Ainu man rodos tikrai neprieštarautų, jeigu Šponkiukas ir toliau kasdien užeitų jos aplankyti
Saldus miegelis
Kai kas jau atsikėlė, o kai kas vis dar miega
Aist - nesirk, praskalauk peršalima gydomuosiuose vandenyse
Sveikos penktadienio rytą
Šponkiuk,man regis Ainu lieps tau gyventi su ja.
Magnunos kačiukai teisingai išgriuvę.
Šią naktį Zunda vis lipo ir lipo ant manęs.Ir,ką,atsibundu,ogi mano nosia sugalvojo prakiurti. Nuo darbo nusiimti nėra galimybių,su vaistų pagalba kaip nors sulauksiu vakaro.
Lisitėja, atsilaikyk prieš slogą.
Grikis koks miegalius gal šventė vakar?
Kodėl aš sutariu su svetimais katinais, bet ne su Kugiu? Tas kuo toliau, tuo vis labiau bendrauja tik su Rainiu. Jam visiškai nebereikia žmovaus dėmesio jis jo prisirankioja iš katinų. Kaip jam reiktų namų be kitų gyvūnų, tuomet pasidarytų meilesnis. Visi globotiniai, kurie iškeliavo nebūdami rankiniais, pasikeitus aplinkai ir nelikūs žaidimų draugams, labai prisirišo prie žmonių.
Sveikos.
Grikis miegalius.
Zundos gardūs pusryčiai. Šponkiuko katinų dubenėlis "Priešpilnis".
Grįžom naktį. Ainu kailinius pasikaišiusi atbėgo į prieškambarį pasitikti. Laiminga, prižiūrėta, meili. Naktį truputį už mūsų miegamojo durų pakniaukė, bet po to miegojo su Rapolu ( jis palieka duris savo pradarytas). Ryte įsileidome pas save, palindo po kaldra ir prisiglaudusi murkė. Žodžiu, Šponkiuko dėka visiškai neužsistresavusi ir stabiliai patenkinta gyvenimu katė.
Kai kojytės varva nuo stalo:
Lisitėja, kaip tu jautiesi?
Aš tai kaip pervažiuota Erendiros traktoriumi. Visus raumenis ir bronchus skauda. Kažkoks ukrainietiškas nelegalus virusas labai norėjo paviešėti Lietuvoje.
Visos katės turi tą baby face išraišką. Didelės akys, apvalus veidukas, maža nosytė. Todėl mums ir norisi globoti ir mylėti tuos elegantiškai murkiančius švelniakailius laukinius padarus.
Ir tada tie padarai pūkuotomis lapcėmis įlipa į širdį, o paskui ant galvos, ir dar letenas už ausų užsikiša, na kad tvirčiau būtų.O mes tą per vėlai suprantame.
Prisiminiau J.Ivanauskaitės knygą, Placebas.Tai ten taip įtikinamai parašyta apie tai,kad katė pati pasirenka žmogų su kuriuo gyvens.Taikliau jau neįmanoma pastebėti.Siūlau paskaityti, kurios neskaitėte.Bet man tai pasirodė sunkoka, į liūdesį tempianti knyga, kaip ir visi jos kūriniai.