Įkraunama...
Įkraunama...

*** Mūsų katytės ir katinėliai ***

Aha, kaip Pusnė,ko neraportuoja. :hmm:

Kol buvo normalus, ne lenkiškas Royal Canin,profilaktisnis, tol maniškiai abu juo maitinosi.Dabar pas mus pardėse būna tik iš lenkų, tai prasčiau pradėjo valgyti ir kailio kokybei atsiliepė. Dabar perėjom prie Adwance profilaktinio.

Nežinau kiek tiesos, bet jei katinas išeina į lauką, tai jam nebūtina jokie spec maistai.Man taip prieš daug metų taip sakė vet gydytojas.Neįsivaizduoju ar tai tiesa, ar tik gydytojo hipotezė.Nors mano senasis rainiukas niekada negavo urologinio maisto, ir nugyveno gražius 15 metų.

O mes tai ilsimės, šeštadienis juk. :D 2b691662e7a2.jpg

Atsakyti
QUOTE(Šponkiukas @ 2019 11 02, 13:20)
Pas mane yra 4 katinai. Bugi (seniausia, 9 metų katė, kuri yra jautrios sielos princesė), Hipė (keista meino meškėnė), ir du banditai bernai: Rainys (aklas 8 kilogramų tankas) ir Kugis (klišas bebaimis ir nejaučiantis skausmo jaunas pacanas). Bugi nuolat kenčia bernų terorizmą, bet jie ją terorizuoja labiau del to, kad ji nuo stresuodama bėga, jiems dar nieko nedarant pradeda stresuoti ir taip atkreipia jų dėmesį. trumpai tariant ji pati atkreipia jų dėmesį, o jie gaudo viską kas juda. Ir pradėjo Bugi laižytis pilvą. Galvojom nuo streso. Nesenai pradėjo gremžti ir virš akių. Nuvežėm pas vet. Šlapimo iš jos nepaimsi, nes ji į wc eina tik naktimis, kai jos bernai nepuldinėja. Echoskopija nieko neparodė. Ji gavo antialerginių, priešuždegiminių, nuo streso vaistų. jos savijauta grokai pagerėjo, ji linksmesnė, ne taip stresuoja dėl bernų, netgi gali su jais prasilenkti neatkreipusi jų dėmesio. Trumpai tariant, oj t.y  rašant, raminamieji jai padeda. Todėl tesiam raminamuosius, o pagaliau sumedžiojus sos šlapimą, paaiškėjo, kad pilvo laižymasis vis tik dėl kristalų, ką buvom įtarę, bet niekaip negalėjom šlapimo sumedžioti. Todėl ją norim maitinti atskirai, kad ji ramiai galėtų ėsti savo maistą nebijodama bernų. Šituo maistu pasivaišina ir Hipė, nes nakvoja jos su mumis kartu, atskirai nuo bernų.</p><p></p><p>Merginos, apšvieskit su tais maistais. dabar maitinu gydomuoju, bet žinau, kad yra ir palaikomais. Gal galit parašyt kokius palaikuomuosius naudojat? galvoju palaikomuoju maitinti visus 4</p>

Ohooo, koks turtingas Šponkiukas!!! bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gifapakus. Jei ne paslaptis, bute, ar nuosavam name gyvenat?
Su gydomaisiais/palaikomaisiais maistais patirties neturiu...

Lisitėja, kad mano ir taip jau vos ne kas antras postas, nenoriu atsibosti jums. doh.gif

Konservukus ėda noriai, bet ne po daug. Šiandien dar nereikėjo kišti, pati prisistatė. Sauso gal kokią kruopytę nebent... Tai nežinau. Sakyčiau, visai gerai šiaušalas laikos. mastau.gif
Šiandien mane lengvai priskerdė, nes nukėliau nuo palangės. Ji žino, kad negalima, kur kvietkas (tik ir taikos jį numest), bet eina tiesiai prie jo. Kai mato, kad matau, apsimeta, kad nedomina. Tik nusisuku ir vuolia...
Atsakyti

Lisitėja, kad mano ir taip jau vos ne kas antras postas, nenoriu atsibosti jums. doh.gif

Šioje temoje renkasi pačios adekvačiausios panos, pačios pačiausios  a095.gifUž savo žodžius atsakau šimtu procentu.Pamatytum kokie meet'ai pas mus vyksta.Žinau, pati dalyvavau.Taip,kad plepėk, rodykis į sveikatą.Pagal galimybes ir patars ir paguos.Visos čia daugiakatės, tik kelios turi po vieną uodegą.

Atsakyti

Dėl urologinio profilaktinio neturiu, tik dėl inkstininkų.

Trovet yra linija, paskui man rodos, Aist dar turi kažkokios praktikos ir paskaičius apie tai, bet man rods, ji dėl šuniukų labiau, dėl Ainu neturėjo lyg dar problemų. Hills tikrai yra urologinis irgi maistas. Bet ten tai gydomieji.

Imčiau bandymui, paskui Brit Care turi profilaktinį ir Josera Leger berods, nes dabar Mauricijui šeriu, tai rašo, jog profilaktikai.

Atsakyti

Dabar Bugi ir naktimis Hipė ėda hillso s/d. Galvoju visiems pirkti Royal Canin Neutered Satiety Balance, kuris bus ir biški dietinis tuo pačiu, ir turi s/o žymenį (pyikiai tinka kaip palaikomasis maistas) arba Hill's Prescription Diet c/d Urinary Stress Urinary Care, kuris bus ir nuo streso. Kilgramo kaina labai panaši, bet negaliu nuspręsti kuris geriau. Ką manot?

Atsakyti

Ohooo, koks turtingas Šponkiukas!!! bigsmile.gifbigsmile.gifbigsmile.gifapakus. Jei ne paslaptis, bute, ar nuosavam name gyvenat?

Dabar gyvenam name. Lofte daugiausiai vienu metu buvo turbūt 5-6, jau nepamenu, o bute, kuri nuomavomės kol įsirenginėjom namą, daugiausiai buvo 6 vienu metu :)

Nosiukas

20191101-162954-01.jpg

Atsakyti

e436139f8f2c.jpg

Esu apakusi nuo mažosios įžūlumo. :oh:Kaip niekur nieko nuvijo dičkį šunį nuo dubenio ir prikirto mėsos.To dar nebuvo,nes šunų maistu ji niekada nesidomėjo. Matyt kai dievulis visus gėrius dalino spėjo eilėje ir prie kailio ir prie naglumo pastovėti.

Kugeliuko poza nemirtinga pagauta :wub:

Atsakyti
Hm. Reiks teirautis vet. dėl tos dietos. Ėda pati, bet vis dar ne per daugiausia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Night13: 03 lapkričio 2019 - 20:51

Šponkiuk, pabandyk ir vieno, ir kito nusipirkt.

Bus aiškiau.

Atsakyti

Sveikos. 

Grįžom iš Portugalijos, ilsimės po atostogų, iš kurių pusę laiko ( 2.5 dienos) pliaupė lietus, kad jį kur.  :rolleyes: 

Šponkiuk, šunų struvitikų mitybos ypatumus esu neblogai išnagrinėjusi ir subalansavusi Čiją ( jokio sauso, individualizuotas šlapimą rūgštinanti BARF mityba). Kai veterinarė pasakė, kad Ainu šlapime rado pavienių  struvitinių kristalų ir vos per didelį ph, po truputį skaitinėju apie struvitikes kates. Dabar į įprastinį Taste'ą įmaišiau Royal canin Urinary SO. Kol kas. Nes kuo daugiau domiuosi, tuo labiau linkstu prie sauso maisto, kaip blogio, atsisakymo ir katei. Čia ilgokas veterinarės straipsnis, bet, mano galva, labai vertingas. 

https://catinfo.org/making-cat-food/#

Kitas klausimas, ar patiks Ainu, 6 metus pagrinde ėdusiai Taste of the wild, mano rezgiama mitybos revoliucija.  :D 

6-B8-BD41-B-A397-40-EE-8-E83-EFD7-A3-AB8

35049861-0802-4-A6-E-8548-F025199-BB4-F1

ECD0-D2-A7-EAF8-4814-8-BBA-05-F3-F127-E9

0191-AFF3-146-F-40-B2-B53-A-79120-AC5715

F3-BD852-B-661-C-4072-888-E-2-E4-CB044-B

22917-D87-1-C1-F-482-F-9997-F367032-C31-

Atsakyti

Aist, aš ir domiuosi kačių mityba be sauso maisto. Bet Keksas nepasidavė pirmam bandymui ir mano šeimynai pritrūko kantrybės. Bet aš vis svajoju, kaip įvesti į jo racioną labiau natūrinį maistą. Domėjimasis atėjo po Kekso alergijų, kurias šiuo metu po metų bandymo, pavyko suvaldyti... 

Atsakyti
Buvau šventai įsitikinusi, kad katėms sveikiau tik sausiukas + vanduo. Kadaise vet. taip sakė dėl Pusnės. unsure.gif ir kad kaitalioti nereikia, jei maistas tinka.
Taip ją ir šėriau didesnę dalį gyvenimo sausu Josera Sensicat. Žinau, tai nėra super premium.
Kadangi su sveikatėle negerai, kaip suprantu, maistas čia ir yra labiausia dėtas... unsure.gif

Vakar buvo gerą pusdienį viena, tai, vis tik sausiuką valgius, nors buvau palikus ir konservų.
Atsakyti