Niuma kai ner bendros buities tai ir pyktis ner reikalo
Dukrai kažkada čia reikėjo perskaityti Markus Zusak Knygų vagilė. Apie II pasaulinį karą, žydus ir kitus baisius dalykus. Ir aš kartu perskaičiau.
Tai ten buvo parodyta pora, kur išoriškai žiūrint, atrodo siaubų siaubas, kas per elgesys, ypač tos moters. Bet paskui visokiose situacijose atsiskleidžia ir kita pusė - meilė, pasiaukojimas, net pavojingai rizikuojant.
Mano tėvai tai nesakyčiau, kad būtų labai pykęsi. Bet matyt mamos dėka. Nes tėvas tai toks mėgėjas pasipuikuoti, kitą pajuokti, pažeminti, ypač artimoje aplinkoje. Bet mama tokia nuleidžianti viską, taikinanti visus, tai taip ir nugyveno gana ramiai. Man žiūrint iš šalies atrodo niekaip negalėčiau su tokiu žmogum gyvent, bet matyt skirtingos tos meilės kalbos, nes mama moka įvertinti gerąsias tėvo savybes - darbštumą, tvarkingumą (čia ne namų tvarkymo prasme, bet kad uždirba, pinigus taupo, neprageria, namuose pataiso ką reikia ir pan.). O kai tėvas susitinka, su savo seserim (čia ta mano teta, kuri traktorius vairuoja ir mane elektrą taisyti priverčia
), kuri panašaus charakterio, tai tikrai pjaunasi kaip šuo su kate. Bet jau ne tik kad toks bendravimo būdas, bet iki gerų įsižeidimų. Tai kai tetai reikia kokios vyriškos pagalbos ūkyje, prašo mano mamos, kad tėvą įkalbėtų, nors yra tėvo sesuo ![]()
Katuk, nueik Kalvarijų turgun.... 😎
oj, Knygų vagilė man viena iš geriausių kada nos skaitytų knygų
Katuk, nueik Kalvarijų turgun.... 😎
buvo ir tokai mintis
sakot gera?eisiu pasieskosiu, turiu kazkur as tą vagilę irgi, nes kaip tik S. Brown baiginėju Skandalą, kuris pasirodo visai ne detektyvas o daugiau toks šiaip romanas apie meilę ir kerštą
bet taip įtraukė kad net padėt prieš miegą sunku
Niuma kai ner bendros buities tai ir pyktis ner reikalo
Ne vien tai. Nu yra tos bendros buities. Vienas kitam visuose soduose- daržuose padeda ir pan, važinėja vienas pas kitą.
Bet kartu į koncertus eina, į sanatorijas nuvažiuoja. Pvz., tėtė ir koncertas ar sanatorija, man nesuderinama
Pats požiūris jų artimas daug kur.
"Knygų vagilė" aš lyg filmą mačius iš to, ką rašot. Bet atmintis mane paveda. Apie tėvo su mama santykius irgi ne kažką pasakyčiau, išskyrus tuos gėrimus, kur nebuvo nieko gero. O šiaip pamenu, kad abu lovoj skaitydavo, negirtas tėvas būdavo labai geras žmogus, tai ir mamai nebuvo ko pykti.
Katuk - tavo anyta nori pasigerinti savo sūnui, o tu turi megzti? Pati nemoka? Laisvo laiko lyg ir daugiau turėtų. O jam Amerikėj tos kojinės, manau, nei šilta nei šalta. Tavo chalatą jau sunešiojo? ![]()
Filmo aš nemačiau, bet kai prieš parašydama guglinau autorių pasitikslint, tai metė ir filmą, tai matyt yra pastatytas.
maisto tema
https://www.delfi.lt...o.d?id=81263175
aišku,viena, tai Amerika, antra, tai delfis
bet krislas tiesos tame yra
Katuk - tavo anyta nori pasigerinti savo sūnui, o tu turi megzti? Pati nemoka? Laisvo laiko lyg ir daugiau turėtų. O jam Amerikėj tos kojinės, manau, nei šilta nei šalta. Tavo chalatą jau sunešiojo?
baik tu, mano anyta net sagų nelabai įsiūt moka
kojinių jis pats prašo (nu kaip koks pensininkas, ne kitaip
) ir dar reik kad būt tokiu tvirtesniu padu, bet man tai gaunasi tik kulnas ir pirštai tvirtesni.
aš pati nemačiau, ale bet sakė nešioja tą chalatą....
nu vat tokie tie mūsų santykiai, ir kadangi anyta jau pagyvenusi moteris, saugodama jos nervus, labai nesiginčiju su ja
iš tikro tai man kuo toliau tuo labiau ji nesukalbama atrodo. ir labai labai bijau pati tokia virsti kada nors... prisimenu dar, kai jaunesnė buvo, yra man sakiusi, kad tu man pasakyk, kai būsiu nukvakusi..... ale tai kad jau kai nukvako, tai neišeina pasakyt
bo nes nesuprastų visai, patapčiau mirtina prieše, gal net koks širdies smūgis ištiktų, jei ne širdies, tai nervinis priepuolis tikrai
Aš pamenu, kad mano mama apie savo anytą yrą sakius, nu nejaugi ir aš tokia tapsiu
Apsaugok Viešpatie ![]()
Tai kartais jau galiu pastebėt panašių reikalų
ir save begalvojančią, ar ir aš link to einu ![]()
Reik gal pasirašyt raštu sau kur nors priminimą ant akių ir žvilgtelt kas metai apie tą nukvakimą
Bet negi suvoksi tada.. kad jau čia taip, o gal dar ne ![]()