Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Labos,
laukiau ryte kavos,bet jau pietus,o vien tik likuciai is po vakarykscio baliaus.Ciumpu slyvas,labai megstu.
Pas mus lyja.Kol ryte nelijo,paserem vistas,paplanavom kaip pertvarkysim soda,darysim zalios vajos,takelius,nusidodo tie medzio skuju paklotai,norisi zalios spalvos.Jei karuna nesuvarzys visiskai laisves,bandysim pertvarka daryt.MB pasiruoses,o as tik vadovauju. biggrin.gif biggrin.gif
Ingrida,as nesuprantu tu jusu prekybininku.Uzsiperka per daug,ar pradines kainas laiko aukstas,kad paskui viska reik isparduot vos ne uz dyka?Ir kaip daznai tie nukainavimai buna pas jus ziuriu.Noreciau tokiom kainom pirkt.
Lietutis barbena,MB miega ant sofutes,o as mezgu.Ko ne idile? biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 19 rugsėjo 2021 - 15:33
Labos
Išleidau vaiką ... Spėjau kugeliuką iškepti kol miegojo . Pusę į Vilnių alkaniems sukroviau smile.gif Ir dar dėžutę padažiukų , agurkiukių , šaraginių ir kito gėrio stiklainukų sukroviau . Visą rytą sukausi , dabar atsisėdau su mezginiu . Sekmadienis smile.gif
Nera Kauno Depe tokių kainų smile.gif Latvija pet toli ?
Pirmus - antrus metus nusipirkusi sodybą bandžiau prisodinti visokio gėrio smile.gif Nepavežu visko prižiūrėti , nuravėti , tai dabar labai gerai pagalvoju ar man reikia prieš pirkdama smile.gif
Ingrida labai gražūs tavo pyragėliai smile.gif Tokius riešutėlius pas mama kepdavom vaikystėje . Turėjom keptuves, vieną grybukų kitą riešutėlių ir dar kažkokių ten voveraičių .
Luety kaip nugara ?
Muka ar gyva ?
Pas mus žiauriai šalta. Ryte tik 7 laipsniai , vėjas ir dulksna. Drėgnas šaltis brr. Pirštinių norisi . Bjauriai šaltas rugsėjis . O kai pagalvoji , kad dar prieš akis 7 tokie mėnesiai , liūdna .

Atsakyti
Žiauriai šalta.Parėjau viską susodinųsi.Nusipirkau žilių,vazone po kelias susodintos,išskirščiau.Nežinau jei sveikatos bus darysiu vėlynėms vazonus su žilėmis,chrizantemomis,gal dar ką nors įsodinsiu? mirksiukas.gif

Sūnus grįžo su nuotykiais.Važiavo autostrada,atvaro opelis priešais. blink.gif Galvojo girtas,juk autostradoje koks greitis.Užmuš ką nors.Vijosi,bandė blokuoti kelią,nei valnio varo 120.Sūnus skambina policijai.Jis grįžo su daktariuku ,santariškėse dirba priimamajame,tas sako matosi man greitai čia bus darbo.Surinkinėti iš gabaliukų. bigsmile.gif Pasirodo policija,sustabdo.Senjorė už vairo,nematė ženklų. blink.gif blink.gif Policija,sako nu motin dėk teises.Bet protas dar lėkti tokiu greičių,jau matai,kad važiuoji ne ta puse,apsigrežk,ne lekia dar. ax.gif Jie ir nufilmavo,sakau dėkite į fb. biggrin.gif Laimingai baigėsi.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 09 19, 14:58)
Labos
Išleidau vaiką ... Spėjau kugeliuką iškepti  kol miegojo . Pusę į Vilnių alkaniems sukroviau smile.gif Ir dar dėžutę padažiukų , agurkiukių , šaraginių  ir kito gėrio stiklainukų sukroviau . Visą rytą sukausi , dabar atsisėdau su mezginiu . Sekmadienis smile.gif
Nera Kauno Depe tokių kainų smile.gif  Latvija pet toli ?
Pirmus - antrus metus nusipirkusi sodybą bandžiau prisodinti visokio gėrio smile.gif Nepavežu visko prižiūrėti , nuravėti , tai dabar labai gerai pagalvoju ar man reikia prieš pirkdama smile.gif
Ingrida labai gražūs tavo pyragėliai smile.gif Tokius riešutėlius pas mama kepdavom vaikystėje . Turėjom keptuves, vieną grybukų kitą riešutėlių ir dar kažkokių ten voveraičių .
Luety kaip nugara ?
Muka ar gyva ?
Pas mus žiauriai šalta. Ryte tik 7 laipsniai , vėjas ir dulksna. Drėgnas šaltis  brr. Pirštinių norisi .  Bjauriai šaltas rugsėjis . O kai pagalvoji , kad dar prieš akis 7 tokie mėnesiai , liūdna .

Pas mus 18,salta nėra,bet ir saules nera,tamsi diena.
Nugara tas pats,nuo ryt zadu daryt mankstas,siandien nuteikineju savo tam.Vaistai kenkia mano inkstam,jau daug ju esu isgerus,nebenoriu,o dirbt norisi sode,tai man teikia malonuma,o su kuolu nugaroj,niekaip.Liko viena išeitis.Atsimenu sportklubyje pradejau nuo senjoru grupes,kuri dare pratimus sededamos ir intensyviai 30 min.ir jau tai man buvo i nauda.Ieskau pratimu,eadau pintereste.Tai va.Aciy,kad teiraujiesi 4u.gif
Mukute,kaip savaitgalis?
Pas mane nera geliu daug,bet jos daugiametes,tik jau nepatinka,kaip jos issideste,reikia performuot,kol kas nieko kast negaliu,beislaikau kastuvo net.Teks MB tai daryt.As galiu tik pasilenkus kazka padaryt,ant keliu irgi ne,skauda.30% zmogaus su tuo skausmu.

Atsakyti
Labos smile.gif

Gyva 4u.gif Šeštadienis vekavimas, sekmadienį nuroviau moliūgų, agurkų virkščias dar ir ravėti reikėjo nes amerikonka kaip lašiniai o pribireno sėklų kitą met bus vėl verysad.gif Pasėjau garstyčiu mažu gal kiek sudigs unsure.gif Nors kaip taip šaltokoka tai ... MB žindinį pakūrė miegamajame pečiuka įjungė tai nebuvo šaltą tik po dušu įlysti jazau šalta jau, bet nutarėme dar gal neiskraustyti pirtin anas žymiai šiltesnis, bet gal datemsime nes 1.5 savaitėlės ir jau namo reikia kelionei ruoštis.
Tiesa lašiša ant laimo skiltelių kepta orkaitiėje puiki labai greą poskonį įgauna, ai dar Dusia paminėjo apie šaltieną tai aš irigi išviriau ale kas suvalgys tiek unsure.gif
Laukiu kavos brr šalta ax.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Kepu ir aš grybukus.Tik labai daug darbo prie spalvinimo jų.Prieš du metus sūnaus įmonei kepiau,kalėdoms kompanijonams,sudėti į dovanas.O dieve kiek darbo.Gerai riešutėliai kepami su elektra.Tai greitai gaunasi. ax.gif
Mano moiūgai dar lauke,reiks susirinkti.Praneša labai blogus orus. blink.gif
Atsakyti
labas rytas,
Gerai , kad kol kas bute nešalta . Bet jei savaitė tokio oro bus nelinksma . Negi šiemet taip anksti pajungs šildymą ? Ne tik valdžia bet ir oras nemyli Lietuvos .
