Mano vaikystėje irgi daug kaimiškų darbų patirties. Vieni jų man visai patikdavo, pvz šienapjūtė. Bet daržų ravėjimas buvo didžiausia kankynė. Ir dabar nenoriu daržo turėt.
Žoliapjovė priklauso nuo plotų ir lygumo.
Patarčiau neieškoti piguvos, nu nes remontai užknis ir kainuos. Jei didesnis plotas-reik galingesnės, kad neperkaistų. Aukštis turbūt jau visų normalių reguliuojamas. Geriau būtų platesnė-mažiau vaikščiot.
Man patinka mūsų Viking. Nereikia žsisti su degalų ir tepalų alchemija. Tepalai atskirai. Lengvai valdoma, lengvai valoma-galima vertikaliai pastatyt. Keičiami peiliai-galima mulčiuot, nereik rinkti žolės. Nu žodžiu-ne iš pigiųjų, bet tikrai gera investicija. Mūsų tokia jau semoka-kažkaip ten skirstoma į kartas, tai 4-tos. Yra jau naujesnių.
Pirkom iš atstovų oficialių Molėtų pl. Forestila, tai kažko ten dar pridovanojo. Kai ieškojom, pirmiausia į Senukus užsukom, galvas krapštėm, kažkoks pirkėjas (gal slaptas reklamos agentas
) pasiūlė nesirinkt paprastų kinietiškų, jei nenorim daugiau vargo nei džiaugsmo, ir nuvažiuot į Forestilą. Taip, sumokėjom daugiau, bet va jau 6 metai jokio vargo.
aš taip pat kaimo vaikas. Ir visada vaikystėj/jaunystėj sakiau, kad gyvensiu tik mieste. Pagrindinė priežastis turbūt-kirminai, vorai ir kiti gyviai. Na, ir kaip Restar-purvini batai
ai, dar karštas vanduo
Nu ir vat gyvenu iš esmės kaime. Pasirašiau vyro norams
būna visokių dienų-ir gailiuosi ir džiaugiuosi. Purvyno nebėr galima sakyt, su vorais ir kirminais kažkaip susitaikiau. Karštas vanduo yr.bet norisi patingėt, o turi eiti ir eiti...atperka ramybė, žaluma ir net vieta automobiliui
Žoliapjovė priklauso nuo plotų ir lygumo.
Patarčiau neieškoti piguvos, nu nes remontai užknis ir kainuos. Jei didesnis plotas-reik galingesnės, kad neperkaistų. Aukštis turbūt jau visų normalių reguliuojamas. Geriau būtų platesnė-mažiau vaikščiot.
Man patinka mūsų Viking. Nereikia žsisti su degalų ir tepalų alchemija. Tepalai atskirai. Lengvai valdoma, lengvai valoma-galima vertikaliai pastatyt. Keičiami peiliai-galima mulčiuot, nereik rinkti žolės. Nu žodžiu-ne iš pigiųjų, bet tikrai gera investicija. Mūsų tokia jau semoka-kažkaip ten skirstoma į kartas, tai 4-tos. Yra jau naujesnių.
Pirkom iš atstovų oficialių Molėtų pl. Forestila, tai kažko ten dar pridovanojo. Kai ieškojom, pirmiausia į Senukus užsukom, galvas krapštėm, kažkoks pirkėjas (gal slaptas reklamos agentas
) pasiūlė nesirinkt paprastų kinietiškų, jei nenorim daugiau vargo nei džiaugsmo, ir nuvažiuot į Forestilą. Taip, sumokėjom daugiau, bet va jau 6 metai jokio vargo.
man rodos seniuose išvis geriau nieko nepirkt
sodo techniką tik pas atstovus - ir paaiškins, ir išsirinkt padės, ir su vėlesne pagalba paprasčiau
Man argumentas prieš namą, kad reikės daug dirbti, skamba nerimtai
Vienas dalykas, kad galima susitvarkyti taip, kad dirbti reiktų minimaliai - neprisisodint daržų, gėlynų. Veja ir krūmynai. Vėją pjauna vyras
Namų tvarkymas ilgesnis, bet jei nuoširdžiai, tai turbūt nelyginami dalykai maža erdvė bute VS didesnis plaunamų grindų plotas
Kitas dalykas, tie patūpinėjimai prie ūkio į sveikatą. Geriau nei ant sopkės gulėt
Aš irgi vaikystėj ir su ūkio darbais vargau, ir name be patogumų gyvenau. Bet buto išsigelbėjimu niekada nelaikiau. Jei hektarą cukrinių pakeisti į 2 arus daržo, tai man tinka
Nu ir vat gyvenu iš esmės kaime. Pasirašiau vyro norams
būna visokių dienų-ir gailiuosi ir džiaugiuosi. Purvyno nebėr galima sakyt, su vorais ir kirminais kažkaip susitaikiau. Karštas vanduo yr.bet norisi patingėt, o turi eiti ir eiti...atperka ramybė, žaluma ir net vieta automobiliui
Ir man panašiai
gyvenu beveik kaime ne dėl to, kad aš taip noriu
parkavimas - kompensacija už gyvenimą su musėmis ir vorais ![]()
Man argumentas prieš namą, kad reikės daug dirbti, skamba nerimtai
O koks argumentas skambėtų rimtai ?
