Įkraunama...
Įkraunama...

2017 birželinukai

QUOTE(tobuliux @ 2016 12 22, 12:57)
Sveikos mamytes,kaip nuotaikos?
Man rodos sianakt pirma karta pajutau pirmuosius judesius smile.gif burbuliavo visas pilvas ir tuo pat jutau kazkokius prisilietimus wub.gif

Kaip smagu, kad pradėjai jausti...Kiek savaičių yra dabar pilvukui?
Atsakyti
QUOTE(raudonoji @ 2016 12 22, 14:34)
daro cia http://www.egl.lv/anal%C4%ABzes#sakums

cia visa informacija turetu buti kas kur ir kaip.

Ačiū, bet ten ko gero reik skambinti, nes tarp atliekamų tyrimų nerandu kažko panašaus į NIPT'ą...
Atsakyti
QUOTE(karmelaina @ 2016 12 22, 16:40)
Ačiū, bet ten ko gero reik skambinti, nes tarp atliekamų tyrimų nerandu kažko panašaus į NIPT'ą...

yra tas tyrimas CLARIGO NIPT , tik aprasymas yra anglu ir latviu kalba, rusiskai nera. nukopijuojau tau cia angliska aprasyma. Su nuolaida 240 euru tyrimas iki 2016 metu galo. Jiems galima rasyti emaila, kaip suorantu ir rusiskai galima rasyti ir pasiklausti.

Tests
Clarigo™ NIPT in E. Gulbis Laboratory ∧

Since May 1st, 2016 NIPT is being performed at E. Gulbis Laboratory.
Non-invasive screening of the most often trisomies with high precision.
The NIPT allows to analyze fetal DNA which circulates in maternal bloodstream in order to detect the most often (13., 18., and 21st chromosome) trisomies for the fetus as early as from the 10th week of pregnancy. Clarigo™ test has extremely high sensistivities and sensitivities and much lower false positive rate compared to the widely used serum screening tests which gives an extra confidence and allows to avoid unneccessary invasive (amniocentesis and /or Chorionic Villus Sampling). The NIPT allows to provide all pregnant women (both high and low risk) a fast, relieable and precise screening method.
Low amount of fetal DNA can be detected in the maternal bloodstream which allows to detect chromosomal aneploidies of chromosomes 13, 18 and 21 as well as the gender of the fetus (optional).
In order to perform the test it is possible to send already sampled material (at your doctors office) or patient can get sampled at any of E. Gulbis Laboratory sampling points.

Practical information:

Price: EUR 480,- (-50% discount until the end of the year 2016 for all high-risk pregnancies)
Results available after ~1 week
The test can be performed starting from week 10
Testing material – maternal blood in Streck tube
Sampling can be done Monday-Thursday
ONLY singleton pregancies

Possible results

NEGATIVE T21, T18 and T13
POSITIVE (any of the trisomies)
Low Fetal Fraction (below 4%)
No results (DNA amplification not effective - extremely rare)

POSITIVE RESULT HAS TO BE CONFIRMED BY AN INVASIVE PROCEDURE

Specification (based on clinical study with more than 1900 samples):

· T21: sensitivity 100%, specificity 99,94%
· T18: sensitivity 95,00%, specificity 100%
· T13: sensitivity 100%, specificity 99,88%

Test should be not performed if abnormalities are detected during ultrasound.

* The high-risk pregnancy discount is available with doctors prescription and confirmation of high-risk.

Additional info:
Mikus Gavars
Molecular biologist
E. Gulbis Laboratory
e-mail: mikus.gavars@egl.lv
Atsakyti
QUOTE(raudonoji @ 2016 12 22, 16:27)
yra tas tyrimas CLARIGO NIPT , tik aprasymas yra anglu ir latviu kalba, rusiskai nera. nukopijuojau tau cia angliska aprasyma. Su nuolaida 240 euru tyrimas iki 2016 metu galo. Jiems galima rasyti emaila, kaip suorantu ir rusiskai galima rasyti ir pasiklausti.
Tests
Clarigo™ NIPT in E. Gulbis Laboratory    ∧   

Ačiū už info, angliškai radau, reiks pasižiūrėti, kas ir kaip...
Atsakyti
QUOTE(karmelaina @ 2016 12 22, 14:17)
Kaip smagu, kad pradėjai jausti...Kiek savaičių yra dabar pilvukui?

