Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Dusia37 @ 2020 04 08, 14:31)
Kišk smile.gif tik paskui dvi savaites netręšk nelaistyk smile.gif tik vėdink karštom dienom smile.gif Jei pasilpę greičiau ligas pasigauna - todėl siūlau mažiau laistyti , tik labai gerai prilieti pasoditus .

Taip ir padariau.Radau 18 tokiu kurie rodo dar kad gyvens,pasodinau pagal taisykles placiai ir uzteks.Kadangi karsra, o ir nakti 9-10 silumos,palikau viena langa atdara,kad neprisustu,kol atvaziuosim.Ir jauciu sirdimi,kad jiems ten labiau patiks,nei indeliuose.Priliejau pasodinus,jokiu trasu nedejau ir nedesiu.hau perbai tai sau pazadejau,kol neums rodyt ko nori patys.
Ryt paprikom eile.
Aciu.
Atsakyti
labas rytas,
kavos ?
vartotojo įkelta nuotrauka

Kaip Tau faina Luety , pomidorai jau pasodinti 4u.gif . Pavydžiu tongue.gif .
Muka kaip gyvenimas sode ?
Mes bandysim važiuoti į kaimą pirmą Velykų dieną. Iš miesto sakė išleis . Ir reiks kažkokius NT popierius į mašiną įsidėti . Nes nenoriu sėdėti 3 dienas namie uždaryta. O ten saugu , nieko užkrėsti negalim , nes artimiausiaus kaimynas už kokio kilometro . Net vėjas viruso nenuneš ...
Vaikas žada parvažiuoti . Turėtų jį įsileisti , jei ir nespės iki 20 val. Registruotas tai pas mus.

Pavargau nuo to viruso ir psichozės .

Mano akim žiūrint vieninteliai švedai tvarkosi normaliai . Jie dirba , vaikai eina į mokyklas ... Tik senus ir ligotus izoliavo . Negalėjo pas mus taip padaryti ? Skelbia karantina visiems kas ligoti - priverstiniai bilioteniai . Ir visiems vyresniems žmonėm DRAUDŽIAMA išeiti iš namų . Pagavo - bauda .
Bet pas mus žmogaus teisės aukščiau už žmonių teises ...

Velykų meniu sudėliotas: kepsiu mielinę bobą, pusryčiams kiaušinai , pietums šašlykai ...

Vakar atšventėm dukros gimtadienį . 21 metai . Kada mano kūdikėlis užaugo ? Pagaminau kiaušinių -sūrio vyniotinį su miško grybais ir iškepiau varškinį pyragą , dukros mylimuką. Truputėli adaptavau , gavosi keto . Ragavau , nu ne pyraginė aš... Nereikia man pyragų smile.gif Namiškiai gerai prasisuko , liko nedaug smile.gif
Gražios ir darbingos dienos 4u.gif Būkit sveikos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 09 balandžio 2020 - 06:08
Labos smile.gif
Jamu kavos reikia man jos:) o sode tai pasikrapštau tai ten tai šen oras puikus. Vakar ilgai kalbėjau telefonu tai vieni tai kiti sunku be dokumentu kažką ir konsultuoti ale kažkaip sudėliojus smile.gif Disia37 su dukriuko gimimo diena jooo šventė ir mamai:) tiesa receptą virškinimo pyrago prašom smile.gif Skaitau aš jus ir džiaugiuosi už jus susitvarkėte su svoriu į aš verysad.gif na ateis laikas tikiu. Saugome save smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2020 04 09, 07:31)
Labos smile.gif
Jamu kavos reikia man jos:) o sode tai pasikrapštau tai ten tai šen oras puikus. Vakar ilgai kalbėjau telefonu tai vieni tai kiti sunku be dokumentu kažką ir konsultuoti ale kažkaip sudėliojus smile.gif Disia37 su dukriuko gimimo diena jooo šventė ir mamai:) tiesa receptą virškinimo pyrago prašom smile.gif Skaitau aš jus ir džiaugiuosi už jus susitvarkėte su svoriu į aš verysad.gif na ateis laikas tikiu. Saugome save smile.gif

Muka 100 metų tam pyragui ...
Vietoj cukraus dėjau saldiklio . Pagrindą dariau iš migdolų - kokoso miltų + dėjau 1 kiaušinį.

Jei varškė kietenė dedau daugiau kiaušinių . Vienžo , jis dukros mylimukas smile.gif kepu torto formoje .

