Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Sapniuk, smagu tave skaityt wub.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
viešnia wub.gif , vis dar nežinau kieno, lygtais katytė, nes kleckų nesimato. Bijau išbaidyti, į rankas neimu, tik leido paglostyti galvytę smile.gif
Yra skelbimuose juodas britukas ketverių metų..., bet šią katytę Čiaumukas atsivedė. Žaidžia abu biggrin.gif

Nu ką, ryt darbukan smile.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2017 08 13, 18:34)
http://www.moteris.l...i.d?id=75396603
Luety,burokėlių receptas.
Uogienė improvizuoju,supjaustau kubeliais cukinijas(mozolį pritryniau šiandien kol tris cukinijas supjauščiau). ax.gif Dvi supjauščiau nemažas,nutarkavau dviem citrinoms žievę,išspaudžiau sultis,supjauščiau 6 apelsinus irgi nemažaus,be žievės.Užpyliau 1,5 kg cukraus,galima buvo ir 1kg,truputi per saldu,čia jau pagal skonį.Ir viriau kol cukinijos tapo skaidrios. ax.gif

Aciu,Ingrduk,o juos vartoji,kaip salotas,garnyra?Ar skanu?Man asmeniskai tokios visokios makaliozes nepatinka,tik gaila,kai prapuls uzaugintas,o dar blogau bus,jei nevalgysim konservuotu. ax.gif

Merii,grazi katyte,tokia miela ziurisi.
Atsakyti
Ingrida, nepaminėjaI, kad cukinijas reikia nulupti, išimti žarnas. biggrin.gif
Aš tai pilu cukraus iš akies, vis paragaudama. Gaminu nesaldžią. Kubelius užpilu cukrumi kelioms valandoms, užverdu, paverdu kol pradeda skaidrėti. Tada supjaustau su visa žieve citriną, jei reikia, įpilu cukraus ar rūgštelės ir pablenderiuoju. Dar pakaitinu ir išfasuoju.
Taviškė ženkliai prašmatnesnė.
Meri, tas juodas kacius - visai kaip mano Suodis. smile.gif
Atsakyti
Jokių tokiu makaliosių nedarau, nes nėra kas valgo, padariau tik pomidorų padažo ir dar darysiu šitas tai einamas dalykas pas mus, burokėlių net nesejau kiek mes ju sunaudojam gana ir iš tetos maximos nusipirkti

Kaip atkrate rankas trimeris dreba dabar tel laikant kaip pas kokį chroniu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 13 rugpjūčio 2017 - 22:00

Dukra buvo, pafotkino ax.gif
Atsakyti
Liniuk,groziai kokie wub.gif o statinaitese turinio yra? bigsmile.gif

Aš į cukinijų košę dar obuolių dedavau: 1 cukinija, 2citrinos, trys apelsinai, 1 ar2 kg obuoliu, cikraus nipomniu kiek ax.gif Atsivalgem, nebedarau. Vešiu vištoms peraugusias cukinijas.

Vis dziovinu pomidorus. Kita met tik puse siltnamio ju sodinsiu, kai bus maziau, gal skanesni taps rolleyes.gif padazų dar pernai metu turiu ax.gif
Agurkų irgi per pus maziau sesiu. Paprikos lauke labai gausiai dera. Ačiū draugem mirksiukas.gif matyt, dregmes sociai. Su baklažanais šiemet prastai. Uzteks kitų darzovių. irnesakyk.gif
Antras žirnių derlius jau užderejo,valgom. Pasiteisino eksperimentas.

Žvaigždžių lietų pramiegojau ax.gif Ir kam mums jie irnesakyk.gif pačios kaip žvaigždės tongue.gif
Atsakyti
Vakar žentas ėjo žvaigžių žiūrėt, bet apsiniaukę, nesimatė.
Dabar statinaitės be turinio, maniškis norėjo taip pakabinti, o man tai palergonijos gražiau biggrin.gif
Agurkų 2 kibirus sutvarkėm, šparagines. Džiovintų pomidorų dar net užpernykščių yra, nesivalgo.
Atsakyti
sveikos 4u.gif

