Įkraunama...
Įkraunama...

2017 Vasarinukų mažuliukai

Beje, matėt pranešimą apie naują tvarką dėl vaiko registravimo? Nebus popierinių gimimo liudijimų, viskas kompe, duomenų bazėje, jei norėsi popierinį išrašą turėti, tai, aišku, duos metrikacijos skyriui už €€.
Kažin kaip čia bus :hm jaučiu visur prašys pateikti dokumentą, tai reiks pirkt ir pirkt lotuliukas.gif
Atsakyti
Aha, kiek suprantu norint popierinio dok reiks sumoketi 2.90 eur. Bet gal jo vieno visur uzteks, neprasys palikineti ir moket kaskarta g.gif zinant musu sistemas nenustebsiu jeigu kaip visuomet kur nors kas nors strigs doh.gif

Melisa, priminkit, kuriam jus cia taip kaime gyvenat? Nes man uzsifiksave, kad kazkur prie Vilniaus?

Vel dare man masaza nugarai siandien namie, kaip aptemo akyse, spaudimas nukrito iki 100/40 blink.gif sako gal nuo slogos cia taip...dabar jau gerai, bet bijosiu vel ta masaza darytis
Atsakyti
QUOTE(Irreelle @ 2017 01 02, 14:42)
Aha, kiek suprantu norint popierinio dok reiks sumoketi 2.90 eur. Bet gal jo vieno visur uzteks, neprasys palikineti ir moket kaskarta g.gif zinant musu sistemas nenustebsiu jeigu kaip visuomet kur nors kas nors strigs doh.gif

Melisa, priminkit, kuriam jus cia taip kaime gyvenat? Nes man uzsifiksave, kad kazkur prie Vilniaus?

Vel dare man masaza nugarai siandien namie, kaip aptemo akyse, spaudimas nukrito iki 100/40  blink.gif sako gal nuo slogos cia taip...dabar jau gerai, bet bijosiu vel ta masaza darytis

Oi ne ne.Mes seniau gyvenome Vilniuje prie Santariski,tai cyresneles darzelis buvo prie Kalvariju turgaus.O mazoji buvo patekusi I darzeli Savanoriu pr.Ir vuresnele Kai lanke priesmokykline mokykloje,veziojom I Karoliniskes.Va tokie reikalai...o dabar mes prie pat Panevezio gyvenam.

Su tais gymimo liudijimais,tai man is vis nepatinka...nesamone konkreti
Atsakyti
QUOTE(Melisa87 @ 2017 01 02, 15:02)
Oi ne ne.Mes seniau gyvenome Vilniuje prie Santariski,tai cyresneles darzelis buvo prie Kalvariju turgaus.O mazoji buvo patekusi I darzeli Savanoriu pr.Ir vuresnele Kai lanke priesmokykline mokykloje,veziojom I Karoliniskes.Va tokie reikalai...o dabar mes prie pat Panevezio gyvenam.

tai busiu sumaisius kazka, soriuks 4u.gif bet tai absurdas is santaru i savanorius vazineti... nu visiskas briedas pagal ta nauja tvarka unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Irreelle @ 2017 01 02, 14:42)

Vel dare man masaza nugarai siandien namie, kaip aptemo akyse, spaudimas nukrito iki 100/40  blink.gif sako gal nuo slogos cia taip...dabar jau gerai, bet bijosiu vel ta masaza darytis

