Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Rastinėnuose tai nei lašo dar :). Mėgaujuosi vaizdais ir kvapais. Kol sėdžiu ir rašau, nosį kutena nuskintų svogūnlaiškių, krapų ir šviežių šiltnamio agurkų kvapas.

Vyro brolis ir voveruškų šviežutėlių jau parnešė. Vakar tamsoj dar rado, parnešė ir jaunų barsukiukų foto - visai šalia 3 buvo ir niekur nebėgo. Šviesoj šiandien rado daugiau ir raudonviršiuką vieną.

Vyrą nusiunčiau pomidorų tvarkyt - aš sėju, daiginu, auginu, sodinu, o jam tenka visi raišiojimo darbai. Įsi augino beveik visi po antrą stiebą paskubom :).

Tokie ūkio džiaugsmai :).

Kerpena tylutėliai gyvatėles tik neria. Man irgi patinka tas procesas, pradedant nuo antro centimetro ir kai nereikia suverti... 

Atsakyti

O jeigu perdirbimui, tai kas čia blogo? Ne visos knygos yra vertingos savo turiniu,kai kurios ir išvaizda, tai jeigu iš jų bus padarytas kitas naudingas daiktas, kodėl gi ne? Tai ką sukūrė kūrėjas, jo tekstas, šiais laikais su popieriaus perdirbimu niekur nedings. Gi ne rankraštis vieninteliu egzempliorium.

Ne tai, kad blogai, tiesiog jei žmonės knygas neša ne iki artimiausio popieriaus konteinerio, o iki mainyklos, tai ko gero tikisi, jog jų vertė šiek tiek didesnė nei žaliavos perdirbimui. Įdomu koks procentas tų "pasmerktųjų" grąžinama į gyvenimą.

Tuo pačiu ne į temą. :D  Gal žinote (t.y. ne iš gandų) koks likimas laukia dabartinių tekstilės konteinerių turinio ar H&M surinktų nebereikalingų drabužių – viskas tiesiai perdirbimui, ar geresni daiktai visgi labdarai, prekybai dėvėtais drabužiais, dar kur nors?

Atsakyti

Restar, aš tai pati turėjau susivert ir dar vis klaidų padarydavau, kur raštas. Tai paskui įgudau po motyvą atsistumti ir žvilgterėti, ar geras, taip iš karto  pamatydavau klaidą, o ne tada, kai jau gabaliukas nunertas.  Gerai, kad motyvas nelabai didelis.

Atsakyti

Ne tai, kad blogai, tiesiog jei žmonės knygas neša ne iki artimiausio popieriaus konteinerio, o iki mainyklos, tai ko gero tikisi, jog jų vertė šiek tiek didesnė nei žaliavos perdirbimui. Įdomu koks procentas tų "pasmerktųjų" grąžinama į gyvenimą.

Tuo pačiu ne į temą. :D  Gal žinote (t.y. ne iš gandų) koks likimas laukia dabartinių tekstilės konteinerių turinio ar H&M surinktų nebereikalingų drabužių – viskas tiesiai perdirbimui, ar geresni daiktai visgi labdarai, prekybai dėvėtais drabužiais, dar kur nors?

Manau, didelė dalis iš jų tikisi, kad gaus karmos taškų už.gerą darbą, t.y. kad neišmetė, ir jiems visai neįdomus jų likimas. Ir apie vertę tikrai ne visi išmano :D 

Tas pats kas su pakuotėm ir stiklu, ne visa, ką mes surūšiuojam, tinkama perdirbimui.. turėtų.būt dar kartą rūšiuojama ir skirstoma, kam bus panaudota. Ar tas daroma iš tiesų, gali atsakyt tik.tie, kurie tai turi daryt.

Vat kas rūšiuojat atliekas, ar visada atidžiai apžiūrit, ar pakuotė tinkama perdirbimui,.ir kurį konteinerį mesti? Tikrai ne visos plastiko pakuotės perdirbamos.

