Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labos smile.gif

O jau kaip gražiai saulė kilo tokia ryškiai raudona wub.gif
EX dukra sau gyvena ir nevalgo grybų MB padeda išvalyti bet prie marinavimų ir t.t. nelabai kiša nosį išvis prie puodų aš viena sukuosi šeimoje man tinka patinka tik va dabar jau nuo visų įvykių darbų gausos ir t.t. nespėju verysad.gif Tiesa apie grybus grįžtu kašikas ūmedžių, lepšių ir rudagalvių aš akis išplėčiau iš kur MB sako ėjo žmogus ir klausia nori grybų tas sako noriu ir ką atidavė nei pažįstamas nei ką ir grybai visi geri blink.gif
Ką mielosios savaitgalis ant nosės noriu išsimiegoti 4u.gif
Bučkas
Atsakyti
Labas rytas ,
Toks gražus ir saulėtas 4u.gif
Ex, čiupk mano keksiukus , aš nevalgau smile.gif Dukra pas mus mėgeja juos kepti būdavo mokyklos laikais 4u.gif
O aš į silikonines keksiukų formeles moku iškepti paštetukus, ar mėsos keksiukus ... Viskas pagal mano sugedimo laipsnį .
Niekada nerenku ūmėdžių . Ir nevalgau jų .
Tikiuosi rytoj nuvažiuosim pas save iki pelkės, gal kokį grybą rasim , ir man gailių reikia - bitėms ir koriams .
Šiandien į kaimą . Galvą pravėdinsim , kojos pajudės biggrin.gif
Pou jei skaitai - koks tiksus pavadinimas tų mažulių juodų pomidoriukų ? Sėklas iškrapščiau , pavadinau Tavo vardu su prierašais biggrin.gif Geltonus pamenu ... Aš jais pasidalinau su Muka tongue.gif Auginsim kitais metais bigsmile.gif
Mano šeimoj grybus valgo visi . Gaminu šiltus su sviesto ir grietinėlės padažu . Kūčioms darau aštrius su saliero gumbu . Ir dar sūrio - kiaušinių suktinukas su grybų dažovių įdaru . Visokių ten virtinukų ir žemaičių blynų negaminu . Bo tinginė smile.gif PS nemėgstu grybų su siprgais . Kaip ir kiaušinienės su spirgiais . Fe. Grybus su sviestuku ir grietinėle, o prie kiaušinio kepu atskirai šoninę . Kad būtų traški .
Gražios dienos 4u.gif
Atsakyti

Labas rytas,

jei tie keksiukai būtų su maskarponės kremu, apelsinu ir patarkuota apelsino žievele, suraityčiau bent du. Jie tokie gaivūs...

Dusia, geltoni - tai Dotnuvos geltonieji (paveldiniai), maždaug 1.60 aukščio, o tie mazgiai - Chocolate Sprinkles, kai kur rašo, kad hibridai, kitur - ne. Maniškiai nepraranda savybių, draugė iš Amerikės siuntėsi, auginau ne hibridą, galima auginti tikrai ne vienu stiebu. Mažom kekytėm, labai saldūs - dabar kaip tik eina iš proto. Pats augaliukas nėra bais gražus, iš pradžių toks susna būna, bet vėliau atsigauna. Tiek užpernai, tiek pernai, tiek šiemet pradėjo buvoti vasaros pabaigoj ir ilgai veda.

Gaila, praradau Detskyj sladkyj sėklas, paskutinės nesudygo, kur Ex apie juos pasakojo. Pats augalas būdavo neužmušamas, taip kerodavo, žemas, bet jau gausiavedis ir skanus... Reiks savo merginų paprašyt sėklų.

Dar galiu Skarių, Mildos sėklom pasidalinti. Alice dream labai atiko. Na Gonziko dryžius visos auginat. Dar turiu Slyvinius paveldinius, Narėpų, jei neklystu. Jei ko norit, pasakykit. Draugė dar Delykates įdėjus sėklų buvo - vienas krūmas labai gražus, kitas šiaip sau. Tai to gražiojo sėklų pasidarysiu - tokie pailgi su snapiuku pomidorai.

Muka, maniškis man taip pat padeda grybus nuvalyt, kartais ir pati sutvarkau, jei į darbą jam reikt. Jis stiklainius išplauna, iškaitina. Aš išverdu, sutvarkau. Stiklainius užsuka. Padeda ir nukošinėti, nes kai grybaujam, tai nemažai iš karto gaunasi, puodai dideli, sunkūs. Rankai geriau, bet dar pasaugau.