Vo kaip blink.gif

Ai, dar apie gliukozę nepapasakojau skleroze.gif taigis va, ryte vyras nuvežė iki poliklinikos, sako, davai palauksiu vis tiek tik į antrą paskaitą reik. Aš - metų didvyris, atsikalbinėju, mol nereikia, ko čia laukti, aš pareisiu savaeigiu doh.gif tai gerai, kad vyras užsispyręs kaip ožys, neperkalbėsi, jei ką sugalvojo. Žodžiu, man kraują paėmė ir įdavė su mėginuku nešti į laboratoriją, ten pat ir gliukozės gėrimus pilsto. O tas mėginukas toks šiltas, einu, kraujas jame teliuškuoja, aš nemiegojus, nevalgius, negėrus ir kaaaip užnešė mane į šoną doh.gif gerai, kad koridoriai siauri, greit į sieną įsirėmiau. Iš karto šaltas prakaitas išpylė, visos pasaulinio musytės alyse susirinko, o galvoj viena mintis: "jei apsivošiu čia, tai sugadinsiu kraujo mėginį - reiks iš naujo kartot" doh.gif lotuliukas.gif skambinu vyrui, sakau, išgelbėk draugą ax.gif taip dviese vieną mėginuką ir nešėm biggrin.gif galvojau dar gliukozės ant viršaus pavarysiu, tai bus amen. Nužiūrėjau, kur suoliukas platesnis koridoriuj, amoniako buteliuką vyrui įdaviau ir palikau laukti prie laboratorijos durų. O pasirodo, man tiek tereikėjo, aš tos gliukozės gurkšnį padariau ir akys atsivėrė, musės išsisklaidė, leliukas suspurdėjo leb.gif žodžiu, taip skaniai aš dar negėriau lotuliukas.gif Grįžus namo tas dvi valandas pamiegojau, antru reisu kraują pridaviau be jokių atrakcijų didis.gif
Papildyta:
QUOTE(Irreelle @ 2017 01 02, 15:12)
tai busiu sumaisius kazka, soriuks  4u.gif bet tai absurdas is santaru i savanorius vazineti... nu visiskas briedas pagal ta nauja tvarka  unsure.gif

Sakyčiau, galėtų kompensuoti irgi kiek nors €€ meras. Už kurą biggrin.gif

Bet gerai mes čia, dar net ne mūsų mėnuo gimdyti, o jau į darželį vaikus ruošiam lotuliukas.gif
Mąstau, gal reik pradžiai kokią tašę susidėti, bent jau matysiu, ką turiu, ką reik dasipirkti. Draugė manim pasirūpino, atsiuntė savo sąrašiuką, ką ėmė i ligoninę. Prieš 6 mėn. VGN gimdė rolleyes.gif
Atsakyti
Su Naujais metais visas! Stai jau musu pilveliu gyventojai ateis pas mus 2017 metais. 😊 smagu, kad sekmingai perkopem i naujus metus.
As vis dienas skaiciuoju iki sestadienio apsilankymo pas gydytoja. Gal vel echoskopija darys. Manau jau gali but ir paskutinis apsilankymas pries gimdyma, iki kito vargu ar istempsiu. Sia savaite paskutine, kai dar galiu magni gerti. Nuo kitos savaites reiks kentet kad ir kaip pilva trauktu.
Atsakyti
Labas smile.gif

Kokios tašės, kokie rūbeliai, kokie darželiai biggrin.gif Aš tikriausiai viena čia atsipūtusi vis dar miegu. Turbūt ir gimdymą pramiegosiu biggrin.gif Bet užtat kojinyčių megztų bičas turės biggrin.gif A, dar ir megztą šliaužtą biggrin.gif Kaip vyrukui, pats tas toks kiekis rūbų. Jiems gi amžiais nieko nereik, jie visko turi biggrin.gif

Kas liečia rūbelius. Ar skalbiat visus,tame tarpe ir naujus, ar tik dėvėtus/atiduotus?
Atsakyti
Necituoja man vel doh.gif

Zhaliaake, mano dukrai paemus krauja daznai akyse temsta tai jau zinau, kad pareinant reik atsisest ir pasilenkus prie keliu galva zemyn palenkt- padeda. Ir zinoma saltis ir grynas oras but gerai, sian mane jis ir isgelbejo- is karto paprasiau drauges, kad balkono duris atidarytu, kad nenudribciau.

Del darzeliu ta pati pagalvojau pries rasant paskutine zinute, dar vaiku nera, o jau sukam galvas smile.gif na bet vis tiek anksciau ar veliau reikes.

Hipolite, pagal plana echo ar pati praset?
Man lyg sake, kad daugiau neziures echoskopu po paskutinio karto (32 savaiciu). Dabar lyg tik tonus klausys ir kakleli tikrins. Dar ta streptokoko tepineli tures paimti po savaites.
Atsakyti
Pas mane vis dar pilvukas mazas ir zemai, apacioj kazkaip visas. Su pirmu vaiku tai paskutiniais menesiais labiausiai isaugo, o dabar tai miniatiurinis toks. Bet kudikelis nakti sokius rengia, tai jauciu, kad viskas gerai. Kol kas dar taip gerai, kai magni geriu. Nieko neskauda, o jei nesmarkiai ir nudiegia, tai pakeiciu poza ir praeina. Turbut magnis ir paruosiamuosius nuskausmina arba ju nera dar. Nu va atsidziaugsiu sia savaite gera savijauta.o taip man vis nuojauta kuzda kad anksciau pagimdysiu kaip ir pirma. Dar ir krutine uzkimsau ikloteliais kad priespienis neblaskytu man miego. Tai buna jau ne taip anksti prabundu, ne taip blasko.
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2017 01 02, 15:29)
Labas  smile.gif

