Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(kavasucitrina @ 2017 06 10, 20:34)
toks čia ir kritimas dabar - po 1-1,5 kg. Bet ir elgiuosi nedrausmingai. Praeitą mėnesį sakiau, buvo ledų savaitė. Ir ne po porciją - po 3-4 rolleyes.gif. Bet sustojau.
Sūris pas mane paprastai toks, 35 proc.
vartotojo įkelta nuotrauka
arba mama perka kažkokios ūkininkės, tai ir man duoda, bet tas ir riebus.

Taškų skaičiuoti man nebereikia - juk ir taip aišku, kas turi daug anglių, kas mažai. Man tiksliai ir nereikia, nes aš tingiu ten labai skrupulingai skaičiuot, užtenka daugmaž žinot.

Sakai, baltyminės vakarienės... Kad ir gaunasi tas antras valgymas baltyminis - kuo mėsa ne baltymas? Bet man ir riebalas kartu nemaišo, be jo nesotu... Na, o daržovės samo saboij.

Braškės nėra blogai, sezoninių uogų ir vaisių reikia atsivalgyt, jei norisi. Aš irgi dabar suvalgau braškių - nedaug, bet suvalgau. Ir valgyk jas pirmoj dienos pusėj, pasidaryk kaip užkandį kažkada po pirmo valgymo. Kokią 12 val. pvz. Aš įsimetu į tarpus ir tiek. Man atrodo, kad jau geriau bus kaip užkandis, negu su normaliu maistu. Bet šiaip vaisiais ir uogom piktnaudžiaut nereikėtų, metant svorį. Gerai, kad be braškių ir aviečių aš daugiau nieko nemėgstu biggrin.gif

O ledų ir kt. saldėsių nepirk. Nu nepirk, ką. Man irgi labai norsi Lidlan tų ledų su graikiniais riešutais, ale tvardausi, nes kai užsivesiu... rolleyes.gif

Nu tai cia varskes,ane?As tai nezinau kas ten visuj,pas mus tokiu nera.Reik Lidle pasiieskot kur daug proteinu ir riebalu iki 35%.Tai tu jo dedi po riekele ant vandutes,ar nelabai riboji?
Ledu MB nusiperka is Aldi,kazkokius pieninius su vaisiu glazuea,apsivemimas,tokiu man gali but ,nepaliesiu.Siaip as braakes riboju,nes savo sode dar daug nera,o ir nebus,apsalo daug zydedamos,o neprisipieksi daug,300g-2£.Kartais uztinka MB kur 1kg uz £3,tai jau rasa daugiau pavalgom.As irgi avietes,braskes ir silauoges myliu tik.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 06 10, 22:59)
Nu tai cia varskes,ane?As tai nezinau kas ten visuj,pas mus tokiu nera.Reik Lidle pasiieskot kur daug proteinu ir riebalu iki 35%.Tai tu jo dedi po riekele ant vandutes,ar nelabai riboji?
Ledu MB nusiperka is  Aldi,kazkokius pieninius su vaisiu glazuea,apsivemimas,tokiu man gali but ,nepaliesiu.Siaip as braakes riboju,nes savo sode dar daug nera,o ir nebus,apsalo daug zydedamos,o neprisipieksi daug,300g-2£.Kartais uztinka MB kur 1kg uz £3,tai jau rasa daugiau pavalgom.As irgi avietes,braskes ir silauoges myliu tik.

varškės, taip. Bet tik dėl to, kad man skanu. Ir dedu po storą riekę - daug, žodžiu, daugiau už vandutę. Kartais ir sviestu patepu smile.gif.

Abejoju, ar tau tiks mano betvarkė ir mano valgis. Nes valgau, kas skanu ir nėra labai blogai, mano supratimu. Ir man tinka valgyt daug, sočiai ir ilgam pamiršt valgymo reikalus. Ir netinka lesiojimas, kai būdavo užvalgau ir vėl žiūriu į laikrodį, kada vėl gausiu užlest. Ir susivalgydavo man daugiau, nei dabar. Nu, bandyk atrast savo.
Atsakyti

Labos. KSC kokias kepi Vandutes. Su vaisiais dziovintais ar surias? Luety as cesnaku ziedstiebius malu su petrazolem. Dedu druskos . Laikau saldytuve. Naudoju vasaros sezonui mesa marinuot. Intenete daug receptu, paieskok kas tau tinka.Nelauk kol prazys. Kai jau isleis kotus skink. Risu vasarius cesnakus. Nors manes jie neklauso, atsirisa patys. Bet ne dabar o vasaros pabaigoj. Agurkai gal tavo ne savidulkiai? Siltnamyje auginami tik savidulkiai. Arba pati turi dirbti bitele...  Pas mus lyja... Eisiu baigt siltnami pasirist. Nemoku as greit tikiu dalyku. Lietus gerai.  Maciau darze 3 braskes raustancias. Man jos skanu tik is darzo...

