Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Vilmak, kartais ir su vejapjove galima paimt nešienautus plotus :D  mūsų kaimynė gyvena viena, vyrs paliko, o vienais metais dar ir žoliapjovę atėmė. Tai ji supyko, sakė, žemė yr jo, atėmė įrankį -nepjausiu. Ir visus metus nekišo kojos. Kitais metais matyt pyktis praėjo. Tai ji su paprasta vejapjove tą metų auglį nuskuto :D 

Aišku, reikia nepamiršt, kad veja tai lygi, kupstų nebuvo, tik šiaip šienas aukštas.

O hektarams tai.jau reikrų traktoriuko.....yra kažkokiš ten peilių ant džipo montuojamų. Ingriduska,m gi turit džipą :D​ 

Atsakyti

nu, kai nori, viską gali įveikti :)

Bet to pjovimo gi nevienkartinai, o ir ne vieniems metams..Jei per kokias nelygias pievas, gaila tampyti vejapjovę,ir nelengva..

Atsakyti

tai va, diskutuojam čia mes, o neaišku, ko Ingriduskai reik :D gal tik trimerio :D šito tai nemėgstu, nei kvapo nei garso, nei valdymo. Pas mus Stihl, benzinas. Veikia :D daugiau nežinau ką pasakyt.

O senais laikais kaime didesnius plotus tai kviesdavomės kaimyną, kuris turėdavo didesnius padargus. O aplinką tėtis su dalgiu nušienaudavo :D​  lygutukai.

Atsakyti

Neįperku ir ... nenoriu dirbti vairuotoja. Girdėjau ne vieną atvejį, kai žmonės iš užmiesčio grįžta į miestą vien dėl vaikų.  Aišku, dar priklauso, kur tas namas, jeigu va kokiam mūsų rajone, tai tobula, ale neradau dar to medžio, ant kurio milijonai augtų... Namo labai noriu pavasarį, vasarą, o žiemą man užtenka ir buto :). Taip ir gimė sprendimas apie sodą. Nors nervina, kai vieną savaitę nuvažiuoji - kažkas žydi, kitą - jau nebe... Norėčiau kasdien mėgautis, bet yra kaip yra.

Atsakyti

Restar, nebespėju, o gal ir nebemoku mėgautis kasdien..

Iš ryto- į darbą, grįžti bemaž vakare, vakarienė, dar tie patys darbeliai kieme, jau visai vakaras.. Ir nebėr kada džiaugtis..

Gavau iš tokios moters lauko kaktusą, žiemojantį..Klausiu, kaip žydi, ar ilgai žiedas laikosi...

Sako, nežinau, išvažiuoju ryte- datr nežydi, grįžtu- nebežydi..Taip ir nemačiau per kelis metus :) 

Buvo keista, bet pagyvenau ir pamačiau , kad panašiai ir gaunasi..

Arba turi turėti mokytojo atostogas- visą vasarą, arba labai minimaliai augalų, kad viską spėtum sužiūrėt..

Na, arba reikia, kaip mano viena kolegė , nenorėt nieko daugiau veikt, tik sodint-persodint, nukirpt, paliet, nupjauti, paremti ir t.t.  

o aš noriu daug ko-ir išvažiuot, ir paskaityti, ir pamegzti, ir Tv pažėt , ir SM užbėgt :)

Ir , kaip sako, Katuks, neišeina ramiai to daryt, kai name gyveni.. 

Šituo atžvilgiu sodas geriau, išvažiavau, nematau, mažiau galvą skauda :) atvažiuosiu savaitgalį ir ką padarysiu, ko nespėsiu irgi akių nebadys

Atsakyti

labai norėjau namo, gal labiau to privatumo..

Tas tai iki šiol džiugina..

