Funkcijų gal ir nereikia, bet mąstymo, ištreniruoto mokantis tas funkcijas, tai gyvenime reikia ir net labai.
Jo, ir mąstymo, ir atkaklumo rasti sprendimą, nepasiduoti, o ieškoti iki galo, kad ir 1 cento klaidos ekseliuose...
Net ir dažytojui tenka daug matematikos taikyti save darbe. Ir ne tik elementariosios.
Kalviui irgi.
Tik ne visi mokytojai sugeba/nori/turi laiko parodyti, kur gyvenime tos funkcijos gyvena.
Aš beje irgi negalėčiau
taip jau tiksliai nupasakot.
Vat Liniukos abitūros uždavinys apie ožką
tagi turi žinot, kaip pririšt, kad kaimyno levandų nenuėstų, bet tau nereiktų žoliapjovės kurt. O kai kursi žoliapjovę, turi mokėt susimašyt degalus su tepalais, kokiom trajektorijom akmenukai laksto iš po jos, kad kojų nenukapotų. Nu arba to paties kaimyno džiūstančių ant tvoros stiklainių nenudaužtų
Oi, Katuk, užlankstei čia
. Žoliapjovė eletrinė, nieko maišyt nereikia, akmenukai irgi kažko nelaksto visai
. Ožkų neturėjom, bet karvę nugi pririšt mokslo nereikia. Nugeni iki tos vietos, kur jai galima, atgal paeini su lenciūgu ir pririši. Tikrai neprastai susitvarkytų ir neišlaikę egzamino. Arba padarę klaidą kokį sykį - iš praktikos pasimokytų. Va toks learning by doing daug paprastesnis
.
Jurgitak, su gimtadieniu ![]()
Matematiką mokėjau, ir fiziką..Fotoną spręsdavau( būdavo tokia ar ne ŠU mokykla)...Bet kas iš to...man tai absoliučiai ne moteriško proto mokslas. T.Y. Mokslas sau, o gyvenimas sau
Spręst patikdavo, nes nu, kaip rebusus, užsisipyrimas būdavo , kad turiu įveikt...bet
....
iki šiol galiu pasakyti, kas yra elektra-kryptingas elektronų judėjimas
, bet protu negebu suvokt, kaip jie ten tais laidais gali judėt, nu kaip vanduo šlanga
ir dar, kad nuo to šviesu būtų.. ![]()
Fiziką mokėjau, o elektros kaip pirmykštis žmogus nesuprantu, dėl to privengiu ![]()
Ir iki šiol man moteriško supersugebėjimo etalonas- Kerpena, ant traktoriaus stogo atsistojus, laidus tvarkanti
![]()
Arba, prisimenu, per fizikos egzaminą( ar mes jį ten žodžiu laikėm
), kai viską pagal bilietą teisingai atsakiau, mokytojas, pasigerindamas, kad parodyt, kaip aš čia viską moku, uždavė "lengvą" papildomą klausimą- kas nutinka, kai radijo rankenėlę sukinėjam... Ir baigės pirmūnė
..bet iki dabar užtat atsimenu, kas nutinka..o taip tai man tie Hz sau, o radijas sau
...
Ir,Katuk, kaip ožką rišt senoliai žinojo, nė negirdėję žodžio" funkciją.".
Ir šaukštą įdėt į stiklainį, kai pili karštą...
O kokiu santykiu pilt tepalą ir benzą, instrukcijoj parašyta, pati niekaip nesugalvočiau...
Oi, Katuk, užlankstei čia
. Žoliapjovė eletrinė, nieko maišyt nereikia, akmenukai irgi kažko nelaksto visai
. Ožkų neturėjom, bet karvę nugi pririšt mokslo nereikia. Nugeni iki tos vietos, kur jai galima, atgal paeini su lenciūgu ir pririši. Tikrai neprastai susitvarkytų ir neišlaikę egzamino. Arba padarę klaidą kokį sykį - iš praktikos pasimokytų. Va toks learning by doing daug paprastesnis
.
Turėjau momeny trimerį. Tam reik maišyt.
Lenciūgas nuo kuolo ne stačiakampiais, o apskritimo lankais sukasi, taigi kampų nepasieksi, o vat į kaimyno daržą jau gali ir pataikyt. Esu vaikystėj nepataikius tos karvės parišt
Bet ir sakau, kad šiaip net nemąstai kur taikai matematinius gebėjimus.
Ir sakau, kad ne visada taip paprasta paaiškinti, kur taikai.
Elementarus pavyzdys-muzikontai žiauriai daug matematikos taiko. Bet jeigu reiktų įvardint, kurioj vietoj ką, kažin ar paaiškintų.
Ir beje, egzamine visada būna ir tų elementariųjų uždavinių. Ir net nemažai, minimaliambalui kattais užtenka.
a tai jūs norit pasakyt ką?
Kad nereik išvis matematikos?
O kam tada ta gramatika? Koks skirtumas ąžuolas su nosine ar be...o apie kalbis kultūą tai išvis nekalbu...
Ir beje, kalboje taip.pat galima atrasti ir tos paičos matematikos ir fizikos, nu gal chemijos nelabai, bet čia gal dėl to, kad aš jos nemoku
ne, nu reikia
kol sprendi, judini tuos savo vingius , vis kažkas vyksta
Bert, realiai, ko gyvenime nenaudoji, tą labai greitai pamiršti.
Tą Pitagoro teoremą tai visiems įkalė, tai dar prisimenam..Bet kokius sin, cos ar integralus užmiršau kokias trečiais metai po baigimo
, nors mokėjau puikiai...
tai, klausimas, kam aš tai mokiausi?
Dar viena naujiena, Ukraina lietuviam atvykstantiems taiko 14 paru karantinavimasi
tai pala, vyras grįžęs? Gaus 2 savaites Ukrainoje karantinuotis?
O kai tu nuskrisi, galėsi tam pačiam bute karantinuotis , ar reiks atskirai?
Matematiką mokėjau, ir fiziką..Fotoną spręsdavau( būdavo tokia ar ne ŠU mokykla)...Bet kas iš to...man tai absoliučiai ne moteriško proto mokslas. T.Y. Mokslas sau, o gyvenimas sau
Ojj negaliuuu
net balsu susižvengiau
nemoteriško proto mokslas
Bet tai kiek tokių stereotipinių žmonių ![]()
Mano pasauly fizika yra visur - ryte akis praplėši ir prasideda
bet koks dalykas, kurį kasdien darai, yra paremtas tam tikrais gamtos reiškiniais, aprašomais fizikos dėsniais
išskyrus psichologinius ir socialinius reiškinius.
Nu o matematika yra fizikos kalba
imi knygą apie fiziką, parašytą bet kuria europietiška kalba, pažiūri į formules ir žinai apie ką ten ![]()
Vilmak, apie elektrą aš viens prie vieno
Fizikai mano vaizduotė nepakankamai laki ![]()
O iš matematikos pats vertingiausias dalykas, kuris tikrai gyvenime praverčia tai triskiltė taisyklė
Net gatves šluojant kalnas matematikos. Nu tuo pačiu ir fizikos. I da biškį chemijos, ir gerokai biologijos.
Bet be matematikos tai nė nesuskaičiuosi, kiek ten visko yr
O kam mokaisi? Kad smegenų vingių būtų ne vienas.