Įkraunama...
Įkraunama...

2017 birželinukai

QUOTE(2dstudio @ 2016 12 20, 22:15)
Na buna ir sveikiems visko gimsta. Mano seses vaikui buvo rade vandenlige. Nepamenu tiksliai kuris menuo jau jai buvo, bet pilvas nemazas, vaikelis irgi, mergaite. Ir vandenlige pasake kad stiprios formos, vaikas bus tik nasta ir jai gydytojai padare aborta. Sesuo po to karto dar bande susilaukti vaikelio, bet vis prieslaikinis persileidimas, nukraujuoja ir vaikeliu nebera. O pries tai pagimde pirmagimi lengvai ir sveikuteli. Bandziau as ginekologes prasyti kad ir mane siustu pas genetike nes va toks ir sesers atvejis kelia nerima, mamai siaip komplikuotas nestumas buvo su manimi, bet gydytoja pareiske kad cia ne prie ko, ir nedave siuntimo. O moketi 700 eur negalejom... :/

Žinoma, kad būna, tik tiek, kad tikimybė kur kas mažesnė, kai nesi rizikos grupėj. smile.gif O ir jeigu gydytojai kiekvieną kartą įdėmiai apžiūrėję sako, kad viskas ok, tai aš linkusi geriau tuos pinigėlius išleisti vaiko kraiteliui negu darytis NIPT. O suma taip, tikrai nemaža. Yra ir šimtu ar dviem pigesnis NIPT, bet ten nuo mažiau ligų ištiria, lyg ir... Na, arba dar yra pigioji Prisca, bet šito tyrimo tai jau gyvenime nesidaryčiau - tada jau geriau išvis nieko. unsure.gif

O neturėjo ir tavęs į rizikos grupę įrašyt dėl sesės atvejo? unsure.gif Nes lyg ir vienas iš rizikos veiksnių - jei kažkas giminėj buvo negerai. Ar vandenligė nepriskaičiuojama prie tokių ligų?
QUOTE(Veronija @ 2016 12 20, 22:20)

merginos kas laukiates ne pirmo vaikelio, koks buvo pirmagimio  svoris, idomu ar antro vaikelio jis buna panasus,  kazin kokie veiksniai ta svori naujagimiui dar itakoja, ar tik genetika, idomu pasidare tiesiog 

Mano sūnus svėrė 2,9kg. Mano ir vyro šeimoj visi gimė daugmaž 3,5-3,8kg. Kodėl mūsiškis toks kūdutis gimė - neįsivaizduoju... unsure.gif Sako, kad antras būna didesnis, bet, tarkim, mano mama gimdė tris vaikus ir to kažkokio didelio skirtumo tarp jų nebuvo. Na, pirmas gimė truputį neišnešiotas, todėl mažiau svėrė, bet mes su broliu abu apie 3,5kg svėrėm. smile.gif
QUOTE(Sabrina2 @ 2016 12 21, 07:09)
Mano pirmagimis gime 2970 gr.  is pradziu gydytoja truputi stebejosi, kad mazo svorio, bet kai pasakiau , kad as pati gimus laiku , isnesiota 2500 gr. tai tik nusijuoke ir ranka numojo, sako " tada aisku". Todel kaip suprantu kazkiek itakoja kokio svorio gimem pacios. Draugiu tarpe pasitvirtino tos kurios pacios gime virs 4kg , ju vaikuciai panasiai.

O man nepasitvirtino. biggrin.gif Vaikutis irgi toks kaip tavo - 2,9kg, o aš tikrai virš 3,5kg, vyras irgi. Išvis labai nustebau kai gimė, nes buvo miniatiūrinis ir vien kaulai ir oda - iš išvaizdos kaip neišnešiotukas, nors gimė 5d. pernešiotas. blink.gif O per echo vis sakydavo, kad gims 3,5kg... unsure.gif
QUOTE(Tommute @ 2016 12 21, 10:05)

Kaip su kaledu valgiais jums ?Šiandien kepsiu kūčiukus.Planuose medutis,bet koki penktadieni -ketvirtadieni gal kepsiu.Ir aguonu vyniotonis.

