Įkraunama...
Įkraunama...

*** Mūsų katytės ir katinėliai ***

Labas rytas,

Nu imkit, imkit kas nors tą mūsų šilumą, nebegaliu jau... Net Mikutei per karšta, pilvu prie sienų glaudžiasi. :)

Priedas  image.jpeg   1,06MB   1 Parsiųsta kartų

Beje, širyt radau į lovą atitemptą plunksnelę su visu kotu. Nesupratinga ta mamka: dieną, kai neįmanomai karšta, slankioja visur, o naktį, kai laipsniu kitu pravėsta ir galima kažką nuveikti - miega. :rolleyes:

Atsakyti

Lapyna, reikėjo tuoktis su poliarininku.Sėdėtum kur šiaurėje, ir vargo nematytum. :lol:

O jei rimtai, tai užuojauta tau.Tikrai negera kai karščio nepakeli.O juk Ukrainoje dar karštesnis klimatas nei pas mus.Įdomu, kokios žiemos pas jus.

Atsakyti

Laba ryta,

Šponkiuk ačiū :4u: 

Erendira, tai su dukriuku neatsidžiaugia, o kur magnuna ? O Giliukaš tik FB kartais pasirodo....beje kaip ir Busiuko kompanija :(

Atsakyti

Sveikos

Mika, kad pozą suraičius :D

Mielos kolegos ir kolegai, norint gauti papildomą porciją visų pirma reik įsigyt sugyventinį, -nę. Pageidautinai ne itin rajų. Kai įdeda niamniam apsimest, kad valgai savo, tik nereik stipriai įsijaust apsimetant. Kai tik kolega nusisuka, bėgi ir valgai jo. Greit. Tada jau iš lėto galima grįžt prie savo porcijos

Priedas  IMG_20180316_084335.jpg   169,34KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gielux: 17 rugpjūčio 2018 - 13:58

Sveikos! Atsiprašau, kad  mažai  kalbu, bet  perskaitau  viską, visą  dieną  darbe  liežuviu ir  klaviatūra  malu, tai  namie  jau tingiu...   

Turiu  nuojautą, kad  Magnusiukas  pas  Busiuką  arkliais  jodinėja,fb  kažką  užmačiau, užtai  abiejų  nėra :-D

Mano  chebra  gyvena  po  senovei,tai  tuo  ir  džiaugiuos. 

Nemoku  per  planšetę  normalų įkelt, jei prisėsiu  prie  stacionaraus,ką nors  parodysiu 

Atsakyti

B.. b.. nesikeikus. Kugis mane arba į bankrotą, arba į kapus nuvarys. Vėl apatiškas, vėl maitinu su švirkštu, vel temp 41. Ryt bandysiu patekti pas gydytoją. Parnešė kaimynas blyn džiaugsmą. Va biški išsiliejau. Taip jau pas mus šiais mėnesiais visos išlaidos suskaičiuotos, tai ne, reikia jam čia vėl atkristi. Tik prieš kelias dienas buvom pas vetus, pekeisti antibijotikai, pakeisti lašai į ausis, galvojau, va pabaigsiu kirsą ir gal jau pagaliau pasveiko. 

Atsakyti
Šponkiuk 4u.gif
Aš su savo berniuku po gydytojų - cistulės ant akies baltymo aplink regena susidarinėja, priežastis neaiški. Katinukas ir susialergino stipriai, tai ir palikom dalį šlamančių veterinarams, bet jau reikėjo... console.gif
Atsakyti

5c0359bbdf1c.jpgSavaitgalis, ir nieko čia nepridursi.

Šponkiuk,jei reikia pagalbos lėšomis rašyk į až.Kur,maždaug kiek ir tt.ir tt

Laikom uodega sumaizgę už ligoniukus.Sunku ir dūšiai ir piniginei,kai namuose yra sergančių. :unsure:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 18 rugpjūčio 2018 - 16:33

Sveikos, mielosios!

SM vos priėmė čia mane atgal.  :blink:  tris kartus suvedinėjau duomenis, kad prijungtų vėl prie Aist paskyros. 

