Įkraunama...
Įkraunama...

2017 Vasarinukų mažuliukai

QUOTE(mascarra @ 2017 01 01, 14:26)
Ir is viso, nepradekite su "pripratinot prie ranku, patys kalti" smile.gif imiau vaika kiek jam reikejo, neleidau "issiklykti", kaip kiti tevai daro, kad nepriprastu prie ranku.

Ką reiškia nepradėkit? Net užuominos apie tai nebuvo. Nesijautrinkit taip smile.gif
Atsakyti
Gal kam aktualu, fb radau vezimeli uz 229. Garantija dar galioja 1.5 m. Naudotas puse metu. Prideda vokeli. 2 kombinezonus. Kepuryte. Mėlynas. Vilniuje, Pašilaičiuose.
Va toks.
http://www.vezimeliu...s-zippy-natural
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolirta: 01 sausio 2017 - 19:12
QUOTE(kamejukas @ 2017 01 01, 13:30)

Aš tai susimąsčiau apie darželį šiandien.
Juk tai irgi didelė problema... jau prieš 10 metų vaikinuką vos gimusį į eilę užrašiau. Ir dabar galvoju kurį rinktis, kur reikės užrašyti, nes eilės didelės. Kelių draugių vaikams jau virš 2jų metukų, o darželio dar negavusios...

Galvojau, kad lopšelio neprireiks, bet apsidraudimui, jei nepavyktų kiti mano planai, galvoju vis dėlto reikėtų kažkur vaiką užrašyti...

Joo, apie darzeli ir as galvojau jau kuri laika. Nesuprantu tos naujos sistemos ir kada ten ka reik registruoti...doh.gif
mano koleges ir drauges visos darzus tik nuo 3m gavo o tos kurios gavo nuo 2m. Vede vaikus i rusakalbius darzelius.
Pora pazistamu veda vaikus i namudinius lopsiukus, i viena tai net nuo 10men vaikucius priima.
Man aktualu jau dabar rinktis informacija, nes jeigu as ir imsiu VPA tai tik metams, o aukliu ir kainos kosmines ir mano seima kazkaip priesinasi svetimam zmogui namie...nebent dar pasikeistu ju nuomone per metus laiko...

Siom dienom ramesne lelyte buvo, bet dabar duodasi uz visas dienas wub.gif

Siandien uzsisakiau vonele, visokias hig.priemones, sauskelniu poka i ligonine. Kita savaite zadam iki vaikucio pardes pavaziuot, vyrui kaip tik atostogos. Reikia dar vezimuko, ciuzinuko, patalynes. Dar rubelius perskalbt ir jau tada galima bus ramiai laukti. Kai pagalvoji kiek cia beliko wub.gif
Atsakyti
Irreelle nuo kiek nuo 10 men? Siaubas... kaip galima toki kudiki dar ne vaika i darzeli priduot....
Man buvo sudetinga dukra 2,5 metu i darzeli atiduot...atrode kam gimdziau..kad svetimiems augint kisciau....nu bet reikejo iseit jau i darba... Niu suprantu moterys karjeras daro...bet vistiek viskas neteisinga...O jus pati Irreelle sakot tik iki metu...jusu vaikelis tika pradejes vaiksciot bus .. Nenoriu tikrai nei izeist nei diskutuot labai apie tai, vienu samprata vienokia apie motinyste , kitu kitokia...
Atsakyti
QUOTE(kedute @ 2017 01 02, 01:33)
Irreelle nuo kiek nuo 10 men? Siaubas... kaip galima toki kudiki dar ne vaika i darzeli priduot.... 
Man buvo sudetinga dukra 2,5 metu i darzeli atiduot...atrode kam gimdziau..kad svetimiems augint kisciau....nu bet reikejo iseit jau i darba... Niu suprantu moterys karjeras daro...bet vistiek viskas neteisinga...O jus pati Irreelle sakot tik iki metu...jusu vaikelis tika pradejes vaiksciot bus .. Nenoriu tikrai nei izeist nei diskutuot labai apie tai, vienu samprata vienokia apie motinyste , kitu kitokia...

