Speju, kad su vynu dažyti, žėručiai
Mes vis dar virtuvėj su spintelėm galynėjamės, kaip efektyviau erdvę išnaudoti ir kuo mažiau darbo prisidaryti. Nes variantų nėra daug, arba rozetę perkdinęt, arba stalviršį pjaut ir pan.. Norisi rast kokį stebuklingą variantą, kad pasidėjimo padaugėtų, bet iš š vaškas sunkiai spaudžias
. Ir dienos nebespėsim nusudažyt iki Velykų
.
O kiaušus aš, kaip ir mano mama, ir močiutė, tradiciškai ryte į lukštų puodą įmesiu.Nebent iš vakaro į kojines dar su žolėm. Mėgstu šiltus, šviežiai virtus kiaušinius.
Pas mus irgi valgymui būna šviežiai šiltų virtų, nedažytų. O šįmet vėl pamandravojau. Vis žadu lukštais ar pan dažyt, o gaunasi kaip visada
džiūsta
IMG_20190420_195042_696.jpg 103,76KB
0 Parsiųsta kartų
Niuma, kuo čia taip margai nudažei?
Su nagų lakais. Į vandenį lašini, pagaliuku pamakaluoji ir merki kiaušinį.
Tik juokas, kad pas mane lakai arba raudoni, arba violetiniai arba kuno spalvos. Mažas margumas ![]()
IMG_20190420_195042_697.jpg 86,2KB
0 Parsiųsta kartų
Taigi štaigi. Paspalvinau ir aš. Elementariai su svogūno išnarom ir įvairiais inkliuzais. Tie šviesūs mano, tamsesni anytos. Šviesūs nes svogūno mažokai pakaupiau
FB_IMG_1555781035033.jpg 160,11KB
0 Parsiųsta kartų
Bet nagų lako chemija per lukštą kažin nepersigers? O jei kokie įtrūkimai...
Mes su lukštais,žolelėm ir siūlais visada,tradicija ![]()
Rašiau, kad valgymui verdam ryte šiltų, nedažytų.
Rašiau, kad valgymui verdam ryte šiltų, nedažytų.
O tai šitie tik kaip dekoracija?
Daužom margučius. Jei būna balti, valgom irgi. Jeigu ne- nevalgom. Nesvarbu kuo dažyti: maistiniais dažais, svogūnais ar chemija. Nes dar sesuo ir mama bus prisidažę.
Anyta vis dar ligoninėj. Antibiotikai.
Mes šiemet tik naturaliais dažais: burokėliais, lukštais, ciberžole ir vynu ![]()
sketch-1555786177352.png 1,82MB
0 Parsiųsta kartų
Ciberžolės pamiršau nusipirkt, o mėlyno kopūsto nebuvo maximoj. Liko vienas pokas nedažytas. Bet tik vienur važiuosim, užteks 8 vnt nusprendžiau