Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Restar-ačiū! Kai kuruas kryptis esu išbandžius, bet daug naujo išgirdau. Iš tikro tai tik susiorientuot ir tereikėjo.

Dėl mašinos galiu tik savo patirtį papasakot. Nesigailiu visisškai naujos pirkimo. Ir net pinigų negaila kas mėnesį atseikėt. Nu nes yra tikrai labai geraa dalykas po ankstesnių nervų, neturėt jokių rūpesčių apart pervest lizingo įmoką. Kadangi nieko nesuprantu, kokia yra gera pavažinėta, tai šansų tokią nusipirkt taip sakant 50/50. Ypač kai dvi pirkau tikrai gan naujas, ir tiek š jose buvo.

Atsakyti

Nite, sekta jau seniai išaugo iš tik mezgimo temų. Ir tai labai gerai :) 

Dėl naujos mašinos 100 proc. pritariu. Jokių rūpesčių, jokių servisų. Nors aš tokios laimės dar nepatyrus :B​ Bet kai jau vėl pirksiu, tai tik iš salono.

Atsakyti

Alumi? Darbe? Ajajai... blogiau nei dešrytė :D​ 

Ne darbe (čia- sausas įstatymas). Pas ją namuose :) Žuvienę verda savo firiminę.

Katukai, mes gana daug važinėjam po Lietuvą. Žiūrint, ko norisi- ar tik pavažinėt, ar koks poilsis su baidėrėm irgi priimtinas?

https://pakalne.lt/poilsio-namelis/ - pvz čia šiais metais gyvensim ir su baidarėm plauksim. 

Dabar Pakruojo dvare gėlių festivalis. 
Vyriškis kartais sudaro ekskursijas po dvarus, surenka informaciją ir man su vaikais pasakoja istorijas :) Buvom iki Medininkų kažkada važiavę ir dar tam jūsų krašte apylinkes pavažinėjom, pavaikščiojom.

Yra FB grupė https://www.facebook...03826816393051/ gali pasidairyt idėjų.

Atsakyti

Restar, jei piniginė leidžia, tik naują. Ką reiškia piniginė leidžia? Be kasmėnesinių įmokų, kasko draudimas ir tepalų keitimas autorizuotam servise. Aišku, visa tai galima ir į kasmėnesines įmokas sukišt.

Pliusai: vairavimo kokybė, nereikia sukt galvos  dėl remonto, nes garantinis yra. Tech apžiūra tik po 3 metų.

Eikit į salonus, pravažiuokit bandomuosius važiavimus ir suprasite. ;)

Mano dukrai teko senas automobilis, nes naujas klevo lapui dar per anksti :), tai ji mieliau su Citybee ar Spark važiuoja, nes ten nauji automobiliai.

Atsakyti

Na, naujoms servisai irgi priklauso - privalomos apžiūros. Spėjau išsiaiškinti, kad ~ 1200 eur per 5 metus tai gali sukainuot. Dar Kasko visokie. Ir nervas, jeigu kas kur įbrėš ir pan. Ir sakau, pigiausias vienatūris jau yra brangi mašina kaip mums, o tada ir atrodo, kad geriau pirkti komfortiškesnę ne naują, negu naują barškaliuką kaip antai kokia Dacia dogy :).  Dar susuko protą, kad gal žūrėt ne vienatūrių, o miesto visureigių, kurių niekada nežiūrėjom, bet irgi būna 7-viečių... Aišku, susitaupėm per karantiną ir galim sumokėti dalį sumos grynais, tai mėnesinė įmoka nebūtų milžiniška. O kiek, Katuk tu moki per mėn?  Žodžiu, blaškomės, blaškomės, o auto praktiškai šiandien norisi....

Atsakyti

Dėl garantinio remonto ne visai tiesa :D esmė, kad to remonto praktiškai nereik, bet ne visi dalykai patenka po garantiniu. Pvz diskas susidėvėjo-tai ne garantinis remontas.

Tepalus kesiti reikia ir senom mašinom. Kaina nepasakyčiau kad labai smarkiai skiriasi, bent jau.mano mašinos mano žinomuose keitimo taškuose :D 

Kasko taip. Bet ir dėvėtai naujesnei visai praverstų kasko.

Tech apžiūra tai jo. Trys metai, o po to irgi jokių problemų, per 5 minutes praeinama :D 

Atsakyti

oj aš mažai moku :D mano gi mašinytė ir mažytė ir negalinga 179 per mėn su kasko. Kasko esu išdalinusi kasmėnesį. Prisideda berods 22 euriukai.

Privalloma apžiūra servise ir yra visokie tepalų keitimai. Kaip ir priklauso, kas 15 tūkstančių km. Tą gi ir senom mašinom darot. Ar nedarot?

Atsakyti

A jo, ir aš mokėjau nemažą dalį iškarto

Atsakyti

Katuk, kiek reikia važinėti su pakeltu rankiniu stabdžiu, kad per 3-4 metus diskas nusidėvėtų? Mano mašinai kaladėles keitė tik po 3 metų važinėjimo.

Metinis tepalų ir filtrų keitimas kainuodavo apie 200 eurų. Bet galima paprašyti, kad tai jau įskaičiuotų į auto kainą ir lizinguotis.

O kodėl reikia pergyventi dėl įbrėžimų? Kaip su sena nepergyveni, taip ir su nauja.

Atsakyti

Ant naujos labiau matosi ir labiau širdį skauda. Nes ką jau tas įbrėžimas senai, jeigu ir taip surūdijus :). O kasko turbūt gi nedengs, jeigu koks durnius eis ir raktu perbrėš šoną - pasitaiko mieste tokių dalykų.... Mes esam pasiryžę ~ 10 k sumokėti iš karto. Bet tai dar ~ 2 kartus tiek reikėtų išsimokinėti...

Atsakyti

bej, reik žiūrėt konkrečiai mašinai konkrečiam salone. Dažnai visokių gerų bonusų galima išsiderėti.

Pvz perkant iš tos pačios lizingavimo įmonės ir kasko, įmoka mažesnė. Nors savoj draudimo kompanijoj gal gautum pigesnį kasko. Imant kasko visam lizingo laikotarpiui vėl procentukas nukrenta. Aš dar gavau dovanų kilimėlius ir padangų komplektą, nes buvo metų galas ir sakiau, kad jų šiųmetinės laidos mašina po mėnesio jau bus pernykštė :D 

Dar kažką ten išsiderėjom, bet jau nepamenu. :rolleyes: 

Atsakyti

kasko dengs ir įbrėžimus. Tik žiūrint kokia išskaita. 

Aš po metų gi su stirna susitikau. Visas detales pakeitė naujom už 100 eurų :D  kai sąskaita buvo apie 2000.

dėl disko aš pati buvau nustebus. Nu bet kai Nitė irgi pasirodo keitė, tai nusiraminau. Gal sakau, miesto eismo ypatumai tam įraką padarė.

Maniškė turi kelis įbrėžimus, įtariu irgi durnius. Bet vis neprisiruošiu nuvažiuot sutvarkyt. Nes aišku, reik palikt, reik varyt prie Gariūnų, tai vat ir ieškau geros progos. Jau planavau pavasarį, tai karantinas patrukdė. Nu gal per atostogas.

Atsakyti