Atsakyti

Nusipirkom vagoneli

Nezinau ar dziaugtis ar dar ne

Bet viduj viskas virpuliuoja

Svajone vis arciau ir arciau

Atsakyti

Smalsute, iš tekstilės konteinerio niekas neperdirbama. Skaičiau, kad rūšiuoja: geri daiktai, kuriuos dar galima nešioti, - labdarai, blogi - į savartyną. H&M teigia, kad perdirba, bet ar tikrai, kai kinietiškas audinys kainuoja pigiau nei perdirbti?

Dėl knygų vertės. Aš neišmečiau nei vienos senos knygos apie buitį, namų ruošą. Mano dukros jų niekada nepaėmė į rankas, nes visokių patarimų galima išsiguglint. Tai ar vertingos tos knygos, ar ne? Taip pat, 13 tomų tarybinės enciklopedijos. Vertinga ar ne?  Manau, bibliotekininkai turi metodikas kaip įvertinti knygos vertę ir aktualumą.

Teko kalbėti su atliekų perdirbėju. Net buitinės atliekos pradžioje vežamos rūšiavimui, o tada paskirstoma kas į savartyną, kas perdirbimui, kas sudeginimui.

Atsakyti

Priedas  received_639675716624062.jpeg   47,98KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  received_767590514048452.jpeg   53,12KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  received_2612991778973354.jpeg   101,55KB   0 Parsiųsta kartų

Crazy fotosesija, pozuoja baktusas iš Wooly kažko su angora ir margo Aido kojininio siūlo :).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 13 birželio 2020 - 15:46

Gražus baktusas ir fotosesija.

Neseniai padėjau pora baktusų vonioje ant skalbimo mašinos, nes ruošiausi skalbti ir stovėjo kelias dienas. Vyras ir klausia - ką čia tie baktusai veikia? Staiga suvokiau, kad prisimena jau pavadinimą ir toks kvailas džiaugsmas apėmė. Nes iš pradžių tai visokiai bakšišais ir dar kažkaip vadindavo, niekaip neprisimindavo. Stvovėjau ir šypsojausi pati sau.

Atsakyti

Mat kaip  :mastau: O mūsiškėje lentynos vietoje vazonai su kvietkais sustatyti – taip įtartinai stacionariai atrodo :unsure: , kad tik nebūtų biblioteka pasinaudojusi proga visai tą lentyną panaikinti. Šiaip tai man vis kirba klausimas, kur didžioji dalis tų suneštų senų knygų dedama – turbūt jos visgi ne naujus šeimininkus susiranda, ne bibliotekų lentynose gražiai išsirikiuoja, o tiesiog keliauja perdirbimui? :(

O kaip tau atrodo kas yra biblioteka. Saugykla, kur visi suneša senas knygas ar knygų skolinimosi vieta. Liūdna kai žmonės galvoja, kad bibliotekoms reikia senų tarybinių enciklopedijų, stalinizmo raštų.... o atėję bamba, kad neranda naujausių knygų...  kuo mažesnė biblioteka, tuo dažniau reik apsivalyt, kad atnaujint fondą

Atsakyti

Kokie mezginiai🤩😍🤩😍🤩😍

O mainyklose knygos laukia savo šeimininkų, bet manau irgi prarūšiuojamos, kad neužimtų vietos

Atsakyti

Smalsute, iš tekstilės konteinerio niekas neperdirbama. Skaičiau, kad rūšiuoja: geri daiktai, kuriuos dar galima nešioti, - labdarai, blogi - į savartyną.

O aš kaip tik girdėjau priešingai – tokie buvo senesnieji tekstilės konteineriai, o dabar neva jų pristatė daugiau ir ten jau galima mesti ir tai, kas tiktų perdirbimui.  :mastau: Bet nežinau ar tai tiesa (kas tikrai tinka perdirbimui – irgi klausimas).

Atsakyti

Dėl knygų vertės. Aš neišmečiau nei vienos senos knygos apie buitį, namų ruošą. Mano dukros jų niekada nepaėmė į rankas, nes visokių patarimų galima išsiguglint. Tai ar vertingos tos knygos, ar ne?

O mezgimo knygos ar vertingos? :rolleyes: Porą senų esu atidavusi, bet tik todėl, kad turėjau po du egzempliorius, kitų gaila.

Atsakyti