Na, grįžau gyva ir praktiškai sveika ( niekingas gerklės skausmas ir kosėjimas nesiskaito). Islandija išties įspūdinga. Man tai buvo savęs išbandymų toli gražu ne komforto zonoje metas. Pacituosiu, ką rašiau savo fb:

"Esu šilumamėgė gan trapi driežiukė, kuriai patinka civilizacijos teikiamas komforto jausmas. Dviejų savaičių kelionės su kuprine ir palapinėmis po Islandiją idėja - arba vidurio amžiaus krizės, arba pernelyg ramaus gyvenimo ir adrenalino trūkumo išdava. 🙂 O iš tiesų, tiesiog spontaniškai priimtas draugės pasiūlymas. Islandija - kontrastų šalis. Nuo šalto ledyno iki karštų versmių. Nuo kalno aukštumo iki lavos urvo gilumo. Nuo krioklio veržlumo iki ežerėlio tykumo. Vėjas, saulė, lietus, rūkas, debesys - šioje žemės vietoje viskas keičiasi greitai ir sunkiai nuspėjamai kaip paauglio nuotaikos. Miegas palapinėje prie 3 laipsnių "šilumos" su kepure, valgio gaminimas ant primuso lauko sąlygomis, ilgas kopimas į kalną kai širdis regis per burną išlips, leidimasis stačiu šlaitu baimei stingdant vidurius  - man tai buvo iššūkiai. Kartais atrodė, kad Islandijos gamta tiesiog nekenčia silpnų žmonių. Nors visos kelionės metu, pasak vado, mums itin sekėsi su orais, galiu tik su siaubu įsivaizduoti, kas būna, kai nesiseka. Plačiai atvertomis akimis bandžiau sugerti salos atšiaurų grožį, odą šildė  terminio vandens karštis, nosis uodė sieros vandenilio kvapą geoterminėse zonose, veidą drėkino krioklių purslai, skonio receptoriai "mėgavosi" pūdyta rykliena. Buvo sunku? Taip. Buvo gražu? O, taip! Buvo originali kelionė kitaip. 😁"

8738282_C-6_CB9-4_B9_C-8_AE3-5088568_D3_

33_C2_F456-_BF62-4_E95-_BBAA-447_C5_EBCC

9_C98_FCCA-_DBA6-460_F-981_D-9_EAD983_FF

Dvi ožkos :

B31_B7_CEA-4714-41_E6-814_E-8_E90676981_

AE4028_EA-3640-4_BCC-_A6_DF-1_E2_B7_A70_

Atlanto mormonas :

A0_C844_AF-59_D3-43_E4-_ABFC-10048_C3_A6

Kuprotojo banginio uodega ( buvo ir šuolis į orą su suktuku, bet nespėjome nufotografuoti):

8019_CF1_E-2460-4875-8_D23-3902_A5_E328_

Čia buvo kraupiai šalta ( šalia guli banginio slankstelis):

167_B9_C89-003_D-4796-_B258-9_DD45_AA651

Paskutinieji Žemės ledynai:

5790_A108-2_FE9-43_AC-_A8_F3-0_F1_C88860

BC92_A697-664_D-45_AB-9_BF2-1_BB3_A6_A32

Atsakyti

Aist, smagu tave matyt sveiką, gyvą ir pargrįžusią :) nuotraukos įspūdingos. Lauksiu detalaus aprašymo. Ale kam tu tą visa banginį sudorojai? :D

Atsakyti

Erendira, kaip praėjo laikas su Rūta? Mes prieš 2 dienas išleidome Igną. Verkėme abu su vyru ir apsikabinę, ir atskirai pakampiuose. Dar ir dabar gerklę gniaužia. Sakau jaunėliui, kad net nesitikėtų studijų užsienyje, nes labai jau skauda atsiskyrus - kaip širdies gabalą išplėšus.  :cray: 

