Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Muka, sveikatos TB.

Oi, mielosios mano, jau kad žinotumėt kaip man reik vairuot... Tiesiog būtina. Ir kaip noriu. Nekenčiu būti priklausoma nuo kitų.  Ir motyvacija dideliausia, na bet tok š gaunasi. Ir toks įspūdis, kad kuo toliau, tuo labiau bijau.  Šalia sodo, keliuku pavažiuoju, bet jau ir maniškiam kantrybė baigiasi. Nesuprantu, kaip gyvenime ne tokia ir kvaila, už vairo išsijungia man viskas, nieko nei ką spaust, nei ką sukt... Baimė begalinė.

Dusia, taip, vestibuliarinis totalus košmaras, visą vaikystę pravėmiau, su keltu  kelianti Klaipėdoj, gerdavau nuo supimo, rudenį lynais kėliausi, perlipus per save. Vis tas viršūnes įveikinėju.  Juokas juokais, bet kai važiuojam į pajūrį, na nedidukė ta tokia estakada, sukant į Palangą, man baisu, nusisuku, nežiūriu, vaizdas plaukia. Dabar sakiau, bandysiu mokytis su automatu, nes mechaninė tai jau tikrai ne man, dar pas vyrą sunkiai sankaba įsimina, bet nu niekaip man nesusijungia, ką spaust, ką atleist, kažkokia košė galvoj iš baimės pasidaro.

Dusia, reik pamasažuot ne tik po mentim, bet ir virš raktikaulio, visą sprandą, įnervacija tokia.

Atsakyti
Pou nežiūrėk per šoninį langą - žiūrėk į priekį ir į tolį ... Nesijaučia jokių estakadų .
Mokytis vairuoti gerai būtų su moterimi . Mūsų galvos kitiap veikia ...
Jei nėra patologijos - ty operacijos ar kt vestibiuliarinis aparatas yra treniruojamas reikalas . Tai vaikystėje nesisupdavai ? labai mėgau supynes smile.gif Iki skersinių išsisupdavau ...
Ps apie slaugą . Aš savo mamuka nuo vieno šono ant kito apversdavau. Reikia , nes pragulos ir tt. Ir pasodindavau ... Lova jos buvo aukšta, gal lengviau buvo ? Kai reikia tuo momentu susiimi ir darai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2021 11 16, 11:02)
. Ir toks įspūdis, kad kuo toliau, tuo labiau bijau.  Šalia sodo, keliuku pavažiuoju, bet jau ir maniškiam kantrybė baigiasi.

Toks įspūdis, kad tą baimę pati sau įsikalbėjai )) ir šiaip keliu bijai? Tai tiesiog praktikos reik, o tada ir pasitikėjimas savim atsiras. A vairuot mokytis reik ne su saviškiu, o su instruktorium smile.gif ans kantrybės daugiau turi smile.gif Nugis imk ir pabandyk užsiregistruot.
Atsakyti

Merginos, aš saviškiui pažadėjau per žiemą išsilaikyt teoriją Regitroj ir išsilaikysiu. O jis ieško mašiniuko automato, kad galėtų mane mokint su automatu. Ir pavasarį registruosiuos pas instruktorių.

P.S. kas neturi bėdų su vestibuliariniu, tas nežino. Aš juk nuo dviračio virstu :) Aš daug ką darau labai stipriai perlipdama per save, esu valinga, bet kartais organizmas mane išduoda. Net lieptu negaliu eiti, tupiu, nes viskas važiuoja. Vaikystėj aš labai dažnai sirgau ausies uždegimu, ta ausimi prasčiau ir girdžiu, manau, kad yra bėdų su klausos ir pusiausvyros nervu, kuris yr vienas. Reiktų išsitirti.

Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
oi kokia kava prasmatni,pirma reik eit persirengt baline suknia,kad prisest prie tokio stalo.Nu jau ne,geriau savo gersiu. 4u.gif 4u.gif 4u.gif et aciu bigsmile.gif bigsmile.gif
Mukos MB daug daug linkejimu sveikatos,viskas bus gerai,dar jaunas vyras,tuoj lakstys,kaip jautukas. 4u.gif 4u.gif
Ligoni slaugant,kiekviena situacija kitokia.Zinau tas lovos skalbiniu keitimo taisykles,bet buna situaciju,kad nei krust.Jis kad but gulejes,but geriau buve,o dabar sedi ir isispaudes rankom i sofa ir tik prisilieti saukia.Nu bet jau viskas praeity.Zinoma,kad pradejau nuo vienos puses klot,tada pakisau kiek buvo imanoma po juo,tada paguldziau ji,ir istraukiau is po jo.Istiesint sunku,nes ant sofos uzklota sena kaldra,ant jos adijalas,ant jo apsauga nuo nelaimiu ir tik tada paklode.Nieko,susitvarkem.Bet va didieji reikalai varo mane i nevilti.Jau ilga laika ju nera.Brolis nupirko puiku basona,zema toki,sugirdziau vakar 2 tab.senos,nieko kol kas.Is vakaro priverciau susitvarkyt,tai siaip netaip,galvoju pamiegosiu,nes 22 val.turejom reikalus.Keliausi 1:00nenori,trecia ateinu,jau kojos lauke,bet suspejom.Penkta -nenoriu,atsikeliau 7:00 jau su triuksmais skubet.Kazkaip keistai daznai.Nu tiek to.

Kas sako,kad baisu vaziuot su vyru vairuotoju 73m?MB kita met bus 70,nejauciu skirtumo,50 ar 70.Kol kas vaziuoja gerai,zvaliai. bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Kaledu noriu tik todel,kad greiciau praeitu ir imtu gamta atsigaut,svist,nes dabar net foto neina padaryt telefu,kaip tamsu nuo ryto iki vakaro.
Pas dantista dar nejo,geria antibus,jis manes nepraso,kad registruociau,as nesisiulau,lai nors ka sprendzia pats ir praso manes,kad padeciau,o tai dabar as vis turiu reguliuot ka daryt.Nu esu bjauri,bet turiu savo sumetimu biggrin.gif biggrin.gif jei sakys,kad gal uzregistruok,kitaip nebus,tai ir padarysiu,o ne vaiksciok aplink ir dejuok jog skauda. biggrin.gif bigsmile.gif
Ne pilka,bet juoda lauke,jau devynios pas mus,bet sviesos reikia.Fui.Reik i soda vaziuot,svogunelius sukist,nu ner kada,nebemoku planuot,kai tiek trukdziu.Be to nenoriu tempt jo laukan su skaudamu danciu.
Pou,ne labai perzengsi per save,jei tai nervo pazeidimas del daznu ausu ligu.O ir gydymas kazin ar bepadetu,bet megint reikia.As tavo vietoj iskart eiciau pas inspektoriu su automatine pavaru deze masiniuko mokytis vairuot,nes savas urzgia buna,kaip vilkas ir uzmusa visus norus,net pacius geriausius.Dukra pradzioj vazinejo su MB,po to nusprende abu imt pamokas pas svetima,del seimos ramybes,o svetimas ir pasiule automata ir viskas issisprende.Cia moterys dazniausiai automatus vairuoja,o ir dideles masinos beveik visos naujos automatai.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2021 11 16, 10:31)
<p>Merginos, aš saviškiui pažadėjau per žiemą išsilaikyt teoriją Regitroj ir išsilaikysiu. O jis ieško mašiniuko automato, kad galėtų mane mokint su automatu. Ir pavasarį registruosiuos pas instruktorių.</p><p></p><p>P.S. kas neturi bėdų su vestibuliariniu, tas nežino. Aš juk nuo dviračio virstu smile.gif Aš daug ką darau labai stipriai perlipdama per save, esu valinga, bet kartais organizmas mane išduoda. Net lieptu negaliu eiti, tupiu, nes viskas važiuoja. Vaikystėj aš labai dažnai sirgau ausies uždegimu, ta ausimi prasčiau ir girdžiu, manau, kad yra bėdų su klausos ir pusiausvyros nervu, kuris yr vienas. Reiktų išsitirti.</p>

