Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

ne, bet aš neginčiju, kad aplink visur, kiekvienam žingsnyje -fizika ir matematika.  Bet su tom užrašomom formulėm MAN tai nieko bendro neturi....

Jei susikaupiu, tai galiu paaiškinti vieną ar kitą reiškinį , bet šiaip gyvenime man du atskiri pasauliai- mokslas su visom formulėm sau, o viskas, kas vyksta -sau...   :D

Atsakyti

bet šiaip gyvenime man du atskiri pasauliai- mokslas su visom formulėm sau, o viskas, kas vyksta -sau...   :D

Aha, sėdi sau tokios nemoteriško proto personos ir rašinėja formules. Prirašo pilnas knygas, o paskui vaikučius mokyklose kankina :lol: Ir kol vaikučiai tokie gražučiai 15-18 metų amžiaus mokyklose kankinasi, tikrasis gyvenimas eina pro šalį :D

Atsakyti

Jei ką, tai mano gyvenimas ėjo pro šalį per biologijos, chemijos ir vokiečių kalbos pamokas :B

Atsakyti

ne, Nite, ne taip...

Sakau, sprendžiau ir nenusikankinau,ir smagu buvo, ir dar spręsčiau... :D   ir bernai mano sprendžia..

Aš tik norėjau pasakyti, kad ir kaip įsimiklinusi juos spęst buvau, man su gyvenimu tai menkai susisiejo...nu kažkodėl..

Bet tai kas... 

ar man vaivorykštė gražesnė atrodytų, jei tiksliai paaiškinčiau kaip ta šviesa lūžta...Yra vaivorykštė, gražu, ir gerai... Žaižaruoja muilo burbulas saulėje, ir puiku.. ir man nesvarbu, kokia ten išorinė sienelės  tempino jėga, ar dar kas ...nors, jei pasigilint   :lol: ...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: 05 rugpjūčio 2020 - 18:49

Taigi viskas tau gražiai siejasi  :D geriau net nei tau pačiai atrodo. O ir taikiau ne konkrečiai tau, o apskritai  :rolleyes: daugiau tiems kuriems gyvenime nereikia nei matematikos, nei fizikos  :D  Ir žinojimas apie lūžtančias bangas visai netrukdo grožėtis vaivorykšte ir muilo burbulais  :D kaip ir natų žinojimas arba nežinojimas netrukdo klausytis muzikos  :ax:​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nite: 05 rugpjūčio 2020 - 19:01

Vat, vat, Vilmak mano mintis visas susako, aš net nemokėčiau taip :). Tikiu, kad visko reikia, visur tie mokslai aplink, bet  galvoj man tie apibrėžimai ir paaiškinimai neišlieka. Aš net vaivorykštės spalvų neišvardinčiau - man gražu, ir tiek :). Žaviuosi, kam išlieka, kas supranta ir kitiems dar žmonių kalba paaiškint gali. Aš visais klausimais, išskyrus kalbų ir literatūros, vaikus veju pas vyrą :). Tai tik noriu pasakyt, kad mano atveju biškį veidmainiška sakyti "Mokykitės, vaikai, nes labai svarbu ta matematika, fizika ir t.t.", kai pati nieko nebemoku ir realiai neprireikia man.  Bet vis tiek sakau :). Beje, mano ir trimeris elektrinis, kiek ten mums jo prireikia :D.

O dėl smegenų vingių sutinku, tai tik tas ir guodžia :). Ale juos, matyt, reikia judint visą gyvenimą, nes paskui apkerpėja.

Beje, mano vyras, mokėsi mokykloje neypatingai, išėjo po 8 klasių į technikumą, kur ėjo dauguma klasės, perdaug negalvodamas, o ten va jau pasitaikė uždegančių pedagogų, tai iš to technikumo paskui daug kas į teisę, į literatūrą ir pan sustojo universitetuose. Maniškį tai ypač teisės mokytoja įkvėpė :). Ir  tada jau atsiskleidė jo proto gebėjimai, kad po univero ir pats dėstytoju pasiliko, kol ... nesusidėjo su manim :). Tada prireikė ir antro darbo, o dviejuose darbuose ir su vaiku bei jauna žmona doktorantūros nebeišvežė - egzus išsilaikė, o tyrinėt ir rašyt nebeliko laiko... Bet jis atsimena visokius mokslus, gali paaiškinti, atsimena vos ne visas skaitytas knygas, filmukus ir pan...  Bet aš užtat gyvenime daug praktiškesnė :).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 05 rugpjūčio 2020 - 19:06

Mokytis vis tiek reik, nes tikrai nežinai ko ir kada gali prireikti  :D aišku, kad sulaukus tam tikro gimtadienio, supranti,  kad jau vargiai besimesi į menus/literatūrą arba į inžineriją. O kol esi jaunas, nežinai ką gyvenimas pasiūlys padirbėt – ir nereikalinga matematika gali tapt pragyvenimo šaltiniu  :rolleyes: arba pusėtinai pramokta kalba rimtu pliusu konkurencinėje kovoje  :D​ 

Atsakyti

Daugelį savo gyvenimo palengvinimo įrenginių turim dėl to, kad kažkas mokykloj matematiką mokės :D​ 

Atsakyti

Každyj Ochotnik Želajet Znat Gde Sidit Fazan :D Vaivorykštės spalvos iš eilės rusiškai :D​ 

Atsakyti

Daugelį savo gyvenimo palengvinimo įrenginių turim dėl to, kad kažkas mokykloj matematiką mokės :D​ 

Ir ne šiaip mokėsi, o nėrė stačia galva ir tupėjo ten, kol už formulių pradėjo realybę matyt  :rolleyes:​ 

Atsakyti

Každyj Ochotnik Želajet Znat Gde Sidit Fazan :D Vaivorykštės spalvos iš eilės rusiškai :D​ 

O aš neseniai tik sužinojau, ksd jeigu būna dviguba vaivorykštė, antrosios spalvos būna išvirkščiai. visai buvo įdomu, kodėl, bet fizikos tai nebepamenu :D 

Beje, ir kalbos taisyklių tikrai nesikartoju kiekvieną dieną ir nelabai gilinuos, pusdalyvį, padalyvį pavartojau, koks čia tas kirtis šitam žodyje. Dažniausiai ir rašyba spontaniškai pavyksta.

Beje, Liniuka, nu aš gal ir baigiau kažkada matematiką, ir logiškai turbūt sumastyčiau, bet kas yra triskiltė taisyklė :hmm:​ 

Atsakyti

Labas vakaras,

Su gimtadieniu, Jurgitak :4u:

Mes intensyviai atostogaujam. Minam Lietuvos kaimo keliukais. Graži ta Aukštaitija  :wub:

Maniškis matematikos gavo 100, lietuvių 63, anglų 98, fizikos 88, IT 93. Limit, kaip tavo? 

Pijaus rezultatai:

Anglų 100
Matematika 98
IT 98
Fizika 95
Liet. k. 85
Chemija 75
Biologijos nebėjo laikyt

Diskusija kokia įdomi išsivystė. 
Labiausia pritariu dėl pedagogų. Jų reikšmė milžiniška. Gali vaiką uždegt, o gali visai nusodint net ir gabumų turintį. Maniškiui tikrai nepaprastai pasisekė, todėl visada sakysiu, kad VDG puiki mokykla. 

Va, Restar vaikas sužavėjo! Kad ir kaip ten bus, manau, neprapuls su savo galva tikrai  :4u:
Atsakyti