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 06 11, 10:34)
<p>Labos. KSC kokias kepi Vandutes. Su vaisiais dziovintais ar surias? Luety as cesnaku ziedstiebius malu su petrazolem. Dedu druskos . Laikau saldytuve. Naudoju vasaros sezonui mesa marinuot. Intenete daug receptu, paieskok kas tau tinka.Nelauk kol prazys. Kai jau isleis kotus skink. Risu vasarius cesnakus. Nors manes jie neklauso, atsirisa patys. Bet ne dabar o vasaros pabaigoj. Agurkai gal tavo ne savidulkiai? Siltnamyje auginami tik savidulkiai. Arba pati turi dirbti bitele...  Pas mus lyja... Eisiu baigt siltnami pasirist. Nemoku as greit tikiu dalyku. Lietus gerai.  Maciau darze 3 braskes raustancias. Man jos skanu tik is darzo...</p>

labas,
kepu aš paprastas ir jokių ten vaisių ir kt.nesąmonių. Tik druskos truputis. Nelabai į temą tie dribsniai, ale dedu tuos prasčiausius, o kai kruopų nevalgau, o šitas daiktas tik ryte, tai nusistačiau sau, kad man tiks biggrin.gif. Ir vis kažkoks anglius, o rytui praverčia. Jei seniau tik kartais kepdavau, nes ilgam prisikept neišeina, o dažnai kept tingisi, tai dabar radau patarimą susidėti į šaldiklį, tai dažnai kept nereikia, ir ėdu kiekv. dieną smile.gif. O iš šaldiklio išsiimu, 1 min. mikrobangėj ir kaip šviežios smile.gif. Nu jo jo, mikrobangė irgi ne gėris, bet aš daugiau jos niekam ir nenaudoju smile.gif

Mergai, kas naudojat epiliatorių - gal žinot, koks geras? Dabar visokių naujoviškų yra, nesuprantu apie juos nieko... unsure.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
pagaliau namie.Is ryto buvom parke ie Edvardo laiku name,kur karaliene motina ir karaliene Elizabeta praleido savo medaus menesi ten.Parkas net 554ha,tai ji tik suspeji akimis apvedziot,nes namas stovi aukstai ant kalvos,o zemes visos zemyn i klonius.Siaip vaizdai dieviski.Labai grazus rozynu sodas,didziulis,Apziurint nama,pasake,kad antra valanda prie namo bus jazo koncertas su soliste ir pianinu,tai gryzom is sodu,pakritom ant zoles,valgem savo isidetas gerybes ir klausem dziazo.Pilnas sodas zmoniu,ant zoles su seimom,labai gera atmosfera.Jazo soliste juoduke,labai grazus balsas,zodziu relaxas buvo turiningas.Gryzom dar lekem pas sunu ant barbekiu gimtadienio,nors man tie barbekiu nesveiko maisto kimsimas,nu bet ka daryt.Ryt iskrova.
Ryt varysiu nuskint visas uodegytes,malsiu tik su druska,nes petruskas antrametes visas nuroviau,buvo apsipyle beltasparniais,tai nebeturiu,bet galiu nugenet gumbinius salierus ir kazkiek sumalt tu lapu kartu,gal bus neblogai,arba be nieko ,tik druskyte.Mano cesnakai zieminiai,tai tik isskinu ziedynus ir nerisu.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 06 11, 10:44)
labas,
*kepu aš paprastas ir jokių ten vaisių ir kt.nesąmonių. Tik druskos truputis. Nelabai į temą tie dribsniai, ale dedu tuos prasčiausius, o kai kruopų nevalgau, o šitas daiktas tik ryte, tai nusistačiau sau, kad man tiks biggrin.gif. Ir vis kažkoks anglius, o rytui praverčia. Jei seniau tik kartais kepdavau, nes ilgam prisikept neišeina, o dažnai kept tingisi, tai dabar radau patarimą susidėti į šaldiklį, tai dažnai kept nereikia, ir ėdu kiekv. dieną smile.gif. O iš šaldiklio išsiimu, 1 min. mikrobangėj ir kaip šviežios smile.gif. Nu jo jo, mikrobangė irgi ne gėris, bet aš daugiau jos niekam ir nenaudoju smile.gif

**Mergai, kas naudojat epiliatorių - gal žinot, koks geras? Dabar visokių naujoviškų yra, nesuprantu apie juos nieko... unsure.gif

* Dėkui
** Turėjau prieš 100 metų tą kankinimo įnagį smile.gif Dabar gal yra gerų ?

Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2017 06 11, 20:26)
*.Gryzom dar lekem pas sunu ant barbekiu gimtadienio,nors man tie barbekiu nesveiko maisto kimsimas,nu bet ka daryt.Ryt iskrova.
**Ryt varysiu nuskint visas uodegytes,malsiu tik su druska,nes petruskas antrametes visas nuroviau,buvo apsipyle beltasparniais,tai nebeturiu,bet galiu nugenet gumbinius salierus ir kazkiek sumalt tu lapu kartu,gal bus neblogai,arba be nieko ,tik druskyte.Mano cesnakai zieminiai,tai tik isskinu ziedynus ir nerisu.

*O kas ten kepama ? Ne mėsa ?

** Pabandyk dalį vienaip dalį vienų , dalį su kitom žolėm . Taigi gali dėti krapų bazilikų ir tt, kokios žolės tau tinka. Atsirinksi kas tau skaniau .
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 06 11, 20:01)
* Dėkui
** Turėjau prieš 100 metų tą kankinimo įnagį smile.gif Dabar gal yra gerų ?

Papildyta:
*O kas ten kepama ? Ne mėsa ?

** Pabandyk dalį vienaip dalį vienų , dalį su kitom žolėm . Taigi gali dėti krapų bazilikų ir tt, kokios žolės tau tinka. Atsirinksi kas tau skaniau .

Apie depiliatoriu irgi galiu pasakyt tiek kiek Dusia.

Mesa kepama,bet su vynu(bet tik 1 taure)irn geco,nes atejom ant galo,tai man taip sunku dabar. doh.gif

Nieko neturiu,krapai nurauti ir i dezute,beje gi galiu naudot juos is dezutes,ar ne,nes dar sesiu viena roza,tai isidesiu.Bingo!
O siaip bazilikai mazuciai ir siemet nedaug,blogai dygo,o pirkt nezadu jokiu zoliu.Kita met turesiu vel petrazoliu,tada pamakaluosiu.
O kaip tuos agurkus apdulkint,jei vos tik ziedas uzmegztas ir jau matosi,jog jis bus tuscias?Kas is to,kad ji badysi su tusciu irgi?
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 06 11, 22:50)
Apie depiliatoriu irgi galiu pasakyt tiek kiek Dusia.

Mesa kepama,bet su vynu(bet tik 1 taure)irn geco,nes atejom ant galo,tai man taip sunku dabar. doh.gif

Nieko neturiu,krapai nurauti ir i dezute,beje gi galiu naudot juos is dezutes,ar ne,nes dar sesiu viena roza,tai isidesiu.Bingo!
O siaip bazilikai mazuciai ir siemet nedaug,blogai dygo,o pirkt nezadu jokiu zoliu.Kita met turesiu vel petrazoliu,tada pamakaluosiu.
O kaip tuos agurkus apdulkint,jei vos tik ziedas uzmegztas ir jau matosi,jog jis bus tuscias?Kas is to,kad ji badysi su tusciu irgi?

Agurkų žiedai būna 2 rūšių - Vyriški ir Moteriški :
Nuotraukoj gal cukinija, bet principas toks pat. Jei ne savidulkis hibridas pirma žydi vyriški žiedai paskui ima rodytis ir moteriški ...

Papildyta:
Pas mane šiltnamyje savidulkiai hibridai , tai žiedai atrodo taip smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 11 birželio 2017 - 22:11
QUOTE(Dusia37 @ 2017 06 11, 21:06)
Agurkų žiedai būna 2  rūšių  - Vyriški ir Moteriški :

Nuotraukoj gal cukinija, bet principas toks pat. Jei ne savidulkis hibridas  pirma žydi vyriški žiedai paskui ima rodytis ir moteriški ...