Jei bėdos su vidine ausimi tai jau ne kas ...
Mano sesuo turi tą bėda nuo vaikystės. Operacijos nepadėjo ax.gif Šiai dienai gyvena su brangiais klausos aparatais . Kur vienas kainuoja apie 2 tūkst. O reikia dviejų .
Ilgai negirdint smegenys pamiršta garsus , sunkiai klausa atsistato ... Reiktų darytis audiogramą ir jei reikia klausos aparatą pirkti . Jei kita ausis nekompesuoja...
Lieptais važinėti nereikia mirksiukas.gif Kalnų keliais irgi - Lietuvoj jų nėra smile.gif
O dėl mokymo - tik instruktorius . Jokių vyro mokymų . Kai išsilaikysi teises tegul moko . Nes vyras išmokys ūkiškai ir Tau teisėm reikės persimokyti ... Vairuoti tenka realiai truputi kitiap negu moko instruktorius smile.gif Terorija nuo praktikos skiriasi . Žinau ką sakau ... Jei nenori du sykius mokytis vairavimo -tai mokykis tik su instruktoriumi ... mano dukterėčia kuri vairuoja kaime nuo 15 metų bele kokia transporto priemonę tik iš trečio karto išilaikė teises ... Nes ne pagal reikalavimus užsimiršus per egzą. Gaunasi kiritinė klaida biggrin.gif
Vaikui patarimus ėmėm dalinti tik po teisių išsilaikymo , čia ne vienų draugų vaikas taip pastrigo ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 16 lapkričio 2021 - 11:02

Na taip, žinau. Dusiuk, tokio vidinės ausies uždegimo, kai griūni ant keturių ir nepaeini - neturėjau, bet nuo buvusių dažnų uždegimų man būgnelis randėja, reik pasidaryt audiogramą ir pažiūrėt, kas su nervu.

Aš dėl to ir sakau, kad man ne tai kad baimė, bet fiziologija. O nuo fiziologijos ir baimė atsirado. Ne atvirkščiai. Kernavėj ant piliakalnio užlipau ir pakilo labai vėjas ir viskas, sėdau ant subinės, nes viskas siaubingai važiuot pradėjo. Man dar labai padeda įsitvėrimas į turėklą, tada kažkaip įsižeminu.

Juokinga, bet aš net per TV negaliu žiūrėt bedugnės vaizdų, skardžių, ramiausiai sėdėdama ant savo įžemintos sofkės. Va taip va kažkaip.

Bet bandysiu. Mano vyras nerėkiau, kai aš už vairo, labai ramus, išties be isterijų - ir jis labai gerai vairuoja, saugiai, užtikrintai. Pas instruktorių tai tegu jis mane mokina mieste visokių taisyklių, man svarbiausia bent lygioj vietoj išmokti važiuot :) Va tėtis tai užrėktų negyvai turbūt :)

Atsakyti
Kai yra atspirties taškas baisu , pvz ant skardžio .
Prekestuline negalėjau prieiti prie krašo . Ne man smile.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

