Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

o aš tai nuo vaikystės dievinau grikius, bet mama laabai retai virdavo nes gal ir deficitas būdavo o ir irgi kvapo pakęst negalėjo

tai būdavo svajonių vakarienė grikių košė ir pienas :)

bet aišku būtinai sugadindavo spirgais :D

va kai suaugau tai su spirgais net visai mėgt pradėjau

nu viskas jau žinau kas ryt pietums bus :D

Atsakyti

aisku, kad visiems skirtingai ;)

as valgau viska , kas man skanu . siuo metu tai baisiai  noriu vaisiu   ( gal todel kad nevalgau  jokiu saldainiu, sausauniu, pyragu ar tortu, o gal del to ir nenoriu  tu saldumynu, nes pakankamai cukraus gaunu is vaisiu :) )  mano "pusrytukai" ( break-fast) buna 15 - 16  val .  :)  tada valgau 200 gr graikisko jogurto  , 30 gr  mirkytu chia seklu, ir  daug vaisiu: bananas, mangas, pora kiviu  ( nu arba kiti vaisiai  , uogos) . gaunu ir baltymu ir daug  skaidulu , katros  suletina fruktozes isisavinima, sumazina insulino bangas. o antras valgymas buna  apie 20  val. vakariene kartu su seima. Kad ir makaronai su  mesos padazu ir daug fermentinio surio :D  zodziu valgau  VISKA ka noriu, kas man skanu, ir  KADA NORIU  :)   toks sakyciau intuityvus   valgymas ir IF viename. IF (intermittent fasting) . svarbu daryti ne maziau kaip 16 val  tarpa  tarp vakarinio  ir rytinio  valgymu. as miegu 10 val , tai man labai nesunku  :)  as peleda, megstu  valgyt vakare. o pusryciu niekada nenoredavau.    sitas metodas padeda sureguliuoti  insulino bangas,  apetito hormonus ir t.t.  man tinka ir patinka. esu visada soti ir laiminga :) galiu valgyt viska ka noriu  ir kada noriu . labiausiai  mane imponavo,  nevalgymo metu vykstanti autofagija . svorio   gal truputis ir nukrito ( nesiekaiu jo numest) , bet apimtys labai sumazejo .  tuo patenkinta .

Atsakyti

Grikių aš irgi labai nemėgstu. Galiu iš bėdos suvalgyti, nieko blogo neatsitinka, bet savo noru nelabai renkuosi.

Mano sėkmingiausias svorio metimas ir ilgiausiai išsilaikęs ir buvo tas trumpalaikis pasninkas. Tada nežinojau kiek ten tų valandų reikia, bet laikiausi principo nevalgyti iki 12 val. tai paskaičiavus, panašiai ir išeidavo, nes vakarienė  pas mus dažniausiai apie 7  vakaro būdavo. ir šiaip stengiausi sumažinti visokius blogus maistus, kaip saldumynai ir pan. nors nieko griežtai atsisakius nebuvau.

Gerai nebeatsimenu, kaip nutrūkau. Pirmiausiai tai kažkuriuo metu svorio kritimas sustojo, nors dar buvo likę to viršsvorio 6-10 kg, žiūrint kokią ribą  ten imsi. Tai matyt pradėjau mėtytis ir paskui visai susigadinau.

Dabar kai vėl pradėjo tą metodą iškelti(nes vienu metu visi tik ir šaukė, kad čia nesąmonė, kad reikia dažnai ir po nedaug valgyti) norėjau vėl prie to sugrįžti, bet po paskutinės nesėkmingai pasibaigusios programos, visiškai negaliu sus savom susitarti, jei tik ką nors nusprendžiu, tai būtinai pradedu daryti priešingai, tarsi koks maištininkas viduje būtų apsigyvenęs.

Atsakyti

jo, tas vertimas valgyt  pusrycius  ( antroj klasej per prievarta sukistus as juos iskart isvemdavau) , tas po truputi istisai valgymas, man visai  netikdavo.  man reik pavalgyt  sociai ir tada ramu . puse gyvenimo   eidavau i  paskaitas,  i darba be pusryciu,  pavalgydavau grizus is  paskaitu, ar is darbo kokia  14 val .  nu ir lakstydavau kaip gazele su 176 cm ugiu ir 64  kg :) 

uztat ir sakau kiekvienam skirtingai, kiekvienas turi atrast kas jam tinka, o ne  dietiniu madu vaikytis. juokiuosi, kad mano gyvenimo budas, gyvenimo ritmas  dabar ir pavadinima IF igavo . :)  ir kad "leidzia" nevalgyt pusryciu, man labai patinka .:)

Atsakyti

Labos, kaip užsimaniau grikių košės per jūsų kalbas.... Vargšė mano šeimyna, net nenutuokia, kokia skani vakarienė jų laukia....

Atsakyti

Lusasita kažkokiais kodais surašė :D 

Reik eit kokio tinkamo būdo paieškot.

Grikius esu savaitę valgius. Nebuvo sunku dėl pačių grikių,  bet kažkaip pakartot nesusikaupiu,  žinau,  kad šiuo metu neištverčiau.

Beje,  neskrudinti grikiai neturi tokio intensyvaus kvapo. Ir skonis švelnesnis.

Man sėkmingiausis svorio metimas buvo atsisakius pieno produktų. Būtent fermentinio sūrio :D  nors dabar gerai pagalvojus,  galėjo ten būt ir kokios nors skydliaukės bėdos prasidėjusios.

O svoris labiausiai užauga po MB ilgalaikių komandiruočių grįžus darban,  po kokių metų. Reiškias -stresas kaltas :D  dėl ėdimo :D​ 

Atsakyti

katuk, kokie kodai.  mano seneliukas tetukas 91 metu, labai klauso daktaro :)  nu laida tokia yra su  profesoriu Unikausku.  tai daktaras dabar ta protarpini badavima ( IF ) ir  propaguoja.  kartais liepia ir man atsidaryt  telika ir paziuret, nu bet neklausau. kazkaip  neidomu man .  bet vat knyga  Unikausko teciui  nupirkau :D  dabar  parsinesus turiu.. ten daug apie cukraus baubus prirasyta, apie insulina ir t.t.  biski  pavarciau . kad tureciau ka su tetuku padiskutuot :D  o tai jis ir kcal skaiciuot pradejo ir  angliavandenius , katruos reik labai mazint, ir riebalus, katruos reik labai didint ir t.t.

Atsakyti

Kerpena, man irgi labai pažįstamas tas darymas atvirkščiai, nei apsisprendžiu :D Ypač va dėl maisto.

Liniuka,  kaip tavo tėtis?

Atsakyti

Liniuka,  kaip tavo tėtis?

Jau šiandien išleidžia iš ligoninės. Bet reikės darytis dializes kas antrą dieną. O atsigulė į ligoninę net nežinodamas, kad tokią problemą turi... 

Atsakyti

Liniuka :4u: :4u:

Atsakyti

Tai inkstai netvarkoj? :unsure:

Važinėt į tas dializes reikės? kas antra diena, tai čia visiškai pririštas.. Visam gyvenimui jau?

Atsakyti

Jo reikės važinėt. Laimei viskas gerai suorganizuota, atvažiuoja transportas į namus, nuveža į ligoninę, atlieka procedūrą 4 val. ir parveža. Kitaip neįsivaizduoju kaip reikėtų suktis. Ir panašu, kad iki galo... 

Atsakyti