Taigi imant visa lexikona - nudauzyt nagus su montiruote,kirpeja atgrubnage,ir tie paskutiniai kauno gozeliai ,kur sniego nenusikasa ir druskos nepasibarsto- as viska imdavau uz gryna piniga.Tai isivaizduokit kas gaudavosi- sedziu kampe ir verkiu.Bijau.O fiziskai jis niekada nesmurtavo.
Ir prasau manes kilnumo ir dosnumo stoka bei tingumu nekaltint 
As visada atiduodu duokle kilniems tikslams.
A.Alta, ar ne per jautri? Vadinasi, tau negalima žiūrėt net televizijos, ten rodo ir kaip į nosį kas gauna, ir kruviną peilį pamatysi. Ne filme. Realybėje. O Valinskas ką, nušovė bent vieną lenką ar kaip kitaip apkoliečino? Nu, pasakė nuomonę ir tiek. Čia kaip kas supranta ir priima tuos žodžius.
Atidaužyti nagus, duoti į straublį, nulupti keterą, ir kt platų leksikoną vartoti neuždrausta. Bet tai nereiškia, kad vartojantis tokį platų žodyną, jį realiai įgyvendina. Dažniausiai tai tik pasisvaidymas šalta ugnim. O kiek tokių geriečių tylinčių, nematomų įsmeigia peilį į šoną? Bijok draugų, o ne priešų, nes ką galvoja priešas- visada žinai, o ką draugai - sužinosi tik kai bus šaukštai popiet.
Ką manai, ką galima pasakyt apie kirpėją, kuri tau dažydama plaukus padaro baltą blyną ant pakaušio ir paima pinigus tarsi už profesionaliai atliktą darbą? Ar turiu jai dar ranką už tai pabučiuot? Aš nesakiau, neminėjau kad ji atgrubnagė ar subinrankė, nesikoliojau ant jos, tiesiog pasakiau, kad tokią kirpėją pakeičiu. Ar čia blogai? Tu eitum ir vėl pas tokią blynų ant galvos pasirinkt?
Klausau kartais žinių, ir pikta darosi. Kažkokia baisiai įsizeidusi vidutinio amžiaus poniutė skundžiasi, kad vos tik išėjo iš laiptinės pro duris, paslydo, nugriuvo, sulūžo. Ir garsiai rėkia, kad už tai paduos į teismą atitinkamas tarnybas, nes, mat, jie nenuvalė, nepapylė laiku smėliuko. Nu, sorry. Tai ar nesinori pasakyt, kad ji mažų mažiausiai yra liurbė. Matai kad žiema, sniegas, šaltis, pašąlę, nu tai neik užrietusi nosį ir išsiskėtusi kaip karvė. Saugokis kažkiek. O jei nudribai, nu tai neieškok kaltų. Mano mašina irgi kartais paslysta ant kelio, bet niekada nesu kaltinusi kokios tarnybos, kad blogai atliko ar visai neatliko savo darbo. Paslydau, vadinasi, pati nesugebėjau tinkamai vairuoti, nepasisaugojau.
Man joks leksikonas nekliūna. Netgi Gražulio. Ot, žmogus taip išreiškia protestą, nuomonę ar šiaip nenuotaikoj. Jis tiesiog kitoks. Nu ir kas. Tas pats ir su Valinsku. Pas jį viskas kumštyje. Ne jėga. O gyvenimas, pasaulis. Taip turi būti. Ne visi sugeba.
Nuo kiekvieno kažkieno drėbtelto leksikono visada galima atsimušt, arba praleist pro ausis, arba pažiūrėt tai su jumoru. Čia kaip kas įvertina grėsmę tame.
Na, o kam su savo ypatinga literatūrine kalba pasirodžiau žudikė, sadistė, prašom, pasodinkit mane ant kuolo..