Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Žiūrėk, spešel for you: :D 

14 dienų nuo atvykimo / grįžimo į Lietuvos Respubliką Jums rekomenduojama:

·   Stebėti savo sveikatos būklę. Jei sveikatos stebėjimo metu išsivysto ligos simptomai (karščiavimas (virš 37,3 laipsnių), kosulys, apsunkintas kvėpavimas, staigus uoslės, skonio praradimas ar susilpnėjimas), nedelsiant skambinkite į Karštąją koronaviruso liniją telefono numeriu 1808, pateikti susirgimo aplinkybes (būtina nurodyti, kad 14 dienų laikotarpiu būta užsienyje) ir vykdyti medikų rekomendacijas.

·   14 dienų po kelionės rekomenduojama gyventi / apsistoti atskirame bute / name, gerai izoliuotame kitame individualaus buto / namo aukšte su atskiru sanitariniu mazgu nuo kitų asmenų. Jei nėra galimybės užtikrinti šių sąlygų, rekomenduojame gyventi atskirame gerai vėdinamame kambaryje (t. y. su atidaromais langais ir sandariai uždaromomis durimis).

·   Ieškoti galimybės susitarti su darbdaviu dėl darbo nuotoliniu būdų. Jeigu to padaryti nėra galimybių, darbe dėvėti burną ir nosį dengiančias apsaugos priemones ir laikytis saugaus (daugiau nei 2 metrų) atstumo nuo kitų asmenų.

·   Jeigu gyvenate su kitais asmenimis, kurie kartu su jumis nekeliavo, riboti dalijimąsi bendra erdve, išlaikyti saugų (daugiau nei 2 metrų) atstumą ir trumpinti bendravimo laiką iki 15 minučių.

·   Apriboti asmenų, su kuriais bendraujama skaičių, nepriimti svečių namuose.

·   Galite išeiti pasivaikščioti į lauką, tačiau nesilankykite viešose ir masinio susibūrimo vietose, pvz., renginiuose, parduotuvėse, muziejuose, viešojo maitinimo vietose, bendrose apgyvendinimo paslaugas teikiančių įstaigų (viešbučių, svečių namų, kt.) patalpose (sporto salėje, restorane) ir kt.

·   Jei įmanoma, prašyti, kad maistu ir kitais būtinaisiais poreikiais pasirūpintų šeimos nariai ar draugai. Jei nėra tokios galimybės, rekomenduojama maistą užsakyti į namus.

·   Už savo gyvenamosios vietos ribų arba jei bendraujama su kitais asmenimis, rekomenduojama išlaikyti saugų (daugiau nei 2 metrų) atstumą nuo kitų asmenų ir dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones), ypač tose vietose, kur nėra galimybės išlaikyti saugaus (daugiau nei 2 metrų) atstumo.

·   Nesinaudoti viešuoju transportu. Jeigu juo naudojamasi – dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones).

·   Laikytis kitų bendrųjų COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) prevencijos priemonių (dažnai plauti rankas su šiltu vandeniu ir muilu, jei nėra galimybės nusiplauti rankų – naudoti rankų antiseptikus (dezinfekavimo priemones), neliesti neplautomis rankomis veido ir akių, laikytis kosėjimo, čiaudėjimo etiketo (kosėti ar čiaudėti prisidengus vienkartine servetėle arba į sulenktos alkūnės vidinę pusę ir pan.).

Atsakyti

Nu ir vat, stebuklingas žofis "JEI"

ĮSPĖJAME!

Jeigu dėl to, kad nesilaikėte visuomenės sveikatos srities Europos Sąjungos reglamentų ar sprendimų, higienos norminių aktų ar kitų visuomenės sveikatos srities teisės aktų, Lietuvos Respublikos žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo reikalavimų bei dėl jūsų veikų kilo pavojus išplisti ar kitiems asmenims užsikrėsti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms (tame tarpe COVID-19 liga (koronaviruso infekcija)), jums gali būti taikoma administracinė ar baudžiamoji atsakomybė:

-   administracinė atsakomybė – pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 45 straipsnį Lietuvos Respublikos žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą asmenims nuo šešiasdešimt iki vieno tūkstančio penkių šimtų eurų;

-   baudžiamoji atsakomybė – pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 277 straipsnį, priklausomai nuo padarinių. Taip pat pagal padarinius gali būti taikoma baudžiamoji atsakomybė už nusikaltimus, numatytus Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso XVIII skyriuje „Nusikaltimai žmogaus sveikatai“.

Atsakyti

Bet jeigu nei vieno simptomo tau nėra, tai nesitiri gi šiaip. O užkrėtinėt gali. Kitas susirgs - kaip atsekt, kad nuo besimptomio užsikrėtė.

Mano kolegės vaikas grįžo iš stovyklos - temperatūra, gerklę skauda, pilvą skauda. Nerimauja, kad nebūtų ta šio sezono "liga superžvaigždė". Šiandien parašė, kad visi vaikai su tokiais simptomais. Dar labiau nerimauja. Įdomu, ar kas nors sumanys išsitirti. Nes mano kolegė tikisi tyliai ramiai pratupėt, kad nereikėtų nei vaikų atskirai uždaryt, nei patiems izoliuotis rimtai. Po barus nesimala, bet į parduotuves neabejotinai vis tiek važiuoja. Nors vyras nemažai skraidė, tai dar vasarį ar kovą po Londono visi sirgo, irgi nerimavo, ar ne korona... Dvynių kosuliai sausį/vasarį ir net iki kovo tęsėsi, buvo tokie ilgi ir bjaurūs, kad irgi nerimas kirbėjo, dvynys net pora vaistų vartojo, kuriuos astmininkams prirašo... Dukra vos ne duso... Man uoslė karts nuo karto dingsta. Broliui irgi panašiai buvo ir su uosle, ir su oro trūkumu. Sako, kad jis jau persirgo gal.  Kartais visa ta liga man didelis bullshitas atrodo. Bet gal tik iki tol, kol nepaliečia ko iš šeimos rimčiau...

