Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Labas rytas. Atsikėliau su skaudančia galvą, senokai ji skaudėjo  :oh: 

Tokia nei ryba nei miasa esu.

Tik nereikia nusivertint  pasieiškok foto senų savo darbų  :ax: 

Atsakyti

megzt išmokė a.a. mama su tėčiu. Kai mokinausi labai kietai mezgiau, tai kai jau virbalo nesugebėdavau įkišti, tėtis pamegzdavo, tada vėl aš. 

Atsakyti

Prisiminimų vakarėlis :D Manęs niekas nemokė, nes niekas aplinkoje nemezgė. Esu samoučka visiška. Pirmas mezginys buvo šalikas ripsu iš kiliminių sintetinių siūlų :D Tik tokių tuo metu radau. Antram mezginiui mama leido išsiardyt juodą mezgėjos numegztą liemenę. Be reikalo leido, nes liemenė tai graži buvo, lapelių raštu :wub: O mano megztinis tai labai šiaip sau gavosi :)​ 

Atsakyti

Labas rytas :)

vakar taip ir nebaigiau kūno, užtat šiandien vos muzikos pamokos nepramiegojom :)

Liniuka o gal teisingai kad leido, megzt gi noras nedingo :)

Atsakyti

Pas visas buvo darbų pamokos.

Bent pas mus privalomi- siuvino (kurio nekenčiu), mezgimo, nėrimo darbai atsiskaitymams.

Tai man keista skaityt 'pati išmokau'.

Taip, paskui jau buvo Didžioji mezgėja knyga ant kelių ir mezgiau megztinius sau. Bet pradžia- šalikai mokykloj. 

Atsakyti

Woolio pirkis paštomate, o mano galva neplauta. :oh: sprendžiu dilemą - ar užsidėt kapišoną ir varyt dabar, ar išsiplauti galvą ir po pietų pasiimti  :hmm: 

Atsakyti

Bent pas mus privalomi- siuvino (kurio nekenčiu), mezgimo, nėrimo darbai atsiskaitymams.

Tai man keista skaityt 'pati išmokau'.

Taip, paskui jau buvo Didžioji mezgėja knyga ant kelių ir mezgiau megztinius sau. Bet pradžia- šalikai mokykloj. 

vat aš mezgimo pamokų kažkodėl nepamenu.  :unsure: Tikrai atsimenu kaip siuvom naktinius, kažką nėrėm, valgyt gaminom, o kad būtume mezgę - nors užmušk neatgaminu.  :huh2: 

Atsakyti

Ingriduska, tai gal tu kokia pupelė, jei ne ryba ir ne miaso :D 

Jauties kažkokia nuskriausta gyvenimo, neišmokė, nepagyrė.. nieks tau nieko neskolingas, pati gi nenorėjai ir nesimokei. Ir 17  metų tai labai daug, gi po poros jau pati mama buvai :D 

Mano močiutė irgi mus paliko, kai 17 man buvo, o mama, kai 20...na taip, norėjosi dar tos patirties pasisemt, bet aš aš gan užsispyrus buvau, dariau tik tai, ko oati norėjau. Vat norėjau megzt, ir mezgiau, užsimaniau siūt ir sugadinau pusę mamos atsargų, kol ji darbe buvo :D  nu nes nesuvokiau, kad siūlėms reik palikt, kad laisvumo turi būt. Grįžo, pasiraukė, paaiškino, kur klaidos ir tiek žinių, vėl laukiau, kol į darbą išeis. Tik medžiagas pirštu pabaksnojo, kurių neliest.

Šiaip tuo metu buvau labiau užsispyrus, darydavau, tol, kol gaudavosi taip, kaip reik. Dabar net nepradedu, jei abejoju...

Maisto gamyba niekada nepatiko, todėl atvažiavus mokytis beveik nieko nemokėjau. Pagrindus žinojau, tai tiek ir padarydavau. Gamint mane vyras išmokė :D 

Vairuot labai norėjau, tėtis su broliu mokė, kai tik pinigų susitaupiau, ėjau teisių. Tėvas veždavosi mane kaime į laukus ir ten gadindavom žiguliuką :D  gal valandą atbuliniu parkuodavausi....Egzą laikiau savaitė po mamos laidotuvių...

Ai, dar siuvinėjau... net išleistuvinio sijono padalkes blizgučiais.  Buvau pasiryžius net tą kostiumėlį pati pasisiūt, bet mama neleidio gadint, pati pasiuvo. Kokio norėjau. Paskui persiuvo kitam baliui, kaip pati norėjo, daaaaug gražiau :D 

Ech faina prisiminti :wub: 

Šiandien žiauriai miego noriu. Pusę nakties planus kūriau, bet pabudus ko tais jokio noro nėr juos vykdyt :D​  

Atsakyti

Mezgimo pamokos kažkokios buvo, praktiškai tada ir užsikabinau. 

Bet labiausiai tai pamenu tas darbų pamokas, kai apsikeitėm su berniukais ir ėjom prie tekinimo staklių bei su pjūkliuku pjaustydavom iš faneros visokius žvėris ir išdegindavom akis :D man patko :D​ 

Atsakyti

Vat ir ne :P niekada nereikia absoliutint jokio pareiškimo :D

Vietoj darbų buvo: tapyba, kompozicija, skulptūra, grafika ir meno istorija :D mokykloj per pamokas neviriau, nekepiau, nesiuvau ir nemezgiau :B

Atsakyti

Aš prisimenu, kaip mokykloj mezgėm kojines.

Naktinius irgi siuvom, paskui suknelę, lyg dar sijoną. Dar vąšeliu nėrėm, tik neprisimenu ką aš nėriau, prisimenu, kad viena klasiokė norėjo iš labai plonų siūlų uniformai apykaklę nusinert ir mokytoja ją atkalbinėjo, kad neturės tiek kantrybės. Ir valgyt darydavom, ir su berniukais keisdavomės, bet neprisimenu, kad ką įdomaus berniukų mokytojas būtų leidęs daryt, kažką lyg apie elektrą pasakojo, daugiau neprisimenu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 15 gegužės 2020 - 09:53

Saulemeile, su gimtadieniu!

Atsakyti