Kažkodėl kaip prisimenu tą suknelę galvoje man stovi bordinė skarelė su kokia nors tamsias ornamentais.
Dar jei apie spalvas, tai man kanapėtumas irgi dažniausiai ne prie širdies. Todėl ir siūlai, kartais buvę labai gražūs sruogoje susigadina sumezgus.
Prisimenu kokį didžiulį įspūdį padarė pirmą kartą pamatyti pereinančių spalvų siūlai. Utenoje universalinėje parduotuvėje pamačiau tokius bitės spalvų siūlus ir stovėjau kaip užburta. Negalėjau nenusipirkti. Du matkelius po 100 g nusipirkau. Ir išėjo bitės megztinis vyresniajai dukrai, kuri tada kokių 4-5 metų buvo. O siūlas labai gražiai susimezgė, tokiais lyg trikampiais.
Paskui antra patirtis buvo su kažkokiais siūlais iš Midaros. Jie buvo ploni, gal su angora ar su mohera,, labai gero metražo, kad iš dviejų matkleių išėjo megztinis man, na tada dar nebuvau stora. Tai mezgant nugarą vėl panašiai, kaip tas bitės megztinis labai gražiai susispalvino. O priekyje uždėjau vos keliomis akelėmis daugiau, na gal keturiomis ir spalvų perėjimas sugedo, pasidarė, toks didelis takas iš pačios šviesiausios spalvos per visą priekį - man labai nepatiko.