Įkraunama...
Įkraunama...

*** Mūsų katytės ir katinėliai ***

Beje, pasigirsiu: jaučiuosi užsitarnavus nerealų Mikos pasitikėjimą. :) Vakar atėjusią pasiglaustyti pasiėmiau ant kelių, tai ji ne tik neieškojo progos pasišalinti, bet susipatogino ir murkdama mėgavosi pakasiukais. Žiūrėk, dar pora metų - ir pati ant kelių ateis. :D 

Atsakyti

Beje, pasigirsiu: jaučiuosi užsitarnavus nerealų Mikos pasitikėjimą. :) Vakar atėjusią pasiglaustyti pasiėmiau ant kelių, tai ji ne tik neieškojo progos pasišalinti, bet susipatogino ir murkdama mėgavosi pakasiukais. Žiūrėk, dar pora metų - ir pati ant kelių ateis. :D

Nu ne, tai bus greičiau. Zugi progresas gerokai lėtesnis nei Mikos buvo :)

Atsakyti

20180204_151129.jpg

Atsakyti

Kelvis pasiglaustyt ateina tik pas vyrą :)

Rainys  :wub:

Lapyna, Kelviui ne patempimas, giliau problema. Kai parsivežėm iš veislyno, maždaug po 2 savaičių jis nustojo šokinėt, tiesiog užlipdavo, jei kur reikdavo jam aukščiau. O paskui pradėjo šlubuot, bet abiem užpakalinėm kojom, keistai taip... Namie visur laiptukų pridėliojom - ant sofos, kad galėtų užlipti, ant palangės... Draskyklės jo visos irgi su laipteliais, specialiai užsakinėjom. Taip ir nešokinėja, dabar ant sofos užlipa, nes ūgio užtenka, nereikia laiptelio.

Raumenų ant galinių kojų jam nėra, silpnos labai, nugara irgi keistai kūda...

Aš po ilgų naktinių googlinimų padariau išvadą, kad jam galėtų būti SMA: https://www.vgl.ucda...ces/cat/SMA.php

Kadangi susirgimas retas, būdingas tik MC, visi vetai po mano pasidalinimo įtarimu prašė juos apšviesti, kas tai yra...

Tyrimo Lietuvoj nedaro, Jakovas siūlė į Vokietiją siųsti mėginius, bet, kadangi tai niekaip negydoma, jei ir pasitvirtintų, tai nesiuntėm.

Atsakyti

Kelvinas taip karališkai išsidrėbęs :wub: O su šituo SMA galima veisti gyvūnus? Ar neaišku kada šis dalykas išlenda? Ar čia panašu į šunišką displaziją?Gal Kelvinui neskauda visą laiką?

Rainys mėgaujasi gulėjimu.

Turėjom svečią, brolio katinas pro mus prabėgo į namus.Movė tiesiai nesidairydamas į šalis.Atsimena vasarines pamokas.Bet Zunda jam tik lengvai kepštelėjo per ausį.Nebesimuša  taip stipriai mergiotė .girl_curtsey.gif145f823d48dd.jpg

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 04 vasario 2018 - 18:03

Svečias kampuky  :hihihi: Zunda profilaktiškai priminė, kieno čia valdos  :nail: 

Lisitėja, diagnozės nėra, dėl to SMA - čia nepatvirtinta, tik mano spėjimas  :4u: 

Visų pirma, įtarė displaziją, bet rentgenas net kelis kartus darytas, su narkoze kiekvieną kartą, nepatvirtino to... Ir Vaitkus labai nusiminė, sako, va, būtų buvus displazija, tai viskas aišku ten, operuotumėm, o dabar... 

Nemanau, kad skauda jam dabar, nes ir pažaidžia, bėgioja kartais... Keistai labai ir vaikšto, ir bėgioja, bet kai jis toks ant plauko kabantis...tai džiugina kiekvienas jo žingsnis ar išdaiga  :wub: 

Atsakyti

Liūdna dėl Kelvio. :( 

O su šituo SMA galima veisti gyvūnus? 

Manau, kad veislynas turi pasirūpinti tuo, kad veisiamos katės neturėtų šitos genetinės problemos. Kelvio tai nebeišgelbės, bet kiti kačių pirkėjai nebesijaustų apgauti. Tik tyrimas, įtariu, labai brangus, ir vargu, ar veislynas apsiims sliekų ieškojimu.

Uošvių vokiečių aviganis, kuris jau seniai iškeliavęs į vaivorykštės šalį, turėjo kažkokią kojų bėdą. Jo ir užpakalinės prastai "veikė", ir nugara liesoka buvo. Bet įtariu, ten įprastinė displazija buvo. VA ji būdinga.

Atsakyti

Pastebėjau, kad labai dažnai vokiečių aviganiai eina keistai... labai panašiai, kaip Kelvis.

Nereikia liūdėti  :4u:  Kelvis - be galo mylimas išdykėlis murklys  :wub: o dar jis šuo labiau nei Haris, nes  va dabar parpė abu ant sofos nugaras suglaudę, aš ėjau iš džiovyklės skalbinių išimti, tai Kelvis iš paskos atbindzeno, o Haris toliau parpia  :oh:​  :D 

Atsakyti

VA dabartinis veislės standartas yra galingas priekis ir truputį "pritūpęs" užpakalis. Bet tas pažemintas užpakalis neretai kartu atsineša galinių kojų problemas.

Zaiza irgi ganėtinai šuniška katė. :) Neretai ji su žmogum dūksta mieliau nei su Mika. Pvz., jei aš pasislepiu už kampo ir iškišu vieną akį pažiūrėti į ją, Zaiza tai supranta kaip iššūkį ir pati prigula į medžiotojo poziciją. Paskui kieno nervai greičiau neatlaikys, ir kuri kurią pirma "užpuls". :D Mika tokių žaidimų su žmogum nesupranta.

Atsakyti

Mano veiseja pati siuncia tyrimus i cekija, dabar daug veiseju tai daro, tik nezinau is kokio tepinelio sis tyrimas padaromas, ar seiliu ar kraujo? Jinai nusiperka labaratorini megintuveli, ir pastu siuncia gaunasi 3 kartus pigiau nei pas Jakova + ten keli tyrimai automatiskai nemokamai dovanojami. 

Atsakyti

Kelvis irgi žaidžia taip  :D 

Vyras su vaikais Liepkalny, aš per kameras žiūriu, mačiau, kaip nugriuvo mažoji, kaip kėlėsi sunkiai...  :oh: 

Paskambino, kad jau geria arbatą mašinoj, tai ramiau jau... laukiu  :ax: 

Atsakyti

Sagyte, mes nedarysim tyrimų jau, nesinori kankinti katuko, o veisėja žino viską, tikiu, kad išvadas pasidarė  :4u:​ 

Atsakyti