Atsakyti
Labas rytas,
keliau anksti,norejau spet isskalbt ir padziaut skalbinius iki vyksim i soda.
Dusia,ner ko pavydet to susodinimo pomidoru,cia balius bado metu.Jus dar anksciau sulauksit derliaus,nei as.
Siandien turiu maza galiuka isravet varpucio tarp kaliju ir butu mano sodas pavyzdinis be gramo piktzoliu.Bet tas galiukas gali atimt pusdieni.Ten gana dregna ir painu.
Saldumynams potraukis niekur nedingo,jis liko,tik apmalsintas ketonu,pamacius net sudrebu,turiu save kontroliuot.
Keto,kaip ir kt dietos turi likt visam gyvenimui,betotaciau...Per velykas noreciau nenutrukt nuo 80 carbu dienoj,kad but lengviau sugryzt.Niekuom neiskrypsiu perdaug,bet pasiilgau bulviniu patiekalu ir baltis misraines. biggrin.gif nebuciau lietuve zemaite.
Atsakyti
Bulvės skanios tik iš savo daržo šviežios virtos su lupyna... Valgyti su sviestu ar kokiu ten kastiniu... Pavėsinėj savo kaime smile.gif
Iš saldumynų skanus būdavo tik Napaleono tortas. Kai dar laikas nuo laiko pasiilgdavau saldumynų . Turiu išsisaugojusi jo Keto receptą, bet tikrai nekepsiu Velykom ... Negundo .
Laikykis Luety , paskui labai sunku grįžti 4u.gif 4u.gif 4u.gif ...

Apsipirkom . Tvarkingai pasiskirstėm kas ką su MB . Visi kaip žmonės tik pensininkai ne ... Perka krepšiais , eilėj stovi prie silkės ir žuvies ( gal geriau pabadautų ryt , sveikiau būtų ) . O mano mažam Rimiuke ( nei už ką nenuvytų į didelę parduotuvę manęs ) tai vaikšto bobulyte be kaukės su kažkokia moteriške lydinčia ( gal mano metų ) - dukra , giminaitė , ar kt ... Visas prekes čiupina, atsidaro šaldytuvus ir sukiša galvas etikečiu skaityt abi ... Bo nemato. Darvino premija reiktų duoti smile.gif
Atsakyti

QUOTE(Dusia37 @ 2020 04 09, 12:09)
1.Bulvės skanios tik  iš savo daržo šviežios virtos su lupyna... Valgyti su sviestu ar kokiu ten kastiniu... Pavėsinėj savo kaime smile.gif
2.Iš saldumynų skanus būdavo tik Napaleono tortas. Kai dar laikas nuo laiko pasiilgdavau saldumynų . Turiu išsisaugojusi jo Keto receptą, bet tikrai nekepsiu Velykom ... Negundo .
3.Laikykis Luety , paskui labai sunku grįžti  4u.gif  4u.gif  4u.gif  ...

Apsipirkom . Tvarkingai pasiskirstėm kas ką  su MB .  Visi kaip žmonės tik pensininkai ne ... Perka krepšiais , eilėj stovi prie silkės ir žuvies ( gal geriau pabadautų ryt , sveikiau būtų ) . O mano mažam Rimiuke (  nei už ką nenuvytų į didelę parduotuvę manęs )4. tai vaikšto bobulyte be kaukės su kažkokia moteriške lydinčia  ( gal mano metų ) - dukra , giminaitė , ar kt  ...  Visas prekes čiupina, atsidaro šaldytuvus ir sukiša galvas etikečiu skaityt abi ... Bo nemato.  Darvino premija reiktų duoti smile.gif

