Dar šeštadienis. Apie tai, kaip upeliūkščiai nemunais tampa
IMG_7889s.jpg 609,91KB
0 Parsiųsta kartų
Dar šeštadienis. Apie tai, kaip upeliūkščiai nemunais tampa
IMG_7889s.jpg 609,91KB
0 Parsiųsta kartų
Lapyna, neturiu minčių, bet man draugiškos kainos pasirodė Tarandės veterinarijoj gydytojų kompetencija nėra bloga, . Dėl myžimo bandyčiau ją apgyvendinti narve su wc kokiai savaitei. Kad suprastų katytė jog wc reikia eiti, o ne daryti kur minkšta ir patogu. O kokį maistą ji ėda dabar? Jakove kainos nedraugiškos, kad kažką ras net neabejoju, jie mėgsta rasti retas enciklopedines ligas
Lapyna, labai užjaučiu. Bet, turbūt, nepaguosiu. Turėjau katuką su rtima bėda. Išlydėjau jau 17 metų. Tai jis nuo mažų dienų, jei tik smėliukas bent truputį nešvarus, visada šlapiuoju reikalu dar į jį įlipdavo, o rimtesnį visada palikdavo šalia. Ne, jis neidavo į lovas ar kambarius, jis tiesiog šiaip, prie dėžės. O štai, kai ligos pradėjo progresuot, kai visai nunyko apetitas, pasišiaušė ir gerokai nutriušo kailiukas, tada "dovanų" sulaukdavom ir kitose vietose. Mums pasisekė, kad tik ant žemės. Bet pas jus, ko gero kitokia situacija? Juk Zaiza nesipriešindavo ne to kvapo smėliui? Mikutės atsiradimu juk tai irgi neaiškinama, ane? Juk vėliau prasidėjo šita bėda? Nepyk, pasakom apie keršijimus ir pavydus atsiradus naujam leliui aš netikiu. Taigi, lieka sveikatos ar kokio tai sutrikimo bėda. Klausyk, o su veisėja neišeina tuomi klausimu pasikalbėt? Gal ką patartų? Sutik, bet naujų namų ieškojimas keblus bus. Nepasakysi apie bėdą, - jei šeimininkas tik norėtojas,- katytė gali atsidurt net ir gatvėj. Žinom gi kaip būna. O pasakysi, kažin ar eilė išsirikiuos. Reikai kažkaip ieškot išeities. Labai labai suprantu kaip sunku yra. Katuką myli, o tokie reikalai varo į neviltį ir jau nebežinai ko laukt iš rytojaus. Buvau tokioj situacijoj, žinau. Ir šeimoj pykčiai ir šiaip negera. Aš, matai bjauresnio karektorio, tai MB putojančiam tada pasakiau, kad jei tu po kokios bėdos, taip sakant, š... po savim, aš, ko gero ir tavęs neskubėčiau išgrūst... man padėjo, bent jau atrišo smegenis nuo burbėjimo... O dabar apie veterinarus. jakove brangu. Iš savo patirties galiu pasakyt, kad man ten visada geriau eit būdavo kai daug maž žinodavau kas yra. Kitaip labai jau daug tyrimų ir kitokių dalykų. Bėda ta, kad daug tų dalykų vadinasi "pabandykim". Kai susidūriau su rimta problema su Gralka, atradau šeškinėj Arvydą Galminą. Jis man pasirodė "pigesnis" už jakovą. Bet, kad labai jau draugiškas piniginei irgi negaliu pasakyt. Atkreipk dėmesį, anksčiau jis lyg ir internetu konsultuodavo,- dabar nežinau.
Merfe, visų pirma labas, pasiilgau.
O paskui dėl Zaizos. Ji "dovanėlę" sukrovė tik vakar vakare. Tai dovanėlės paprastai atsiranda dėl pablogėjusios sveikatos. Ir prieš dieną apžiūrėjusi dantenas mačiau patinimą. Tai su šituo aišku. Bet tie okeanai ant lovų ir kilimų atsiranda šiaip, tiesiog. Arba aš taip ir neradau priežasties. Nenuolat ji taip elgiasi, o tik retkarčiais. WC visumoj naudojasi. Tik va su jos okeanais tokia bėda, kad tai tikrai okeanai. Nu rimtai. Mano pūslė tiek nelaiko... Ji eina to reikalo vieną kartą per parą ir užmerkia bet kokią erdvę - ar tai savo wc, ar tai kažkieno čiužinį. Iš esmės, jei randa atidarytą kieno nors kambarį, kai pūslė pilna, tai ir nepasikuklina. Šįryt pas dukrą pataikė ant čiužinių sujungimo, tai ėjo kiaurai per antklodę su patalynėm, čiužinius ir jų užvalkalus (abiems kliuvo) ir dar ant grindų bala prilašėjo. Nu ir peklon su tokiais reikalais...
Su veisėja jau apie tai kalbėta n kartų. Seniau. Nebeišmanau, ko klausti.
Snukutis į balą trintas n kartų. Žino, kad negerai daro, pridariusi slepiasi. Nu trūksta man fantazijos...
