Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Muka, aūūūūūūū
"Vitamino D trūkumas. Simptomai

Dažnai pasikartojantis peršalimas ar gripas. Vitaminas D stiprina mūsų imuninę sistemą, padeda jai įveikti įvairių virusų ir bakterijų atakas. Vis susergant peršalimu, gripu, lengvai užsikrečiant šiomis infekcijomis, galite įtartį vitamino D trūkumą.

Nuolatinis nuovargis. Energijos trūkumas, noras tik gulėti ar miegoti neretai išduoda, jog kraujyje yra per mažai vitamino D. Šiuo atveju net ir nedidelis jo trūkumas gali sukelti kiekvieną dieną lydintį nuovargį.

Depresija, prislėgta nuotaika. Vitamino D trūkumas gali sukelti depresiją, ypač vyresniems žmonėms. Mokslininkai netgi įrodė, jog, panaikinus vitamino D trūkumą, galima sušvelninti tiek įprastos, tiek sezoninės depresijos simptomus.

Lėtai gyjančios žaizdos. Vitaminas D, kovodamas su infekcijomis, slopindamas uždegiminius procesus, padeda gyti žaizdoms. Esant jo trūkumui, žaizdos po operacijų ar paprasčiausių traumų gyja lėtai, sunkiai.

Slenkantys plaukai. Itin gausus plaukų slinkimas (ypač moterims) dažnai susijęs su per mažu vitamino D kiekiu organizme.

Kaulų, nugaros ir raumenų skausmai. Vitaminas D, pagerindamas kalcio įsisavinimą, lemia sveiką kaulų būklę. Trūkstant šio vitamino, gali varginti kaulų skausmas kojose ir šonkauliuose, taip pat apatinės nugaros dalies skausmas. Vitamino D stygius gali lemti ir lėtinį, dažnai varginantį raumenų skausmą"
http://www.benu.lt/t...ino-d-trukumas/
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 10 26, 18:05)
Muka, aūūūūūūū
"Vitamino D trūkumas. Simptomai

Iš saulėtų kraštų grįžus ?
Vitaminą D taigi saulė gamina...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 10 26, 22:21)

žinom, žinom, kad saulė biggrin.gif
aš ir nediagnozuoju trūkumo, čia tik hipotezė smile.gif
bet... nemanau, kad per savaitę (ar 2 - kiek ji buvo?) galima pilnai papildyti atsargas. Padarius tyrimą paaiškėtų. Aš tai geriu (išskyrus vasarą) ir visapusiškai jaučiuosi geriau, nei kad kažkada negėriau. Gal ir sutapimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 10 26, 22:35)
žinom, žinom, kad saulė biggrin.gif
aš ir nediagnozuoju trūkumo, čia tik hipotezė smile.gif
bet... nemanau, kad per savaitę (ar 2 - kiek ji buvo?) galima pilnai papildyti atsargas. Padarius tyrimą paaiškėtų. Aš tai geriu (išskyrus vasarą) ir visapusiškai jaučiuosi geriau, nei kad kažkada negėriau. Gal ir sutapimas smile.gif

Ne karve kainuoja ir tyrimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 10 26, 23:06)
Ne karve kainuoja  ir tyrimas smile.gif

man tai visiškai ne kainoje esmė (nors, jei šimtus kainuotų, būtų irgi esmė smile.gif )
man esmė prisiruošime tuos tyrimus pasidaryt. Nekenčiu tokių darbų.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 10 26, 22:21)

Mb vasarom nuogas ištisai lauke, saulutėj. Padarė tyrimą- didžiulis trūkumas. Va ir saulė gamina.
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2017 10 26, 23:26)
Mb vasarom nuogas ištisai lauke, saulutėj. Padarė tyrimą- didžiulis trūkumas. Va ir saulė gamina.

tai aš sakau - kiek kur skaičiau, dar niekam nerado pertekliaus smile.gif. Aš dėl visa ko vasarą praleidžiu be D ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 26 spalio 2017 - 22:35
Labas rytas,
Kavos ?
vartotojo įkelta nuotrauka

Net įdomu pasidarė ir man dėl vitamino D, reikia gal rimtai tyrimus pasidaryti ?
Jokio poveikio nepastebėjau pavasari gerdama. Ir dar vienas toks dalykas pagalvojau ... gal pats organizmas negamina, nepasisavina ir tt. ? Gal ir kursą sugėrus nei velnio nebus geriau ? Būna ir taip ... Nors man nėra blogai ir taip smile.gif
Atsakyti
labas rytas,

Na kad mergai tikrai deginausi svilau iki negaliu(12 nakvynių), nes nepažįstami žmonės atsisuka ir sako kad nepadoriai įdegusi esu unsure.gif Bet mažu tikrai reikia pasidaryti unsure.gif čia eiti pas šeiministę ir prašyti mokamo ane?Nes žinokite tikrai be jėgų visai verysad.gif Tiesa svoris tik kyla ....čia mažu kokie hormonai šėlsta... juk tyrimai rodė, kad padidėjas vienas... nu žodžiu...
Varysiu šiandiena tėvuką pavaduoti su moęiute nori iki kapų mamą nuvežti o ir dar pasipirkti ir t.t. na matysim kaip mudviem seksis sutarti, o jau ryt sodan, česnakų sodinti. Dusia37 giliai kiši ar ne. Dar tulpiū pora dėžučiu nekištų, nes pavasarį išroviau, kad pilsėtų, taigi va kiek ten dar darbų, o aš tik po kaldra galiu gulėti ir į lubas žiūrėti...
Mažu vakare reiks kepti kokiū moliūgų šildančių salotų su feta sūriu ax.gif
Bučkas
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2017 10 27, 08:33)
labas rytas,