Man irgi ziauru, pvz norgej nuo 11men jau i darzeli gali "priduot" vaika. Mes pradejom leist nuo pusantru metu. Dabar ziuresim keliu sita leisim. Bet norgej darzeliai visai kitokie - grupes mazos, po 10-15vaiku, daug auklyciu. Pvz pas mus grupej 14 vaiku ir 5 auklytes smile.gif norgej pagal istatyma negali vienam darbyotojui "papulti" daugiau nei 6 vaikai smile.gif tai ne lt, kur 25 vaikai ant vienos auklytes. O cia kai viena auklyte priziuri 3-4 vaikus, skaitau labai gerai smile.gif ir demesio daugiau gali skirt, matyt ka veikia vaikai. Dukrai labai patinka ten, daug demesio vaikams skiriama, daug zaidziama, dainuojama, lavinami vaikai, ne tik "pazeriama" zaislu ir tipo zaisk smile.gif migdo vaikus pietu miegelio lauke vezimuose ir miegmaisiuose iki -10, jei salciau tada tik vidui. I lauka eina kasdien, jei oro salygos leidzia. Vaikai ir balose sedi, zaidzia smile.gif svarbiausia aprupint tinkamais rubais, tada nei lietus nei saltis nebaisu smile.gif ir silta maitinima gauna kasdien, negirdo vaiku visokiais persaldintais kompotais, nuvirtom sriubom ir t.t. smile.gif du kartus metuose pasikviecia pokalbiui apie vaika, aptariama kaip jam sekasi darzelyje, kur vaikas "zydi", kas nesiseka, koks jo elgesys namie ir darzelyje, aptariami kiti klausimai smile.gif zodziu labai patenkinta as norvegiskais darzeliais smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Irreelle @ 2017 01 01, 23:25)

Siandien uzsisakiau vonele, visokias hig.priemones, sauskelniu poka i ligonine. Kita savaite zadam iki vaikucio pardes pavaziuot, vyrui kaip tik atostogos. Reikia dar vezimuko, ciuzinuko, patalynes. Dar rubelius perskalbt ir jau tada galima bus ramiai laukti. Kai pagalvoji kiek cia beliko wub.gif

Pas mane kaip ir daug kas suruosta, dar liko patalyne isplauti, islygint, sutvarkyt lovyte (buvo nuleista bandant dukra migdyti joje, tai reik dabar pakelt i pradine padeti ir uzdeti sienele), susikrauti tase i ligonine ir vsio, as pasiruosus smile.gif pries vaziuojant i vokietija issiskalbiau, issirusiavau, issilyginau visus rubelius, susidejau i komoda. Tai jauciuos kai labai dideli darba pasidariusi biggrin.gif dar tiesa noreciau miegmaisi i autokedute nusipirkt, bet jei nespesiu tai nespesiu. O seip gerai kad visi rakandai didieji nuo dukros like, nereik pirkt nei vezimo, nei voneles, nei lovytes ir t.t. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolirta @ 2017 01 01, 19:10)
Gal kam aktualu, fb radau vezimeli uz 229. Garantija dar galioja 1.5 m. Naudotas puse metu. Prideda vokeli. 2 kombinezonus. Kepuryte. Mėlynas. Vilniuje, Pašilaičiuose.
Va toks.
http://www.vezimeliu...s-zippy-natural

Kaži kodėl parduoda tik pusę metų panaudoję?

Labas rytas,
per tuos naujuosius galutinai išsiderinau. Miegojom su vyru iki 15 val., niekas neprikėlė :oh tai va naktį visai neužmigau, tiesiog pagulėjau, pailsėjau... 8 val. keliausiu gliukozės tyrimą darytis, o jau dabar valgyt noriu lotuliukas.gif

Apie darželius žinau tik tiek, kiek kolegės ir vyro sesė sakė, negali dabar anksčiau laiko užrašyti į eilę kaip kad seniau buvo, vos gimusius užrašydavo, kad eilė praeitų kol paaugs vaikas. Ir nelabai gali pasirinkti, kur nori, kur sistema paskirs, ten ir džiaukis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhaliaakee @ 2017 01 02, 06:40)
*Kaži kodėl parduoda tik pusę metų panaudoję?

**Apie darželius žinau tik tiek, kiek kolegės ir vyro sesė sakė, negali dabar anksčiau laiko užrašyti į eilę kaip kad seniau buvo, vos gimusius užrašydavo, kad eilė praeitų kol paaugs vaikas. Ir nelabai gali pasirinkti, kur nori, kur sistema paskirs, ten ir džiaukis  unsure.gif

*aha, idomu ir man.

**tai va matau, kad i prie pat namu esanti darzeli atvaziuoja vien tik su automobiliais, o ne peskom vaiksto. Kazkokia nesamone, tureti darzeli po nosim, o kazkur neaiku kur vazinet unsure.gif

Kedute, manau jeigu turetu zmones galimybes buti su vaikais ilgiau jie ja ir naudotusi, ane? Lengva kalbeti nezinant situacijos.