Kai srendi lėktuvu - nėra atspirties taško lieka tik grožis smile.gif
Pas mane baimė tik galvoj smile.gif
Atsakyti
Ačiū visomsuž linkėjius MB jau namie o kaip namie man ir ramiau. MB nustebęs aplinka priežiūra viskas aukštumoje ir valgyt skanu sako juk ne sanatorija visko užtenko tongue.gif Griežtai palatoje ramybė jokių telefonų žodžiu kažkas ir gero sveikatos sistemoje.
Pou oi buvusios bendradarbės vyrui vidinės ausies uždegimas žmogus po trijų mėnesių paeiti galėjo su juo bendravau sako eina po velnių tokialiga sveikas pajudėt negali. O supynės mergai kokios supynės draugės supasi o aš vemiu žiūrėdama į jas apie kalnus ir t.t. Pou pažįstamas jausmas keliantis į Nidą niekad nelipu iš mašinos ... taip kad linkiu kuo dideliausios sėkmės mokinantis. Kas juokingiausiai mane mokino važiuoti mieste MB tas kuris tik išlaikęs teisės ant karinių mašinų rolleyes.gif nieko išmokau o mašina buvo pirma o paskui teisės man taip reikėjo ax.gif Saintlina MB operavo meniską teko visą pašalinti nes visas suplyšęs viduje taigi laukia leidimas vaistų į sanarį unsure.gif
Atsakyti

Dusia, baisu... Yra toks jaunas lietuvis Valujevičius. Kai jis keliavo po Skandinaviją, tai negalėjau žiūrėt tų visų skardžių, kopimų.

Aš maža ir supausi, ir į medžius lipau, o va vėliau, nuo kokių 5 metų, kažkas pasikeitė.

Muka, o TB nevairuoja? Ar dėl sveikatos negali? Nes kiek suprantu, kad tu vairuoji visuomet.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2021 11 16, 12:16)
Pas instruktorių tai tegu jis mane mokina mieste visokių taisyklių, man svarbiausia bent lygioj vietoj išmokti važiuot smile.gif

kad lygioj vietoj su automatu net mokytis nereik smile.gif bėgį įjungi ir vairą laikai smile.gif aišku, pabandyk su vyru, bet taip tiesiam tuščiam keliuke nelabai ką išmoksi. Automatas man labai patinka įkalnėse bigsmile.gif Pamenu, kaip su mechanine nervindavausi prie kokio šviesoforo įkalnėj stovėdama - ujėzusss, kaip atgal nepariedėt išjudant??? O gale, žinoma, kita auto užpakalį remia )) Dabar juokinga, o pradžioj mieste tikrai baisoka buvo. Bet tai dabar iš tiesų lengviau - ir mašinos automatinės, ir navigacijos žiauriai palengvina gyvenimą.
Papildyta:
QUOTE(Muka @ 2021 11 16, 12:35)
Saintlina MB operavo meniską teko visą pašalinti nes visas suplyšęs viduje taigi laukia leidimas vaistų į sanarį  unsure.gif

pašalino suvisam? O tai kaip toliau?
Draugei operavo skilusį meniską, tai labai greit bėgiot pradėjo. Čia sudėtingiau viskas, bet linkiu kuo greičiau atsigaut 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2021 11 16, 12:23)
Kai yra atspirties taškas baisu , pvz ant skardžio .
Prekestuline  negalėjau prieiti prie krašo . Ne man smile.gif

kaip gražu bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Aš aukščio irgi bijau, bet pastebiu, kad dabar kažkaip mažiau. Anksčiau irgi žemyn pažiūrėt negalėjau. Dabar lipu negalvodama, tai kad turėjau bijot, prisimenu tik nulipus nuo kokio apžvalgos ar pilies bokšto smile.gif Vadinasi, irgi baimė tik galvoj smile.gif
Atsakyti

Kalnai baimę gydo. Kažkada jaunesne būdama Alpėmis ėjau. Porą vietų buvo iki... Bet kaip didziavausi kai save iveikiau. Šią vasarą Madeiroje jokios baimės nebepajauciau. Baimė man būdavo dėl vaikų kai su jais eidavau... Patalogiska.  Jie pas mane bebaimiai. Ps Alpėse visokių trasu yra, didziavausi ta trasa kur ėjom kalnų visukalnem. Takelis vienai pėdai. Vaikus nusiunčia į priekį kad nematyti ir tapu tapu  . Negi pasiduodu.... Tokio aš charakterio. Muka, o traumą ar nuo jo taip atsitiko ? 

Atsakyti