Na kad mergai tikrai deginausi svilau iki negaliu(12 nakvynių), nes nepažįstami žmonės atsisuka ir sako kad nepadoriai įdegusi esu  unsure.gif Bet mažu tikrai reikia pasidaryti  unsure.gif čia eiti pas šeiministę ir prašyti mokamo ane?Nes žinokite tikrai be jėgų visai verysad.gif Tiesa svoris tik kyla ....čia mažu kokie hormonai šėlsta... juk tyrimai rodė, kad padidėjas vienas... nu žodžiu...
Varysiu šiandiena tėvuką pavaduoti su moęiute nori iki kapų mamą nuvežti o ir dar pasipirkti ir t.t. na matysim kaip mudviem seksis sutarti, o jau ryt sodan, česnakų sodinti. Dusia37 giliai kiši ar ne. Dar tulpiū pora dėžučiu nekištų, nes pavasarį išroviau, kad pilsėtų, taigi va kiek ten dar darbų, o aš tik po kaldra galiu gulėti ir į lubas žiūrėti...
Mažu vakare reiks kepti kokiū moliūgų šildančių salotų su feta sūriu  ax.gif
Bučkas

Labas rytas,
mergaitės, vitamino D tyrimą galima tiesiai Antėjoj atvažiavus pasidaryt. Ten yra gydytojas konsultacijai. Pasigooglinkit.
Vakar buvau klinikose pas endokrinologę, klausiau dėl D, rodžiau vaiko tyrimą. Tai sakė teisingas gydymas paskirtas, tai vadinasi organizmo įsotinimu. Po 1 ampulę B.O.N. D3 kas mėnesis tris kartus. Tą mėnesį papildomai gerti po 10 lašų kasdien rytais ir vakare kalcio preparatas irgi su vitaminu D. Vienoje yra 200 000 vienetų. blink.gif Va kokiais kiekiais skiriama. Sakė neperdozuosi, kai toks trūkumas. Jei labai neramu, po pirmo mėnesio pasikartot tyrimus dėl savo ramybės.
Daktarė neprasta-profesorė.
Dėl svorio augimo-man rado kažkokio hormono perteklių. Tyrimą darė keturis kartus, vakar paėmė penktą. Vienodas kiekis. Tai įtakoja svorį. Dar prie visos puokštės, cukrus blogas. Ligoninėj darė gliukozės toleravimą, kai klausiau kaip, sakė puikiai. Profesorė nustebo. Kartojo vakar tyrimą. Sakau, gal ne mano duomenis suraė išraše. Daktarė labai nuoširdžiai juokėsi....
Va tiek va nuotykių. Dar naktis nemiegota, su šune vet. klinikoj laiką leidom. Gaila šuniukės, nereikalinga ji šeimininkei....
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2017 10 27, 09:51)
Labas rytas,
mergaitės, vitamino D tyrimą galima tiesiai Antėjoj atvažiavus pasidaryt. Ten yra gydytojas konsultacijai. Pasigooglinkit.
Vakar buvau klinikose pas endokrinologę, klausiau dėl D, rodžiau vaiko tyrimą. Tai sakė teisingas gydymas paskirtas, tai vadinasi organizmo įsotinimu. Po 1 ampulę B.O.N. D3 kas mėnesis tris kartus. Tą mėnesį papildomai gerti po 10 lašų kasdien rytais ir vakare kalcio preparatas irgi su vitaminu D. Vienoje yra 200 000 vienetų.  blink.gif  Va kokiais kiekiais skiriama. Sakė neperdozuosi, kai toks trūkumas. Jei labai neramu, po pirmo mėnesio pasikartot tyrimus dėl savo ramybės.
Daktarė neprasta-profesorė.
Dėl svorio augimo-man rado kažkokio hormono perteklių. Tyrimą darė keturis kartus, vakar paėmė penktą. Vienodas kiekis. Tai įtakoja svorį. Dar prie visos puokštės, cukrus blogas. Ligoninėj darė gliukozės toleravimą, kai klausiau kaip, sakė puikiai. Profesorė nustebo. Kartojo vakar tyrimą. Sakau, gal ne mano duomenis suraė išraše. Daktarė labai nuoširdžiai juokėsi....
Va tiek va nuotykių. Dar naktis nemiegota, su šune vet. klinikoj laiką leidom. Gaila šuniukės, nereikalinga ji šeimininkei....

o kas šunei?
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2017 10 27, 08:55)
o kas šunei?

Analinės liaukos prakiuro. Spaudė, plovė, tepė. Leido vaistus. Visą naktelę pracypė, prainkštė. Vargšelė. Ryte 7 val. vėl viskas iš naujo....Uždėjo tą gaubtą, kad neišsilaižytų.....
Atsakyti