Aš tai buvau tiek pavargus nuo Toyotos bėdų ir besaikių remontų, kad avariją palaikiau kaip kokį ženklą iš viršaus-laikas pirkti naują.
Nu mašinų temos valgymo temas postais ko gero lenkia
aš tai nei bumbum apie jas, bet dėl kasko tai imant lizingu iš salono kasko gaunasi pigiau gerokai. Nu arba mums pasisekė
bet mes ir seną kasko draudėm ir ne be reikalo...
mūsiškė 7 metų( buvo, kai pirkom)
O tojota turėjom, dabar jau eis į utilizaciją, vyras vis į žvejybą valčiai vežiot dar naudoja. Jau pilnametė ne tas žodis
. Bet bėdų su ja bemaž nebuvo ..Nu bent didesnių. Aišku, buvo guoliai, amortizatoriai..bet čia smulkmenos , prieš tech. apžiūrą į max 200 telpančios.
Gal iki šiol sekėsi.
O kad loterija- sutinku.
Vilmak, mes irgi rinkomės tojotą dėl to, kad visi sakė, jog puiki mašina, patvari ir remontų mažai reik...
Bet plę, kai pradėjo gesti ant laisvų apsukų, ir pereita krūvos servisų ir krūvos priežasčių remontuota ir nė velnio negelbėjo...
Va tas durniausia, kai negali rast priežasties
Aš dabar važinėju 8 metus su pirkta iš salono. Taip dar jokio rimto remonto nebuvo, tik šiemet daugiau teko detalių pakeisti aplink ratus. Bet tas remontų laikas tuoj tuoj ateis, nes geležis nėra amžina ir viskas dėvisi.
Ir neveltui garantiją kilometrais matuoja
Restar, tau reik turėt šalia žmogų su ta “mažiau pergyvenk” programa, kuriam galėtum pasipasakoti ir mažiau+daugiau taptų pusiausvyra. Aš įsivaizduoju, kad yra labai sunku būti tokiam labai jautriam žmogui. Įtariu, kad ne bereikalo, JAV beveik kiekvienas turi savo psichologą ar psichiatrą, nes ta visada sėkmingo žmogaus kultūra savo spaudimą daro.
Mano mažutė mazda pirkta gal 5 metų senumo, pirko iš Inchcape, kur tomis nedaug naudotomis prekiauja, matyt iš tų, kas kai lizingas baigiasi, vėl naujas ima. Tai jie ten irgi ale sutvarkytas, apžiūrėtas parduoda, neprisimenu gal net kokią garantiją duoda. Tai 6 metus irgi nebuvo jokių bėdų. Aišku aš mažai palyginus važinėju, dar sūnus šiek tiek. Šiemet pirm kartą taisėm. Du kartus. Vieną kart kažkas bildėt pradėjo, reikėjo kažkokias dalis keist, o antrą kartą tepalai išbėgo irgi ten kažkas prakiuro
Mano vyras šaltų nervų
. Bet pasikalbėt su vyru nelabai išeina - nu nesupranta jis manęs, ko aš rūpinuosi tiek viskuo. Gali paklausyst ir patylėt
. Tai tiek ir tos naudos. Meiali lankyčiausi pas psichologą, ale bent pusė lizingo sumos jau ir išeitų
.
Galvojau - pavarysit į vienus vartus už naują, bus lengviau... Dabar vėl susisuko galva. Jeigu turint pakankamai pinigų ir pirkti mažesnę mašiną, tai net nesrastytume. Bet kai norisi bent kiek sutaupyt, kad liktų ir kitiems poreikiams... Jeigu vyras gautų tiek, kiek šį mėnesį su viršvalandžiais...
Nauja pirkt dabar turetu but gerai. Lyg nuolaidu 🤔
man su logika ne visad gerai:)
Bet švogeris kažkada pateikė maždaug tokią aritmetiką :
perki naują auto už 36 tūkst. važinėsi ,tarkim, 12 metų,- metams ji kainuoja 3 tūkst.
perki 6 metų auto, tarkim už 7 , važinėsi dar 6 metus ( iki tų pačių 12 metų). Metams ji kainuoja 1,2 tūkst.
Vargiai tikėtina, kad kasmet remontai sukainuos 1,8 tūkst.
Bet , aišku, visada savo daro komfortas
kai pirmus kelis metus važinėji dažniausiai be jokių bėdų, ir sėkmės ta loterija:)
Nauja pirkt dabar turetu but gerai. Lyg nuolaidu 🤔
bet, jei pirkt naują, tai dabar tikrai labai palankus metas, galima gaut labai neblogų nuolaidų