Šparagines marinuoju. Užverdu didelį puodą vandens, suverčiu šparagines.Pakaitinu neilgai, kad vos vos apminkštėtų. Tada graibau karštas, dedu į stiklainius. Užpilu marinatu verdančiu iš tokių produktų :
1 l vandens
3 šaukšai su kaupu cukraus
1 šaukštas druskos ir
80 g acto
Galima kokį pipiriuką ar lauro lapą įmesti.
Užpilu, užsuku ir kišu po antklode atvėsimui bent kelioms valandoms.
Bruknes perkuosi dėl kriaušių.
Perrinktas bruknes užpilu trupučiu vandens ir cukrumi iš akies, apšutinu, tada pripjaustau kuo daugiau kriaušių, vėl užverdu, palieku atvėsti. Dar vienas du tokie užvirimai ir galima išfasuoti. Tik ne taip lengva pro jas praeiti, vis išvalgomos kriaušės būna, tenka dapjaustyti.
Nusipirkau pasflorų sirupo, bandysiu cukinijas su juo daryti. Ieškojau marakujų, be nima. Reikia kažko išskirtinio, nusibodo citrinos apelsinai. Dar variantas - gal su persikų arba kokosų sirupais.
Šiandien nuvylė vienas agurkų receptas išbandomas. Kur aagurkus sudedi, užpilu labai stipriu sūrymu , 1 l vandens -250 g druskos. Palaikyti 2 paras, nupilti, užpilti verdančiu vandeniu, užsukti ir kišti po antklode. Vakar sukišau, šiandien pakeliu antklodę- jau teka marinatas

Vienas stiklainis net aukštelnikas sugebėjo nusivožti. Vos atverčiau kitus - vienas po kito nušovė. Dėl visa ko paragavau agurką - mama mia.

Nebent žudytis tokiu neįprastu būdu... Silke pavirstant.

Reikės išmesti į kompostą, jei sliekai ten neužsisūdys.