Kokios tašės, kokie rūbeliai, kokie darželiai  biggrin.gif  Aš tikriausiai viena čia atsipūtusi vis dar miegu. Turbūt ir gimdymą pramiegosiu  biggrin.gif Bet užtat kojinyčių megztų bičas turės  biggrin.gif A, dar ir megztą šliaužtą  biggrin.gif  Kaip vyrukui, pats tas toks kiekis rūbų. Jiems gi amžiais nieko nereik, jie visko turi  biggrin.gif

Kas liečia rūbelius. Ar skalbiat visus,tame tarpe ir naujus, ar tik dėvėtus/atiduotus?

nu negali gi visos cia stradalint, reik ir atsiputusiu musu temoje biggrin.gif

Rubelius zadu skalbt visus. Naujus taip pat. Nors maisiuke gulejo, bet del tu remontu dulkiu visur jauciu prilindo, nepamaisys smile.gif Vyras kaip tik uzvakar nupirko vaikiska skalbikli, sia savaite zadu tuom uzsiimti, pabaigus uzuolaidas visokias ir patalus plauti po tu paciu remontu. Dulkem totaliai viskas buvo apsinese blink.gif

Zhaliaake
, sarasiuku pasidalink prasau bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irreelle: 02 sausio 2017 - 15:37
QUOTE(Irreelle @ 2017 01 02, 16:30)
Necituoja man vel doh.gif

Zhaliaake, mano dukrai paemus krauja daznai akyse temsta tai jau zinau, kad pareinant reik atsisest ir pasilenkus prie keliu galva zemyn palenkt- padeda. Ir zinoma saltis ir grynas oras but gerai, sian mane jis ir isgelbejo- is karto paprasiau drauges, kad balkono duris atidarytu, kad nenudribciau.

Del darzeliu ta pati pagalvojau pries rasant paskutine zinute, dar vaiku nera, o jau sukam galvas smile.gif na bet vis tiek anksciau ar veliau reikes.

Hipolite, pagal plana echo ar pati praset?
Man lyg sake, kad daugiau neziures echoskopu po paskutinio karto (32 savaiciu). Dabar lyg tik tonus klausys ir kakleli tikrins. Dar ta streptokoko tepineli tures paimti po savaites.

Man kiekviena karta daro. Anksciau reikejo lankytis kas 4 savaites, dabar kas 3. Bet daro del to kad as rizikos grupej del magnio trukumo ir del to kad pirmas vaikelis labai mazas gime. Nu dar vandens lygis minimalus tai stebi. Turbut jei eiciau i poliklinika vis tiek nedarytu. O privaciam kabinete tai vietoj aparatas, tai jei esi rizikos grupej tai ir tikrina, vis tiek uzmoketa uz konsultacija ir papildomai echo nekainuoja.
Papildyta:
O kaip tas streptokoko tepinelis, ar skauda kai ima? As jau neprisimenu, man seniai eme. Neseniai kai kakleli tikrino man ir tai suskaudo kazkaip nemaloniai, gal labai isitempus buvau.
Atsakyti
QUOTE(Irreelle @ 2017 01 02, 15:35)
nu negali gi visos cia stradalint, reik ir atsiputusiu musu temoje biggrin.gif

Rubelius zadu skalbt visus. Naujus taip pat. Nors maisiuke gulejo, bet del tu remontu dulkiu visur jauciu prilindo, nepamaisys  smile.gif Vyras kaip tik uzvakar nupirko vaikiska skalbikli, sia savaite zadu tuom uzsiimti, pabaigus uzuolaidas visokias ir patalus plauti po tu paciu remontu. Dulkem totaliai viskas buvo apsinese  blink.gif

Tas tiesa smile.gif Aš matyt laukiu tikros žiemos ateinačios, per šalčius pradėsiu blaškytis po pardas biggrin.gif Kam čia eit kai šilta lauke biggrin.gif
Vat ta proga einu parašyt moteriškei, kur apsaugėles ir pataliukus siuva biggrin.gif Vis bus pradžia šiokia tokia biggrin.gif

Gero skalbimo biggrin.gif Nors man patinka skalbt smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulkė: 02 sausio 2017 - 15:50