsiku rolleyes.gif Ai šiemet papildė kolekcija Pou pomidoriukai ax.gif
Griebiu kavą tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 09 13, 06:46)
Labas rytas,
Ingrida dėkui už gražią kavą  4u.gif Sėkmės renkant grybus ir uogas 4u.gif
Vasara Lietuvoj vėl baigėsi . Lyja...
Savaitgalį gerai pasidarbavau kaime , daržai aptvarkyti ( iki sutvarkymo toli ) . Burokėliai prasti , morkos prastos ir neskanios ( įtariu  karščiai ) , o porai labai gražūs . Ir dalis salierų labai gražūs. Iš tikro tai kiek jų reikia  biggrin.gif Cukinijos ir moliūgai dar lauke . Lyg šalnų nežada ? Cukinijas dabar auginu paršines ... Tegul stovi iki Kalėdų . Gėrio jose mažai , daug išsimeta . Bet vis tik savos . Pomidorų porą krepšų ...  ir toli gražu ne pabaiga .  Šiltnamį tai pgerai būtų perkasti rudenį , ty mulčą įterpti į žemę . Sodinau taigi į pievą  - kasiau duobes , piliau durpės ir storiai mulčiavau šienu . Kai kur klojau kartoną , kad žolė nelystų . Aš taigi tinginė  biggrin.gif  O jei rimtai , tai pas mane labai prasta žemė , jei nukasčiau velėną tai pačią derlingiausią žemę išmesčiu . O dabar per vasarą supuvo  velėna , pamaitino mano pomidorus.
Kitais metais reikės pasisodinti kelis kelmus 4 ar 5 žieminių pomidorų . Na tie kurie valgomi žiemą . Vietos turiu ... Vezuvijus man visai nepatiko , auginusi . Ieškosiu kitų .  Gal kuri auginusi ?  Visai  smagu būtų turėti Kalėdoms normalių valgomų pomidorų  ax.gif  Vasaros skonio nebus, bet  ... Manau skanesni už parduotuvinius ?
Pou daug savų pomidorų sėklų ruoši ? Kadangi nepardavinėju , tai ruošiu primityviu būdu  - ant vienkartinio virtuvinio rankšluoščio ir užrašau pavadinimą smile.gif Visada daigumas 100 pr. Ir stengiuosi iš pirmųjų vaisių . Kažkur skaičiau , kad taip reikia .
Luety , dar klausimas - gal tu ne aukštaūgius auginai pomidorus , o riboto augimo ?  Kad pasibaigė derlius ? Arba labai tankiai susodinai ir išstypo  - pasiekė stoga ne su  8 kekėmis o su mažiau . Tada reikia  paleisti žemyn visą pomidorą . Šiemet sodinau kas 70 cm.  Ir paleidau dviem stiebais . Geriau būtų 80 .
Šią savaitę reikės kokią porą dienų ištrūkti iki kaimo . Yra dar ten reikalų ...
Luety , aš siūlų turiu namie per daug ... kartais galvoju , kad du atskiri hobiai megzti ir siūlus pirkti  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Gražios dienos  4u.gif

Labas rytas,
issiaiskinau,kodel vistos nenori eit miegot i tvarteli.Taigi vistu uteliu ten prisiveise.Supratau,kai eme šokinėti ant musu,o po to repliot per kuna,sukelt niezuli.OMG suzinojau,ko nezinojus.Vakar kaimyna sutikau,kur šalia turi vistas,tai apziurejo tvarteli ir parode perus,viska paaiskino.Vistas mes senai purškiam nuo ju,ir vistos beveik svarios,bet apie tvarteli,kad laikosi tarpeliuose po medzio lentelem,ant lubu,negalvojau.Pasake,kur purkt zibalo ir ispurkst juo tvarteli kaip Zodziu,eina peklon tos vistos.
Pomidorai aukstaugiai is jusu atsiustu seklu,bet abejoju ar susiformavo 8 kekes Siandien patikrinsiu nuejus.
Siulu turiu daug likusiu nuo zaislu gamybos,visi cotonas ir akrilas,daugiau niekam ir netinka,nezinau kur det,du stalciai pagrinde likuciu.
Megztiniam perku gerus siulus,merino vilnos misinius su vilna ir panasiai.Kadangi brangus,perku atsakingiau,bet vistiek lieka.
Vakar numezgiau dvi pirštinaites ant 1 rankos. biggrin.gif Nezinau,atrodo tikrinau,kad but ant skirtingu. biggrin.gif
Ingrida,aciu už auksu blizgancia kava.Kitka palieku jums,as ant skysciu siandien.
Atsakyti