Lapyna, Labas
. Ai, buvau su kopėčiom pašokinėjus
Klausyk, snukiuko trynimas, ir barimas nepadės. Nesielgia ji taip tyčia. Žinok savo laiku daug domėjausi tuo ir, šiaip, priėjau išvados, kad žmonės nori mąstyt žmogiškai apie katino elgesį, tai mes ir sugalvojam: pyksta, keršija, pavydi, specialiai taip elgiasi. O jie, kaip bebūtų, yra katinai. Taigi pagalvokim. Ta prasme nuo ko pradėt. Klausyk, pameni, Zaizytei nepavyko apsikačiukint, ane? Na, jei atmestumėm, kad buvo parinkti jai negražūs ar per menkai apsiskaitę ir jos intelkto neatitinkantys diedai,- tai turėjo būt kokis tai nukrypimas. Dėl cistito ( netaisyklingos gimdos padėties) ar pan.tirta? Daba toliau, katinas suaugęs ir sveikas sysiu daro 1-2 kart dienoj ( bent jau taip radau literatūroj, kai neršiau dėl gralkos). Taigi, pamenu anksčiau lyg ir sakei, kad Zaiza ilgai nešioja šlapimą. Ar kažką maišau? Jei nesipainioju, tuomet štai koks reikals. Buvau radus tokių žinių (jos tikrai ne medicininės, bet pastebėjimai, mano manymu, logiški), kad kai katinui yra kažkokių problemų su inkstais, pūsle, gimda, kanalais,-tos problemos dažniausiai susijusios su skausmingu šlapinimusi. Taigi, vienu atveju katas bando kuo ilgiau sulaikyt šlapimą, kitas atvejis yra kažkokio kanalo nepraeinamumas ir tada pūslė pildosi palaipsniui (bet, šitas lyg ir katinam labiau būdinga) Kai katinui smėlyje šlapinantis skauda, jis pasąmoningai ieško vietos kur jam gera. O tai yra- lipa ant lovos, pagalvės eina prie židinio, virtuvėn ir t.t. Nes reflektyviai jam atrodo, kad ten neskaudės, ten gerai... O kai yra baramas,- jis supranta, kad negerai darė, bet jut tik tikėjosi, kad neskaudės. tada į tą pačią vietą nebeina, ieško kitos. Taip gaunasi užburtas ratas. ir vėl grįžtam prie to, kad reik gydyt. Klausyk, o gal pamėgint vis dėl to urinary pastą? Merginos, kaip manot?
Lapyna, parašiau į a/ž, aš nunykstu dabar iki vėlyvo vakaro, jei ką, laukiu žinių ![]()
Lapyna, aš tavo vietoj, be visko bandyčiau po dėžutę su kraiku tuose kambariuose, kur ji sisioja. Geriau dėžutės kambary, nei okeanai ant lovos...
Tai reikštų 5 papildomas kraiko dėžutes namuose. Kaina + kvapas+ išnešiotas kraikas. Prie to dar pridedam mano mažylius, kurie mėgsta visur landžioti ir kuistis. Ačiū, nereikia.
Merfės dėstymas man labai logiškai susiskaitė. Aš pas Galminą buvau, tiesa su jūrkiaule, visai patiko. Bet klientės šuniui su juo pasisekė mažiau, tai ir suprask, žmogau, kaip ten su tais vetais. Toto esu buvus, bet vėl, labai subjektyvu, buvau su kiaule, patiko, nes priėmė būtent vetė besispecializuojanti su graužikais. Bet ten palygint brangu. Tai va, rast reiktų vetą, kurio specializacija būtų kačių my....imas.
Aš irgi šiandien nelaiminga, tos dvi užtaisė naktį bezpredelą, visi neišsimiegoję ir pikti
Kad Zaizos problema sveikatoje tai faktas. Bet va kaip atrasti kame bėda
Et, vyras kalbėjo su baldininku, tai šią savaitę neturi dar nudažytų likusių dalių. Nusikelia kitam savaitgaliui. Tai pasivaikščioti negalėsiu. Aišku naivu tikėtis, bet gal ryt ar poryt kas nors norit ką nuveikti? Ryt mb išskrenda ir visiškai nežinau ką veikti savaitgalį ![]()

Labai ačiū už foto ![]()
Sidabre, tu nuo šitų strakalų nei kiek nesiskiri ![]()
Šponkiuk, atvažiuok pas mane į kaimą ir sniego valytuvą parodysiu, ir
greiderį ir net kombainą rasim ( rudenį,nes jie kitu metu nelaksto, pasislėpę būna) ![]()
Dėl Zaizos jokių minčių neturiu. ![]()
O,dėl katinų keršto tai tikra teisybė. Seniai turėjom tokį pūkį rainiuką.Tai būdavo brolis grįžta iš žūklės,visada parveža mažą žuvelioką.Žuvies neduoda arba į lovą balą padaro, arba batus apsisioja.Pora tokių pamokymų ir žvejys tampa sąmoningas, be žuvies namo neina. ![]()