Atsakyti

Sveikutės,

Aist matau pargrįžo iš savo atostogų, parsirandu čionai ir aš  :D 

Mudvi su Busy apturėjom ne tokį ilgą, kaip Aist, bet labai įspūdingą nuotykį. Trijų dienų jodinėjimo kalnuose žirgais įspūdžių man užeks labia ilgam. Su Busy vykom apie 6 val iki vietos kalnuose, kur įvyko mūsų nuotykis. Tos vietovės yra 1 km aukštyje, plynaukštės,gamta, skūpiai augmenijos prasme, graži

20180809_155856.jpg

39053833_735598143460414_686541374414756     

Pirmą vakarą atvykome, apsigyvenome - senovinio stiliaus norvegiškuose namuose įrengti kambariai apsistoti. Patogumai lauke, elektra pajungiama vakarais įjungus generatorių, kadangi naktimis šaltoka, vakare pakuriamas pečius. Mes gavome kambarį prie pečiaus  :) Maistą žygeiviams gamina lietuvis  :)  atvyksta kas metai tokiu būdu praleisti atostogų, dėl to ir Busy šeimininkai iš pernai metų įsiminė ir nepamiršo. Pirmą vakarą paskirstė visiems arklius, nuvežė į ganyklas, parodė kaip pabalnoti. Ryte balnojom arklius patys. Man kliuvo marga kumelė

39072726_1797179613722223_13622034411909

kuri vienok pasirodė biškį prie tinginio, vis lėtindavo žingsnį tad teko vis raginti, be to pasirodė, jog bijo eiti per vandenį, tad pirmą dieną teko pasidarbuoti  :) Jodavom ne vieškeliais ar gerai sumintais takais, bet kartais ir vos įžiūrimais takeliais, kilom į kalnus ir leidomės žemyn, bridom per upelius, lipom per akmenis. Vietom net atrodydavo, kad vargu ar žirgai praeis.

Antrai dienai man pakeitė žirgą ir gavau didžiulį milžiną, ant kurio ir balną užkelti sunkoka būdavo, o jau užkoptį ant tokio didžiulio žirgo kopėčių beveik rekėjo  :D  susirasdavau akmenį kur didesnį ir užsiropšdavau  :)  užtat užlipus jausmas buvo tarsi tanke sėdėčiau, iš aukštai viskas gerai matosi, žirgas į kalnus kopdavo taip tarsi mano svorio nė nejaustų, tik jaučiau kaip po manim galingi raumenys įsitempia  :) Jodavom vilkstine, vienas paskui kitą, pirmas jodavo šeimininkas, jis parinkdavo maršrutą, kartu jodavo jo sesuo ir dar trys padėjėjai, grupė buvo susidariusi ne maža - apie 30 žmonių, jodavom apie 1,5 - 2 val. iki kokios nors ganyklos kur paleisdavom arklius ir pietaudavom, pailsėję vėl balnodavom arklius ir jodam tiek pat kitu maršrutu iki namų, Taip kas dieną vis kitais maršrutais.

39069500_708971312771484_820190062197709

38864799_205043717027797_844647735425918

20180809_104322.jpg

Antrą dieną lijo, bet tai nesugadino nuotaikos,

39053813_434244357096327_197099033786213

man kaip driežiukui buvo šaltoka, bet nuostabūs vaizdai aplink ir įspūdžiai viską atpirko. Naktį eidama į namelį, kur ir karaliai pėsti vaikšto, pasigrožėjau naktiniu dangumi, nusėtu žvaigždėmis - tokio mieste nepamatysi  :) 

20180807_132408.jpg

Atostogos pralėkė ir ryt man jau į darbą, taigi ir čia jau reguliariai rodysiuos  :D 

Grikis su Kruopa labai išsiilgę buvo, Grikelis vos pas tėvukus įžengiau iškart prie manęs prisiglaudė ir taip prisiklijavęs dvi dienas išbuvo, nė per žingsnį nesitraukė, naktį prisiglaudęs miegojo, vos tik pasislinkdavau šonan, tuoj  vėl prisiglausdavo  :)​ 

Atsakyti