Labas rytas,

Dusia, ne, nedaug ruošiu, tik sau, kartais padalinu draugėms, anksčiau dar bendradarbėms. Tiesiog auginu 6-7 veislinius ir maždaug 3-4 hibridus. Na ir porą naujų išbandau. Daug auginau, daug bandžiau, bet apsistojau ties tais, kurie šeimynai patinka skoniu, konsistencija, dydžiu. Mažiukai vaikams patinka arba patys praeidami kapt į burną, didelius vyriškiai mėgsta, geltonus labai mėgsta vyras, man taip pat skanūs, o mamai jie tinkamesni dėl skrandžio, tėčiui geltonieji taip pat tinka, juk jis iš Dotnuvos :) O šie geltonieji, tai paveldiniai, pirkau sėklas iš tuo užsiimančių buvusių forumiečių. Na ir yra ankstyvieji Torro, kurie neblogi ir skoniu, ir nedicki, ir kekes gausias augina, ilgai dera. Tik va, jų jau nebuvo šįmet pirkt. Vezuvijų auginau, visai nepatiko, kitų nebandžius.

Ruošiu taip kaip ir jūs. Iš pirmų kekių gražesnius atrenku, panokinu stipriai ant krūmo, tuomet namuose išimu sėklas, porą dienų pafermentuoju ir skudurėlyje išplaunu. Tuomet ant popierinio rankšluostuko papilu, išdžiūsta, į maišelius, užrašau veislę, metus.

Šiemet Taifūną atrinkau ir pasiruošiau F2 sėklas, kurios turėtų dar išlaikyti savybes, žiūrėsiu. Ką daryt, jei puikus hibridas, o jau 5 metai kaip nėr prekyboj, gaila. Kitiems metams dar liko originalo kelios, bet jau jų daigumas stipriai sumenkęs, gal dar koks daigas ir parodys nosiuką, o vėliau bus tik  F2.

Burokėlių šįmet neauginau, pernai pridariau dvejiems metams, taip ir darau dabar, kad 2 metus auginu. Anyta pasėjo porą metrų, tai jie neužaugo, skuro, nuskuro, kas liko amarai pribaigė. Morkos mažukės, per patį augimą baisiai sausa buvo, o vandens pas mus juk trūksta, bet dar palikau iki šalnų, tegu auga, kol šaknų vėl nepradės leisti. Bet pas mus šilti rūsiai, tai morkos nesilaiko, auginam šviežiam valgymui sau ir tėvams ir kad iki Kalėdų užtektų. Labai myliu Nectar veislę, bet ja jau nebeprekiaus sakė, dar iš kito tiekeėjo papirkau šiemet keliems metams į priekį. Aišku, daigumas bus prastesnis, bet jos gerai dygo, tad pabersiu kiek daugiau ir bus liuks. Šiemet labai šiltnamyje morkos pasiteisino. Pas anytą pusę šiltnamio užėmė pomidorai, o pusę krapais, salotom, ridikais ir morkom užsėjom. Sakėm, kitais metais taip pat sėsim.

Šiltnamiai dar žaliuoja, vėliau nurausim ir garstyčiom užsėsim, kurioms sudygus jau atklamposim, perkasim, pelenų dar duosim, kiaušinio lukštų maltų. Pavasarį bus puri žemė.

Atsakyti
Jau patiktinau Kuždučio kertelės psl . Gal prekiaus sėklomis ? Reikia man tų žieminių pomidorų nors tu ką biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Vezuvijus gal ir būtų žiemą skanus , bet trioboj jis visai nesilaikė . Vyto , pernoko, gedo . Matyt reikia vėsiau laikyti , neturiu kur. Dwarf gal esate kuri auginusi ? Skanesni ?
Nuo rudens galvosopis bigsmile.gif Bet smagus ...

Dar labai gerai lapai į šiltnamį . Rudeni prinešu , sulieju , supūna ir apkasu, tada dar palieju . Medžiai visą gėrį iš giliai paima . Pelenu ir dolomitmilčių irgi negaliu . Dar kokio mėšlo granuliu . Mano žemė labai prasta. Tenka smarkai gerinti .
Atsakyti

Dusia, o garstyčias sėji į šitnamį? - man tai super pasiteisinęs reikalas. Ir žalia masė, ir ilgomis šaknimis iš giliai ištraukia gėrį į paviršių, ir žemę puriną, na ir kas be ko - dezinfekuoja kaip sideratas. Garstyčios ir spragšius gerai atbaido. Išties, anksčiau kažkaip rasdavau pavasarį perkasdama, dabar nėra, tik tie karkvabaliai siaučia.

