Šponkiuk o mes buvom Karmazinuose ten pat kur žygiavom visos, tai buvo kažkoks masinis ėjimas Lietuvos garbei su vėliavom ir t.t.
Šponkiuk o mes buvom Karmazinuose ten pat kur žygiavom visos, tai buvo kažkoks masinis ėjimas Lietuvos garbei su vėliavom ir t.t.
Ačiū, Ruste, būtinai pabandysiu.Juo labiau, kad namuose kopūstas gero paršo dydžio drybso. ![]()
Brokolius mėgstu, net labai.Per vieną meet'uką merginos buvo atsivežę salotas su brokoliu, rūkyta vištiena ir džiovintomis spanguolėmis.Labai skanu. ![]()
Lauksiu dar keksiukų receptuko.
Sveikos
Visų pirma, labai ačiū Erendirai už jaukų penktadienio vakarą. Runcius išties visą laiką pramiegojo Daredi ant kelių, tuo įpareigodamas kelių savininkę nesilankstyti prie stalo skanumynų ir nepersivalgyti.
Pedras tuo tarpu tryško sveiko katino energija:" Gyvenimas- tai žaidimas!",- šito atletiško taškuotapilvio rainio šūkis. Bižū išdidžiai gulinėjo ir pas šeimininkę, ir pas mane ant kelių ( na, gerai, tikriausiai, sijono traukos dėka, kuris kažkodėl katėms atrodė patrauklaus tankio ir sudėties). Šponkiukui bandant fotografuoti panelę Bižū, pastaroji visaip kaip veiduko išraiškomis bandė nesusipratėlei paparacei rodyti, kad ji nenusiteikusi fotosesijoms. Bet buvo įamžinta vis tiek. Magnuna ir aš vakarėlio metu ėjome vonios kambarin persirengti beigi pademontravome keletą galimų aprangos detalių ir summa summarum gavome mergaitiškų lauktuvių- ačiū Extriukui.
Rustės kopūstainis man patiko. O Erendiros brokolinius kePsiukus jau padariau šiandien pavakariams- labai liuks greitas nesudėtingas reikalas.
Kadangi recepto kūrėja šiandien jį man atsiuntė el.paštu, galiu pasidalinti:
"Keksiukų etimologija paprasta: 1 vidutinı brokolį susmulkinti iki maždaug centimetro ar mažiau dydžio fragmentų (naudoju ir iki 1cm diametro šakeles, tik pjaustau jas plonais griežinėliais), suplaku 5 kiaušinius su pienu (Iš akies), dedu smulkiai supjaustytą svogūną, tarkuotą sūri (kiek norisi, bet negailint),pipirų, mėgstamų prieskonių, beriu brokolius, viską tourner tourner, skrėsti į formeles, nebaisu, kad brokoliai ir sūris nebus apsemti, kepti apie 20 min. 190 temp."
Mano gavosi va tokie:

Brown'į gaminu pagal šį receptą, tik vietoj ant glajaus dedamų cukruotų imbierų dedu kepintas migdolų drožes. Ir kartais į tešlą dedu smulkintų lazdyno riešutų:

Ainute, gal gali vieną kekšiuką paduot! Škaniai atrodo !

Baldeju kaip nuoriu ![]()
Giliuk, bet prie keksiukų dar šiandien mano namie buvo toks mažo ūgio, bet didelio garso dvikojis:

Džiaugiuosi, kad mano namų nuolatiniai dvikojai jaunikliai daug tylesni. Ir dar jie dalinasi lazanija:

O čia buvo labai skanus desertinis celofanas:

Diinka, viskas bus gerai, grįš vargšiukė pas Tave, atsigaus ir gyvens ilgai ir laimingai.
Edule, Ainu turi 3 šukas:

1) Baltai gelsvos- dažniausiai naudojamos, plauką šukuoja švelniai, bet giliau poplaukio nelabai "užgriebia". Greitam prabraukimui.
2) Grėblys su pilka rankena ( iš esmės tokią pačia funkciją atlieka ir Erodės parodytos šukos ar paprastos vienos eilės metalinės šukos)- povilnės iššukavimui. Šį grėblį man rekomendavo persų veisėja. Pirkau Kikoje ( yra tankesnis ir retesnis variantai, geriau pirkti tankesniais dantukais). Man labai patogus.
3) "Dalgiai" su rožine rankena. Rekomendavo Erodė. Aštrūs ašmenys išpjausto nepešdami poplaukį ir dalinai patį plauką, retina kailį. Kadangi Ainu turi tikrai labai labai tankų meškos kailį, retkarčiais šiuo "dalgiu" praretinu jos kailinius. Tuomet kurį laiką katė kažkiek mažiau šeriasi. Bet jei Barbei reikia atsiauginti kasas bei išpuoselėti plauką, tuomet geriau šiuo įrankiu nepjaustyti kailio.
Čia trumpai pafilmavau ( tiksliau, sūnus tą darė), kaip veikia šios trejos šukos:
Labas rytas
Dar tinginiaujat, ar ne?
O mes jau po rytinio pasivaikščiojimo.Šiuo atveju šuo geriau nei katė, nors apkelmyti neleidžia.
O mes taip pat turim upę, ir turim potvynį.Su Nerimi nepalyginsi, bet vis tiek .
Pavasarinė Vyžuona, ir kažkieno geltona galva

Lazaniją gaminau iš neto platybių sužvejojusi receptą, bet kažkas ne taip gavosi.Likau nesužavėta, gal todėl, kad miltiniai man paskutinėje vietoje.
O už keks(š)iukų receptą dėkui, būtinai bandysiu.Aist, o to miltų nededi?Ar tiesiog neparašei? Nes visur, kur skaitinėjau, dedami miltai.
Ne, miltų nedėjau. Nereikia.
Aiste, tu daug apie veisles šunų žinai, yra kokia veislė kuri būtų "couchpotato"?