Liniuxxxx, kokie grožiai wub.gif wub.gif wub.gif

mergikės, ar konservuojat šparagines ir kokiu receptu? į šaldiklį tiek nesukišiu, ach rolleyes.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Nu ko pavydžiu Liniuk,tai pavėsinės.O pečius toks mano svajonė,čia kaip pas Oliverį lauke kepa. wub.gif wub.gif Ir bačkutes gal taviškis padarė? bigsmile.gif
Gėlikės irgi nuostabios,labai tiko kavos puodelis. wub.gif
Luety valgome kaip garnyrą vakar jau išbandėme likutį prie mėsos.Blogiausiu atveju suversiu į sriubą.Daržovienių pilnas rūsys nuo pernai.Šparaginių konservuotų irgi yra dar rūsyje,Jurginėli neatsimenu recepto,bet stovi jau keli metai. mirksiukas.gif
Mausiu rimtai per savo vietas grybų,nu turi jau dygti. ax.gif
Atsakyti
Laba, konservuodavau šparagines, bet nieks valgyt nenori. Aš kaip Ingrida, kaip garnyra pakeptas šparagines (taip pat ir cukinijas) valgom. Bulvių ar kruopų nebeverdu prie mesos. Bet tada šparaginių gerą dubenį suvalgom. mirksiukas.gif kaip atskiri patiekalai jos pas mus nevalgomas. Tik man jas kaip užkandį skanu kramsnoti.
Dziovintus pomidorus aš darbe stalčiuj laikau. Greitai dingsta rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 14 rugpjūčio 2017 - 07:13
tai va, gavau išbandytą receptą pupelių su medum ir kariu mirksiukas.gif

kaime buvo gera - išsimaudžiau savo upėj, bet jau vandens blink.gif ant pirštų galų stovint ir tai prigert galėjau, nors ankščiau toj vietoj iki pažastų vos būdavo. Vanduo šaltas, tokią karštą dieną pats tas buvo biggrin.gif biggrin.gif

miškas sausas, voveruškas gatavau sudžiovintas iš miško kelias parsinešiau, daugiau jokio grybo unsure.gif prisiplėšiau bruknių, bet dar daug žalių, tai kol vėl važiuosiu ir prinokti suspės, nes renku tik gerai sunokusias tongue.gif
Lyžuka, Ate, Jūs kažką mandro esat su bruknėm virusios, pasidalinkit receptu, nes per temą nebeatkapstysiu ax.gif

darže viduriukas: bulvės geros(ne veltui kai sodinau išgirdau gegutę kukuojant), šparaginės puikios, cukinijos kaip bambaliai jau, svogūnai dar pusiau žaliais laiškais ir statūs, tad neroviau, morkos kur ne kur geros, o vat agurkai, paprika, burokėliai, porai, žalumynai, moliūgai - didelis š.....s unsure.gif bet yr kaip yr mirksiukas.gif

Liniuk, tavo didelio šuns tokios geros akys wub.gif wub.gif ramybė ir ištikimybė wub.gif

vsio, einu su agurkais draugaut tongue.gif
Atsakyti
Šparagines marinuoju. Užverdu didelį puodą vandens, suverčiu šparagines.Pakaitinu neilgai, kad vos vos apminkštėtų. Tada graibau karštas, dedu į stiklainius. Užpilu marinatu verdančiu iš tokių produktų :
1 l vandens
3 šaukšai su kaupu cukraus
1 šaukštas druskos ir
80 g acto
Galima kokį pipiriuką ar lauro lapą įmesti.
Užpilu, užsuku ir kišu po antklode atvėsimui bent kelioms valandoms.

Bruknes perkuosi dėl kriaušių.
Perrinktas bruknes užpilu trupučiu vandens ir cukrumi iš akies, apšutinu, tada pripjaustau kuo daugiau kriaušių, vėl užverdu, palieku atvėsti. Dar vienas du tokie užvirimai ir galima išfasuoti. Tik ne taip lengva pro jas praeiti, vis išvalgomos kriaušės būna, tenka dapjaustyti.
Nusipirkau pasflorų sirupo, bandysiu cukinijas su juo daryti. Ieškojau marakujų, be nima. Reikia kažko išskirtinio, nusibodo citrinos apelsinai. Dar variantas - gal su persikų arba kokosų sirupais.

Šiandien nuvylė vienas agurkų receptas išbandomas. Kur aagurkus sudedi, užpilu labai stipriu sūrymu , 1 l vandens -250 g druskos. Palaikyti 2 paras, nupilti, užpilti verdančiu vandeniu, užsukti ir kišti po antklode. Vakar sukišau, šiandien pakeliu antklodę- jau teka marinatas doh.gif Vienas stiklainis net aukštelnikas sugebėjo nusivožti. Vos atverčiau kitus - vienas po kito nušovė. Dėl visa ko paragavau agurką - mama mia. blink.gif Nebent žudytis tokiu neįprastu būdu... Silke pavirstant. biggrin.gif Reikės išmesti į kompostą, jei sliekai ten neužsisūdys.
Atsakyti