Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Šiandien Instagrame klausiausi vienos moldavės, emigravusios į JAV, live įrašą. Ji dirba mezgimo mokytoja. Labai įdomų faktą pasakė, kad yra europietiškas ir amerikietiškas mezgimas. Europietiškas - siūlas laikomas kairėje rankoje, amerikietiškas - dešinėje. Pabandžiau, tai dešinėj nesigauna.

Lace, mokykis. Aš už mokymąsi visą gyvenimą. :)

Atsakyti

Jurgitak tai ir britės tuo būdu kaip amerikietės mezga. Mėto su dešine ranka tą siūlą ant virbalo..man tai atrodo kaip triusikus per galvą mautis panašiai :)

Ir dar ta mezgimo be ašarų autorė rašė knygoj kad ją megzt mokė auklė vokietė atrodo tai išmokino europietiško ar kaip  jinai vadina kontinentinio būdo ir pasislėpus megzdavo nuo anglių nes bardavo ir šaipydavosi :)

Atsakyti

Aš neatsimenu kada pramokau. Mama mezgė, vyresnė sesė (15 metų vyresnė) mezgė, bet neatsimenu, kad iki pauglystės būčiau kažką mezgusi. Bet kai prasidėjo Burda su mezginiais, o sesė siuvo, tai vis namuose koks žurnalas atsirasdavo, vienam pamačiau megztinį su pynėm, burbuliukais ir visokiom kitom mandrybėm. Persirašiau, persipiešiau į sąsiuvinį (dar jį iki šiol turiu) ir 11 klasėje nusimezgiau megztinį. Nešiojau ilgai, kokį 15 metų. Dar kažkur spintoje turėtų gulėt. Reikia susirasti ir dukrom parodyti. :)

Atsakyti

Neprisimenu kada pradėjau megzt, bet penkiolikos jau mezgiau su daina  :D nes maždaug tada mama pasakė, kad man daugiau nemegs ir nesiūs – tokio išrankumo klientės gyvenime nebuvo sutikus  :lol: įdavė į rankas mėlynas numegztas detales ir pasakė: nepatinka –pati ir megzkis. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nite: 14 gegužės 2020 - 21:16

Nite, būtų mama kantresnė, būtų toliau mezgus ir gal nė nebūtum pradėjus. :rolleyes:

Gal matėt čia FB klaidžiojo toks juokelis:  atsibundu ryte - nekarščiuoju, nekosčiu, nedūstu, nesloguoju ir galvoju - visi besimtomės koronos simptomai.

Tai man ne taip, bet irgi visą karantiną, vis atrodo kad jau sirgsiu. Jau lyg sloga ima, net jausmas, kad temperatūra kyla (ir jos būna 37:)), arba gerklę jau ima perštėt, arba naktį kosėt pradedu. Anksčiau nekreipčiau net dėmesio labai, o dabar ne tai kad labai bijočiau, jog čia jau korona, o tiesiog visur rašo,  kad pajutus peršalimo simptomus reikia izoliuotis.  Bet paskui žiūrėk dieną jau nebekosčiu, gerklę kokį kartą paskalavus praeina,  nosi pasitepu su arbatmedžiu irgi praeina. O paskui po kelių dienų vėl koks nors simptomas. šiandien irgi vienas kitas simptomas. tikiuosi, kad irgi taip pat praeis

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 14 gegužės 2020 - 21:45

Gal tau kokia pavasarinė alergija?

Atsakyti

Kūno beliko kokie 5 cm, tai motoriukas įsijungė, taip noriu greičiau kitą pradėt...lovon atsitempiau mezginį ir lemputę antkaklinę  :D 

Nors jau nedarydavau taip per karantiną, nes ir taip laiko mezgimu daugiau turiu

Atsakyti

Labas rytas  :4u: 

aš neprisimenu kaip megzt išmokau.  :unsure: Vat nerti tai tikrai aa močiutė pamokė  :wub: pamenu, 10 metų vasarą  leidau pas ją, tai tada savo oirmą servetėlę numezgiau.  :rolleyes: Paskui nėriau kažkokias smulkybes - pvz apnėrinėjau nosinates siuvimo siūlu  :oh: o megzt pradęjau paskutinėse klasėse. Ber tikroji priklausomybė gerokai vėliau išsivystė, jau brandžiame amžiuje, gal maždaug su Aištos gimimu.  :unsure: 

vakar nuardžiau gerus 10cm, nepavyko savęs apgauti, kad niekas nematys tų mano eksperimentinių nelygių akių  :D mezgu tokiau savo technika, vienintelis, ką stengiuosi daryti - sąmoningai save seku, kad taip dažnai smilium virbalo nestumčiau, gamybinių traumų saugausi.  :rolleyes: 