Vakar daržą nuravėjom ir užsėjom garstyčiomis. Tai tik morkos tupi. O kitoj pusėj pakeltose lysviukėse - svogūniukai laiškams, krapai ir palikus Merengue agurkus, veda dar šiek tiek. Labai skanūs ir veda iki šalnų. Šiltnamis dar žaliuoja, nuskyniau prinokusius ir bekeičiančius spalvą, bet dar nemažai žalių. Reiks dar gėlynus sutvarkyt, nuo aukšto svogūnus susitempt, po poros savaičių morkas nuraut ir sezonas baigtas. Gerai, kad prasitęsė šiluma ir baigėsi lietūs.

Ai, Dusia, o su morkomis, svogūnais ir pomidorų padažu grybai nepatinka? Man labai skanu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 10 rugsėjo 2021 - 08:39
vartotojo įkelta nuotrauka
Pasportavau,galvą pravėdinau.Tik reiks kažkaip sutvarkyti.Pažystamą skanų receptą davė,tai pagal jį konservuoju.Džiovinu,apkepu su sviestu ir šaldiklin.Visko po truputi. ax.gif
Eglyne dygsta mažučiukai baravykiukai.Lapuočiuose dar ne. ax.gif
EX pradidinau gėlyną.Dabar ten sodinu miskantus,soruolę,pušaites,smilgas. ax.gif
Einu kepti keksiukus,riešutėlius vakar išsikepiau,reikia tik užpildyti.jei kaimynė parduos kiaušinių,tai dar obuolių pyragą suregsiu. ax.gif
Atsakyti
Ingrida , man guduobelės lašų reikia nuo tokių vaizdų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Širdelė stoja tongue.gif

Dėkui Pou 4u.gif nereikia man nieko smile.gif namie gal 40 veislių pomidorų sėklų turiu ... Kai pradėjau auginti , išbandžiau labai daug veislių . Dabar 4-5 veilsės valgymui o kiti hibridai ... Džiovinimui giulietta f1. Kiek ilgų veislių auginusi - hibridas vis tiek geriau dera.
Atsakyti
Labas rytas,
mes jau Lidla aplankem po remonto,vistas paserem,agurku visa kibira radau siltnamyje,,pomidoru saujele tik,runner beans,nezinau,gal shebeles lietuviskai,tos pupeles,kur laipioja ir zydi baltai raudonai,tai tu turiu siemet tik du krumus,bet priskyniau visa maiseli,sparaginiu(French beans)kelias dideles saujas,sugebejau isipainiot i vandens laistymo slanga ir ivirtau i juodaji serbenta biggrin.gif biggrin.gif MB vos infarkto negavo matydamas,galvojo uzsimusiu, biggrin.gif ,o po to iskelt is to krumo vos ne krano reikejo.Nukritau salia smailaus gelezinio kuoliuko,serbento atrama sukalta buvo,jei buciau kritus ant jo,buciau pasimovus savo svoriu krisdama.MB puole ji raut lauk,zodziu su nuotykiais. biggrin.gif biggrin.gif Bet kol kas niekur neskauda,tik rankos dar kazkiek dreba,is isgascio.
Lidlas tapo labai biednans,tik kambarines geles ir kaktusai,jokiu daugiau geliu,svoguneliu.O visada rasdavau.
Baigiu paslept visus likusius siulus dukros svarkiniam megztinyje,reikia pasiuvinet pirstinaites ir issiust.Bet siandien radom arkline cukinija,reikia ziedu kimstu farsu su grybais iskept.Tai vel laiko liks mazai mezgimui,nes dar norim prie juros prasieit,kad oras ir be saules,bet nesaltas.
Vakar vakare virs sodu purske vel lektuvai kazkoki sss,iskart tie purskalai buvo balti,po to virto i istisini debesi be spalvos,o po to pasklido toks dezinfektanto kvapas baisus,eme perstet gerkle,varem su MB greit namo.Net kaimynai pasiprase pavezami iki miesto,sako neimanoma but sode.
Ingrida,vaizdas grybu milijono vertes.O kavos serviravimas man indai ne labai,tad keksiukus atiduodu Ex,kava isgeriu ir einu dirbt.Aciu.
Ex,kad greiciau tau saulyte uzteketu is uz to kalnelio.Imk,Mieloji 4u.gif 4u.gif 4u.gif Viskas praeina,ateis tas baltas bruksnys.
Muka,savaitgali miegok be sazines grauzimo bent viena diena.Vaiku nebeliko,pusryciu daryt nereikia,vartykis sau lovutej,o darbai niekur nepabegs. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 10 rugsėjo 2021 - 13:54