Luety negalima sportuoti , kol uždegimas. Žinau ką sakau . Turėjau laiko tarpą , kai su nugurą labai vargdavau . Reikų suslieisti vitamino B ir kokio Diclak. Bent jau man tai visą gyvenimą tokius kirdavo . Kadangi turiu labai jautrų skrandį , nei vitamino B nei vaistų nuo uždegimo gerti negalėdavau , tai visada prašydavau leidžiamų . Man nelabai ir padėdavo tie vaistai . TY savaitę badaisi tik tada atleidžia ... Savarbiausia masažai . Manualinė terapija atleidžia iš karto , po vieno senso ... pratimai galimi tik tempimo, bet nieko tu įtempto raumens neištemsi . O pas tave šiuo momentu nugaros raumenys labai įtempti . Tikrai padėtų akupunktūra... Nes gero masažisto sunkiai pas save rasi . Juolab manualisto .
Tai yra mano nuomonė, žmogaus kuris apie 10 metų turėjo tokių bėdų . Rimtų , su kojų tirpimu . Su užstrigimu ... dabar jau keli metai gyvenu be skausmo smile.gif Bitės, maistas, mankšta - uždegimai nebegrįžta smile.gif Galiu savo 1 aro dažą sukasti pati . Be skausmo . PS man visai neleisdavo gydytojas sėdėti , kai būdo uždegimas. Gulėti arba stovėti . Kai darbas sėdimas , tai vis liepdavo biliotenį imti , nes jokios naudos iš vaistų ir gijimo jei darbe sėdėčiau. Mano patirtys tokios . Jei ledžiamo B negausi , nusipirkt stiprių geriamų . Nes jau antrą antrą kartą skausmai parėjo . Vitaminas B tik labai gerai pavalgiūs. Ant tuščio guasi žiaurius skarndžio skausmus . Ir pamaitink savo sanarius , ilgai jau negauna maisto , kurio jiems reikia atsinaujimimui ...
Reikia nuvažiuoti pasiimti bičių duonelės , iškūlė. Reikia nuvažiuoti iki kaimo , moliūgus ir cukinijas susirinkti . Vienžo reikalų prūdai biggrin.gif O lyja kaip per šventą Joną . Nepamenu tokio ankstyvo ir bajauraus rudens . Nemiela .
Muka skaniai susikaitė lašiša.
Šaltienos viriau minimalistinį kiekį - karkutė , koja ir jaučio krūtinėlės gabaliukas . Taigi galima bus valgyti visą savaitę smile.gif nereiks gaminti . Biški krienų , paraugtas agukėlis ir pietūs karališki biggrin.gif Dar vaikui įkroviau . Nei dukra , nei pusmartė šaltienos nevalgo ....
Ingrida, pas mus keptuvės buvo špyžinės,sunkios , neelektrinės ... Kepdavom ant krosnies kiek pamenu - nes tokie darbai būdavo dirbami žiemą . Grybukus dažydavom , nudažytus statydavom į kruopas , kad nudžiūtų biggrin.gif Nostalgija ... dabar tikrai tingėčiau žaisti.
Gražios dienos