Nieko panasaus pas mane nera.Nesu taip macius,kad butu vien tie vyriski ziedai,Dar jis tik mezgasi,bet matosi,kad bus vyriskas,o moterisku,per 5 augalus,gal vienas koks.Tai su juo ir badyt tuos kitus,bet tai kad jie jau uzmegzti vyriski,ka tas moteriskas
nebepasidarys jau tada.Ismeciau agurku pokely,nors nezinau,ryt dar reiks paieskot ka ten raso,bet man atrodo,kad savidulkiai siltnaminiai,bet kazkokie netike.
Papildyta:
Paskaiciau,kad buna,jog ant pagrindinio stiebo mezgasi tik vyriski ziedai,o ant atzalu moteriski.Taip ir yra pas mane,bet as trumpinu tas sonines atzalas,bet maciau,kad yra ant ju moterisku,tai reiks leist soniniams bujot.
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2017 06 11, 21:16)
Agurkų žiedai būna 2  rūšių  - Vyriški ir Moteriški :

Nuotraukoj gal cukinija, bet principas toks pat. Jei ne savidulkis hibridas  pirma žydi vyriški žiedai paskui ima rodytis ir moteriški ...
Papildyta:
Pas mane šiltnamyje savidulkiai hibridai ,  tai žiedai atrodo taip smile.gif 

Taip,ant tu agurku,kur tris turiu laukinius,tai taip ir yra,o ant tu siltnamin iu,tai vietoj to pailgo,tik mazas zirniukas,matosi iskart,kad agurko nebus.

Va tokie
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 11 birželio 2017 - 22:28
QUOTE(Luety @ 2017 06 11, 23:23)
Nieko panasaus pas mane nera.Nesu taip macius,kad butu vien tie vyriski ziedai,Dar jis tik mezgasi,bet matosi,kad bus vyriskas,o moterisku,per 5 augalus,gal vienas koks.Tai su juo ir badyt tuos kitus,bet tai kad jie jau uzmegzti vyriski,ka tas moteriskas
nebepasidarys  jau tada.Ismeciau agurku pokely,nors nezinau,ryt dar reiks paieskot ka ten raso,bet man atrodo,kad savidulkiai siltnaminiai,bet kazkokie netike.
Papildyta:
Paskaiciau,kad buna,jog ant pagrindinio stiebo mezgasi tik vyriski ziedai,o ant atzalu moteriski.Taip ir yra pas mane,bet as trumpinu tas sonines atzalas,bet maciau,kad yra ant ju moterisku,tai reiks leist soniniams bujot.

Luety biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif jei su moterišku vyriškus baksnosi bus naudos kaip ir dviejų ožių smile.gif Ar iš dviejų vyrukų S**** biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Žiedadulkių moteriškam žiedui reikia smile.gif lauke bitės tą darbą padaro , ar vėjas smile.gif Šiltnamyje galima su teptuku žaist smile.gif Ar medaus stiklainuką bitėm padėt smile.gif Atlėks medaus, gal į kokį žiedą apalankys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 06 11, 21:31)
Luety  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  jei su moterišku vyriškus baksnosi bus naudos kaip ir dviejų ožių smile.gif Ar iš dviejų vyrukų S****  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  Žiedadulkių moteriškam žiedui reikia smile.gif lauke bitės tą darbą padaro , ar vėjas  smile.gif  Šiltnamyje galima su teptuku žaist smile.gif Ar medaus stiklainuką bitėm padėt smile.gif Atlėks medaus, gal į kokį žiedą apalankys smile.gif

Nu bet yra tu biciu siltnamyje,bet cia matyt tokia durna veisle gal?
Atsakyti
Labas, kas čia per dulkinimai(si) ?bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif

o mes su MB pora dienu buvom - vergų vergais, dar vergo vyru ir vergo žmona. čia toks arkliškas humoras, kai š... nebepanešėm ir rankos kojos drebėt ėmė... ikasėm 18 betoninių kuolų (kiekvienas virš 70 kg sveria), kožnam prieš tai išrausę 1,5m duobę.. dar 2 metalinius kuolus - tie dar sunkesni doh.gif o išrausi duobę, atvelkam tą kuolą, pastatm ir - kreivai ar per giliai, per sekliai, tai kol sutvarkom sulyginan, kartais dar kelis kartus ištraukt - įleist reikia... tada įtvirint ir įbetonuot.. VVien žo... dirbom dieaž kaip vergai.. bet padarėm biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti