Įkraunama...
Įkraunama...

*** Mūsų katytės ir katinėliai ***

Sveikos. 

Aš vakar vežiau Ainu profilaktiniam kraujo tyrimui. Buvo labai blogai. Ainu kraupiai sustresavo, kai jai ant letenos tympą užveržė. Blaškėsi ir riaumojo. Aš dar tokios jos nebuvau mačiusi. Paleido. Tuomet veterinarė nusprendė sugirdyt raminančių, kažkokių diazepamo tipo. Sugirdė. Laukėm pusvalandį, kad suveiktų. Tuo metu Ainu vaikščiojo po kliniką ir vaidino gerą - trynėsi į visus ir viską, glaustėsi. Bet nė velnio tie vaistai jai nesuveikė. Bandant nulaikyti leteną, situacija pasikartojo. Įdėjom į mobilizacinę tašę ir katei staugiant nesavu balsu paėmė kraują. Apsišlapino net. Aš dar sakau veterinarei ir jos asistentei  "na, negali gi sveika katė iš nervų numirti ". O jos man vienbalsiai - GALI!!! Tuo metu mano širdies ritmas, spėju , pašoko iki žiurkės, t.y. 350 dūžių per minutę. Ir viskas tam, kad gaučiau 6 kraujo parametrų atsakymus ir sužinočiau, jog viskas normoje - katė sveika. Parvežiau Ainu namo, vis prie sankryžų patikrindama boksą, ar gyva mano katė, kuri vežama tylėjo kaip žuvis, užsipyliau Šponkiuko minėtos Neuro arbatos ir vos neapsižliumbiau. Taip gaila buvo katės. Ačiū Šponkiukui, kad paguodė ir sugrąžino sveiką logiką į smegeninę. Negana to, po visko mačiau, kaip ant letenos užvyniojo kažkokį žalią tvarstį - bintą ilgą ir pasakė, kad namie nuimčiau. O jis dingo. Visiškai. Niekur to tvarsčio neradau. Nei ant katės, nei bokse, nei mašinoje, nei namie. Tai sumąsčiau, kad o jeigu Ainu jį surijo. Šakės, užkiš žarnyną tas bintas. Naktį kėliausi tikrinti, ar gyva katė. Gyva. Ir dabar gyva. Ėda, kakoja, glaustosi. Gal ir atleido man už vakar. Bet jei reikėtų kada kartoti kraujo tyrimą, kažką reiktų daryti visiškai kitaip. Nes taip kraupiai stresinti katės ( ir savęs) daugiau niekad nenorėčiau. 

Atsakyti

Aist, oho  :blink: 

Šiaip žinau, kad iš streso katės daug ką gali net ir... bet gal ne taip iškart šlept...

Gal prisiėjus pakartot ateityje, galima pasiruoš iš anksto, kaip Čijai fejerverkams... Ir taip greit suryti bintą be pėdsako irgi nemanau, kad galėjo, tiesiog talentingai nukišo, kur nors į kaktuso šalį. :4u:​ 

Atsakyti

bet gal ne taip iškart šlept...

... kur nors į kaktuso šalį. :4u: 

Veterinarė sakė, kad gali ir iškart šlept. Mechanizmas paprastas - stresas, adrenalinas, tachikardija, ūmus širdies nepakankamumas, plaučių edema, ūmus dusulys, šlept mirtis.  :unsure: 

Visada sakiau, kad katė - gyvūnas nepaprastas. Ateivis, ne kitaip.   :P 

Šiandien grįžtam su Rapolu vienu ekipažu namo, virtuvėje aš akis išpučiu:" o! vaikutis nukrito, kažkodėl nebenori su mama gyvent ". Rapolas paseka mano žvilgsnį link palangės ir susirūpinęs žvilgteli pro langą nukritusio vaiko. Neradęs lauke aukos, suvokia apie ką aš čia ir replikuoja :" Katė jam padėjo atsiskirti, ne kitaip." Gal ir katė, plius užkasė vazone savo žalią tvarstį. Į kaktuso šalį, tsakant.  :D 

BB2675-BF-DDB4-42-C2-BF7-B-8782-A9-A4-AA

Mieli kolegos, mane vakar kėsinosi nužudyti. Kur kreiptis ir kaip man toliau su šita sadistine šeima gyvent?  :blink: 

0-D855896-C19-B-4879-A00-C-7-FC5-F566-FE

Kviečiu Ainu į viršų pažaisti. Spėkit iš trijų kartų, ar atėjo.  :rolleyes: 

F1-B03-C77-16-EC-48-D0-95-BB-10-F83-FDF9

Pasirąžom, nusižiovaujam:

0-D03-E973-AD23-442-F-9-C6-F-3558-F3-BE8

...ir einam miegot:

CD8-BF531-88-F7-4-F42-A670-F258-ABB6-D9-

Vyras sako, kad jokia save gerbianti katė negers vandens iš tokio puodelio. ( Čia koks penktas vandens šaltinis katei mūsų namuose): 

2-D54889-E-90-C2-4-E0-C-8488-72-F3-E6251

Atsakyti

Na, panašu, kad Ainu atsigavo anksčiau už Aist  :rolleyes: 

Prielipos

20200130-204518.jpg

Atsakyti

Sveikos.  :4u:

Kingas pusės konservo nesuėda ir išmetu gal 5-tą. Jau supykau. :aggressive: Jis nori tik Colombos duotos vitamininės pastos. Tikro tuno. Mėsos maltos. Mauricijus suėsdavo jo kitą pusę, o dabar...  :oh:

Gal turite patarti ir rekomenduotumėt geros sudėties ir mažo kiekio  bei gerai ėdamą konservuką? 40-50 g? Iš esmės suėda valgomą šaukštą. Nelinksmas. Duodu vitaminų pastą, likusią nuo Mauricijaus ir kaulija tos vitaminų pastos, kur davė Colomba, bet tai buvo Mauricijui skirta ir nemanau, kad teisinga, jog duočiau dar.  :mad2:

Tašė ištisai prašo maisto, bet ji numetė pusę kg apsirgus, tai davinėju - sausas valgomas po 10 grūdelių 50 kartų per dieną, o konservo po du arb.šaukštelius, pageidautina, vis kitokio! :victory2:  Bet ji ir antrą kartą jį ėda - Kingas - tai jau ne.  :bebe:Nusisuko ir nuėjo. :bebe:  :bebe:  :bebe:

Dar verkinėju... Bet mažiau.  :angel_sadangel:

Daug reikalų užpuolė.

:nail:

Tetos sausanosės. Einame pasportuoti, a? Ainu, kreipkis į kačių teisių tarnybą. Priedas  20160806_004557 - Copy.jpg   56,58KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Labas visoms. :)

Aist, mano Yuffie klinikoje biškį... kaip čia geriau išsireikšti. Šėtono apsėsta? Jai porą kartų tiesiog suleido vaistų, ta apsnūdo ir tada ėmė kraują. Nes ji irgi pavirsta laukine lūšimi ir gali be problemų paleisti kraują man, veterinarei ir asistentei (čia jau iš praktikos...)  :rolleyes: 

Erode, žinau kaip liūdna... paverk, jei norisi. Nereikia laikyti visko viduje.   :4u: 

Šponkiuk, laikykis. Stresas labai daug duoda savijautai. Net ir nedidelis  :4u:  

Atsakyti

Aist,pasirodo tavo katytė visai ne pienės pūkelis ,o tikra Ksena! Mano Kolumbas mėgėjas pariaumoti kraują imant,bet jei jam blogai,tai jokio garso nebūna, Špulė tik karate judesiais stengiasi išsivaduot,Pupsę labiausiai bijau vežt pas vetus,nes tokios judrios katės turbūt daugiau nėra,kai aš ją pasiėmiau,tada reikėjo kraują jai imt,tai ji man vos dantų neišmušė su savo galva,bandydama išsivaduot,aš jos nenulaikau...O jau reiktų patikrint,nes jau 10 metų jai! Sausio 12 ji pas mane atsirado 2012m,būdama dvejų metų,tai mamka pamiršo jums apie Jubiliejų pranešt....Ot galva!

Priedas  P_20191203_214925.jpg   114,08KB   0 Parsiųsta kartų

Pridėta:

Atsakyti

Nepagyriau prielipų... Mieli. Ir labai geras puodelis. Manau, Aist, vyras neteisus. Ainu absoliučiai dzenbudistė namie ir jai visai gera iš to puoduko gerti.

Tiksliau, jai dzen...

Colomba, kas Yuffie?

:4u:  :4u:

Pupsei ilgiausių metų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erode: 30 sausio 2020 - 22:20
O kai turi tokias nuostabias žalias akis, tai ir ODIGA nebūtina (Ainu).
Atsakyti

Gražuolę Pupsę su gimtadieniu!  :4u: kad sveikai, sočiai ir ramiai katė gyventų su jumis.  :4u: 

Zundyt, ačiū labai už šiltus sveikinimus.  :wub: Ant atvirutės Čijos abi versijas ( apžėlusios ir kirptos) radau.  :D 

Colomba, negražu džiaugtis, bet kažkaip man ramiau, kad ne mano vienos katė procedūriniame paklaiksta. O kokioje klinikoje tu su Yuffie lankeisi? ( Čia ateity žinosiu, jei ką, kas turi "nukenksminančiųjų" injekcijų) 

Evangelic, pagal akių išpūtimą Ainu aiškiai mano, kad vakar veterinarė jai nupjovė uodegą.  :oh:  :D 

Atsakyti
Aist, o kokioj jūs klinikoj lankotės (gal ir rašei, pražiopsojau)?

Kur mūsų Night, jau antra naujo darbo savaitė į pabaigą...
Atsakyti

Pupsytę su gimtadieniu  :4u: 

Beje, veidaknygė man pašnibždėjo, kad šiandien Lisitėja švenčia gimtadienį  :blush-anim-cl: 

Su gimtadieniu, saulele, linkiu daugybės saulėtų dienų ir kuo mažiau rūpesčių 

Picture-220.jpg

Atsakyti