1.ir taip skanu,bet va kugelis arba cepakai,tai labai viliotu,jei kas padarytu. bigsmile.gif
2.P.Ziberto vaiku darzelyje kaip dirbau,buvo moteris,atsimenu Vince Grajauskiene.Jau tikriausdiai AtA,nes 1978-1982 jai jau buvo virs 70m.Bet kokius skanius Napoleonus ji kepdavo,tai pa,irst bnegaliu iki siol.Dar limdol sokolado morciau,bet i parde neisiu,bijau. bigsmile.gif
3.As laikausi,cia tik pasisvajojimai. ax.gif
4.OMG, nu rusu laikais buvo nors sanitarinis svietimas gerai isvystytas,o dabar ?Jokio supratimo apie higiena ir numirs nesupratusios. doh.gif
Uzdengem pagaliau agrastus ir serbentus stovais su tinklu,jokie pauksciai nebelauzys man salekiu liaunu ir nebegaus uogu.Vat.
Paprikos jau miega siltnamyje,salotas skinsiu jau kt.sav.Atlaisvinau zeme apie svogumus,daug kaifavau,deginausi,gerem kava,vel dirbon,MB pirko cheremsha (laukiniu cesnaku )sodimuku,tai tuos issodinau.Mes ju turim jau antri metai kazkiek pasisodine,bet dabar dar daugiau bus,galesim pilnai megautis,gal dar pasidziovint.Truputi su agurku daigais pasivelinau,jau galetu sedet siltnamyje,o dabar dar tik dygsta daigiukai.
Ryt kiemelio tvarkymas is ryto,o paskui gal vel i soda.Bus matyt,reik dagyvent.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 09 balandžio 2020 - 18:47
Labos smile.gif
Sode vakar nupurškiau rožes ir medelius su vario sulfatu šiuo klausimu viskas. Peržiūrėjau kokiu trūksta trasu žodžiu pasikeičiau smile.gif šiandien lekiu bulvių sėklinių užsisakiau iš ūkininko tai dar kokia silke nugriebsiu ir sidabro. O va ryt bandysim su MB papulti namo neturiu jokio dokumento bet registracija Kaune tai tikiuosi įleis namo smile.gif Su mamuku aciu die sutarėme kad tik atleisiu pasiimti mesu ir dar kažko na žodžiu nesiginčijau svarbu be kojų trepsėjimo suprato Sv. Velykos bus kitokios nei įprastai . O man svarbu saugios. Užvakar močiute nukrito galva prasiskele verysad.gif bet sakė apsiejo be greitukes.
Napoleonas mmm mėgstu labai ir pati kepu turiu senovinį receptą.
Kavos palauksiu Dusios37 smile.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Verdu verdu tą kavą ...
Šiandien seminaras nuotolinis dėl prastovų , tada dar padirbti darbų reikia ... O paskui eisim ieškoti Velykų dvasios .
Aš susirinksiu vaikų gimimo liudijimus, buto dokumentus , santuokos liudijimą , kad galėčiau sekmadienio vakare iš kaimo grįžti . Negi lauksiu poste kol patikrins... O jei sistema nuo tiek patikrų nulūš ? Pavargau nuo tų visų nesąmonių. Normalūs žmonės saugosi , pensininkai blūdija po turgus , prekybos centrus ir tt... Kodėl ? Baudžia žmonės žaidžiančius tenisą piniginėm baudom , o bobulyčių besiburiuojančių prie ūkininko pieno ne .
Vienžo kaip visada ...
Gražaus penktadienio !
Nei išpažinties šiemet, nei mišių ... Keista net man ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
labos vakare,
is ryto sakiau kiemeli sutvarkysiu,bet MB sugunde vel vaziuot i soda,nors man likes tik isorej musu sklypo kelios kiaulpienes israut,bet pasiemiau nerini ir isvaziavau.Kiemelis liko rytdienai.Idegiau labai kolukietiskai,fui,net ziuret negaliu.Po veidu kaklas baltas,rankos iki rankoviu trumpu,apykakle,kiek suknele iskirpta tiek.Bet jau oras nuostabus,paprikos stovi,nepakite,meskinius cesnakus vakar sukisau,stati jau stovi,apkarpiau vargsu pomidoru nudegusius lapus,atrodo klaikiai,kad tik atsigautu.Apskabiau siltnamine pelargonija,sumerkiau sakeles i vandeni,jau lenda dviem sakelem saknytes.Paliejau viska paseta,susinervinau,kurmis isvares per salotas,zirnius ir patrazoles pasetas,visi daiguciai tik pradeje lyst,ant sono arba saknim i virsu,nu negalima skriaust gyvunu,bet ta tai jau sudraskyciau pagavus tikrai.
Jau prisiskynem salotu pietums,MB dar sutvarke nameli,padare daugiau lentynu,nu taip smagiai pasibuvom.Sekmadieni jau rodo pass mus atsalima iki 12 laipsniu.o siandien net 27 buvo.
Keistos Velykos,be anuku,gimkes virtualios.Balandzio 8d.sventem zento ir marcios,ryt Nargot Onytes 5m.Kazkaip penki ant galo skaiciuose pas mus.Zentui 50,marciai 45,anukei 5. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Tokie jubiljatai visi.
Na ka,einu pailset,pamastyt apie rytdienos darbus.
Atsakyti
Labos
Nei išpažinties nei varpu .. oi gyvenimas toks .. mamukas pridejusi tasiuka gerybiu as jai dar ruosiu .. mergai pallaimingo Jums it Jusu seimoms Prisikelimo ....
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2020 04 11, 15:04)
Labos
Nei išpažinties nei varpu .. oi gyvenimas toks .. mamukas pridejusi tasiuka gerybiu as jai dar ruosiu .. mergai pallaimingo Jums it Jusu seimoms Prisikelimo ....

Aciu,Mukute,
as is ryto kiemeli sutvarkiau,paskui graziame,tvarkingame kiemeli kavos isgeriau.Silta,smagu.
Siuo metu jau buciau nuvargus nuo trepsejimo,o dabar atsiputus.Kiausu nezinau ar dazysiu,kam mums dviem.Svogunu laisku turiu tik nuo 4 svogunu,nieko neisies,viska darom is tu resursu,kur turim ir ka megstam,i jokias pardes neisim.Pyraga trupiniuoti iskepiau is paskutiniu miltu ir sviesto,vista suprieskoniuota,MB supjauste ir paruose viska baltai misrainei,o siandien abu pasidarem raudonos misraines su tunu,bus musu pasninkas.
Sedziu atsiputus,nepavargus ir galvoju,nesmagu be savo anuku,vaiku,bet per tiek daug metu pirma karta nereikia pavargt besokant apie puodus virtuvej.Pozityvas cia.Kazkas idomaus.
Atsakyti