Atsakyti

Mano dryžiukai - norėjau mandrai, tai taip ir gavosi :D man čia vienas sėkmingiausių mezginių pastaruoju metu - gavosi tiksliai taip, kaip norėjau :B 

Sąlygos fotosesijai buvo labai nepalankios :oh: trumpom rankovėm  buvo normaliai, o su megztiniu, net ir lininiu/medvilniniu - uuuchh :wacko: o dar iš žieminių lentynų ištraukta  :rolleyes:  viskas pasiglamžę mažumėlę :rolleyes:

f8881e7372d8.jpg

ir truputį iš arčiau  :D 

348166a5b631.jpg

Siūlai: spalvoti - kojininių likučiai, ačiū Humanai; mėlyni Midaros linas 600m/100g, 2gijos Vernito pusmedvilnės, ačiū Niumai už nesibaigiančią babiną :D ir dar 1 gija nežinia kokio senumo iš Anyščių (dar ilgai nesibaigs siūlai lydimi šviesaus liūdesio...)

Atsakyti

Nite mėgsta visokius mixus.

Kol perskaičiau sudėtį, tai ir pamiršt pradžią spėjau :D 

Gražus megztinis

Atsakyti

Restar-manau, kad nuo besimptomio, ypač laikantis atstumo, higienos ir ribojant bendravimą, užsikrėst šansų beveik nėr.

Suprantu, kad čia ne gripas, bet palyginimui-dukrai sergant gripu, gyvenant kartu, gaminant jai maistą, keičiant jai patalus ir pan, nei vienas neužsikrėtėm. Nors gripas plinta  labai panašiai.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katuks: 01 liepos 2020 - 10:24

Noriu paklaust tų kurios perka pas aleksiuką. Ar ar naudojatės kokiais pay pal ar įprastomis kortelėmis atsiskaitote? Bandžiau vakar kai ką pirkti, bet kai priėjau iki kortelės, tai paprašė įvesti kortelės numerį, vardą pavardę ir galiojimo laiką. Tai jei su tokiais duomenimis galima nusipirkti, kažkaip nesaugu pasirodė. Nežinau, toliau nebandžiau, gal dar reikėtų kokių slaptažodžių.

Atsakyti

Kai suvesi kortelės duomenis, tai ir paprašys slaptažodžių. Berods.

Aš tai turiu atskirą kortelę internetui, ten mini pinigo, tai kažkaip nedijaudinu. Ir mzn rodos ta kortelė su paypalu sujungta

Atsakyti

Mano dryžiukai

Tie fone – irgi? :D

Atsakyti

kerpena tai yra dar gi skaičiukas kitoj pusėj kortelės, tą irgi reikia vest. Visur kur kortele tas pats, aš ant kortelės daug pinigų niekad nelaikau, paprastai einamom išlaidom dienai dviem, tai atsiskaitinėju kortele

Atsakyti

Tie fone – irgi? :D

Tu dar paklausk kieno lapai ant medžių :lol:

Atsakyti

Kerpena, aš - įprasta kortele. Jau neatsimenu, ką ten pradžioj gal reikėjo daugiau dėl saugumo įvesti. Bet tų duomenų visų visada reikia mokant kortele.

Esmė, kad kai besimptomis, tai tu net neįtari, kad reikia saugotis, laikytis atsumų ir pan. , jeigu jokiam užsienyje nebuvai. Nu, vakar turėjom renginį, tai kai kurios gerai pažįstamos personos puolė glėbesčiuotis ir net bučiuotis į skruostus. Aš iniciatyvos nerodžiau, bet kaip nebijanti, nenorėjau atstumt žmonių. Padariau nemažą ratą su atstumais normaliai, taigi ne - susistūmėt glaudžiau, paskui į mažas grupeles dar glaudžiau. O tų drąsuolių įmonės, pvz., jokių pašalinių žmonių kol kas į ofisus visai neįsileidžia. Žodžiu, elgesio įvairovė. Jau tas pats prezidento ir prezidentienės skirtingas elgesys...

Nu ir ta pati brolio mergaitė - per visą karantiną "saugojo tėvus" - namo nevažiavo :), o paskui iš vieno butelio šampę gėrė ir su tėvais, ir su draugais... Gi nėra to brūkšnio tarp nieko negalima ir viskas galima... Elementari higiena tai bet kada galioja. Aš net vartodama alkoholį turbūt negerčiau su bele kuo iš vieno butelio... Ir vandens (išskyrus šeimos narius).

Nite - gražuolis tas tavo megztinis, nros man gal įprasčiau margos rankovės, kai jos ilgesnės būna, t.y. statytos.  Bet fainiausiai, akd gaunasi idealiai taip, kaip pati nori. O tavo sudėtys - tai jo - siūlų alchemikė :). O šviesaus liūdesys apie Anykščių siūlus - ir aš jo nemažai turiu... tik šviesos procentaliai kol kas mažiau nei liūdesio...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 01 liepos 2020 - 10:51