Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 03, 10:12)
Moliūgų sėju daug  15-16,  kokius 2 MUSCADE DE PROVENCE, kiti Butternuto, ar Hokkaido tipo .  Man šitie skaniausi .  Yra lysvė pievoj  apie 130 pločio ir kokių 8 metrų ilgio .  Sodinu kas 50 cm , priešingose lyvės kraštuose ... Jei supratai . Aplink pieva , tai jie kerojasi į šonus . Bėda ta , kad MB nebegali žolės nupjauti smile.gif bet kiek ten to grožio mano kaime ... Genėt negeniu , nes  neturiu laiko tokiems niekams .
Cukinijos ir patisonai auga kitur , na kokius 2 patisonus sodinu ir 4 cukinijas, bet tiek nesuvalgom cukiniju , išdalinu ir išmėtau smile.gif Cukinijas kas savaitgalį švariai išskinu , patrešiu , tai jos dera kaip išprotėję, tik palik kokį "paršiuką " baigiasi derėjimas... Kam augalui stengtis ? Sėklas jau užaugino , gali ir pasilsėti. Paskutinis kelis metus auginu tik vieną veislę, ji man skanaiusia , derlingiausia ir priedo krūminė . Va ir agurkų derliaus gero negaunu - nes juos reikia skinti kas 2 dieną - o aš skinu 2 kartus savaitėje - penktadienį ir sekmadienį smile.gif Bet kiek užauga tiek užtenka . Raugintų reiks daugiau pasidaryt ,  pernais apsirgo ...tai anksti baigėsi . Šiemet reiks pasaugot , nepatingėt apsaugai nupurkšti iki žydėjimo kokius 2 kartus .

Suparatau, kad pievos pas tave tai gali kur plėstis... su mano šiek tiek kitaip... bet aš sodinu moliūgus prie česnakų ir svogūnu... anuos nuimu tiems leidžiu kerotis.... Dėl cukiniju joo teisi tu tikrai reikai skinti... na matysim kaip sutalpinsiu šiemet....dar reikia rasodo sulaukti... čia kaip veršis dar sub... ėj o jau pjaunu unsure.gif
Atsakyti
sveikos,
ale vot taikos moteros... Baladot joms, matai, jokio noro nėra unsure.gif
Aš tai tik džiaugiuosi, kad mano vaikai jau mokyklas ir aukštuosius baigė, nes apie švietimą ir aukštąjį mokslą ant Lietuvos tai patylėsiu...

Apie sodinimus irgi patylėsiu, nes nieko nenoriu... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 05 03, 13:37)
sveikos,
Aš tai tik džiaugiuosi, kad mano vaikai jau mokyklas ir aukštuosius baigė, nes apie švietimą ir aukštąjį mokslą ant Lietuvos tai patylėsiu...

ne tu viena nieko nenori ale ką darysi dirva paruošta tai reikia... o dar ir šilčiau tai gal atsiras ukvata...
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 05 03, 12:37)
sveikos,

Baladotis nemėgstu, man kažkaip nepatinka . Pyktis nemėgstu - nes labai išsukta jaučiuosi jei tik imu rėkaut ... Na kadangi aš labai valdinga , užtenka ramiu, tyliu balsu pasakyt , ir viskas turi būti padaryta biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif O jei nebus padaryta, taigi dar kartą priminsiu ... tada jau visi ims rėkaut teisindamiesi , kodėl nepadarė smile.gif biggrin.gif biggrin.gif

Dėl šveitimo Lietuvoj negaliu komentuoti mano vaikai anksti , po 8 iššoko iš tų standartinių mokyklų . Dabar neturiu jokių sąsajų su Lietuvos šveitimu ... Mažoji IB . Tikiuosi nereiks studijuoti Lietuvoj , o paskui važiuoti dirbt į sumušinių fabriką .

Va sėdėčiau darže ir su malonumu sodinčiau , ravėčiau , auginčiau ... O ne kompą kankinčiau smile.gif
Atsakyti
Dusiuk, nežinau - tikėsi ar ne, bet man tai PATINKA ax.gif dirbti ir aš visiškai nieko prieš, kad mokslo metai ilgesni būtų tongue.gif net norėčiau, tik va motyvai mano kti nei miniterijos... neklausykit tų nupezusių streikuojančių profsajungiečių.. man bais gėda buvo jų klausant, kad mes iš tos pačios "chebros".... Debiliški argumentai!!! Bet - nu jūs man pasakykit: KAIP žmogui šauna į galvą pirmiausia prailgint m.m. , prieš tai nei sumąstant ką reiks veikt, nei numatant tikslus - kam iš viso to, reikia, galų gale - mūsų mokyklos, ypač kaimo, kurias aš ir atstovauju, pastatytos taip, kad vos pašvietus saulei klasėje jausmas klasėse būna kaip orkaitėje. o kondicionieriaus ar bent žaliuzių kaip tyčia jokių... išeit iš mokyklos? puiku biggrin.gif kur? (primenu - esam kaime, 80% mokinių iš soc. remtinų šeimų, apmokėt kelio iki miesto negalės....)
o universitetai - turiu draugę Universitete dirbančią: už vieną grupę gauna 80 Eur biggrin.gif (paprastai tai 4 kontaktinės val. per savaitę, na, jei nesi galan "dėjęs" ant visko, dar panašiai tiek ir ruošies...) buhalterės -susiskaičiuokit koks tų vargšų dėstytojų atlyginimas, kad ir po 14 val per parą dirbant... o ministerija juokina svietą "naikindama " universitetus - palieka gėdingą ŠU, palieka net neakredituotą!!!!! LEU, tai kas, kad jį dabar vadins tik filialu...
ta antakinė ministrė juoką keldavo, o šita.... nu negaliu...
Atsakyti
Labutis,merdzinos,

pas mus salta,lyja,cia turbut jus atputet savo bloga,salta ora.Ta proga,kad sode dirbt negali per toki ora,vaziavom sutvarkyt neatideliotinu reikalu,po to" kabejau apie valanda ant telefono",tvarkydama kitus reikalus,po to lekiau i merija tvarkyt trecius reikalus,po to pertvarkiau dokumentu papkes,uff ir is kuir man tiek energijos tokiems darbams,kurie jau seniai prasesi atliekami,bet buvo atideliojami.
Apie mokymo sistemas nieko nezinau,tai nediskutuoju.
Kai mano vaikai mokesi,man tada viskas buvo perfect. bigsmile.gif
Atsakyti
MŽ mano mintis apie šveitimo sistemos reformą išdėstė B. Burgis savo svetainėje , šios dienos įrašas ...
Ir jei rimtai - koks gi skirtumas ką uždarys, ką pakeis ... nėr kam mokytis . 70 pr. gudresnių vaikų baigę mokyklas išvažiuoja studijuoti "ne Lietuvoj". Turintis pinigų vaikus išsiunčia mokytis 16 metų - ty baigti vidurinės UK ... Kaip jie bedėliotų tuos Univerus , geriau nebus .Ar bus tas ŠU r nebus smile.gif Išgerk ramiai vyno , ir dirbam toliau . Nei viena valdžia dar per mano puššimtį metų nieko nedavė, nieko nepagerino , ir jokių ten malonių ar protingų sprendimų iš josios senai nesitikiu 4u.gif
MB kaime , o aš turiu vyno:) net dalintis nereiks smile.gif

Luety pas mus geras oras , galų gale . Bet kitą savaitę vėl šalnas žada. Vileikoj slyvukai batuoja - žydi , gražu . Vis pagalvoju apie Tave ir pavydžiu Jums gero laiko 4u.gif Baltu pavydu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 03, 21:44)
*MŽ mano mintis apie šveitimo sistemos reformą išdėstė B. Burgis savo svetainėje , šios dienos įrašas ...

**MB kaime , o aš turiu vyno:) net dalintis nereiks smile.gif

* sutinku su viskuo, išskyrus paruošiamuosius kursus ir pirmųjų bakalauro metū studijų centrus periferijose

** Skanaus biggrin.gif aš irgi mėgaujuos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 05 03, 19:44)
MŽ mano mintis apie šveitimo sistemos reformą išdėstė B. Burgis savo svetainėje , šios dienos įrašas ...
Ir jei rimtai - koks gi skirtumas ką uždarys, ką pakeis ... nėr kam mokytis . 70 pr. gudresnių vaikų baigę mokyklas  išvažiuoja studijuoti "ne Lietuvoj". Turintis pinigų vaikus išsiunčia  mokytis  16 metų  - ty baigti vidurinės UK ... Kaip jie bedėliotų tuos Univerus , geriau nebus .Ar bus tas ŠU r nebus smile.gif  Išgerk ramiai vyno , ir dirbam toliau . Nei viena valdžia dar per mano puššimtį metų nieko nedavė, nieko nepagerino , ir jokių ten malonių ar protingų sprendimų iš josios senai nesitikiu  4u.gif
MB kaime , o aš turiu vyno:) net dalintis nereiks smile.gif

Luety pas mus geras oras , galų gale . Bet kitą savaitę vėl šalnas žada. Vileikoj slyvukai batuoja - žydi , gražu . Vis pagalvoju apie Tave ir pavydžiu Jums gero laiko  4u.gif  Baltu pavydu  4u.gif

Skotijoj 21 silumos,o pas mus vos 11,lyja,salta,vejas,kambary sedziu apsikutojus,taupau siluma ir pinigus.

Einu ir as isipilsiu,turiu balto likusio.

QUOTE(melsvaižalia @ 2017 05 03, 20:00)
* sutinku su viskuo, išskyrus paruošiamuosius kursus ir pirmųjų bakalauro metū studijų centrus periferijose

** Skanaus  biggrin.gif  aš irgi mėgaujuos biggrin.gif

I sveikata! bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 05 03, 22:12)
*Skotijoj 21 silumos,o pas mus vos 11,lyja,salta,vejas,kambary sedziu apsikutojus,taupau siluma ir pinigus.

Einu ir as isipilsiu,turiu balto likusio.
**I sveikata! bigsmile.gif

Tai varykit į škotiją biggrin.gif Nusišneku, žinau ax.gif
noriu į Škotiją... vis į skrydžių kainas pasižiūriu.... reiks artimiausiais metais kitais nulėkt ... su MB- jis dūdmaišininkas, be to viskio mėgėjas, tai jam Škotija pramuštų....

** būk sveikutė!!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melsvaižalia: 03 gegužės 2017 - 21:28
QUOTE(melsvaižalia @ 2017 05 03, 20:26)
Tai varykit į škotiją biggrin.gif Nusišneku, žinau ax.gif 
noriu į Škotiją... vis į skrydžių kainas pasižiūriu.... reiks artimiausiais metais kitais nulėkt ... su  MB- jis dūdmaišininkas, be to viskio mėgėjas, tai jam Škotija pramuštų....

** būk sveikutė!!!!

Na kol nuvarysim ir ten orai subloges.O siaip audziam minty vaziuot rudeni,nes ten labai grazi gamta rudeni.
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Vasara ir Lietuvoj gražu, panašu , kad atostogų nesusiderinam visi 4 šiemet ... Jei lėkt tai tik šiltuos kraštuos Man. MB kitaip atrodo smile.gif
Atsakyti