Apie lapus galvojau, bet per daug sudėtinga mums būtų kelis kartus tvarkyt, su garstyčiomis patogiau.

Vietoj dolomitmilčių aš kiaušinių lukštus smulkintis pilu. O arklių mėšlo kompostuoto, kai jau sodinu, į duobę metu. Vietos šiltnamiui nekeičiam, tai žemę reik palepinti, nes gi visai peipenos pomidorai būtų.

Pomidorų sėklas aš iš Rimantės VB perku, paieškok FB, manau, kad ji turės, ką pasiūlyti. Dwarfų neauginau, bet iš jos esu pirkusi pernai - tik dar nesėjau :)

Luety, dar ir tokių zarazų būna. Neičiau aš į tvartuką, man paskui vaidenasi tie parazitai :)

Aš vis pasidairau siūlų, bet mezgus esu jau senai, reiktų prisiminti. Anyta apie lamų vilną buvo užklausus, norėtų kojines nusimegzti, tai kaip tik landžiojau po visokius siūlų puslapius.

Atsakyti
Dėkui Pou, žinau aš ja FB , seku , skaitau ir kaifuoju nuo jos postų ...
Dėl vilnonių sūlų - jei 100 pr vilnos , tai pigiai yra Saulė Saulenė FB. Čia tokie siūlai kurie graužia, lietuviškos avies vilnos . Nei labai lygūs nei labai gražūs . Šilumos tik labai daug . Net neperšlampa jei pasivelia - per rasas vaikštai , padrėksta, bet kojai smagu . Baba pasakojo , kas senais laikais natūralios vilnos penčiakas maudavosi eidami į mišką - ypač spanguolaiuti - gyvatė neperkanda . Tavo anyta gali nueiti į Mezgimo maniją, Baltų pr , link nuovados. Turi jie ir šuns vilnos siūlų . Gal ne visada, bet atsiveža ... O jei visai po pigija nori tai Itališki siūlai , Nuoroda Šiukšlynas pas juos, bet pigu ir dar dovanų ideda ... Turi pigiai tu penčiakinių siūlų. Tiek kad spalvų nepasirinksi .
Pas juos 100 gr kojinių siūlų kainuoja 2,40 kitur ta pati Regia apie 7-8 Eur.
Aš šiaip ne taip kūna baigiu savo kaimietiško megztuko ... Bet dar rankovės, kapišonas, susegimo kraštas:) Vakarais kiek pagaunu laiko .
Luety aš dažnaiusiai perku siūlus kažkokiam projektui - ir kai pagaunu akcija. Labai myliu babaininius ... Siūlus perkus tik geresnius- ty merinas, alpaka, mochera su šilku . Laiko daug neturiu , kad megzti iš pigių siūlų smile.gif
Garstyčias sėju ir šiltnamyje ir darže ... jei paspėju , neužšala . Spagišiu , kurklių ir karkvabalių šilnamyje neturiu ... bo kurmis pakaraliauja, ar pelėnas smile.gif Irgi kenkėjai . Pas mane labai daug pievų aplink , yra ką valgyti ir niekas ten proto neknisa ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 13 rugsėjo 2021 - 14:07

Ačiū, Dusia, pasidomausiu  :4u: 

Labai keista, bet neliko kurmių pas mus po žiemos. Visuomet tiek kupstų būdavo išversta, šįmet - nė vieno. Ir šiltnamiuose apsilankydavo, ir pievą išvagodavo. Gal plėšrūs paukščiai išgaudė, visokių vanagiukų aplink daug laksto.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 09 13, 12:58)
Dėkui Pou, žinau aš ja FB , seku , skaitau ir kaifuoju nuo jos postų ...
Dėl vilnonių sūlų - jei 100 pr vilnos , tai pigiai yra Saulė Saulenė FB. Čia tokie siūlai kurie graužia, lietuviškos avies vilnos . Nei labai lygūs nei labai gražūs . Šilumos tik  labai daug . Net neperšlampa jei pasivelia - per rasas vaikštai , padrėksta, bet kojai smagu . Baba pasakojo , kas senais laikais natūralios vilnos penčiakas maudavosi eidami į mišką - ypač spanguolaiuti - gyvatė neperkanda . Tavo anyta gali nueiti į Mezgimo maniją, Baltų pr , link nuovados. Turi jie ir šuns vilnos siūlų . Gal ne visada, bet atsiveža ...  O jei visai po pigija nori tai Itališki siūlai , Nuoroda Šiukšlynas pas juos, bet pigu ir dar dovanų ideda ... Turi pigiai tu penčiakinių siūlų. Tiek kad spalvų nepasirinksi .
Pas juos 100 gr kojinių siūlų kainuoja 2,40 kitur ta pati Regia apie 7-8  Eur.
Aš šiaip ne taip kūna baigiu savo kaimietiško megztuko ... Bet dar rankovės, kapišonas, susegimo kraštas:)  Vakarais kiek pagaunu laiko .
Luety aš dažnaiusiai perku siūlus kažkokiam projektui - ir kai pagaunu akcija. Labai myliu babaininius ... Siūlus perkus tik geresnius- ty merinas, alpaka, mochera su šilku . Laiko daug neturiu , kad megzti  iš pigių siūlų smile.gif
Garstyčias sėju ir šiltnamyje ir darže ... jei paspėju , neužšala . Spagišiu , kurklių ir karkvabalių šilnamyje neturiu ... bo kurmis pakaraliauja, ar pelėnas smile.gif Irgi kenkėjai . Pas mane  labai daug pievų aplink , yra ką valgyti  ir niekas ten proto neknisa ...