Dusia, aš taip pat labai daug veislių išbandžius, namuose, jaučiu bent 100 yra, bet čia labiausiai man pasiteisinusios veislės. Auginu ir hibridus Torro, Corazon, Taifun. Bet Taifun jau paskutinės sėklos, Torro dar turiu bent 15 vnt. Nebėra prekyboje. O puikūs hibridai. Taip pat auginau šiemet Red Pear, tai Corazon turi konkurentą :) Giuletta auginus, valgymui sausoka, džiuovinimui išties pats tas, va tas delykates labai panašus, tik sultingesni vaisiai.

Luety, kokia pasaka, kai jūra šalia...

Gerai, kad serbentas vietoj auga, pakelta lysvė būtų prasčiau, jau nekalbu apie tą kuoliuką.

Aš vijoklines auginau taip pat, labai gausiai derėjo, bet pas mane valgančių nėr. Vyras tik paprastų baltų pupeliuų sriubą mėgsta, bet kai tiek reik, galima ir konservuotų nusipirkt, nei mirkyt, nei virt. Yra labai skanių.

Atsakyti

Šparaginių pupelių jei vyrai nevalgo dažnai reikia džiaugtis... Prostatai ne pats geriausias maistas. Vyšnios ir trešnės jų maistas.... Pou aš kelis metus auginau lauke. Paskui pastatė 9šiltnamį.  Tai tų laukinių veislių bele kiek išbandyta.... Gal kitiems metams  Medovijj spas neauginsiu. Kokie tai nevykę šiemet, kietas vidus. Skaniausi ukrainietiški rožiniai. Dideli, velyvesni... Buvo gal veislės pavadinimas, bet pameciau. MB iš Ukrainos parvežė. Sėklų pirkimas kitoj šaly liga... Iš Madeiros parsiveziau pomidorų. Aš per daug auginu... Bet kaip mažiau?  Ps Tavo vyras geras...maniskis moka agurkus nuskinti ir žirnius. Pomidorų ne😁...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 10 rugsėjo 2021 - 16:36
Pou,zinai,kaip su ta jura,tai kaip su baznycia-arti baznycia-toli Dievas.Buvo laikas,kai i sita jura ziuret nebenorejau,kazkoks atmetimas buvo.Per karscius as niekada neinu prie juros,vanduo maudytis buna saltas,o ant akmnu gulet man per karsta,tiesiog kazkokia duchovke,tai be rudens ir neinu.Yra pajury daug suoliuku,bet dauguma sauleje,o kur pavesyje,uzimti visada.Turiu savo suoliuka,bet ji pamego ir kiti,o as,atejus ir radus uzimta,nenoriu laukt,kol kssusimyles palikt ji man.o dabar rudeni,jura mano.
Tas lapiojancias pupeles as nelaukiu kol jos subres ten viduj.As skinu jaunas ankstis,kol dar nesumedyje,verdu supjauscius,tada kepu antkeptuves su svogunais,spirguciais,grietineles padazu su bulvem valgom.Man skanu.O del pupeliu cia niekas neaugina.
Atsakyti

Man atrodo ar  iš tikro 3  dalykai gerai pakrauna : jūra, miškas ir kalnai...  Švari energetika....

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 10 rugsėjo 2021 - 19:17

Dusia, visur pusiausvyra yra. Jei vienur vyras geras, kažkur vadinasi trūksta :) Idealių nebūna nei vyrų, nei moterų :)

Pritariu su jūra ir miškais. Va su kalnais nežinau - aš aukščio bijau :)

Luety, o pledukas blogai pasėdėjimui ar lengvos turistinės kėdutės?

Šparagines aš apvirdavau pasūdytam vandenį ir pakepindavau ant sviesto su prieskoniais. Man skanu. Bet dėl savęs vienos nedarau.

Atsakyti

Aukščio baime turiu. Kalnai ją gydo... 

Atsakyti