Bet visų kiemo darbų PERnorėjau...

iš pradžių buvo visko- daug augalų, visokių... Jų vis mažėja ir mažėja.. Ir visai sumažės.. Soti ..:) 

Ir daržiuko liko šiltnamis ir svogūnai bei braškės. ir tai šiltnamis per didelis( paveldėjom 3 stiklinius didžiulius), 1 nugriovėm, 1 bandau vynuoges apgyvendinti, 1 pomidorai) 

Tai kiek tų pomidorų reikia? Niekas jokių konservuotų nebenori. O kiek suvalgysi? Ir kai niekur nėra, tai ir šiltnamyje nėra, kai pradeda nokti visur, tai ir pas mus pilnas šiltnamis..

Atsakyti

Vilmak-pasirašau po kiekvienu žodžiu :D 

aŠ va tikėjaus šiuo lakotarpiu bent biškį namuos pagyvent, tai blyn tas karantinas sugadino mano norus :D​ 

Atsakyti

Neįperku. Nevairuoju, todėl susisiekimas riboja. Gyvenu vienas, tai kam man tas 100 kv. Daugiau nesugalvoju :D​ 

Aš gal dar pridurčiau, kad visas komunalinis ūkis tau vienam, remontai brangūs (užsikimšo kanalizacija tavo bėdos, prakiuro stogas tavo bėdos) ir tie kosmetiniai remontai. Kur remontuot 50kv kur 200... 

Apie žoliapjoves svajonių sodai sė, kad pelių plačių nebereik. Bet nesigilinau. Turiu vikingą 6... 

Atsakyti

Jeigu mano šiltnamis būtų prie namų, tai anksčiau juos išneščiau, galėčiau uždengti, atidengti, duris darinėti ir tikrai anskčiau turėčiau, negu dabar, nes išvežu tik kai saugu. Pomidorus suvalgom beveik visus žalius, trputį tik nuvagiu uždarymui stiklainyje - labiausiai pasiteisina tieisog savo sultyse. Nes aš darau tai sriubas, tai į makaronus padažą, tai troškiniui. Nereikėtų pirkti skarbonkių, jeigu pakaktų. 

Dirbu nuo 9-10, grįžtu ~ 17 val, o ir iš namų neretai, tai tikrai turėčiau kada pasimėgauti. Augalai darželiuose daugiamečiai. Gal aš net nežinau, ką ten jiems daryti reikia, dėl to mažai ir darau. Persodinti nežinau dažniausiai kur :D. Tai sėdžiu ant laiptų ir mėgaujuosi.  Bet...tikiu, kad kasdienybėje būtų kitaip. Visgi prie namo turi pasirinkimą - gali auginti, gali neauginti, o bute pasirinkimo neturi jokio.... Aš sode šiemet daržus apleidau beveik, jie ir šiaip maži, bet išvis mažai ką turėsiu. Visgi krapai, petražolės, svogūnlaiškiai džiugina bene labiausiai :). ir dar tyliai tyliai viliuosi, kad visgi turėsiu daugiau cukinijų, nes parinkau kitą vietą, kol kas gražios atrodo, nenupiepę. Anam sode turėjom belekiek, o šitam vis trūkumas. Kaip ir agurkai niekaip neužauga.... Užtat šiemet vėl bus obuolių ♥.

Atsakyti

Jeigu mano šiltnamis būtų prie namų, tai anksčiau juos išneščiau, galėčiau uždengti, atidengti, duris darinėti ir tikrai anskčiau turėčiau, negu dabar, nes išvežu tik kai saugu. 

jei 8 val turi būti darbe, o dar atsikelt, papusryčiaut visiems,nuvykt iki darbo, tai kada keltis, kad pomidorus nešiot?? 

Aš per didelė tinginė, matyt... :irnesakyk:

Jei dar valgytojų būtų, tada gal..

Serbentų nevalgo niekas, jokių ir jokiam pavidale.. Agrastų- šiek tiek, bet ne visus nuvalgom.. Vyšnių kažkiek valgom, vyras visai ne. Uogienių - gal kokius 3 stiklainiukus per metus, dar šiek tiek šaldytų braškių, na rudenį mama obuolienės išverda kokius 2 puslitrius... :)

Pasikeitę skoniai ir poreikiai. Kaip mano baba sakydavo, pilni užpakaliai...

Ir kiek tavo sodo arų? 

Mano kiemo 22...Kai pirkom, norėjos didelio sklypo, tas gerai ir dabar- visi kaimynai atokiai, kai kurių beveik nė nematau per tujų gyvatvorę :)

Bet ir veikt yra ką...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: 02 liepos 2020 - 11:38

Laba diena  :4u: 

aš name gyvenu, bet kažkokio skirtumo nuo buto darbų prasme visai nejaučiu.  :unsure: gal todėl, kad gyvename kartu su uošviu, jis pirmam, mes antram aukšte.  :unsure: Tai aš nejaučiu, kad kiemas yra mano teritorija - nei buvimo, nei tvarkymo prasme.  :rolleyes: Tai nieko tame kieme ir nedarau  :B o net jei būtų kitaip - neturiu to poreikio sukišti rankas į žemę, nereikia man nei gėlynų, nei šiltnamių. Jei atvirai, tai man tie visi gėlynai dažniausiai negražu - šamšalynai atrodo, retas sugeba pats sukurti tą pinterestinę estetiką, o landšafto dizainerį samdyti....  :oh: 

reziume - jaučiuosi gyvenanti bute, privačiame name  :B 

Mes ir sodyboje nieko nesodiname. Žolę su traktoriuku kas savaitgalį nusipjauname ir tiek. Aš mėgaujuosi natūralia gamtos aplinka, mūsų namelis ant kalniuko, į visas puses atsiveria vaizdai. :wub: Šiemet pirmą kartą per 10 metų sugalvojome, kad gal reikia kokį vaismedį pasodinti, tai turime viena obelį ir vieną vyšnią, matysim, kaip jiems seksis prigyti ir išgyventi. 

Atsakyti

Aš tai turiu namie laiko nuo 8 iki 9 ryto, kai vaikai išeina į mokyklą, o aš į darbą dar ne. Tai vietoj lindėjimo telefone, ką nors nuveikt galėčiau. Be to, vasarą bent 1 mėn tik iš namų dirbu, o dar atostogos. Tai vasarą lipu sienom mieste, nuotaika pastoviai subjurus būna ir tik sode pasikeičia 100 proc. 

Lace - tavo variantas labai geras - man toks irgi patiktų. Ir dar vieta ♥. Bet aš vis tiek kokį kvadratinio metro daržą įsiveičiau :D. O paskui antrą :D.  Gėlynai man olandiškos bangos labai patinka. Planuoju Geltono karučio kursuose pasitobulinti, kai pribręsiu, ir, turėdama daugiau žinių, pas save tvarką pasidarysiu. Nors ir nedarius maniškis man visai nieko, bet noriu didesnės įvairovės, kaupiu info, kokių man dar augalų trūksta :). Man patinka turėti skinamų gėlių ir jų vis pasimerkti. 

Vilmak - pas mus kažkur ~ 7 arus žemės. O turint omeny, kad tai senas sodas, kur visko prisodinta, tai mums labai mažai erdvės reikštis liko. Aišku, ir išlaidų dėl to mažiau :D. Bet aš jau linkusi šį tą pjauti/rauti ir atnaujinti.  Sausmedžiai visai nupiepę, šiemet nei uogelės, apdžiūvę, slyvos didelės senos, o jokios naudos nei vienais metais nebuvo, išskyrus tai, kad hamaką prie jų pririšam :).

Iš visų parašymų dar kartą sakau - turėdamas erdvės - namą, sodą, sodybą turi pasirinkimą - auginti kažką papildomai, ar ne. Niekas gi neverčia. Na, tik žolę apsipjaut bent po kojom reikia :).

Atsakyti