QUOTE(2dstudio @ 2016 12 20, 22:15)
Na buna ir sveikiems visko gimsta. Mano seses vaikui buvo rade vandenlige. Nepamenu tiksliai kuris menuo jau jai buvo, bet pilvas nemazas, vaikelis irgi, mergaite. Ir vandenlige pasake kad stiprios formos, vaikas bus tik nasta ir jai gydytojai padare aborta. Sesuo po to karto dar bande susilaukti vaikelio, bet vis prieslaikinis persileidimas, nukraujuoja ir vaikeliu nebera. O pries tai pagimde pirmagimi lengvai ir sveikuteli. Bandziau as ginekologes prasyti kad ir mane siustu pas genetike nes va toks ir sesers atvejis kelia nerima, mamai siaip komplikuotas nestumas buvo su manimi, bet gydytoja pareiske kad cia ne prie ko, ir nedave siuntimo. O moketi 700 eur negalejom... :/
Žinoma, kad būna, tik tiek, kad tikimybė kur kas mažesnė, kai nesi rizikos grupėj.
O neturėjo ir tavęs į rizikos grupę įrašyt dėl sesės atvejo?
QUOTE(Veronija @ 2016 12 20, 22:20)
merginos kas laukiates ne pirmo vaikelio, koks buvo pirmagimio svoris, idomu ar antro vaikelio jis buna panasus, kazin kokie veiksniai ta svori naujagimiui dar itakoja, ar tik genetika, idomu pasidare tiesiog
Mano sūnus svėrė 2,9kg. Mano ir vyro šeimoj visi gimė daugmaž 3,5-3,8kg. Kodėl mūsiškis toks kūdutis gimė - neįsivaizduoju...
QUOTE(Sabrina2 @ 2016 12 21, 07:09)
Mano pirmagimis gime 2970 gr. is pradziu gydytoja truputi stebejosi, kad mazo svorio, bet kai pasakiau , kad as pati gimus laiku , isnesiota 2500 gr. tai tik nusijuoke ir ranka numojo, sako " tada aisku". Todel kaip suprantu kazkiek itakoja kokio svorio gimem pacios. Draugiu tarpe pasitvirtino tos kurios pacios gime virs 4kg , ju vaikuciai panasiai.
O man nepasitvirtino.
QUOTE(Tommute @ 2016 12 21, 10:05)
Kaip su kaledu valgiais jums ?Šiandien kepsiu kūčiukus.Planuose medutis,bet koki penktadieni -ketvirtadieni gal kepsiu.Ir aguonu vyniotonis.
Aš tik meduolius iškepus. Dabar raunuosi plaukus nuo galvos, nes dar Kūčių ir Kalėdų meniu nesugalvoti...
QUOTE(libaja @ 2016 12 21, 11:05)
Bet kam tada jį daryt? Ar tik tam, kad panervint kažką?
Nusivežiau naujagimio rūbelius 52 cm ir netilpo man vaikas
Nusivežiau naujagimio rūbelius 52 cm ir netilpo man vaikas
Tai nemažai kam Prisca parodo labai nedidelę tikimybę ir tada nusiraminama.
Man atvirkščiai - kadangi vaikutis buvo vien kaulai ir oda, o ne putlutis, ir dar vos 50 cm, tai nusivežtuose 52cm rūbuose jis ganėtinai skendo, teko raitoti rankoves ir laikyt vaiką gan apsmukusį, nes mes net neturėjom nusipirkę mažesnio dydžio rūbelių.
QUOTE(perlamutras @ 2016 12 21, 12:53)
Aš kažkaip pastebėjau, kad pažįstamų tarpe visi vaikeliai dabar gimsta 4 kg ir daugiau, kas mane labai nustebimo, nes pati esu gimus 3100 g įdomu kas įtakoja, daugelis sako, kad ir dabartinė mityba, tos visos vištos pripildytos hormonų ir tt, nors kiek tiesios nežinau
Aš irgi pastebėjau, kad daug kam gimsta vaikai 4 ir virš 4 kg. Mano, pvz., dukterėčia gimė, berods, 4,5kg. Kai pamačiau, negalėjau patikėt, kad čia naujagimis.