Aš šiaip nesiskundžiu pačiu darbu, bet norisi kaip jaunystėj-padarei ir guli atsipūtus.
tuščia galva. O dabar padarei, prigulei, o galva verda-to nepadarei, dar tą padaryt, tas būt gerai.. bet turbūt natūra žmogaus, ar bent jau mano. Ir čia gal tų kaimo darbų jaunystėj nuopelnas, kad negaliu tiesiog gulinėt
O koks argumentas skambėtų rimtai ?
Neįperku. Nevairuoju, todėl susisiekimas riboja. Gyvenu vienas, tai kam man tas 100 kv. Daugiau nesugalvoju
Ingriduška, o koks tas jūsų šienaujamas plotas?
ir jums reikia ŽOLIapjovės ar VEJApjovės?
Nes, jei ten geras šmotas, tai ir su savaeige vejapjove yra ko vaikščiot..
Jei aplink kokios pievos, kuriose priauga piktžolių, kurias norėtųsi nupjauti, tai jau su vejapjove nelabai gausis..
Turėjom vejapjovę Solo gal, ištarnavo 8 metus, ir variklis būtų dar tarnavęs, absol be priekaištų, bet visa važiuoklė susibaigė ![]()
Tai pernai nužiūrėjom ar Ne Honda, ar kažkokiu kitokiu labai žinomu pavadinimu. ...Paskui nuvažiavom į STIHL, ten vyriokas visokių prisidėjęs, sako, tos Hondos( ar kokios ten auto-moto pav..), tai nė už kokius pinigus nebeprekiausiu. Turėjau ,sako, bele kiek.. Keičia sugedus be problemų į kitą, bet užkniso jau per sezoną keist kelis kartus. Žmonės pyksta, nervuojasi...
Tai pirkom savaeigę Castelgarden, kol kas be priekaištų..Jos ten irgi dar 2 rūšių varikliais būna, vieni patikimi , kiti- kaip pasiseks... Nebepamenu, kieno gamybos..
Ir dar turim trimerį- patvoriams, tokiam akmenuotam servitutinam keliuko pakraščiui.. Trimerį pirkom iš Lidlo, nes jis naudojamas bus nedaug, tai gal ir taip laikys..Prie to trimerio galima pritaisyti žirkles gyvatvorėms, ir tokį ale pjūklą šakoms..Šitų funcijų neišbandėm.
Benzininis..
Liniuka tavo namo nenorėjimo argumentas tik vienas yra iš tikro apie nenorėjimą:kam man tokio ploto
O va "neįperku" su nenorėjimu nieko bendro neturi
Jei tarkim aš noriu bet neįperku tai nuo tik dar blogiau jaučiuos
o jei nenoriu, nu tai ir net negalvoju įperku ar ne
man aišku gerai-turiu tėvus valandos kelio atstumu, viskas padaryta ir sutvarkyta nes tėvai dar neseno amžiaus ir apeina, nelaukia kol pagalba atvažiuos, plius viso to (daržų, gyvulių, bulvių laukų) nebėra
pagrinde šiltnamis, mamos gėlynai, tėčio bitės
tai va visi tie išvardinti privalumai tik vasarai, o žiemą kai nuvažiuojam tarp 4 sienų vistiek sėdim niekuo nuo buto nesiskiria
aš geriau norėčiau didesnio buto, o va šito galim sakyt neįperkam
tiksliau gal ir įpirktumėm bet kai kas nenori (ne aš)
Pas mus vejapjovė Al-ko. Kaip jau katuks surašė reikalavimai būtinai savaeigė, didesnio pločio, reguliuojamais peiliais. Mūsiškė tarnauja jau devintus metus.