Kodel pas mus nera tokiu pigiu ir geru siulu? sad.gif sad.gif cry.gif As irgi perku kazkam ka esu numacius,bet buna,randi siulu akcija gera,o nezinai ka is ju megzi,nusiperki,o tada tikrai galvaskaudis,ypac jei spalva nelabai einama.Man taip buna.Man grazi spalva,o dukrai ne.Babininiu siulu dar nebandziau,turiu negera patirty is sovietu laiku.Isnestu fabrikiniu.Be to babininiam siulam reikia vyniokles ar kaip ji ten vadinasi,kad susukt i kamuoliukus.Nors ne visada,bet daznai prisireikia.Zinoma babininiai iseina pigiau.
Ispurskem vistas.Zibalo negavom,tai vaziavom i gyvunu parde ir pirkim siuloma preaparata tam reikalui,MB ispurske,uz 10 min dar karta ispurske,6 pinigu ir neliko,o reiktu dar pakartot po savaites.Nu bet jauciu apmazes dabar.Slykstus sutverimai.
Atsakyti

Labas rytas.
Vakar 4 kibirus voveraičių parsivežiau.Vakare tik pusę sutvarkiau,knebinėjausi..............vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 14 rugsėjo 2021 - 06:02
Labas rytas,
Ingrida vau 4u.gif 4u.gif 4u.gif Vieni skaniausiu grybų lepeškos ( taip dzūkai vadina ) ! Man ... Tik aš jų nelebai matau smile.gif MB randa tiltą, o aš pjaunu .Tarp samanų sunkai matosi .
Smagiau baravykus rinkti biggrin.gif
Oras ne kažką pas mus, svarbu nelyja . Reikalų ir darbų iki savaitgalio daug reikia psidaryti ... Kaip čia spėti ?
Muka , o su skiepu testuoja ? ES tai su skiepu niekas netestuoja, tai ir to C19 nepasigausi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Jokio draudimo neturėjom keliaudami ... Va jei su testais keliauji tai sutinku , kad reikia . Bet Tu ne į ES , gal ten kita tvarka ? Tik nuskridus koda tikrino rimtai . Visa kita nerimtai . Grįžę buvom niekam neįdomūs smile.gif Atostogų pavydžiu ... Tik aš niekaip tiek neištverčiau vienoj vietoj . O MB juo labiau ax.gif Gerą vyrą turi 4u.gif

Luety , dėl babininių siūlų : Lietuvoj kainos ir kokybės santykis yra pats geriausias juos perkant . Turiu vyniotuvą iš Aliuko , 15 EUr kainavo . Jei reikia pasisuku. Perku ne pagal tai matkeliuose ar babinose- žiūrių sudėtį . Didelį mezginį smagu megzti iš babinos - jokių mazgų ... Ir jei kaina babinose trečdaliu pigiau , ko gi nepirkti ?

Gražios dienos 4u.gif

Atsakyti
Labos smile.gif

Nei gerą nei ką bet interesai sutampa aš važiuoju ilsėtis ir taip ilgai niekad nesiilsėjau gal irgi pabos bet 12 dienų buvo gerai 4u.gif
Na kadangi susergama ir po skiepo o čia ne ES jeigu atsigulsime ligoninėn ptfu ptfu ptfu tai niekas nekompensuos gydymo o laikotarpis netrumpas.
Voveraitės man nepatinka geriau vokietukai arba juodi grūzdai o tai šitie su skoniu ax.gif
Apie siūlus pas ax.gif Pomidorų kekių neskaičiuoju visai atgrubnagė viskas pagal nuojautą blink.gif
IngridaB kaip kelias?

Atsakyti