Aš tik meduolius iškepus. Dabar raunuosi plaukus nuo galvos, nes dar Kūčių ir Kalėdų meniu nesugalvoti... biggrin.gif Negalvojau, kad bus taip sunku sumąstyt! Pirmos Kūčios, kurias švęsim savo namuose, o ne kažkur važiuosim. bigsmile.gif
QUOTE(libaja @ 2016 12 21, 11:05)
Bet kam tada jį daryt? Ar tik tam, kad panervint kažką?
Nusivežiau naujagimio rūbelius 52 cm ir netilpo man vaikas

Tai nemažai kam Prisca parodo labai nedidelę tikimybę ir tada nusiraminama. smile.gif Bet bėda ta, kad čia visiška tikimybių teorija ir žinau n atvejų, kai rodė net labai didelę apsigimimų tikimybę (pvz. 1 iš 10), o vaikai gimė sveiki. O kiek buvo nervų ir ašarų, darytas VVT... unsure.gif Aš dėl to ir esu nusiteikusi prieš Prisca. Jei jau būčiau rizikos grupėj ar tiesiog norėčiau pasitikrint, tai jau geriau imčiau kažkurį iš tų brangiųjų NIPT...

Man atvirkščiai - kadangi vaikutis buvo vien kaulai ir oda, o ne putlutis, ir dar vos 50 cm, tai nusivežtuose 52cm rūbuose jis ganėtinai skendo, teko raitoti rankoves ir laikyt vaiką gan apsmukusį, nes mes net neturėjom nusipirkę mažesnio dydžio rūbelių. biggrin.gif Ech, prisiminus negaliu patikėt, kad tas coliukas - tas pats mano putlažandis dičkis, kuris dabar amžinai savo ūgiu smarkiai lenkia bendraamžius. bigsmile.gif
QUOTE(perlamutras @ 2016 12 21, 12:53)
Aš kažkaip pastebėjau, kad pažįstamų tarpe visi vaikeliai dabar gimsta 4 kg ir daugiau, kas mane labai nustebimo, nes pati esu gimus 3100 g  įdomu kas įtakoja, daugelis sako, kad ir dabartinė mityba, tos visos vištos pripildytos hormonų ir tt, nors kiek tiesios nežinau

Aš irgi pastebėjau, kad daug kam gimsta vaikai 4 ir virš 4 kg. Mano, pvz., dukterėčia gimė, berods, 4,5kg. Kai pamačiau, negalėjau patikėt, kad čia naujagimis. biggrin.gif Kažkaip seniau buvo įprasta gimdyt vaikus apie 3-3,5kg, o dabar apie 4kg. Tikiuosi po 30 metų neišaugs tas skaičius iki kokių 5kg, nes oi nepavydžiu tada toms, kurios gimdys man anūkėlius... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(karmelaina @ 2016 12 20, 17:55)
Raukšlytė buvo 1,3, ir nosies kauliukas buvo verysad.gif

Pas mano leliuka(lelyte) tokie patys parametrai, - manau tikrai viskas bus gerai ;)
Papildyta:
QUOTE(2dstudio @ 2016 12 20, 21:15)
Na buna ir sveikiems visko gimsta. Mano seses vaikui buvo rade vandenlige. Nepamenu tiksliai kuris menuo jau jai buvo, bet pilvas nemazas, vaikelis irgi, mergaite. Ir vandenlige pasake kad stiprios formos, vaikas bus tik nasta ir jai gydytojai padare aborta. Sesuo po to karto dar bande susilaukti vaikelio, bet vis prieslaikinis persileidimas, nukraujuoja ir vaikeliu nebera. O pries tai pagimde pirmagimi lengvai ir sveikuteli. Bandziau as ginekologes prasyti kad ir mane siustu pas genetike nes va toks ir sesers atvejis kelia nerima, mamai siaip komplikuotas nestumas buvo su manimi, bet gydytoja pareiske kad cia ne prie ko, ir nedave siuntimo. O moketi 700 eur negalejom... :/

Čia turbūt nuo ginės priklauso... Manes su pirma dukra irgi nesiuntė... O va draugė nors ir į jokias rizikos grupes nei amžių nepatenka, - ją su abiem "apsidraudimui" siuntė jos ginė... nes tipo turėjus buvo atvejų, kai susilaukia "staigmenos" mamytės be jokių rizikų blink.gif Dievaži nieko nenoriu išgąsdinti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(karmelaina @ 2016 12 20, 22:31)
Kadangi aš pas genetikę Klaipėdoj lankiausi,tai ji ne pati echo darė,o kitos gydytojos. Genetikė tik vertino rezultatus.Kraujo tyrimas parodė,kad vaisius kažkokios medžiagos (ar hormonų ar dar ko ten) gamina gerokai per mažai...

