Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Aš jau minutes skaičiuoju ketvirtos klasės baigimo. Norisi mokytojai parašyt: ko neprivalgė neprilaižys. Bet kitokį laišką parašiau vakar. Dievaži, vaikų pasidaro gaila. Greičiausiai Emilio nebeleisiu į šitą mokyklą. Šalia namų ir kita yra.

Atsakyti

Nemanau, kad dulkėjimas būtų problema, kai tokia šluostė bus plaunama n kartų per dieną.  :rolleyes: o šiaip tai aš tiesiog norėjau ją numegzti, toliau ir į šiukšlių kibirą gali keliauti.  :B

Oho, kokie logikos viražai :lol: taro kitko toks lininis daikčiukas gerai tinka kūno šveitimui  :mirksiukas: 

Atsakyti

Labas rytas,

Mano Rusnei irgi išleistuvės :D Nors dar dvi savaites reiks "eiti". Vadovėlius reiks pristatyt pabaigoj, Nors va bendradarbės dukroms rugsėjį reik grąžint.

O su abiturientu toks reikalas buvo vienas. Dabar gi nebevyksta pamokos, tik konsultacijos. Tai matematikė pareiškė, kad jai čia nepriklauso papildomai ruoštis, nors ji pasiruošus buvo konsultacijai užduočių, bet neįkėlė sprendimų. Parekomenddavo eit pas savo korepetitorius, "nes ir taip juos visi samdot" :blink:

Tai pirmą kartą gyvenime parašiau laišką auklėtojai ir tiesiog aprašiau situaciją be jokių pykčių, bet tiesą sakant, kai tik papasakojo, tai paputojau biškį :D O ir vaikas per 12 metų nelabai ką pasakojo apie mokyklą, o jei ir pasitaikydavo koks prastesnis mokytojas, tai tik iš kitų tėvų sužinodavau.

Beje, licėjuj irgi tėvai sukilo prieš anglų k. mokytoją. Iš vidurinio tai paskritai niekad neišgirsi, kad kažkas nepatinka apie mokytojus. Reikėjo pasirašyt, kar pritriu keitimui, tai vaiko užklausus, paaiškėjo, kad jam tai tas mokytojas labai net puikus :rolleyes:  Tai va.

Mezgimo fronte nieko naujo. Karantinas mezgimui nebuvo palankus. Rožinis kažkoks daiktas ant virbalų, dar nežina, kuo taps :rolleyes:

Atsakyti

Aš ir skaičiuoju minutes ir ... bijau betvarkės, kai net mokytis nereikės. Tada jau gulės visi prie planšečių ir tel arba šiaip bardakus darys. Nors, jeigu atšils, galėsim važiuoti į sodą, mudviem su vyru darbui užteks interneto, o vaikai turi labai ribotai, tai užsiims ir kuo kitu :). Tiesa, vienam vaikui dar kitą savaitę bus pamokos. Bet jo mokykla ir taip nespaudė visai, sumažino pamokų kiekį (išskyrus pirmas 2 savaites, kai kiti atostogavo...), tai nenuvargs labai, na, tik kiekvieną dieną skųsis, kodėl sesėms jau baigėsi mokslo metai, o jam - ne.... Apie dvyliktoko reikalus išvis nieko nežinau, nes į dienyną, saugodama sveikatą, nežiūriu. Turi būti konsultacijos, bet dar nei apie vieną negirdėjau. Korepetitorių matematikai samdžiau online 1,5 mėn. Labai brangu, nežinau, ar nors kiek naudos buvo.

Keistas toks laikas, nors, atrodo, ir buvau pervargusi nuo visų pokyčių, vaikų mokslų, buvimo namie visiems kartu, darbo, bet vis tiek ne taip, kaip anksčiau būdavo šiuo laikotarpiu, kai viskas vyko normaliai darbe. Tada labai laukdavau atostogų, kokios kelionės... Dabar ir laukti nelabai yra ko, sunku ką prognozuoti. Ai, laukiu, kad susirasim ir pirksim naujesnę mašiną. Tada galima bus paplanuoti pasibastymą ir po LT, ir gal pas kaimynus kur nukeliauti. 

Mezgimo planų milijonas, bet tai galima visai susivaryt kūnelį tiek mezgant, kiek norisi... Mano dabartinis mezginys (foto žemiau) siūlą tiesiog ryja, akivaizdu, kad likučių neliks, nors dar tik 10 cm numezgiau (300 akių), juda vėžlio žingsniu, tai kažkaip jaučiu, kad imsiuosi ką kitą paraleliai megzti, kad greičiau rezultato malonumą patirčiau. Aišku, dar baktusas yra link antros pusės judantis ir kojinė antra įpusėta. Bet tokios smulkybės man tik kad laiko nebūtų gaila tuščiai leisti (vakar pirmą sykį pasiėmiau megzti, kol man darė pedikiūrą :)), didžiausią džiaugsmą visgi kelia megztinių mezgimas ir paskui jų nešiojimas :).

E0D5235F-C95F-489D-901E-D9DCE1E125B2_sma

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 29 gegužės 2020 - 09:56

O koks įdomuoklis. Iš ko mezgi jį Restar?

Gal takelį gali parodyt.Jis čia susiūtas ar ištisai mezgamas?

Aš stresiuko apturėjau.

