Beje, Liniuka, nu aš gal ir baigiau kažkada matematiką, ir logiškai turbūt sumastyčiau, bet kas yra triskiltė taisyklė
O tai kaip vadinasi ta taisyklė
Jei mėginuke 10 cm yra 20 akių, o man reikia 60 cm, tai skaičiuojam x=(60x20)/10
Keikiatės
. Nesu girdėjusi triskiltės taisyklės, nors mezgime irgi pasiskaičiuoju šį tą pagal mėginuką (ne per daugiausiai, pagrinde, tik uždedamų akių kiekį).
Kerpenos ir Limit vaikai afigieni. Gražu žiūrėt, kai žmonės ir galvas ant pečių turi, ir ne tinginiai, ir tikslų turi. Limit prajuokino savo žavėjimusi, nes nu pasigirti tokiais rezultatais tai gi negaliu
.
Ai, o dar apie mokymąsi, tai užsirašiau į Woman go Tech programą
. Užsirašyt entuziazmo visada pakanka, o toliau jau visaip būna
. Tai va, praleidau pirmas online sesijas netyčia, per tą laiką ir entuziazmas užgeso, bet šiandien susiradau, kad yra įrašai ir bemegzdama išklausiau. Buvo visai įdomu, nors kol kas tokios apžvalginės paskaitos, supažindinančios su tendencijomis. Pagrindinis mano tikslas - suvokti, ar tose technologijose yra man vietos
, pabandyti sužinoti, kokių ten galimybių yra, pasijaukinti mintį. Nes lyg ir smalsu, ir linkusi esu prie naujovių, technologijų, bet dažnai labai bijau, nepasitikiu savim ir ... tingiu. Bet uodegą spaudžia suvokimas, kad su amžiumi vis mažėja mano galimybės darbo rinkoje, jeigu nesimokysiu nieko naujo ir paklausaus. O ko mokytis taip ir nežinau. Tai vis va koks žingsniukas į priekį. Dar toj Courseroj pasižvalgysiu ir ką nors pradėsiu.
Triskiltės taisyklės ir aš negirdėjau. Proporciją tai girdėjau, bet lygiai taip pat sėkmingai galima sakyt, kad čia tiesinė funkcija f(x) = ax
kur f(x) reikiamas akių skaičius, x pageidaujamas mezginio plotis centimetrais, a – akių skaičius viename centimetre. Tai kas dar pas mus su funkcijom niekada nesusiduria gyvenime
Įdomiai diskutuojat.
Maniškis dabar magistratūroj studijuoja. Mokykloj nurašytas buvo. Niekada nežinai kaip gyvenimas pasisuks. Kokia nauda iš mokslo? Savirealizacija. Finansiškai- minusas.
Apie Liniukos formulę irgi pagalvojau, kad šita. Bet ir mus ją kaip proporcijas mokė.
Každyj Ochotnik Želajet Znat Gde Sidit Fazan
Vaivorykštės spalvos iš eilės rusiškai
Auklėtoja fizikė, kuri tik iš pasigailėjimo išvedė 6 (nes tėvas tai mokės fiziką, o šita tinginė.... nors galvą tai turi), išmokė taip:
Rokeris
Ovidijus
Gazavo
Žiauriai
Žinodamas
Mirties
Vietą
O tai ar aš kabinėjausi su padalyviais ir pusdalyviais prie jūsų?
Visos teorijos ir apibrėžimai ***
. Ir kalbas baigiu pamiršti. Tieisog man kas mokytis buvo lengva. Tiksliau, visai nesimokiau nei žodžių, nei taisyklių - perskaitau ir moku. Bet su amžium galva prastėja. Bandysiu išjudinti tuos vingius
.
Mus nepamenu kokio dalyko mokytoja bet vaivorykštę išmokė taip :
Raudonai
O
Gal
Žaliai
Žydi
Marių
Vandenai ![]()
Kad kalba, o ypač gramatika yra humanitarinis mokslas man visad buvo keista. Man tik literatūra hunanitarinė atrodo o gramatika tiksli su savo formulėm a (taisyklėm)
Dar pastebėjau kad tiksliukai dažniausia puikiai anglų išlaiko,matyt ten dar tikslesnis mokslas ![]()
Va kokia prancūzų ar rusų tokios humanitarinès ![]()