Atsakyti

Nite, būtų mama kantresnė, būtų toliau mezgus ir gal nė nebūtum pradėjus. :rolleyes:

:D galimas daiktas  :rolleyes: bet  čia greičiau buvo bandymas atsikratyt užsispyrusios ožkos, kuri pati nežino ko nori :lol: nors ... aš žinojau ko noriu, o mano mamai tai atrodė negražu  :D mūsų ir dabar supratimas gražu-negražu labai skiriasi  :ax: šiaip man mama yra mezgusi po to, daug vėliau, bet "užsakymas" buvo pateikiamas taip - numegzk va tokį, iš šitų siūlų ir šitais virbalais :D

Atsakyti

Labas rytas  :4u:

vakar nuardžiau gerus 10cm, nepavyko savęs apgauti, kad niekas nematys tų mano eksperimentinių nelygių akių  :D mezgu tokiau savo technika, vienintelis, ką stengiuosi daryti - sąmoningai save seku, kad taip dažnai smilium virbalo nestumčiau, gamybinių traumų saugausi.  :rolleyes:

Eksperimentuoji ant viso mezginio :bigsmile: ajjajj :lol:

Atsakyti

Eksperimentuoji ant viso mezginio :bigsmile: ajjajj :lol:

o kas man uždraus?  :P  pati mezgu, pati ardau, pati permezginėju :D Nors negaliu sakyti, kad kažkaip specialiai eksperimentavau - tiesiog filmukai fone sukosi, o aš nejučiom tuos siūlomus būdus bandžiau, vat ir gavosi rezultatas.  :D 

Atsakyti

Sveikos,

Mano Babyte buvo mezgėja.

Aš turėjau gražiausių rūbų, suknių, kurios iš Kelmės į Vilnių po parodas važinėdavosi.

Babytė mokėjo viską, siūti, megzti, gamindavo nerealiai,,išradinga tais laikais būdavo, dalyvaudavo visokiuose maisto paroduose, atsimenu kaip padarė kelmą iš Rambyno sūrio, iškepė cielas dvi vištas,,galvas irgi padarė iš sūrio, vyrišką ir moterišką, aprengė tas vištas liemenėm iš salotų,,klumpes iš sūrio irgi, pasodino ant kelmo. Atrodė man tada kaip stebuklas.

Kitais metais gulbę su didžiuliais sparnais iš cukrinės masės, o sparnų viduje,,na gulbe lyg apglebus, baltas didžiulis tortas su lelijom.

Tai va megzdavo ji visada ir dažniausiai man, o aš visada prie šono vyniodavau siūlus nuo babinų, po kiek liepdavo.

Megzt ji manęs nespėjo išmokyti. Tik tas akis kaip uždėti,,geras, išvirkščias kaip išmegzti, bet man virbalai nelipo, slidinėdavo siulai, paleisdavau akis,,vašelis buvo patikimesnis.

aš pati vašeliu išmokau nerti ir kaip Lace apnerdavau viską kä rasdavau, nosinukus, rankšluostukus, net naktinių savo padalkas, sijono padalkas irgi su siuvimo siūlais Nr.10.

Su vašeliu nunėriau ir megztinius kokius 5 ir visus nešiojau ilgai ir net pagyrų sulaukdavau. Būdavo taip, aš nuneriu kūną, o Baba atnarą primezga ir kaklą gražiai prikikliuoja megztą.

Su kaimyne ir kartu klasioke abi per Top 20 MTV Hit rankdarbiavom ji mezge aš nėriau rūbus.

Baba mirė, kai man buvo vos tik 17 suėję.

Kiek visko būtų primokiusi.

Dabar pripažįstu nemoku nei vašeliu gerai, nei virbalais.

Tokia nei ryba nei miasa esu.

Atsakyti