Niuma, daržovėm galima minkštint
morkos, cukinijos, svogūnai, paprika ir tt
Pvz. kepu kalakutienos zuikį, pridedu bile ko, ko tik turiu iš daržovių, net neformuoju, o duonos formoj kepu, minkštumas ir sultingumas net bėga per kraštus
Labai skanu
Man su maistu irgi lomkės vėl - idėjų nulis, norų nulis, dar ką ir gaminu be noro ir meilės, tai net pati valgyt nenoriu, nesąmonės gaunasi, vaikai išsidirbinėja. Ne koldūnų mergos nenori, oi bėda toj srity. Kepiau kažin kokius varškėčius, vaikai tai valgė, bet man pačiai nepatiko, tai irgi pusalkanė sėdžiu ir nei naujas šaldytuvas negelbėja
. Su mezginiais tas pats - vis dar nulis... Užtat ir nelaiminga...
va, ką radau, vajėzau, einu nuo lovos ir kompo:"Labai naudinga pusvalandį pasivaikščioti gryname ore. Įrodyta, kad didėja sergamumas įvairių formų vėžiu, jei žmogus visai mažai juda. Kuo daugiau sėdime, tuo dažniau vystosi dubens organų vėžys."
Per Velykas sublizgėjau su tokiu labai lengvai pagaminamu kepsniu. Plonas rūkytos šoninės juosteles (aš naudoju biovelos) išklojam kaip kilimėlį, kad truputį persidengtų ant plėvelės, ant jų dedam išmuštą išprieskoniuotą vištienos krūtinėlę, pabarstau sūriu, dedu džiovintų slyvų eilutę ir viską su plėvelės pagalba suvynioju į ruloną. Kepu valandą. Dar galima vietoj fermentinio sūrio ir slyvų dėti fetą ir saulėje džiovintus pomidorus.
Žiūriu jau kelintą My kitchen rules sezoną. Kaip užsikabinau. Tiek visko skanaus jie ten gamina.
Maniskis nepernesa jokioj formoj rukytos sonines pakaitintos, net i barscius neleidzia det..o man skanu
Pomidorai pucia pilva bet nekaitinti, kaitinti nezinau..as kaip supratau is ivairiu zmoniu pasakojimu kad prie tulzies problemu negalima jokiu zaliu darzoviu o troskintas galima..nu tas putimas aisku individualu
Man laabai nuo svogunu pvz pucia, ypac keptu, troskintu..o va kopustai nieko
Is maisto serijos jo uzknisa tas galvojimas
Amzinas galvosukis
Sian pameginau ispjova mirkyta suryme kept..nu kaip kalakutiena darydavau, ryt ragausiu kas ten gavos
Prie mesos bus kuskusas su keptu baklazanu ir paprika(cia kas angliavandenius valgo, idejoms)
Dar pusryciams vanduciu prikepiau, mb doroja o vaiks sake nelabai skanu nes nesaldu. Kepiau keksiuku formelese tai jis saldziai tikejosi 😆
Man šitas patiekalas visai sksniai atrodo, reikėtų pabandyt:
Labas rytas
qqute, mamai sveikatos
Aš irgi nebeturiu tulžies pūslės jau gal 15 metų. Maistą žiūrėjau gal gerus pusę metų (oi kaip tada svori gerai susireguliavęs buvo
), o paskui kažkaip atsipalaidavau ir dabar valgau viską, jokių neigiamų pasekmių nejaučiu.
Įsivaizduojat, rytoj 17-18 valandų turėtume sėdėti džipe pakeliui į Karpatus.
Kaip pavyzdinga studentė paskutinį vakarą krausiuosi daiktus, kol kas esu nulinėje startinėje pozicijoje.
bet labiausiai mane neramina, kad dar neturiu kelioninio mezginio.
Lyg jau ir sugalvojau, ką ir iš ko megsiu, net mėginuką prasimezgiau, bet vis tiek labai norėčiau skaičiavimus ramiai namie pasidaryti... Planuoju Summer'į megzti iš lino+medvilnės, nors ir gavau nuo Nitės velnių, bet vis tiek iki galo nesu įsitikinusi, kad man verta jį bandyti megzti. Kažkodėl vis abejoju dėl tokio modelio suderinamumo su mano figūra.
Sveikos,
išsimiegojau lyg ir gerai, bet nuotaika dar neparėjo. Nes nežinau, kuo vaikus maitinti nuo pat ryto. Vis dar 0 minčių, o jau vienas atsikėlęs. Duona iškepė, bet neatšalo, avinžirnių apkepiau, bet jie užkandžiui per dieną bus. Batono nėra karštiems sumuštiniams.
LIniuka - o kokie kiti 2 karšti buvo? ![]()
Aš tai link brandaus amžiaus visgi darausi panaši į tėvą - man patinka visi paprasti patiekalai, kuo mažiau maišymų bile ko su bele kuo, pvz mėsos su sūriu, vaisiais ir pan. Niekada per daug nesižavėjau kepsniais su sūriu, majonezu, bet valgiau nesukdama galvos, o tėvui reikėdavo tik grynos mėsos, grynų daržovių, ne mišrainių, jokių tortų. Dabar galvoju - protingas gi žmogus buvo, nors ir knisdavo ir savo žmonas, ir močiutę.
Qqute - stiprybės tau ir mamai
.
Gailiuosi, kad ne aš į Estiją užsirašiau išvažiuoti su vaiku savaitgaliui. Būtų buvęs pabėgimas nuo visų rūpesčių ir maisto gamybos
. Bet vaikui su smagiu pasakorium tėvu bus daug fainiau, negu su išsekusia tylene mama....