O tame lopsiuke, apie kuri rasiau, kad nuo 10 men priima, tai ne darzelis, o namudinis lopsiukas kur dirba moteris su max.5 vaikuciais.
Atsakyti
O ar žinote kodėl nuo 10 mėnesių į darželius priima?
Nes jei VPA atostogų išeini metams - tai į darbą turi grįžti ne tada, kai vaikui sueina metai, o nuo tada, kai jam sueina 10 mėnesių verysad.gif
Nes kažkaip prašymas rašomas keistai. Pagal įstatymus... o jei dviem metam išeini - tai į darbą grįžti tą dieną, kai vaikui sueina 2 metai.
Papildyta:
Nežinau... Kaune užrašinėja ir dabar vos gimusius ir į darželį pagal gvyvenamą vietą. Čia gal kituose miestuose kitokia tvarka.
Bet juk čia per tv net šnekėjo, kad pirmenybė į darželį arčiau gyvenantiems, kad per pusę miesto važiuoti nereikėtų. Dabar net prašyme reikia rašyti ne deklaruotą gyvenamą vietą, o tą, kurioje tikrai gyveni...
Kiek skaitinėju - lopšelyje vaikai max po 14 grupėse ir būna auklė ir auklytė.
Atsakyti
Irreelle labai nedaug esu girdejus apie tuos namudinius darzelius, jwi keli vaikuciai tai tikrai gerai, issigelbejimas jei kam reik mirksiukas.gif
Klausykit merginos o tuos darzelius kur state berods vilniuje, niu is tu pastatomu nameliu? Ar tik viena bepastate , ar nepasiteisino? Daugiau nieko negirdejau..
Kaip gerai kad as ne didziuliam mieste dabar gyvenu..., jokiu problemu nei su darzeliu nei su mokykla, vietu neivalias bet yra smile.gif
Oi labas rytas nestuke.gif
Atsakyti
Kamejuk, turbut painiojate su 10 menesiu ismoka VPA prieziuros atveju iki 1 m. isejus i dekreta tvarkingai suejus 30 savaiciu. Prasymas tikrai yra rasomas iki vaikui sueis 1 m., bet pagal pajamas- pasalpas mokes tik uz 10 men, nes 2 men biliutenio gauta pries tai 4u.gif

Kedute,
girdejau kazkada per zinias apie tokius, lyg Santariskese juos state. Bet man kadangi tas rajonas nepakeliui tai labai nesidomejau kuom ten pasibaige. Daugiau tokiu projektu VLN negirdejau g.gif

Tokiam mazam leliukui aisku patogiausia butu namie, kad ir su aukle, bet ju kainos visu pirma neadekvacios, o antra, kaip jau rasiau, mano seimyna nenori svetimu zmoniu namie, o giminiu ar pazistamu neturim, galinciu priziureti vaika kad ir puse dienos...
Zodziu, bus matyt pavasari ka cia mes darom...
Atsakyti
QUOTE(Irreelle @ 2017 01 02, 08:22)

manau jeigu turetu zmones galimybes buti su vaikais ilgiau jie ja ir naudotusi

100 proc. sutinku.

QUOTE(kamejukas @ 2017 01 02, 10:50)
Nežinau... Kaune užrašinėja ir dabar vos gimusius ir į darželį pagal gvyvenamą vietą. Čia gal kituose miestuose kitokia tvarka.
Bet juk čia per tv net šnekėjo, kad pirmenybė į darželį arčiau gyvenantiems, kad per pusę miesto važiuoti nereikėtų. Dabar net prašyme reikia rašyti ne deklaruotą gyvenamą vietą, o tą, kurioje tikrai gyveni...

Vilnius, blyn, kaip atskira republika. Negalioja čia nei norai, nei faktinė gyvenamoji vieta. Net nuomininkai turi registruotis nuomojamam bute, jei nori darželį ar mokyklą gaut šalia namų, kiek žinau. Beje, šiais metais ir į mokyklą per tą pačią sistemą registruos.
Atsakyti
Labas rytas,

Del darzelio vilnietes.Visa info surasyta Vilnius.lt puslapyje.Patekti tikrai sunku,bet imanoma.Pagal nauja tvarka,kuri pernai atsirado mano mazoji buvo patekusi nuo pusantru metuku.Dabar pirmenybe turi vaikai,kurie yra registruoti Vilniaus mieste,vienas is tevu taip pat ir tevu darbuovietes Vilniuje.Prasyma pildant nurodot darzelius tik nepamenu 3ar5 periotetu tvarka kuriuos noretumete lankyti.Tad sulyciau is anksto pasidometi darzeliais,kuriuose daugiau planuojama priimti vaiku.Ir susitaikykite su ta mintimi,kad vaika reikes vezioti.Vyresnele veziojom pakankamai toli,mazaja dar toliau butume vezioja.Gaila.sunku bet tai vistiek yra geriau nei samdyti aukle ar privatus darzelis.Galit ir I savivaldybe nuvykti pasikoncultuoti kur realiau patekti I darzelius,jie ten mato kiek vaiku eileje laukianciu.Bet visa tai turite pasiruosti Iki prasymo pildymo.
Mes kaime gyvename ir tai eile I darzeli.Nuonrugsejo jau gal ir pateks mazoji.Mieste yra vietu,jeigu reiktu veziotume.Bet kadangi kol kas gali buti namie,tai palauksime kol atsiras vieta darzelyje prie namu smile.gif
Atsakyti