noriu lygiau, gražiau ir svarbiausia GREIČIAU!![]()
Tau tave pačią ir pacituosiu : tu ką, apsirengt neturi ko
Man irgi norisi greitai megzt ir kuo greičiau turėt rezultatą, nors visai man jo tuo momentu nereikia. Va per karantiną jau ketvirtą megztuką į spintą paguldžiau. Todėl ir raštų sudėtingų nemėgstu. Arba tų, kur lėtai mezgasi. Pvz. tas angliškas man toks lėtas
O jei lygiu raštu tai tikrai moku greitai megzt. Va tada džiaugsmas
Bet man su viskuom taip. Nemoku mėgautis procesu, man reikia rezultato.
O nenorėtum ir siūlo storį pasilygint
![]()
Net ir įvedus siūlo storio išlyginamąjį koeficientą - vis tiek lėčiau man gaunasi
Ta didžioji mezgėja-mokytoja O sakė, kad jei mezgi ir tave tenkina rezultatas, tai ir megzk toliau sau
Aš taip ir darau - mezgu
![]()
aš ir mezgu
bet gi galima ir ko nors naujo išmokti.
Man pvz trukdo tai, kad aš virbalą smilium vis pastumiu - prasibadau iki žaizdos, tada bandau pleistriukais gelbėtis. Jei galiu išmokti to išvengti - kodėl ir ne
Tau tave pačią ir pacituosiu : tu ką, apsirengt neturi ko
tai kad aš nebeprisimenu kada sau ką nors mezgiau
tiesiog ilgai mezgamas tas pats mezginys ima atsibosti, tada didėja rizika, kad jis bus numestas ir užmirštas.
ir iš viso - ko čia puolėt mane atkalbinėti mokytis?
aš ir mezgubet gi galima ir ko nors naujo išmokti.
Man pvz trukdo tai, kad aš virbalą smilium vis pastumiu - prasibadau iki žaizdos, tada bandau pleistriukais gelbėtis. Jei galiu išmokti to išvengti - kodėl ir ne
ir iš viso - ko čia puolėt mane atkalbinėti mokytis?
Man irgi norisi greitai megzt ir kuo greičiau turėt rezultatą, nors visai man jo tuo momentu nereikia. Va per karantiną jau ketvirtą megztuką į spintą paguldžiau. Todėl ir raštų sudėtingų nemėgstu. Arba tų, kur lėtai mezgasi. Pvz. tas angliškas man toks lėtas
O jei lygiu raštu tai tikrai moku greitai megzt. Va tada džiaugsmas
Bet man su viskuom taip. Nemoku mėgautis procesu, man reikia rezultato.
nu ta pati kuriai dar greičiau reikia, apseisi ![]()
o dėl proceso ir rezultato..viskuo viskuo? ![]()
Šiom dienom pažiūrėjau keletą filmukų apie mezgimo techniką, greitą ir lygų mezgimą, bobučių ir nebobučių akis ir pan.
Bandžiau pati taikyti patarimus praktiškai, tai ką aš žinau - paskutiniai 5cm megztuko labai jau nelygiom akim.
Ir vat keliuose filmukuose užkliuvo komentaras, kad, norint megzti greitai ir lygiai, vienas iš patarimų - kairio virbalo nereikia stumti dešinės rankos smilium, akis turi pati nuslysti nuo virbalo.
Man taip nesigauna, aš vis pirštu pastumiu. Ar jūs taip mezgat?
Jei jau vienodai tvarkingai įmanoma numegzti siūlą laikant tiek dešine, tiek kaire ranka, tai virbalo pastūmimas manrods yra mažmožis. Vienos mezgėjos mezga standžiau, kitos laisviau, net ir pačios rankos nėra visų žmonių vienodos. Labai abejoju, ar apskritai galėtų egzistuoti universali absoliučiai teisinga mezgimo technika. ![]()
o dėl proceso ir rezultato..viskuo viskuo?
Aš tai nieko dabar mokytis nenoriu. Bet tikrai daug ko nemoku ir jei kas gyvai parodytų, tai valio būtų ![]()
Ir labai net pamenu, kaip mama mane mokė megzt. Tada dar nei minties nebuvo, kad kažkada megsiu, reikėjo tik pamokai. Tai ojoj, susinervinus buvo labai, kad aš ne taip akis kabinu, aš kaip ožka nenorėjau kitaip, nes galvojau, kam čia man reikia, tuoj mesiu viską ir atia tam mezgimui
Pamenu, kaip šiandien, įkišo man virbalus į rankas atgal ir sakė, daryk, kaip nori
Daugiau ta tema ilgai nešnekėjom
Megzt išmokau iš mamos sesės. Ta kantri buvo, o ir aš jau proto daugiau turėjau.
aš nuoširdžiai neatsimenu kas mane megzt išmokė
atsimenu tik kad pasiėmiau knygą o ten tokie žakardai, man baisiai prireikė, mama kažkokių siūlų davė, salotinės ir tamsiai žalios spalvos
ir aš tuos žakardus aišku užsispyriau išmegzt, mezgu mezgu, aišku kietai kaip nežinau kas, nu žakardas gaunasi o va eilutės kažkokios keistos
niekaip nesupratau kas darosi, bet nagrinėjausi iki kol išsiaiškinau kad kažkur persuku akis
kaip jas reikia megzt irgi pati išsiaiškinau, todėl va dabar ir mezgu taip įdomiai, ne iš tos pusės ne taip kabinu, būdu be pavadinimo, qqtiškai ![]()