Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Restar, aš kai panom pirkau auto irgi nesutikau dėl sumos nerodymo. Tai gerai, kad pardavėjai labai nesiginčijo. Nu ir suman  ne itin didelė

Atsakyti

Mes netgi siūlėme sumokėti daugiau, bet kai sužinojo, kur MB dirba - išvis nebesileido į jokias kalbas :).  Šiaip VMI seka tokius dalykus, nusikrauna skelbimų portalų duomenis, žino kokia vidutinė rinkos kaina, tai tikrai gali pareiti patikrinimas. 

Atsakyti

Mes netgi siūlėme sumokėti daugiau, bet kai sužinojo, kur MB dirba - išvis nebesileido į jokias kalbas :).  Šiaip VMI seka tokius dalykus, nusikrauna skelbimų portalų duomenis, žino kokia vidutinė rinkos kaina, tai tikrai gali pareiti patikrinimas. 

tikrai? tikrina?  :hmm: žinau porą "perekupų", ne draugai, šiaip pažįstamų pažįstami, dešimtmečiais varo tą biznį, neteko girdėti, kad kada būtų įkliuvę...

Aš gal labiau bijočiau taip  pirkti ne dėl mokesčių inspekcijos, o kad išlindus rimtam defektui, būtų problematiška iš savininkų ką  išsireikalauti..

O dėl kainų..sesė pardavinėjo seną auto, tai atvažiavus pirkėjams tikrai vietoje išlindo defektas,  ji nebenorėjo lakstyti pati po servisus, atidavė tą mašiną pigiau, nei  buvo prašiusi.. Taip, kad kas prašoma ir už kiek parduodama dar čia reikia įrodyti,kad maklė padaryta,  nebent įrašą turėtum..Aš čia taip manau  :D

Ingriduška, vagonėlį gi galima nutempti, gal prie kokio ežero sklype pastatyti  :D Čia ne statinys...Papėje ten dešimtmečiais gi stovi pastatyti ir neleidžiami eksplotuoti statiniai. 

O gal nebestovi? kelis metus jau nebuvom..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: 11 birželio 2020 - 11:37

Sakė - tikrina, bet gal ne kiekvieną. Ir kaip atsirenka - nežino, neturi tam skyriuje pažįstamų :). Jeigu būtų turėjęs, daugiau žinotume. Dar jeigu įmonės vardu parduoda - tai kitaip, nėra to GPM už 3 metus neišlaikytą turtą. Na, ir tikrai rizikinga pirkti mažiną už 10 000 eur, kad įrašytą būtų 4 su trupučiu.... Tiek jau niekas nenusideri.

Atsakyti

Vilmak, įtariu kad schemos ten daug sudėtingesnės, nei tos maklės. Reikia balansą žiūrėt tarp gaunamų ir išleidžiamų pinigų. 

Prieš 10 metų teko aiškintis VMi, iš kokių pajamų susimokėjom pradinį įnašą už namą. Nes MB gaudavo algos dalį grynais, nes gyvenom  igi Karaliaučiuje, tada itokia tvarka buvo. Ir dar kompensacijos, kurių nereikdavo įtraukt į deklaracijas. Nu ir vat užkliuvo, iš kur pinigai, visokias pažymas, įsakymus, potvarkius rinkom. Patikėjo :D 

Atsakyti

man visada mistika tie "perekupų ' bizniai, pelnas belenkos, pagal tai kokie namai ir kur atostogauja..Vieno žmona gal prieš metus- pora įsidarbino, kad šeima oficialiai galėtų parodyti, kad gauna oficialias pajamas.Na, kad būtų pateisinti, iš ko lėktuvų bilietus perka  :D​ nors ta alga- nesiekia statistinės vidutinės...

Atsakyti

Baklažanai - supjaustai riekelėmis apie 1 cm storio, gal šiek tek ploniau. Į skardą kloji kepimo popierių, ant jo klot baklažanų girežinėlius vieną šalai kito. Aptepi juos aliejumi. Aš tepu teptuku, (kaip pyragą kiaušiniu) arba galima naudot purškiamą aliejų, tada pabarstyt druskos ir prieskonių mišiniu. Ir į orkaitę apie 180 laisnių, laiko nežinau, matosi kai iškepa :rolleyes: galima valgyt karštus, galima šaltus. Kepu ne vieną skardą, atvėsta - susidedu į dėžutę ir valgau šaltus su pomidorais, mocarela, duona arba vienus :D jei per mažai druskos, galima pašlakstyt sojų padažu :D jei perkepė - sutrint ir naudot kaip padažą :rolleyes:

O jeigu dar juos pasluoksniuot su keptuvėj ant šlakelio aliejaus sušutintais pomidorais, paskanintais druskyte, česnakais ir petražolėmis (šitų turi būti daug), tai iš viso dievų maistas. Galima valgyt karštą, galima kelias dienas laikyt šaldytuve ir išsitraukus valgyt su duona. 

Turkas bendradarbis atnešdavo pavaišinti. Labai labai labai skanu. Ir ilgai groja šaldytuve.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terezza: 11 birželio 2020 - 11:59

Reiks lįst į šaldytuvą, ar vėl nesupuvo baklažanai pažiūrėt, net lyg 2 turėjo būt :). Nesvarbu, kad prieš tai išmečiau, bet vėl pirkau....

Atsakyti

Mano vaikai irgi nevalgo baklažanų. Šitų tai turbūt visi - tik labai susiraukę valgo, jei kur randa, o grybų du nevalgo.

Aš tai kiaušinienes sau kepuose su pievagrybiais ir baklažanais. Atsipjaunu kelias reikutes, kad keptuvėje tilptų. Įtrinu druska, šiek tiek palaikau, jei spėju. Tada pakepinu keptuvėje pievagrybius su prieskoniais ir trupučiu riebalų, tada juos sustumiu į kraštus ir pakepinu iš abiejų pusių baklažaną, kad kiek apgelstų. Tada išsklaidau grybus ir užmušu  ant viršaus pora kiaušinių, vėl pabarstau  prieskoniais ir kepu, kol kiaušiniai iškepa. Labiausiai patinka, jei nutaikau, kad dar tryniai skysti būtų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 11 birželio 2020 - 12:31

Einu pirkt baklažanų :B 

Terezza labai skaniai aprašė.

Aš retai šiaip darau ką iš jų. Dažnai kepsnius iš smulkintų su visokiais priedias, tame tarpe ir pievagrybiais.

Man skanu troškinti su pomidorais, aštrokai, su ryžiais valgomi. 

Ir esu grilinusi su teryaki.

Atsakyti

Papej stovi vagoneliai, jau seniai,o va Nidoj Latviu neleidzia, Papej irgi neleidzia.

O tie pastatai neiteisinti taip ir stovi. Niekieno.

Trūnyja nes lietuvisi bande kaip LT pastatom o tada ziuresim priduosim kaip nors ir nefyga. Nepridave

Atsakyti

Šian visą rytą tokiais niekais užsiiminėju  :oh: Aušra išsizyzė, kad jai kažkokį skuduryne pirktą sijoną į suknelę perdaryčiau.  :oh: Jau kaip nekenčiu tokių "rankdarbių"  :frusty: 

Atsakyti