Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Luety @ 2017 01 13, 11:34)
Labas rytas,
o as apie maista nenoriu nei girdet,bet noriu lasisos,vakar MB kepiau,kvepia,kai rojaus obuoliukas,mmmmnoriu kepeneliu,noriu visko,bet dar liko 7d.ant to kas galima.Svoris stovi antra diena.Pastrigo po pirmos dienos antro etapo.O tikejausi tokio greito sukudimo.Ech... ax.gif

Luety, nu bet ar verta taip kankintis? unsure.gif Manai, būtų kas labai kitaip, jei vietoj savo vištos lašišos gabaliuką suvalgytum? Nu neįžiūriu tose dietose prasmės paskutiniu metu ir tiek. Dar tikiu monodietom, kurios tinka trumpam laikotarpiui numesti kelis kg. O visos kitos... Juk mes galim dietą pagal savo norus ir galimybes susidaryt, nu... unsure.gif. Gi turim gyvą galą informacijos, tik kaip atsirinkti, kas konkrečiai - tas yra sunku. Bet ir su tom dietom - argi žinom, kas tiks? Ir ar nebus taip, kad po tos savo dietos pulsi į lašišą ir kepenėles, neskaičiuodama gramų ir kalorijų?
Atsakyti
Kavusiuk,as nesikankinu,as vaslgysiu siandien pietums lasisos,kaip sakai,galiu rinktis,vista ar lasisa.Ne tame esme,o tame,kad as noriu ryt be saiko ir kad uosle labai paastrejo.Ir dar motyvacija krenta,nes svoris 2d.stovi,bet as nepasiduosiu,dar ne,man ydomu,koks bus trecias etapas. bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
Jei jau kokia monodieta , tai kad po kg per dieną riedėtų ...
PVZ grikių, ar kokia Japoniška, mano išbandyta . Dar turiu 2 sav. kefyro ir tt, rieda svoris kaip pasiutęs, per 2 sav 10 kg. Bet ar tai sveikata? Nemanau ....

PS vis žadu paklausti - ką perkat Lenkuose , va MŽ važiavo ekstrymo sąlygom . MB pabumba , kad aš nepasirašau . Nes galvoju jei nuvažiuosiu tai nesamonių prisipirksiu, pinigų išmesiu iš tiek . Esu važiavus kai vaikai paaugliai buvo ... O dabar nesugalvoju ko be Ghi sviesto , sūrio ir vyno man ten reiktų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Na dar gal buitinės chemijos.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 01 13, 12:53)
Kavusiuk,as nesikankinu,as vaslgysiu siandien pietums lasisos,kaip sakai,galiu rinktis,vista ar lasisa.Ne tame esme,o tame,kad as noriu ryt be saiko ir kad uosle labai paastrejo.Ir dar motyvacija krenta,nes svoris 2d.stovi,bet as nepasiduosiu,dar ne,man ydomu,koks bus trecias etapas. bigsmile.gif  biggrin.gif

nu... tau geriau matyt..
ėst be saiko aš nenoriu. Netelpa. Vakare įsidedu, kas ten jau pas mane numatyta ir dažnai nesuvalgau. Aišku, užmojai būna nemaži, tai gal todėl... Dar kartais akys nori ko nors šiaip sau palesiot, bet nebaisiai. O svoris ir mano stovi jau trečia diena.
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 13, 13:04)
Jei jau kokia monodieta , tai kad po kg per dieną riedėtų ...
PVZ grikių, ar kokia Japoniška, mano išbandyta . Dar turiu 2 sav. kefyro ir tt, rieda svoris kaip pasiutęs, per 2 sav 10 kg. Bet ar tai sveikata? Nemanau ....

PS vis žadu paklausti - ką perkat Lenkuose , va MŽ važiavo ekstrymo sąlygom . MB pabumba , kad aš nepasirašau . Nes galvoju jei nuvažiuosiu tai nesamonių prisipirksiu, pinigų išmesiu iš tiek .  Esu važiavus kai vaikai paaugliai buvo ... O dabar nesugalvoju ko be Ghi sviesto , sūrio  ir vyno man ten reiktų  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  Na dar gal buitinės chemijos.

tai jau taip - monodiena nieko sveiko, tai faktas. Bet aš apie veiksmingumą kalbu.

aš visai šalia lenkų gyvenu, bet važiuoju ypač retai. Va, ruošėmės neseniai iš darbo pabėgt ir nulėkt pasižiūrėt, bet orai subjuro tai ir liko... Ir buvau tik ghi numačius, o daugiau - nu kam akcija biggrin.gif
Atsakyti
ačiū visoms dėl insktukų ... na jeigu teip smirda tai gal jau tiek jau tos... bet su manimi tai visko gali būti ax.gif
o man kaip užkilo tai nekrenta ir ką daba daryti reikia laukti kol pardės kristi smile.gif
Lenkuose nė karto nesu buvusi tai be komentarų 4u.gif
Atsakyti
Labuks 4u.gif
nei mėsa, nei subproduktai.. nu ne.. kartais, labai labai kartais truputį...
Kava, o tai tu iš kur? bigsmile.gif
Dusia, nežinau ką mes toj Lenkijoj perkam.. Viską iš eilės - tai, ką ir LT. Aš paprastai daug visokios mėsos perku, šaldytų, šviežių ir konservuotų daržovių, vaisių, žuvies šaldytos, buitinės chemijos, makaronų, kruopų, sūrių, vyno, jogurtų, sviesto, taukų, lydyto sviesto, aliejaus ir t.t. Žodžiu, ko reikia, to ir perku. Nelabai perku kavą - ji man LT skanesnė, o daugiau viską, ko reikia... Čia paskui pora savaičių visai į parduotuvę nereikia, o mėsos dažniausiai iki kito važiavimo neperkam.

Atsakyti
QUOTE(melsvaižalia @ 2017 01 13, 16:28)
Kava, o tai tu iš kur? bigsmile.gif

matyt tikrai labai cekavna, kad jau antrą kartą klausi biggrin.gif
tikrai ant viso forumo nesiskelbsiu - į až parašysiu.

noriu naminės kepeninės unsure.gif

o lenkuose... reikia apsilankyti ten kelis kartus ir išsirinkti savo "krepšelį". Dusia, neįsivaizduoju,ką tu ten gali pirkti be mėsos, sūrio,lydyto sviesto ir gal vyno. Daržovių savo visais pavidalais turi, kitko nevalgai. Nu gal kokia skalbimo priemonė ar š...popierius. Ar dėl to verta važiuot? Nebent dar rastum gerus rūbų, batų išpardavimus... Bet pabandyt visada galima smile.gif
Kitas klausimas, manau, būtų - kur apsipirkinėt smile.gif. Šitas klausimas gal dar sudėtingesnis smile.gif. Ir ar keistis pinigus, ar mokėti kortele smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 01 13, 19:32)
matyt tikrai labai cekavna, kad jau antrą kartą klausi biggrin.gif
tikrai ant viso forumo nesiskelbsiu - į až parašysiu.

noriu naminės kepeninės unsure.gif

o lenkuose... reikia apsilankyti ten kelis kartus ir išsirinkti savo "krepšelį". Dusia, neįsivaizduoju,ką tu ten gali pirkti be mėsos, sūrio,lydyto sviesto ir gal vyno. Daržovių savo visais pavidalais turi, kitko nevalgai. Nu gal kokia skalbimo priemonė ar š...popierius. Ar dėl to verta važiuot? Nebent dar rastum gerus rūbų, batų išpardavimus... Bet pabandyt visada galima smile.gif
Kitas klausimas, manau, būtų - kur apsipirkinėt smile.gif. Šitas klausimas gal dar sudėtingesnis smile.gif. Ir ar keistis pinigus, ar mokėti kortele smile.gif

Naminės kepeninės ir aš neatsisakyčiau smile.gif

Dėkui už patarimus dėl apsipirkimo lenkuose, teisingai mąstau - man ten nereikia . Miltų šeima suvalgo 2 kg per pusę metų , makaronų dar mažiau ...šaldytų daržovių turiu savo . Mėsos nepirkčiau , nes kiaulienos labai mažai valgom , jautiena ten brangi , višta perku brangią , ale naminę . Man ji skanesnė ir sotesnė . O jei MB nori pasivažinėt - tegul važiuoja vienas smile.gif
Jei perki prekybcentriuose tai ko gero patogiau atsiskaitinėt kortele , kursas būna geresnis , kaip pavediminių , ne kaip grynų pinigų ... Už atsiskaitymus kortelėmis ES šalyse pinigų neima, tik jei kešiniesi kitoj šaly gaunasi brangu .