Atsakyti
Labos, 4u.gif
dariau nugaros tempimus,kates poza,kažkiek geriau,bet dar dichloberlas turbut veikia nuo vakar .Ziuresiu.
Lauke 13 -14 silumos,bet siaures vejas,lauke nebuvau dar,bet ziuriu eina ir su sortais ir su striukem ir su kepurem ir be,zodziu,kaip kam norisi. biggrin.gif Is vaizdo apie orus nesuprasi. biggrin.gif
Vakar buvom uzsuke i musu supermarketa Tesco,tai zinokit lentynos apytustes.Perejau mesos skyriu,kalakuto nieko,vistos tik cielos kelios tos brangesnes,krutineliu pavandeniavusiu,,jautienos farso kalnai ir kiaulienos didesnis pasirinkimas,o siaip vaizdelis ne koks.Zuvis tik rukyta,zalios net skyrius iskraustytas.Na sekmadieni dirba tik iki 16 val,gal todel,nors mes buvom apie 11val.
Dusia,cia ne kaip radikulitas,cia sena mano beda gryzo ir kažin ar tai umus uzdegimas,greiciau chroninis atsinaujino.Esu turėjus umini,tai irgi bjauru,net kryptelt negali.Cia truputi kitaip.Is sedimos padeties i stovima sunku pereit,reikia pastovet,rankose nedaug jegos,ypac dirbant jegos darbus,cia vel nusilpo nugaros raumenys.Po tempimu geriau,matysiu,gal prieisiu ir iki mankstu.
Vakar ejau paziuret savo moliugu,tai pirmasis pageltes ir jau pats nukrites nuo virkscios,matyt neislaike svorio,nes jis kabejo ,kadangi moliugas pasodintas ant senos kompostines,o virkscios tyso zemyn,bet kiti du,daug didesni uz pirmaji,bet dar zali ir auga,kažin ar spes subrest,jie velai atsirado.Sitie mano moliugai turi zalias seklas,kuriu nereikia gliaudyt.Cukinija liko 1krumas,dar uzaugino parsine viena ir turi maziuka viena,tai palikau,lai mažiukas dar auga.
Agurkas vienas pradeda miltlige apaugt,reiks raut,pomidoru liko 5 daigai,matyt velyvi,bet pazeisti kambliai maro. Kaimynes lauke nuostabus pomidorai ir dydziu vaisiaus ir gausa ir zaluma.Joks maras nebaisus.Sake skanus.Klausiau veisle,sake siemet ieškojo atspariu marui,nes pernai net neragavo veisliu,anksti maras nuede.Sake empIre hibridai.Reiks pasiieskot ir man,nes Dusios dovanoto Toro liko kelios seklytes.
Aciu uz kava,Ingrida,rudeninis stalas.Pas mane astros neauga,bet uztat kokios levandos grazios,pagal laika but gerai dalint kruma,bet mano jaunas dar,eisiu paziuret siandien.Buvau lidle nusipirkus vasara du krumelius pigiu chrizantemu,zydejo ,po £1 tai ir emiau,tuoj nukrito ziedai ir amen,bet krumai augo,didejo ir abu apsipyle ziedais.Auga lovely,reik iskelt i dirva.Dar turejau kelias bulveles ciklamenu,zydejo balkone visa ziema,dziugino aki,bet vazone ir lovely zeme sukietejo i akmeni,tai si pavasari isveziau i soda ir sukisau i zeme.Isbujojo,graxuoles mano,reik perkelt i vazona ir vezt namo,bus vel smagu balkone turet.Dar leliju turejau balkine,zydejo vasara,siandien vesiu i soda ir kisiu i zeme,nes vazone ju priaugo labai daug.Rotacijos. biggrin.gif
Nesusalkit,renkites silciau,visada galima nusiimt,kas per daug,bukit sveikos.
Mano kauniskiui broliui su sirdele problemos,atima jegas,bloga,israse vaistų,paskyre tyrimus.Vaistai su steroidais visokiais atarvastatinais,neramu,dazna skiepo pasekme.Nu gal viskas bus gerai,reikia pozityviai mastyt.
Tai va tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 20 rugsėjo 2021 - 10:40
Luety stuburo išvarža , gal ne viena pas tave . O šiam momentui užspaustas nervas , uždegimas . Užsiimk rimtai , nes gali prireikti operacijos ...
Du pratimus leisdavo daryti -: vėžlį ( Vėžlys) .
Ir žuvies ... nededu pratimo , nes žmogui nesportavusiam be priežiūros tai sunkiai .