Kol neturėjau Prisca rezultatų, dar išvis kol vizito pas genetikę laukiau, - lb domėjausi NIPTu ir iškasiau, kad mergaitės į Latviją važiuoja jo darytis: ten gana didelė laboratoriją akciją iki naujų metų yra paskelbus, - padidintos rizikos nėštumams su siuntimu kurparašyta kad didelė rizika NIPtas 50% nuolaida, - kad gaunasi apie 240EUR. Aišku suma vistiek nemaža... bet nors ne 500-600
Atsakyti
Merginos, linkiu visoms ramaus laukimo ir tikėjimo smile.gif toks gražus prieššventinis laikas, nustokime gyventi vien tik baimėse smile.gif Kiekvienas gyvenime turim savo lemtį, jau kaip duoda Dievulio, taip ir turėsim smile.gif Džiaukimės, mylėkim save ir savo pilvelius - tikėkime geriausiu smile.gif Per daug jau įsisukus ir aš buvau į šitas baimes, pati savęs išsigandau, o kur ramybė ir laukimas to spindulėlio, juk vis tiek mes jo lauksime smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Euterpė @ 2016 12 21, 15:02)
Žinoma, kad būna, tik tiek, kad tikimybė kur kas mažesnė, kai nesi rizikos grupėj. smile.gif O ir jeigu gydytojai kiekvieną kartą įdėmiai apžiūrėję sako, kad viskas ok, tai aš linkusi geriau tuos pinigėlius išleisti vaiko kraiteliui negu darytis NIPT. O suma taip, tikrai nemaža. Yra ir šimtu ar dviem pigesnis NIPT, bet ten nuo mažiau ligų ištiria, lyg ir... Na, arba dar yra pigioji Prisca, bet šito tyrimo tai jau gyvenime nesidaryčiau - tada jau geriau išvis nieko. unsure.gif

O neturėjo ir tavęs į rizikos grupę įrašyt dėl sesės atvejo?  unsure.gif Nes lyg ir vienas iš rizikos veiksnių - jei kažkas giminėj buvo negerai. Ar vandenligė nepriskaičiuojama prie tokių ligų?

Man gydytoja pasake kad cia ne prie ko sesers istorija ir niekur papildomai manes nesius. Neitin ir atrodo ji paslaugi...
Atsakyti
QUOTE(Euterpė @ 2016 12 21, 15:02)
Aš tik meduolius iškepus. Dabar raunuosi plaukus nuo galvos, nes dar Kūčių ir Kalėdų meniu nesugalvoti... biggrin.gif Negalvojau, kad bus taip sunku sumąstyt! Pirmos Kūčios, kurias švęsim savo namuose, o ne kažkur važiuosim. bigsmile.gif

Aš galvoju apie virtinukus su džiovintais grybais ir gal kopustais arba tik grybais. Mačiau internete silkes blynelius keptus visai noreciau išbandyti kelis.Žuvyte aisku.Ir viskas nes busim tik musu šeima ,o dukra tik žuvies pirštelius pripažins.Tai mes su vyru valgytojai 😀Kaledom vyra ipareogojau žalsi kept labai skaniai jis iškepa smile.gif
Nu ka merginai atostogos! Ryt galesim ramiai namie krapštinetis yahoo.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tommute: 21 gruodžio 2016 - 18:46
Wingele -kaip jus gyvuojat? ; )
Atsakyti
Sveikutes o pas mane niurios nuotaikos :/ vienas is suniuku prastai laikosi visaip bandau padeti kad tik isgelbeti :/ as dar neisivaizduoju ka gaminsiu per kucias turbut nieko ipatingo tik va kaledom reikia zasi kazkaip uzmarinuot net nezinau dar ax.gif sunku man kazkaip taip noris geros savijautos ir pan.
Kas cia uzsiminet apie virtinukus nu velnias uzsimaniau dabar su pievagrybiu padazu 😬
Atsakyti
QUOTE(Tommute @ 2016 12 21, 19:19)
Wingele -kaip jus gyvuojat? ; )

Aciu,kad domitės😊pora dieneliu kaip nevemiau tai gyvenimas prasviesejo,tik jėgų dar didelistrūkumas.Kalbat apie šventinius patiekalus,aš neįsivaizduoju kaip reikės su tokia sveikata namus issikuopt ir kažką pagamint Kaledoms,nes vyro artimieji visi pas mus suvažiuos, nors kaip ir sunestinis vakaras bet vistiek Reikia kazka😵
Penktadieni pas genetika echoskopas bus,labai laukiu.
Karmelaina puikiai suprantu tavo savijauta,mano tarpe buvo tokių kad Prisca rodo tikimybes, bet viskas gerai baigdavos,nuoširdžiai linkiu to ir Jums..
Papildyta:
QUOTE(Linute87 @ 2016 12 21, 20:49)
Sveikutes o pas mane niurios nuotaikos :/ vienas is suniuku prastai laikosi visaip bandau padeti kad tik isgelbeti :/ as dar neisivaizduoju ka gaminsiu per kucias turbut nieko ipatingo tik va kaledom reikia zasi kazkaip uzmarinuot net nezinau dar  ax.gif sunku man kazkaip taip noris geros savijautos ir pan.
Kas cia uzsiminet apie virtinukus nu velnias uzsimaniau dabar su pievagrybiu padazu 😬