O buvusi aš Suvalkuose beveik visose parduotuvėse ... tik senokai smile.gif Šiemet ne į tą pusę buvo kelionė , o vienadienės "ekskursijos" neturėjom ... kad kažką apžiūrėt. Senstam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 13, 20:24)
* O jei MB nori pasivažinėt  - tegul važiuoja vienas smile.gif
* * Jei perki prekybcentriuose tai ko gero patogiau atsiskaitinėt kortele , kursas būna geresnis , kaip pavediminių , ne kaip grynų pinigų ...  Už atsiskaitymus kortelėmis  ES šalyse pinigų neima, tik jei kešiniesi kitoj šaly gaunasi brangu .
* * * O buvusi aš Suvalkuose beveik visose parduotuvėse ... tik senokai smile.gif Šiemet ne į tą pusę buvo kelionė , o vienadienės "ekskursijos" neturėjom ... kad kažką apžiūrėt. Senstam smile.gif

* tada jau vis tiek kompaniją jam galėtum palaikyt smile.gif
va, sugalvojau - važiuok, prisipirksi lydyto sviesto, ir man nupirksi - pakeliui išmesi, aš privažiuosiu susirinkt smile.gif
* * nai nai nai - ne veltui šitą klausimą iškėliau - neseniai Lenkijos temoj buvo rašoma, kad palankiausiai yra keistis rožiniam namely ir atsiskaitinėti grynais - vot tep vot rolleyes.gif. Kaip dabar - nežinau.
* * * tai ką kad buvus? ax.gif. Turėtum jėgų ir kantrybės visas apsukt? Ir dar: juk tai yra visas mokslas, pvz. Bedrionkoj pirkdavo grūdėtą varškę, min.vandenį, piko bazėj mėsą, kažką turguj ir t.t. - aš iš tikrųjų nežinau, tik skaičiau smile.gif. Mano kelionė dažnai prasidėdavo ir pasibaigdavo Kauflande - ką ten rasdavau, to ir užtekdavo smile.gif.
Atsakyti
Kaip pas mus atsalo doh.gif :oh:Nera minuso,bet siaures vejas man i langus,kambarys,kaip nekurentas.Laukem sniego ir nebuvo.Nors man jo nereikia,bet kazkam reikia,vaikams pvz.Kitur link siaures,labai pasnigo ir sukele chaosus.
Del monogamines dietos,nu jau aciu,niekada jos nebandziau ir neistraukciau.Si vakara buvo sriuba su visais receptais,galiu pasidalint:ketvirti svoguno ir ketvirti cilio pipiriuko susmulkint,sumest i puoda ir pakepint ipylus 2 saukstus vandens,dvi minutes,tada ipilt 250ml vandens ir idet 500g moliugo,supjaustyto mazai gabaliukais,idet citrinzoles ir pavirt 15 min ant letos,pastovios ugnies.Kai moliugas isverda,nukelt nuo ugnies,,ispaust 1 a.s.citrinos sulciu atvesint,sublenderiuot,ipilt 50g kokoso pieno,ibert pipiru ir 1 sauksta moliugu seklu ir pasildzius suvalgyt.Nu su druska butu skaniau,bet neblogai.Dariau dviguba norma,tai MB idejau druskos ir jis valge su grietine,ne su kokosu.Tokia mano vakariene.Man net perdaug.
Gal tas svoris nkrenta,nes pilnatis gi.Delcioj kai des zemyn...
Atsakyti
Kava, matyt besmegeniu pavirtau, bet dievaž nepamenu, kad būčiau klausus ir dar kad atsakymą gavus... Nepyk, kaimynka mirksiukas.gif

Dėl keitimo - tikrai patogiau grynaisiais. Niekaip nesuprantu kodėl, atrodo, prieštarauja bet kokiai logikai, ber taip jau yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 01 13, 20:44)
Si vakara buvo sriuba su visais receptais,galiu pasidalint:ketvirti svoguno ir ketvirti cilio pipiriuko susmulkint,sumest i puoda ir pakepint ipylus 2 saukstus vandens,dvi minutes,tada ipilt 250ml vandens ir idet 500g moliugo,supjaustyto mazai gabaliukais,idet citrinzoles ir pavirt 15 min ant letos,pastovios ugnies.Kai moliugas isverda,nukelt nuo ugnies,,ispaust 1 a.s.citrinos sulciu atvesint,sublenderiuot,ipilt 50g kokoso pieno,ibert pipiru ir 1 sauksta moliugu seklu ir pasildzius suvalgyt.Nu su druska butu skaniau,bet neblogai.

o siaube, kiek čia visko daug reikia blink.gif. Na, obetačiau, esi žmogus priverstas ir kai ką įdomiau pasigamint.
Papildyta:
QUOTE(melsvaižalia @ 2017 01 13, 20:50)
Kava, matyt besmegeniu pavirtau, bet dievaž nepamenu, kad būčiau klausus ir dar kad atsakymą gavus...

klausei, tik tada atsakymo negavai tongue.gif
Atsakyti