Išsitraukiau savo čaiką iš balto laukinio šilko. Pernai mezgiau gL 2 kart apsivilkau. Ogi ant rankovės kažkokia ryža dėmė. Apvali tokia graži. Neturiu supračio nuo ko ir iš kur  :blink: 

Užmerkiau bliūdan, galvoju nu neišsiskalbs tai permegsių tą rankovę, siūlų dar likę. Nuo skalbiklio nieko negerėjo. Tada atradau ringuvos dėmių valiklį su tulžim. Ai blogiau nebus vistiek..patepiau..lyg pašviesėjo. Nu vos vos žymė dar matosi, žiūrėsim kai išdžius. Gal ir nereiks permegzti

Atsakyti

Qqute - jeigu pasižiūrėtum iš manęs gautus laiškus, tai žinotum, kad jo aprašymą tu jau turi seniai :)https://www.ravelry....ns/library/spjs

Mezgu iš Cotton wool + Wooly šilkkašmyrio - tokio, kaip tavo golfukas vienas, aš būdama Rygoj pirkau kažkada. Spalvos idealiai atitinka. Skaičius reikėjo persiskaičiuoti, taikant Čiapajevo konstantą :). Tas ir kelia nerimą. O mezgamas jis 2 gabalais - pradžia nuo nugaros vidurio :), palaipsniui ta pečių siūlė daroma suimant akis ir pereinama į rankovę, paskui sujungiami šonai. Tada numezgus antrą tokį gabalą sujungiami jie abu nugaroj. 

Aš tai džiaugsmo per karantiną apturėjau. Mano oranžiniai/raudonas storulis megztinis iš Šetlando vilnelės buvo kažkada kažkuo apdrėbtas ir turėjo priekyje neišskalbiamą dėmę. Tai kartais patampydavau namie, bet retai. Taip ir gulėjo numestas į skalbinių krepšį, irgi kažkuo apdrėbtas :) (nu ką sugebu, tai sugebu), kol prisiruošiu visiems rankiniams mezginių skalbimams. Pamerkiau į tą Eucalan skalbiklį (https://www.mezgimoz...-naujienos.html) ir palikau kuriam laikui. Naujos dėmės jis neįveikė, tai paėmiau tą patį Ringuvos su tulžim dėmių išėmiklį, pabrūžinau, ta dėmė išsiėmė puikiai. Tada puoliau ieškoti tos senos. Nu ir neradau. Ir išdžiūvus atidžiai žiūrėjau, net ne kartą. Taip ir nesuprantu, kuris suveikė, bet faktas, kad ir anksčiau esu tą megztinį skalbus :D, o dėmė nenyko. Žodžiu, kai atėjo čia gegužės šalčiai išjungus šildymą - kaifavau su savo ryškuliu visai švariu, kaip nauju, nes ir labai gerai dėvisi jis ir labai šiltas. Tiek mažai reikia nuotaikai pakelti :).

Tu Qqute, jeigu tas šilkas baltas, gal kokiu "Baliu" dar pabandyk, ar kokiu Vanish? Kai nebaisu, jog padarys baltą dėmę :).

Atsakyti

Žinok jis ne visas baltas dalis gi tokios šviesios. late gal spalvos, su žvyneliais ir dar liureksu tai viso mirkyt nenoriu, bet man regis tas išėmiklis su tulžim veikia, jei ką dar pamozosiu turėtų nublukt.

ai dėl to tavo mezgamo niekaip aš jo nepamenu :D paieškosiu, gražus :)

Atsakyti

Mano faktas bet nuvirtes ant šono.

Gal zinote kas nutiko kad viska man paguldo Radikalas?

a2c3c50c522e.jpg

Atsakyti

Ingriduska, nuostabiai atrodai :wub. Dabar bet kokį rūbą puoši.

O man prastai sekasi. Netikėtai suklupau ant saldainių. :(  Du vakarus.

Atsakyti

Ingtiduska, kaf jau seniai turbūt radikalais nebesinaudojam...

Fotkini su telefonu. Atsisiunti sau į mesengerį pvz. Išdisaugai vėl.telefone. SM pasirenki Išsamus atsakymas, tada tau leidžia pasirinkti failus iš telefono ir juos įkelti tiesiai į SM.

Kodėl reikia siųstis? Nes fotiko fotkės būna per didelės ir netelpa į SM :D 

Megztukas gražus. Man norisi kaklo apdailos. Arba tieiog nesimato :D 

Ar matavaisi tą baltą? Kam nors tinkamas?

Krūvos reikalų atlikta, vyras apipirktas, sau neturėjau jėgų ko nors spoksoti, o ir karantinas išmokė, kad man visko užtenka, net ir riebalų ant šonų :D 

Vat siūlų tai dar norisi :D  radau dar pas drakių šio bei.to neblogo :rolleyes: 

Kerpena, nu paslidinėjai ir užteks, grįžk į doros kelią. 

Lace norai :hihihi:  tokie moteriški. Šiaip jei tas kietasis senovinis linas, tai gal visai neblogaa daiktas gavos. Nors gal kaip.tik tas labiau šeriasi. Žodžiu-patenkinai įgeidį ir gerai.

Atsakyti

Katukai, tavo tai tikrai nuostabiai tinka, tik ner kam fotkinti.

Savo tai žinai, tinka ir selfiai, o dovanoms reikia pagarbos.

Tai pasirodysiu normaliai.

Ačiū uz pamokyma pabandysiu foto kelti kitaip.

Kerpena, tikrai kaip gera dabar tame kūne, nereik kažin ko. Viskas atrodo normaliai, o kai kas dar ir gražiai.

Va Humanoj po 1 eur nusipirkau nemažai ir neblogai atrodo, kasdieniniai paprastuoliai. Kerpena, noriu pasakyti, kad Rimi parde turi šokoladu su Stevia, kartais galetumei pasilepinti. Foto nusiusiu tau i mesengeri

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingriduska: 29 gegužės 2020 - 17:10

Priedas  received_186924065893875.jpeg   52,36KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti