Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Limit, kažkaip su šypsena skaitau apie tavo sumanųjį maištininką... Žinau, kad šypsotis lengviau, kai tai ne tavo vaikas, bet man taip gražu tas nepasidavimas įreminimui, o kartu ir gebėjimas visiškai iš jų neiškristi...

Abelo, kaip smagiai skaitosi tavo mažųjų draugystė, o ir mažojo aistruolio aistra, bei tai kaip tu viskam atrandi laiko, megztukas, kepurytė👏👏👏

Šarange, pirmiausia nuoširdus komplimentas tau, kaip moteriai, atrodai be galo gražiai, tarsi susilieji su gamta, o ir megztukas labai dailus. 

Vakar turėjau situaciją, kai teko iš kirvio sriubą virti... Visai netikėtai susideliojo, kad pabyrėjo vienas po kito svečiai, pietų metas, o negana to vienas dar ir gimęs tą dieną, tai puoliau gramdyt šaldytuvą, laimei vyras didžiulį karpį buvo sužvejojęs, tai teko pastresuoti, nu bet rezultate visi 11 personų laimingi ir sotūs, tik aš taip ir likau nepamezgus. 

Atsakyti

Limit, tikrai taviškis labai gabus, matyt toks kuriam užtenka išgirst klasėje kalbant ir lieka atminty. O pažymiai reikalauja nuolatinio darbo pastangų, tvarkingo atlikimo. Prisimenu, viena mama apie savo vaikus pasakojo. Jos sūnus irgi gan prastai mokėsi žiūrint į pažymius, į licėjų įstojo, o paskui dukra, kuri gerus pažymius turėjo, neįstojo. Tai ji sūnaus ir klausė, kaip jis taip nesimokydamas, gerai išlaikė. Tai jis ir atsakė - aš gi klasėje tai sėdėjau ir girdėjau, ką mokytojai kalba. :) O dukra labai gerai pasiruošdavo atsiskaitymams, o po to užmiršdavo informaciją.

Maniškė tai neįstojo į licėjų. Aišku ji nei ruošėsi, tam  nei ten norėjo. Ji mielai liktų savo gimnazijoj, dabar lauksim rezultatų, o šiemet gali ilgai tekt laukti. Šeštadienį dar į Biržišką laikys, nebent iki to laiko ateitų rezultatai ir paaiškėtų, kad čia įstojo. :)

Kažin kaip Lace dukrai sekėsi?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 02 gegužės 2019 - 14:05

bet tai dieve dieve kiek tiem vaikam egzaminų visokių, stojamųjų, stresų ir t.t. ir čia gi dar ne universitetai...

Atsakyti

Svarbiausia, tai nesureikšmint. Labai man Kurienės mintys apie tuos egzaminus patiko. Labai apramino. Kaip tik labai laiku :) Tai šįkart buvau atsipalaidavus. Jei ne dabar, tai vėliau pasieks, ko norės. Kai į protą ateis ir norės geriau turėt. 

O be to ir vidury metų, kaip patirtis rodo, galima į geresnes mokyklas patekt. 

O dėl datų tai labai įdomiai. Su viena mama šnekėjau, jos dukra VJG nori likt, nors įstojo į licėjų. Tai sutartį su licėjum reik 14 d. pasirašyt, o tik 15 d. VJG rezultatai..

Atsakyti

Aš irgi dėl tų datų nesuprantu. Licėjaus direktorius daug metų pyksta, kad iš vjg  daug ateina stoti, įstoja, o paskui nepasirašo sutarties, nes lieka  savoj mokykloj. Tai manau dar blogiau, jei bus priverti pasirašyti sutartį, o paskui atšauks. . Bet gal vjg paskelbs rezultatus anksčiau nei 15 d. Niekada taip ilgai nereikėdavo laukti, bent jau to pirmo etapo.

O dėl streso tai nežinau. Neatrodo, kad maniškė baisiai stresuotų.  Save prisimenu vaikystėj. Kadangi lankiau muzikos mokyklą, tai kas pusmetį būdavo egzaminas. Aš žiauriai bijodavau. Bet kai atėjo 9 klasės egzaminai, prisimenu mokykloj auklėtoja, ar kažkas kitas ten taip pristatinėjo, čia laukia toks pirmas išbandymas, pirmi egzaminai, tai man juokinga buvo, jau tiek įprasta tie egzaminai buvo. Ir sakyčiau grojimo egzaminas daug baisesnis. Net ir geriausiai mokėdama, gali užstrigt, susimaišyt, sustot. Mokyklos egzaminuose vis tiek atsisėdi, susikaupi ir jei moki daug daugiau tikimybės, kad ir parašysi/išpręsi/atsakysi. Dabar pagalvojau, kad maniškė gal irgi muzikos mokyklos užgrūdinta. Dabar gal taip negąsdina, tų pusmetinių atsiskaitymų egzaminais nevadina, bet pvz šiemet net dviejuose konkursuose dalyvavo. O specialybės tai dar ir labai sunkius kūrinius grojo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 02 gegužės 2019 - 15:26

Muzikos mokykla dar išvis baika. Aš tik iš tavęs, Kerpena ir sužinojau, kad išvis atsiskaitymai pusmetiniai būna. Na, koncertas ir koncertas, kadangi dičkė daugiau jų dalyvauja, negu reikia tik privalomai, tai pirmus pora metų aš net nežinojau, kurie čia tie svarbiausi :). Nes tai etiudų koncertas, tai sonatinų... Tik paskui pasiaiškinau, bet ir vėl pamiršau. Nes maniškė jau atgrojo koncertuose tiek, kd privalomo jai nebereikės, jau mokosi savo malonumui kūrinį. Mažei gal tik bus, Ryt jau nuima gipsą, ta proga jau šiandien nuėjo pas pianino mokytoją ir sakė, kad grojo abiem rankom, 3 naujus kūrinius gavo, džiaugiasi. Fruktas ji :)

Limit - o tai taviškis dar į VDG stojo/stos? O kam tada į VJG bandė, jeigu ir taip licėjų rinktųsi ir ten jau įstojo? Ech, trūksta man pokalbių su tavim, tai vis viena kitą nuramindavom, atgaudavom tikėjimą kai kuriais savo vaikais :). Man su dičkiu prastai. Kitąmet egzaminai. Kažin, ar prileis jį išvis, aš tai jį dar šiemet iš mokyklos mesčiau už nelankymą, neatsiskaitymus ir pan. O kad pradinėj būna pataisų kažkokių tai išvis nebuvau girdėjus :).

Lace gal dar bastosi. Tikrai smalsu, kaip jos dukrai sekėsi.

Kapseika, tu kažkaip labai gražiai parašei savo paskutinę žinutę ♥ , net ne kartą suskaičiau su malonumu ♥.

Atsakyti

Restar, Į VJG stojamieji vakar buvo, o licėjaus rezultatai tik šiandien paskelbti.

Reik susimatymą daryt ;)

Su grįžusiu vaiku pakalbėjom, tai žada po pusvalandį kasdien kitąmet pamokoms skirt :rolleyes: :oh: Ir sakė, kad dauguma iš jo klasės įstojusių į licėjų, vis tiek nori likt VJG, tai ten ta eilė dar gerokai pasikoreguos. Tai va, kaip Kerpena rašė, nesuprantami tuomet ties paskelbimai rezultatų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limit: 02 gegužės 2019 - 17:22

Oi, kiek aš visokių pažadų girdėjus.... Reikia pavasarinio meeto su LImit, nes nei Kasiuluose dirba, nei pirty buvo, nei cepelinuose :).

Atsakyti

Limit reikia megztinio viršų numegzt, tai gal tada ir susitiks :hihihi:

Atsakyti

Kokia geniali mintis! :D  :flirt2: 

Atsakyti

Gal reik paplanuot tas spurgas virt  :hmm: 

Atsakyti

Ommmmm taip smagiai virbalavau ir nutrūko valas :B  :B  :B​ 

Atsakyti