MB buvo pas naujają masažistę širyt... Senoji mūsų emigravo. Kai parsirado su sarašu papildų ko pagerti reiktų biggrin.gif , tai gaudžiau nuolaidas internetu visą rytąsmile.gif. O jis žmogus sveikas smile.gif Tik įtemptą per nervus kertantį darbą dirba biggrin.gif . mėnesį gerti papildus , po dviejų pasirodyti . Idomiai dirba smile.gif
Atsakyti
Luety,pas jus ten įdomiai rengiasi.Mes buvome pakraupę,kai gruodžio mėnesį vaikus vežimėliuose vežioja plikomis kojytėmis. bigsmile.gif bigsmile.gif
Buvau miškelyje ,prisikaisu pušaičių,prisodinau šone sklypo.Manau geras oras joms prigyti.Šlapia,nereikia laistyti? ax.gif
Pradėjau braškes tvarkyti,nuroviau arbūzus,melionus,sodinsiu ant geotekstilės vietoje jų braškes.Norės gyventi,prigis. mirksiukas.gif
Kai dirbi ,judi nebaisus ir oras,nors nelytų porą valandėlių.Buvau šaltalankio miškelin,jau įsivaizduojate nei vienos uogos,paukščiai pasidarbavo.Už tai putino radau. ax.gif
Kas čia rudeninė depresija,kiek žmonių savo noru išeina iš gyvenimo? blink.gif
Atsakyti

Labas rytas,

šalta, o pas mane pomidorai dar šiltnamy kadaruoja. Ryt, jei vakarop nelis, po darbo nuvažiuosim ir suskinsim visus, nes jau šalnos ir buza tuoj bus iš keliuko.

Aš šaltienos negaliu valgyt visą savaitę. Išverdu, šeimą apdalinu, sau pasiliekam dėžutę valgymui, kitą kiekį sudedu į šaldiklį. Kai užsimanau, išsitraukiu, šaldytuve atitirpinu, iš naujo pakaitinu už sustingdau - kaip šviežutėlė. Reiks ir man išvirti puodą. Aš ją verdu labai ilgai, tai va, kartu ir namai sušils kokią dieną :)

Luety, man kai su nugara buvo prastai ir koją skaudėjo, tirpdavo, žaibuodavo - visi pratimai buvo gulint ant nugaros ir va toks, kur Dusia parodė. Labai neblogų pratimų yra su dičkiu kamuoliu.

Ai, iš neįnoringų gėlių, man labai patinka margalapis saulakis  - labai gražiai dera ir su šalavijais, levandom, ir su smilginiais visokiais. Žiedais apsipylęs iki šalnų ir ilgiau.

Šildykitės prie artimų prisiglaudę - ir šilčiau, ir viduj artumas.

Atsakyti
Pou kaip gražiai palinkėjai šildytis 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Na ir mes nesam savaitę valgę šaltienos . Manau ryt vakare jau nebeliks biggrin.gif Čia toks pasakymas. Kišu ir aš į šaldiklį , sesė išmokė smile.gif
Dėl pratimų gulint ant nugaros : svarbu "pasukti uodegą " kad juosmuo būtų prispaustas ir nugara nesiriestų ... ir daryti pratimus tik tokia amplitude kuri leidžia išlaikyti prispaustą juosmenį . Gali pakenkti labaiu negu padėti neteisingai darnat . Sveiko stuburo mokykloj labai tai mokė . Lankiau gal metus .

Rytoj žada nedaug lietaus , važiuosiu susirinti savo gėrį .

Ingrida , jei Tau prigys visos miško pušelės , tai vadinasi ranka auksinė smile.gif Kitoj temoj pasakojo - riša kaspinėlį ir ta pačia kryptimi sodina ... MB prigyja 50 pr , aš pušų nesodinu smile.gif Ne iš miško bet iš savos pievos persodina, su didžiuliu šaknų gumulu . Jų šaknys liemeninės, kitiap smėlyje neišgyventų ... Eglių kuokštinės. Virsta eglės miške per vėtra su šaknimis , o pušys lūžta .

Ingrida , kas kur išėjo ? NeDuokDieve...

UK baisiausia buvo mergos vasario mėn su sukniomis ant petnešėlių ir kojos kaip vištos - be kojakelnių ir mėlynos smile.gif Gatvėje ... ir basutės per lietų smile.gif
PS bet kurioj pietų šaly žiemą britus pažinsi - su šortais ir maike smile.gif Ir bajauriai garsiai kalba smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 20 rugsėjo 2021 - 13:26