Ar tas šuniukas nevalgo savarankiškai iš kalės ar kažkokios kitos problemos?turiu kačių veislynas,anksčiau ir šuniukų turėjusi,jei reikia kokia patarimo kreipkis😉
Atsakyti
QUOTE(wingele @ 2016 12 21, 21:18)
Aciu,kad domitės😊pora dieneliu kaip nevemiau tai gyvenimas prasviesejo,tik jėgų dar didelistrūkumas.Kalbat apie šventinius patiekalus,aš neįsivaizduoju kaip reikės su tokia sveikata namus issikuopt ir kažką pagamint Kaledoms,nes vyro artimieji visi pas mus suvažiuos, nors kaip ir sunestinis vakaras bet vistiek Reikia kazka😵

Oj daug svečiu nusimato sunku tokioj busenoj atlaikyt! Ka jau šneket apie gaminima.kaip nors gal vyras pades daugiau virtuvej. mirksiukas.gif Man buvo išbandymas irgi 10 sav nestumo.seses vestuves buvo ir daug sveciu pas mus namie apsistojo tai galvojau mirsiu kaip sunku buvo.Man tik lova trauke,o su visais bendraut pavaisinti! Tai vos atlaikiau! Ir jus kaip nors mirksiukas.gif Lauksim naujienu iš echo 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas, mergaitės, 4u.gif
na va, šiaip ne taip praėjo viena laukimo diena, kažkaip nusiraminau šiek tiek. Bet kažkaip tokia esu nei šiokia nei tokia, neberūpi man darbas visai ax.gif, vienodai šviečia ax.gif
Negana to, bendradarbė, su kuria sėdžiu kabinete (dar nieko nežino apie mano nėštumą) vakar atėjo į darbą baisiausią virusą pasigavusi, ausų, gerklės uždegimai, važiavo vakar pas gydytoja, tikėjausi, kad šiandien su biuleteniu sėdės namuose blink.gif Bet kur tau, nepakeičiama ji mat, darbo bitelė, nesvarbu, kad virusus nešioja. Taip nervai suėmė atvykus šiandien į darbą ax.gif Ar nebus taip, kad aš sveika turėsiu imt biuletenį, o ji sėdės darbe virusuota...ech... blink.gif
Žiūriu jau galvojat apie valgius šventėms, aš tai taip nemėgstu to maisto ruošimo, geriau šimtą kart kambarius tvarkyčiau rolleyes.gif Bet niekur nedingsiu, teks kažką ruošti...
Papildyta:
QUOTE(Prometėja @ 2016 12 21, 15:50)
Kol neturėjau Prisca rezultatų, dar išvis kol vizito pas genetikę laukiau, - lb domėjausi NIPTu ir iškasiau, kad mergaitės į Latviją važiuoja jo darytis: ten gana didelė laboratoriją akciją iki naujų metų yra paskelbus, - padidintos rizikos nėštumams su siuntimu kurparašyta kad didelė rizika NIPtas 50%  nuolaida, - kad gaunasi apie 240EUR. Aišku suma vistiek nemaža... bet nors ne 500-600

Na, aš apie tyrimą Latvijoje irgi buvau užskaičiusi kitame forume, bet pagalvojau, kad nežinočiau net nuo ko pradėt ieškot, kur ten daro, ir vėl būtų streso, ieškojimai kiauras dienas, tai taip ir nuvijau šią mintį unsure.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,kaip nuotaikos?
Man rodos sianakt pirma karta pajutau pirmuosius judesius smile.gif burbuliavo visas pilvas ir tuo pat jutau kazkokius prisilietimus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(karmelaina @ 2016 12 22, 09:52)
Na, aš apie tyrimą Latvijoje irgi buvau užskaičiusi kitame forume, bet pagalvojau, kad nežinočiau net nuo ko pradėt ieškot, kur ten daro, ir vėl būtų streso, ieškojimai kiauras dienas, tai taip ir nuvijau šią mintį  unsure.gif

daro cia http://www.egl.lv/anal%C4%ABzes#sakums

cia visa informacija turetu buti kas kur ir kaip.
Atsakyti