Keliauju link 16-tos savaites smile.gif
Atsakyti
O mes ryt pas gydytoją einam. Kažin ką pasakys gero ar blogo... Paimsiu pažymą ir nešiu darban. Pamąsčiau, kad jau laikas, nes kombinezoną persirengiau vietoj kelnių ax.gif
Ir paskui ATOSTOGOS!!! yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(tobuliux @ 2016 12 22, 18:08)
Keliauju link 16-tos savaites smile.gif

Sveikinu su judesiukais wub.gif maniskis kazkur apie bamba pasimakaluoja.Ir megsta kaI judu aš ir jis pajudet.Ramybes busenoj tinginiauja 😀
Atsakyti
O tie pirmieji judesiukai buna tikrai kazkokie kitokie, kad eitu suprast? :) sake pasizymet, kai pajausi, bet net nezinau kas per jausmas ir as nesumaisysiu su siaip viduriais ar pamaudimu ;D
Atsakyti
QUOTE(perlamutras @ 2016 12 22, 22:02)
O tie pirmieji judesiukai buna tikrai kazkokie kitokie, kad eitu suprast? smile.gif sake pasizymet, kai pajausi, bet net nezinau kas per jausmas ir as nesumaisysiu su siaip viduriais ar pamaudimu ;D

Tikrai nesumaišysi su viduriais. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tommute @ 2016 12 22, 17:34)
Sveikinu su judesiukais  wub.gif maniskis kazkur apie bamba pasimakaluoja.Ir megsta kaI judu aš ir jis pajudet.Ramybes busenoj tinginiauja  😀

Man ir kazkaip prie bambos buvo smile.gif visa diena laukiau kada pakartos,deja biggrin.gif gal vel nakti pasirodys biggrin.gif
Kiek laiko jusu pilvukui ?
Papildyta:
QUOTE(perlamutras @ 2016 12 22, 21:02)
O tie pirmieji judesiukai buna tikrai kazkokie kitokie, kad eitu suprast? smile.gif sake pasizymet, kai pajausi, bet net nezinau kas per jausmas ir as nesumaisysiu su siaip viduriais ar pamaudimu ;D

As tikiuosi nesumaisiau biggrin.gif nes visas pilvas butbuluavo,bet tie pakutenimai ar prisilietimai kitokie buvo smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(perlamutras @ 2016 12 21, 13:53)
Aš kažkaip pastebėjau, kad pažįstamų tarpe visi vaikeliai dabar gimsta 4 kg ir daugiau, kas mane labai nustebimo, nes pati esu gimus 3100 g smile.gif įdomu kas įtakoja, daugelis sako, kad ir dabartinė mityba, tos visos vištos pripildytos hormonų ir tt, nors kiek tiesios nežinau smile.gif
Šiandien nešiau tyrimus gydytojai visokius, tai paprašiau žvilgtelti akies krašteliu į mažylį, norėjau pamatyti prieš šventes angelėlį smile.gif tai dabar pilna euforijos, mačiau kaip mažylis sukiojas smile.gif

As pirmaja gimdziau 37sav gime 4060kg.Tai jei buciau gimdzius kokiu 42sav turbut 6kg siektu😅
Manau nuo cheminiu vitaminu vaikai stambus gimsta. unsure.gif Dabar gine israse gert nesciuju vitaminus.Kazkaip nesinori pumpuot ju.Juolab apetitu nesiskundziu.O jusu dsug kas juos geria?
Atsakyti
QUOTE(smelita @ 2016 12 23, 06:27)
As pirmaja gimdziau 37sav gime 4060kg.Tai jei buciau gimdzius kokiu 42sav turbut 6kg siektu😅
Manau nuo cheminiu vitaminu vaikai stambus gimsta. unsure.gif Dabar gine israse gert nesciuju vitaminus.Kazkaip nesinori pumpuot ju.Juolab apetitu nesiskundziu.O jusu dsug kas juos geria?

As geriu, bet mano organizmas pats to reikalavo. Beveik savaite kaip geriu ir jau jauciu sioki toki pagerejima,jegu daugiau atsirado. smile.gif pirkau pregnancy plius smile.gif
Po kol kas apetito nesuzadino smile.gif bet man jo ir netruksta biggrin.gif
Atsakyti