Sveikutės,
Aist matau pargrįžo iš savo atostogų, parsirandu čionai ir aš
Mudvi su Busy apturėjom ne tokį ilgą, kaip Aist, bet labai įspūdingą nuotykį. Trijų dienų jodinėjimo kalnuose žirgais įspūdžių man užeks labia ilgam. Su Busy vykom apie 6 val iki vietos kalnuose, kur įvyko mūsų nuotykis. Tos vietovės yra 1 km aukštyje, plynaukštės,gamta, skūpiai augmenijos prasme, graži

Pirmą vakarą atvykome, apsigyvenome - senovinio stiliaus norvegiškuose namuose įrengti kambariai apsistoti. Patogumai lauke, elektra pajungiama vakarais įjungus generatorių, kadangi naktimis šaltoka, vakare pakuriamas pečius. Mes gavome kambarį prie pečiaus
Maistą žygeiviams gamina lietuvis
atvyksta kas metai tokiu būdu praleisti atostogų, dėl to ir Busy šeimininkai iš pernai metų įsiminė ir nepamiršo. Pirmą vakarą paskirstė visiems arklius, nuvežė į ganyklas, parodė kaip pabalnoti. Ryte balnojom arklius patys. Man kliuvo marga kumelė

kuri vienok pasirodė biškį prie tinginio, vis lėtindavo žingsnį tad teko vis raginti, be to pasirodė, jog bijo eiti per vandenį, tad pirmą dieną teko pasidarbuoti
Jodavom ne vieškeliais ar gerai sumintais takais, bet kartais ir vos įžiūrimais takeliais, kilom į kalnus ir leidomės žemyn, bridom per upelius, lipom per akmenis. Vietom net atrodydavo, kad vargu ar žirgai praeis.
Antrai dienai man pakeitė žirgą ir gavau didžiulį milžiną, ant kurio ir balną užkelti sunkoka būdavo, o jau užkoptį ant tokio didžiulio žirgo kopėčių beveik rekėjo
susirasdavau akmenį kur didesnį ir užsiropšdavau
užtat užlipus jausmas buvo tarsi tanke sėdėčiau, iš aukštai viskas gerai matosi, žirgas į kalnus kopdavo taip tarsi mano svorio nė nejaustų, tik jaučiau kaip po manim galingi raumenys įsitempia
Jodavom vilkstine, vienas paskui kitą, pirmas jodavo šeimininkas, jis parinkdavo maršrutą, kartu jodavo jo sesuo ir dar trys padėjėjai, grupė buvo susidariusi ne maža - apie 30 žmonių, jodavom apie 1,5 - 2 val. iki kokios nors ganyklos kur paleisdavom arklius ir pietaudavom, pailsėję vėl balnodavom arklius ir jodam tiek pat kitu maršrutu iki namų, Taip kas dieną vis kitais maršrutais.

Antrą dieną lijo, bet tai nesugadino nuotaikos,

man kaip driežiukui buvo šaltoka, bet nuostabūs vaizdai aplink ir įspūdžiai viską atpirko. Naktį eidama į namelį, kur ir karaliai pėsti vaikšto, pasigrožėjau naktiniu dangumi, nusėtu žvaigždėmis - tokio mieste nepamatysi

Atostogos pralėkė ir ryt man jau į darbą, taigi ir čia jau reguliariai rodysiuos
Grikis su Kruopa labai išsiilgę buvo, Grikelis vos pas tėvukus įžengiau iškart prie manęs prisiglaudė ir taip prisiklijavęs dvi dienas išbuvo, nė per žingsnį nesitraukė, naktį prisiglaudęs miegojo, vos tik pasislinkdavau šonan, tuoj vėl prisiglausdavo